Здравей Гост

Асоциации с Таро

• 20 Отговора
  • 4727 Прегледи
*

Feia

Асоциации с Таро
« -: Януари 04, 2011, 12:09:58 am »
Айде да играем на асоциации с Таро, за да разберем къде имаме проблеми.  

;D

"Случайно" попаднах на тази тема:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4831

"Идеята ми за тази тема е заимствана от клиничната практика на Carl Gustav Jung (Über Grundlagen der Analytischen Psichologie).
Има няколко пътища за опознаване на несъзанваното или на тъмната, неосветената част от нашата личност - единият вариант, той нарича асоциативен експеримент, другият, чрез който се докосваме до най-дълбоките си пластове, са сънищата ни.

Картите Таро са една особена архетипна маса, особено големите Аркани, чрез които архаичния модел говори. Тъй като несъзнаваното ни говори митологично - чрез символиката на образите, картите Таро, са лесен механизъм за извеждане на бял свят на нашите тъмни страни - онези кътчета от душата, за които ние не знаем нищо.

Асоциативният тест се състои в следното нещо: от всички 78 карти, особено от големите Аркани, за вас, както и за мен, има карти, които емоционално ме смущават, т.е. предизвикват у мен конкретна реакция - необяснимо имам предпочитание към някои карти, други ме плашат, объркват, смущават и напрягат. Да напишем кои карти ни смущават емоционално - и от малките, и от големите аркани, да ги групираме и да предположим защо точно тези карти предизвикват у нас подобни емоции.
По този начин ще разберем кои сме ние, ще излязат на бял свят неподозирани за нас досега, несъзнавани механизми, които да осветлим, като ги осъзнаем. Отделно от това, самите карти Таро ще ни станат и по-ясни, по-тълкуваеми и по-близки като материя за изследване."

*

gal

• *
  • 351
Re:Асоциации с Таро
« Отговор #1 -: Януари 04, 2011, 12:56:01 am »
Мен емоционално ме смущава Кулата. Вече споделих в темата за вътреутробно развитие, че имам проблем с урановите събития .. :rolleyes:

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Feia

« Отговор #2 -: Януари 04, 2011, 12:58:15 am »
Мен емоционално ме смущава Кулата. Вече споделих в темата за вътреутробно развитие, че имам проблем с урановите събития .. :rolleyes:

Как мислвиш, дали не си закостеняла в някои свои начини на мислене и оттам и модели на поведение? Дали не трябва да преосмислиш своите начини на мислене и действие и да ги замениш с нови, по-добри?

Или просто се страхуваш от промени. Твоят Уран в 12-ти дом ли е?

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #3 -: Януари 04, 2011, 01:05:10 am »
Да, определено! Имам да се освобождавам от доста стереотипи, и действам по въпроса.  ;) Благодаря ти за темата!

Страхувам се от внезапни промени. Да, в 12-ти.
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Feia

« Отговор #4 -: Януари 04, 2011, 01:28:58 am »
Да, определено! Имам да се освобождавам от доста стереотипи, и действам по въпроса.  ;) Благодаря ти за темата!

Страхувам се от внезапни промени. Да, в 12-ти.

Защо не пробваш да медитираш върху картата Кулата? Мисли само за нея и за нищо друго. Виж какви образи ще ти излязат в съзнанието, но ги остави да се развият, без да ги насочваш и без да се намесваш. Виж какво видение ще имаш. После, ако искаш, може да го напишеш. Пък, ако не можеш с образи, тогава само с асоциации, думи, които изникват в ума ти, когато мислиш за Кулата.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5 -: Януари 04, 2011, 03:28:39 am »
Хубава темичка..
За мен най-неприятната и смущаваща карта е Девятка Мечове-картата на абсолютната самота.. :(
Имаше един нелесен за мен период ,в който редовно ми се падаше,може би оттам е и негативното ми отношение към нея..
От Големите Аркани- Дяволът ,въпреки че съм човек,устояващ на изкушенията..
Много любима ми е Осмица  Жезли,асоциирам я със себе си.. :blink:

« Отговор #6 -: Януари 04, 2011, 03:34:52 am »
Мен лично ме смущава някакси Правосъдието и Дявола,иначе някак ми допада картата на Луната и Звездата,Влюбените също  :blink:

*

Feia

« Отговор #7 -: Януари 04, 2011, 03:36:58 am »

Хубава темичка..
За мен най-неприятната и смущаваща карта е Девятка Мечове-картата на абсолютната самота.. :(

Теб страх ли те е от самотата? Или те е страх, че никога няма да се омъжиш, ако не си омъжена?

Имаш ли някакви угризения на съвестта?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #8 -: Януари 04, 2011, 03:48:25 am »

Теб страх ли те е от самотата? Или те е страх, че никога няма да се омъжиш, ако не си омъжена?

Имаш ли някакви угризения на съвестта?

Не,обожавам времето,в което съм сама и съм господар на себе си..
Омъжването  открай време е в десета глуха,не съм искала,не съм го направила..
Намерих едно много добро тълкуване:
"Страхове,кошмари,вътрешна агония.Страх от обида и нараняване.Хиперболизиране на страха и проблемите.Песимизъм и негативизъм.Скрити,потайни и мъчителни изживявания.."
Това много точно описва онзи ми период и може би изпитвам неосъзнат страх да не се повтори..

« Отговор #9 -: Януари 04, 2011, 04:09:09 am »
.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 09:25:48 pm от Last_Kiss »

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #10 -: Януари 04, 2011, 01:57:33 pm »
Защо не пробваш да медитираш върху картата Кулата? Мисли само за нея и за нищо друго. Виж какви образи ще ти излязат в съзнанието, но ги остави да се развият, без да ги насочваш и без да се намесваш. Виж какво видение ще имаш.

Опитах снощи. Имах видение, даже и си поревах.  ;D

Черни облаци .. много силен дъжд. Седя сама на земята, с кръстосани по турски крака и държа главата си в ръце. Много силна болка ме разкъсва отвътре. Харесва ми времето навън, имам чувството че аз съм го предизвикала с чувствата си. Кулата е много близо пред мен, но не я виждам добре заради дъжда. Усещам, че се руши, но нещо не ме трогва това и продължавам да си седя там където съм си .. вцепенена от болка ..

После имах друга картина - лежа на земята и гледам небето - прекрасно и синьо .. потъвам в него .. чувствам се емоционално разтоварена, много лека .. и в покой .. кулата нещо я загубих ..  :-\

« Последна редакция: Януари 04, 2011, 02:21:37 pm от gal »

*

Feia

« Отговор #11 -: Януари 04, 2011, 09:07:12 pm »

Опитах снощи. Имах видение, даже и си поревах.  ;D

Черни облаци .. много силен дъжд. Седя сама на земята, с кръстосани по турски крака и държа главата си в ръце. Много силна болка ме разкъсва отвътре. Харесва ми времето навън, имам чувството че аз съм го предизвикала с чувствата си. Кулата е много близо пред мен, но не я виждам добре заради дъжда. Усещам, че се руши, но нещо не ме трогва това и продължавам да си седя там където съм си .. вцепенена от болка ..

Помисли си имало ли е други случаи в живота ти, когато си се чувствала по този начин? Това ще ти покаже защо свързваш Кулата с негативни асоциации.

Вероятно това е нещо от миналото.

После имах друга картина - лежа на земята и гледам небето - прекрасно и синьо .. потъвам в него .. чувствам се емоционално разтоварена, много лека .. и в покой .. кулата нещо я загубих ..  :-\

Кулата я е нямало, защото е символ на разруха. А накрая всичко е било хубаво и спокойно. Така мисля!

« Последна редакция: Януари 04, 2011, 09:14:56 pm от Feia »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Януари 04, 2011, 09:25:45 pm »
А аз мисля, че това е спомен от предишна инкарнация
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Feia

« Отговор #13 -: Януари 04, 2011, 09:32:48 pm »
А аз мисля, че това е спомен от предишна инкарнация

А аз, не!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Януари 04, 2011, 09:34:13 pm »
Feia, вярваш ли в прераждането?

*

Feia

« Отговор #15 -: Януари 04, 2011, 09:36:29 pm »
Feia, вярваш ли в прераждането?

хммммммммм

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #16 -: Януари 04, 2011, 09:37:22 pm »
Това е нечленоразделно, дай пак  ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #17 -: Януари 04, 2011, 09:51:22 pm »
Асоциативният тест се състои в следното нещо: от всички 78 карти, особено от големите Аркани, за вас, както и за мен, има карти, които емоционално ме смущават, т.е. предизвикват у мен конкретна реакция - необяснимо имам предпочитание към някои карти, други ме плашат, объркват, смущават и напрягат. Да напишем кои карти ни смущават емоционално - и от малките, и от големите аркани, да ги групираме и да предположим защо точно тези карти предизвикват у нас подобни емоции.

Странно аз вече нямам такива притеснения, в началото когато започнах да работя с картите имах Да, но го отдавам на незнание, на липса на опитност и мъдрост.

Сега каквито и карти да излязат не се впечатлявам много, приемам го като предсказание, но знам че не трябва да се страхувам, защото по този начин привличам към себе си скорострелно негативните сили и събитията неминуемо пристигат. Трябва да бъдем трезви и обективни, да подхождаме разумно, а не да се паникьосваме. Всичко е латентно, затова и аз гледам да виждам посоката, защото вятъра може внезапно да задуха в друга посока.

Във всяка една карта виждам по нещо позитивно и не се плаша от нито една. В крайна сметка ако приемаме живота като инквизиция значи сме много контрастни и крайни във вижданията си. ;)

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #18 -: Януари 16, 2011, 02:35:17 am »

Помисли си имало ли е други случаи в живота ти, когато си се чувствала по този начин? Това ще ти покаже защо свързваш Кулата с негативни асоциации. Вероятно това е нещо от миналото.

да, така се чувствах след погребението на баща ми, който почина внезапно .. явно все още не съм успяла да се справя със загубата ..

*

Feia

« Отговор #19 -: Януари 16, 2011, 02:41:58 am »

Помисли си имало ли е други случаи в живота ти, когато си се чувствала по този начин? Това ще ти покаже защо свързваш Кулата с негативни асоциации. Вероятно това е нещо от миналото.

да, така се чувствах след погребението на баща ми, който почина внезапно .. явно все още не съм успяла да се справя със загубата ..

Но след това си видяла друга картина, която носи покой:

После имах друга картина - лежа на земята и гледам небето - прекрасно и синьо .. потъвам в него .. чувствам се емоционално разтоварена, много лека .. и в покой .. кулата нещо я загубих ..  :-\