Здравей Гост

Отношението на родителите , поведенчески модел в картата на детето

• 90 Отговора
  • 9342 Прегледи
*

Divna

• 2478
Рая, синът ти има ли задръжки в изразяването, в комуникацията?

Няма никакви проблеми, което е странно, заради Сатурна в 3 дом. Страх ме е, че проблемите могат да се окажат с брат му.
Проговори много рано и много правилно, никога не е говорил като бебе.
Изразява се като голям човек.

Вероятно му поставяте много забрани. Какво трябва да каже, как да го каже и т.н. Оставяте ли го свободно да се изразява и да говори свободно пред чужди хора?

*

Yaya

• 2265
За мен също е интересно кои показатели гледате? Аспекти на Слънцето за отношението на детето към слънцето и аспекти на Луната за отношението на майката към детето или детето към майката? А аспектите между светилата? Защото при синът ми са в тригон, а ние с баща му не можем да се гледаме... А домовата позиция на светилата какво показва?
Ако тълкувам правилно картата на сина ми, мога да си закопая главата в пясъка и да се посипя с пепел - по-лоша майка от мен няма да има...
А АЦ има приложение?
И още нещо, искам да цитирам Небесна от една друга тема:
Цитат
Няма да те възприема като властна майка, понеже твоята луна е ДРУГА и вероятно е коренно различна от начина, по който тя ще си представя майката с тази нейна Луна. Луната в НЕЙНАТА карта показва каква майка ще бъде ТЯ самата...Това е нейната лична емоционалност. Ти може да не отговаряш на нейните представи и оттам всъщност да идва противоречието.
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 12:58:42 am от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
какво гледаме - нашите взаимоотношения с родителите или нашето отношение към децата ни?

Всичко...,в картата е ортазено...Именно това за мен е поведенческия модел...
В една карта можем да открием инфо за бабите , дядовците...,за корените си... :blink: 

Нека тогава да разширим понятието "семейство" и да разгледаме и бабите, дядовците, братята, сестрите.
Давайте карти и аспекти за тълкуване.

*

Рая

• **
  • 1094
W kartata на детето е видно , че единия от родителите е имал не дотам весело детство...Имало е агресия в дома , както и много емоционални сблъсъци....Другия родител е имал също сложни отношения , но по-скрити за света.... :blink:

това как го разбра?

*

Рая

• **
  • 1094
Дивна, не бих казала, че му налагам някакви забрани.
Забраните са относно поведението му спрямо брат му, които той понякога възпрема като знак, че обичам повече него и ми е доста трудно да му обясня, че не е така, а просто той като по-разумен се налага да отстъпи понякога.

Мисля че за отношението си към родителите в случая самото дете трябва да си каже.А не майка му да казва как вижда отношенията,защото няма как да знае какво има в главата на детето.Психолозите обикновено водят разговор насаме с децата.А не заедно с родителите,защото тяхната позиция винаги е друга.
Интересна тема,но обратната връзка не е правилната.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
W kartata на детето е видно , че единия от родителите е имал не дотам весело детство...Имало е агресия в дома , както и много емоционални сблъсъци....Другия родител е имал също сложни отношения , но по-скрити за света.... :blink:

това как го разбра?

Ти кажи така ли е ? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Защо правите така?Дори и някой да напише нещо по астрохороскопа,никой не може да го види защото вече го няма.

*

Марая

• 28287
Диана, Марая,

хайде да сверим часовниците ;)

На какви показатели заложихте за вашите предположения?

Слънце и Луна... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
Рая, аз не виждам картата  :(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Защо правите така?Дори и някой да напише нещо по астрохороскопа,никой не може да го види защото вече го няма.
И аз също се чудя четем писаници и не виждаме за какво става въпрос?!?! :-\
Докато дишаш...надявай се!

*

elfidka

• 3129
До колкото си спомням Луната беше връх на таоквадрат, което ще рече, че детето вижда майка си като сложна натура....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
И аз също се чудя четем писаници и не виждаме за какво става въпрос?!?! :-\
Според мен е съвсем излишно да се трие карта, на която нито има дата, нито име.....
Излишни страхове имаш Рая  ;)
С най-топли чувства
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
Благодаря ти Райче  :wub:

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
От производните домове , както и от Марса в 4-ти дом.... :blink:
И в двата случая е видно именно това... :blink: Поведенческия модел...

В една карта може да се стигне твърде далеч , но е прекалено много работа и енергия.... :blink: Дали си струва... ;D ;)

*

elfidka

• 3129
Погледнато от 10 = 1 дом, единия родител е показан хироничен, в повечето случай става въпрос за подтисната натура и изключително рядко, за човек с лечителски способности.
Погледнато от 4 дом=1 дом втория родител с този Марс в 1 дом , чиито управител е Луната, това със сигурност е майката.  Описана е като неспокойна и сложна натура....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Рая

• **
  • 1094
Знаеш ли, Марая, в неговата карта именно това е отразено - наследственост по отношение на поведението, взаимоотношенията между членовете на семейството. Много натоварена карта е.
Докато при малкият ми син, нещата са по-индивидуални. Като че ли неговият живот, не е толкова обременен от семейните проблеми.И това е неговото спасение.

*

elfidka

• 3129
Тези дни се обсъждаше във форума, че Плутон и аспектите му с Луна и Слънце са показател за това кой модел на поведение ще изберем в живота  на майката или на бащата...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Рая

• **
  • 1094
къде търсим бабата по бащина линия, защото тя е човекът, който се грижи най-много за децата ми.
моите родители почти нямат връзка с тях.

*

sunrain

• 6710
4 от 10 - тоест 1-ви, ако приемем 10-ти за баща, 4-ти майка.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.