Здравей Гост

Трудните* карти

• 53 Отговора
  • 6894 Прегледи
*

abroad

Трудните* карти
« -: Декември 29, 2010, 11:45:02 pm »
аргументите за темата са чисто егоистични :blink:

какво ги определя като такива, освен Уран, или само той стига
а ако говорим за индийска астрология, където няма Уран
и в този смисъл има ли карти, за които е по-добре да не знаят :-\

* забелязала съм, че дори хорарните са трудни за разгадаване, а често наобратно показателни

и още, оказва се, че най-полезен е аналитичния подход от вида какво да направя сега, за да ми е добре утре, базирайки се на моментната астро картинка, наложена разбира се върху заложеното по рождение

*

Stella

• 7765
Re:Трудните* карти
« Отговор #1 -: Декември 30, 2010, 01:25:33 am »
Аброуд, малко ми е било трудно да ти схвана мисълта, затова уточни, моля те какво имаш предвид.
"Трудни" от каква гледна точка и в какъв контекст. Трудни за разгадаване или определящи труден характер на приносителя си? Не може само Уран да е причината за нищо сам по себе си. Важни са аспектите, не смяташ ли?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

missKapriz

« Отговор #2 -: Декември 30, 2010, 01:35:39 am »
Цитат
Аброуд, малко ми е било трудно да ти схвана мисълта, затова уточни, моля те какво имаш предвид.
И аз това щях да помоля

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Декември 30, 2010, 01:43:38 am »
Под "трудни" разбирам карти, които трудно се тълкуват, не са така буквални, трудно се хващат събития по тях, трудно се прогнозират за в бъдеще. Моята също съм склонна да причисля към тях, костелив орех е за доста астролози. И аз съм попадала на карти, които ме блокират, други пък са доста прозрачни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #4 -: Декември 30, 2010, 01:45:03 am »
Извинявам се :blink:
Имам предвид трудни за прогнозиране..почти неподлежащи на тоя раздел от астрологията
или, може би, неподходящи за подобен анализ карти на притежателя си

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Декември 30, 2010, 01:49:58 am »
Доколко една карта е трудна за прогнозиране зависи от нивото на астролога.
Има и друг момент, но той е повече метафизичен, отколкото астрологичен. В един момент картата може да спре да реагира спрямо някои транзитни "дразнители", но това предполага много съзнателна работа върху себе си, в продължение на години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Декември 30, 2010, 01:55:26 am »
Имам чувството, че моята е такава. Сякаш живея в някакава паралелна вселена.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #7 -: Декември 30, 2010, 01:55:46 am »
Има и друг момент, но той е повече метафизичен, отколкото астрологичен. В един момент картата може да спре да реагира спрямо някои транзитни "дразнители", но това предполага много съзнателна работа върху себе си, в продължение на години.

Всяка карта е пълна с противоречия и изисква голяма концентрация при тълкуването, преди да си отворим устата да кажем нещо. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

abroad

« Отговор #8 -: Декември 30, 2010, 02:01:09 am »

Сещам се и за друг вариант - астролог да ти наблюдава карта-проявление с години

Съвсем не мисля, че се ппричислявам към тези, дето работят върху себе си с години, имам предвид съобразно астро-заложеностите, инак съм си работар, понякога и унисон на залудо работи, залудо не стой

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Декември 30, 2010, 02:05:54 am »
Успеваемостта в прогнозите наистина изисква наблюдение. В този смисъл решаването на лични казуси, макар и недолюбвано е много по-полезно заради обратната връзка, отколкото бистренето на имагинерни такива но на известни люде. (Лично мнение)

« Отговор #10 -: Декември 30, 2010, 02:17:32 am »
Във връзка с темата се сещам за хубавите примери, които Лили даваше с Юпитер и Нептун - картите, в които нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Декември 30, 2010, 02:29:08 am »
Имам предвид трудни за прогнозиране..почти неподлежащи на тоя раздел от астрологията

За такива карти преди всичко се съмнявам в точността на часа на раждане.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

« Отговор #12 -: Декември 30, 2010, 02:37:55 am »

да ти призная и аз дълго време се съмнявах в същото, но се оказа че не е така

« Отговор #13 -: Декември 30, 2010, 02:38:25 am »

Е да , но така напасваме "уликите към престъплението", а това е неправило  ;) Иначе аз се съмнявам по дифолт. Когато работя по карта давам 20 мин толеранс от себе си  ;D - все пак Юпитера ми е в 6ти.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Декември 30, 2010, 03:40:47 am »
Всяка карта е уникална сама посебе си. За мен всички карти все още са трудни, а най-трудна ми е моята.

*

abroad

« Отговор #15 -: Декември 30, 2010, 03:49:21 am »
и все пак има някои по-трудни от останалите, на какво се дължи
трудни са и за астролозите (без да броим псевдо такивата, за тях е ясно ;D)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Декември 30, 2010, 03:59:19 am »

И това го има.
Но много често се случва, ако на някой астролог картата не му "говори", да оправдае неспособността си с неточен час на раждане. Друг е въпросът, че едни и същи "ключове" могат да бъдат изтълкувани по различен начин от различните астролози, на мен поради тази причина са ми грешали в прогнозите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Декември 30, 2010, 04:00:56 am »
Във връзка с темата се сещам за хубавите примери, които Лили даваше с Юпитер и Нептун - картите, в които нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Както и картата на домашния насилник, която постнах съвсем наскоро. Никой не повярва, на пръв поглед изглежда толкова хрисим човечец.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #18 -: Декември 30, 2010, 04:08:46 am »
Карти, при които възлите са около ъглите, в съвпад със светилата или управителя на асц. май не реагират според очакванията. Обикновено астролозите се бъгват в прогностиката. Когато иде реч за описание на натални предпоставки и характер, и психологически модели, картата по-лесно се натаманява. При прогнозиране на конкретни предстоящи събития нещата бягат.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Декември 30, 2010, 04:17:48 am »
Имаш предвид западната или ведическата?
Дотук като че ли нямам такива наблюдения, пред очите си имах такъв пример, който реагираше като по часовник на прогностичните техники (У1 и У7 в съвпад с Раху в rasi; възли по оста 4/10 дом в западната, в съвпад с Луната).
Но имам и друг пример - Раху в 1 дом и Кету в 7ми, У1 в съвпад с Кету в rasi - изключително труден за прогнозиране.
Лично на мен рахувците са ми по-предсказуеми заради по-голямата им склонност към първосигналност и импулсивност. Кетувците са по-трудни за предсказване на събития.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.