Здравей Гост

Нептун в Синастрията

• 13 Отговора
  • 16581 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Нептун в Синастрията
« -: Декември 31, 2010, 11:52:55 pm »

Нептун е изключително важен в отношенията между хората ....Дори сега почти на входа на собствения си знак , ще бъде по- важен от всякога....
В синастричната карта Нептун се среща в различни домове , но знаците в които го срещаме са полусекстил , секстил и квадратура за последния половин век....

Интересен и сложен той се среща в много кармични връзки....Дори смятам , че е не по-малко кармичен от Сатурн и Плутон именно в качеството му на управител на знака Риби....Най-кармичния знак на зодиака....

Нептун е най-любовната планета...Тя е висша октава на Венера , а от езотерична гледна точка се свързва с Луната....
Тя е онази , която се свързва с романтиката с безусловната любов , с магията на чувствата , със сливането...Тя не познава границите за разлика от Венера , не е непостоянна и бърза като Луната....,Нептун е бавна и тежка планета, тя създава възможността да се изживее всяко чувство свързано с любовта....

Съвпада на Нептун със Слънце е аспект при които съществува сложен обмен на блясък и творчество , съчетано с божествена любов и мистицизъм....Тук никога Слънцето не може да разбере сложния мотив на Нептун , онова което го провокира или мотивира за изява. Необяснимо усещане за мистично и духовно начало ,тръгнало нейде от далечните дебри на космоса е усещането на тази конюкция в синастричната карта.....

Съвпад на Нептун с Луна
е един от най-красивите синастрични аспекти. Тук се разбираме без думи , тук четем от подсъзнанието....

Съвпада с Нодалната ос е най-кармичния аспект за мен....Тук няма значение дали се случва със Северния или Южния възел , има значение само факта , че е засегнат рула на хороскопа и от останалите синастрични мозайки зависи каква посока ще поеме този съвпад....Към брега или към открито море.....Един силен любовен аспект , който не може да бъде пренебрегнат в никакъв случай!

Следва през 2011-та ;D

P.P. Ще си оправя поста до година , ще напиша и всичките си впечатления за аспектите....Изследвам го от три години...и мисля , че го познавам....А и съдбата ми изпраща все Нептун в съвпад с Нодална ос.... ;D

Продължението на статията ще намерите тук: http://www.astroseer.net/
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 07:34:08 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

Re:Нептун в Синастрията
« Отговор #1 -: Януари 01, 2011, 12:46:01 am »
Ще ти кажа личен опит! Много е важен! Имам го поне с двама.

Когато Нептун на партньора е в опозиция на твоето Слънце, със сигурност партньора се опитва да те излъже и ти със сигурност поне в началото ще бъдеш къде повече, къде по-малко (в зависимост от опита и научените уроци) заблудена от него!

« Последна редакция: Януари 01, 2011, 01:04:16 am от Feia »

« Отговор #2 -: Януари 01, 2011, 12:58:06 am »
Леле,а може ли да попитам Нептун съвпад с Нептун в синастрия,какво значи?

*

holanda

« Отговор #3 -: Януари 01, 2011, 01:04:52 am »
набори

« Отговор #4 -: Януари 01, 2011, 01:10:28 am »
набори

Е,почти,с една година е по-голям  :blink: Благодаря!

« Отговор #5 -: Януари 01, 2011, 01:52:31 am »
аз имам квадрат на нептун /слънце в синастрията с мъжа ми.Доста се притеснявах,че някой някого ще измами.Е.. до сега всичко е ок.какво друго може да показва този квадрат?

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 01, 2011, 02:26:11 am »
Ще ти кажа личен опит! Много е важен! Имам го поне с двама.

Когато Нептун на партньора е в опозиция на твоето Слънце, със сигурност партньора се опитва да те излъже и ти със сигурност поне в началото ще бъдеш къде повече, къде по-малко (в зависимост от опита и научените уроци) заблудена от него!

Благодаря Фея :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #7 -: Януари 02, 2011, 04:08:23 am »
Какво означава неговата Луна в квадрат с моя Нептун? Той ли ме лъже или аз него? :P ;D

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2011, 07:13:41 pm »
Кажете ми, моля Ви, ако нептун съвпада със СЛВ в синастрията, но по знак, със широк орбис, отчита ли се това?Още повече, при точен съвпад на венера със същия СЛВ

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2011, 08:58:06 am »
Кажете ми, моля Ви, ако нептун съвпада със СЛВ в синастрията, но по знак, със широк орбис, отчита ли се това?Още повече, при точен съвпад на венера със същия СЛВ

Не допускам широки орбиси при тежките планети....Можеш да отчетеш венера , но ако Нептун е на повече от 5* аз не бих го приела....

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2011, 06:34:18 pm »
Хм, имам съвсем точен съвпад на мой СЛВ в стрелец с партньорска венера.Разколебана съм как да го тълкувам :-\От една страна, вероятно е силен аспект, от друга страна, информацията, на която се натъквам за карма и т.н. при нодалните аспекти малко ме стресира.Марая, би ли ми загатнала в каква посока да разсъждавам, за което разбира се, ти благодаря предварително :rolleyes:

*

tanina80

« Отговор #11 -: Февруари 17, 2011, 12:10:59 am »
Незнам за Синастрията, но при композита с мъжа ми имаме квадрат Нептун-Сатурн-Венера ....Ще има ли тема за Композита?

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2011, 10:30:59 pm »
Хм, имам съвсем точен съвпад на мой СЛВ в стрелец с партньорска венера.Разколебана съм как да го тълкувам :-\От една страна, вероятно е силен аспект, от друга страна, информацията, на която се натъквам за карма и т.н. при нодалните аспекти малко ме стресира.Марая, би ли ми загатнала в каква посока да разсъждавам, за което разбира се, ти благодаря предварително :rolleyes:

Винаги съм смятала , че онова което е съдбовно е свързано с нодалната ос.... :blink:
Колкото по-аспектирана е нодалната ос , толкова по-силно е развитието в една връзка...Без значение каква е тя...
Възела в Стрелец/Близнаци е знак за комуникация и контакти....Венера в стрелец е Юпитерянска Венера...Смятам , че това е силна спойка по отношение на връзката ти....Виж домовете в които попада оста , те ще ти покажат сцената на която да изявиш опита на оста...

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2011, 08:02:15 am »
http://www.youtube.com/watch?v=7Vz5Sfwg65E&feature=related

Нептун е планета ,която действа доста бавно и меко...Тя е като пелена , като воал...,нежна и влажна....
В синастричната карта тя е там , където може да ни научи на космическа любов , да ни постави в позиция от която да погледнем света с други очи..,да се откъснем от материята ,да се слеем с нейната природа и да се освободим от Аз-а...
Когато напрегнатите аспекти на личните ни планети докосват нейния воал ,Нептун се опитва и винаги успява да постави бариери -невидими...,но прекалено силни...като много тънка метална жица в която не тече ток..,но е по-остра от острието на кама  чрез която ни връща назад или *убива* желанието ни за истината , желанието за реалността ,за материята...Ние сме пленени от красотата ,стремим се да я докоснем ,но пътя към красотата минава през суета , лицемерие , сиво и прашно ежедневие....Иска ни се да избягаме от всичко това.....или поне да го забравим ,и тогава на помощ идват розовите очила... ;D Има ли нещо по-интересно да видиш сивите прашинки оцветени в *розово* от Нептуновите илюзии и надежди...?! :rolleyes:

Следва Лека нощ ! от мен и Нептун.... :wub: