Здравей Гост

Става ли от мене нещо?

• 41 Отговора
  • 3858 Прегледи
Става ли от мене нещо?
« -: Януари 05, 2011, 06:45:37 pm »
Здравейте!
Прочетох в една от темите, че за да станеш добър астролог има определени показатели в наталната карта. От известно време имам силен интерес към тази наука. Смятам да започна курсове и да се задълбоча в тази посока.
Но според вас дали има шанс от мене да стане добър астролог и дали някой би погледнал картата ми, за да отговори на този въпрос? :rolleyes:
Все пак обучението продължава доста дълго и се дават не малко пари (за курсове, книги). Не искам да установя, след много години вложени време, усилия, труд, че от мене не става добър астролог.
Благодаря предварително, ако някой се включи с коментар по темата.
Родена съм на 13.07.1977 г. в 12:00 ч. на обяд в гр.Ямбол.
Не, че ще се откажа напълно от астрологията, все пак тя вече ме е запленила. ;D
Но все пак искам да разбера и вашето мнение по въпроса.

*

Yaya

• 2265
Re:Става ли от мене нещо?
« Отговор #1 -: Януари 05, 2011, 07:00:40 pm »
С малко повече усилия и космонавт можеш да станеш. Нови знания никога не са излишни, а ако действително имаш интерес към астрологията, послушай сърцето си, не мисля, че е загубено време  :blink:
самата посока на разсъжденията ти е странна.
Истината е, че с тази Луна в Близнаци ти трябва малко повече постоянство от Слънце на МЦ  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2 -: Януари 05, 2011, 07:08:26 pm »
Не, не, космонавт не! ;D
Естествено, че знания не са излишни, особено в област, в която имам интерес.
Просто в темата, която прочетох се коментираше, че куцо и сакато тръгва да става астролог и ако някой си направи труд да подбира учениците си преглеждайки наталните им карти, по голяма част от тях ще отпаднат.
Колкото за постоянството, незнам. Може би си права. :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 05, 2011, 07:17:53 pm »
Прочетох в една от темите, че за да станеш добър астролог има определени показатели в наталната карта. От известно време имам силен интерес към тази наука. Смятам да започна курсове и да се задълбоча в тази посока.
Но според вас дали има шанс от мене да стане добър астролог и дали някой би погледнал картата ми, за да отговори на този въпрос?

Здравей и добра дошла.  :blink:
Според мен в картата ти има показатели един ден да станеш добър астролог или най-малкото да проявиш траен интерес към астрологията. Часът ти точен ли е? Малко повече от минутка остава под въпрос. Има ли вероятност да си родена малко по-рано?
Откога датира силният ти интерес към астрологията? Преди или след средата на 2008 година?  :blink:

Просто в темата, която прочетох се коментираше, че куцо и сакато тръгва да става астролог и ако някой си направи труд да подбира учениците си преглеждайки наталните им карти, по голяма част от тях ще отпаднат.

При теб няма такъв вариант (да отпаднеш).  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Януари 05, 2011, 07:31:20 pm »
Часът ми е взет от Общината, не съм си правила ректификация при никой астролог.
Интересът ми към астрологията е от средата на 2009 г.
Докато седях в майчински с второто си дете и имах повече свободно време. Попаднах на астрологични сайтове и... за детето почти нямаше време. Така хлътнах. ;D  ;D  ;D

« Отговор #5 -: Януари 05, 2011, 07:41:02 pm »
Lillie, какво е това квадратче? :rolleyes:
Не съм виждала нещо подобно. Разчитам имената на някои планети...и дотам. :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 05, 2011, 08:21:56 pm »
Това е ведическата ти карта, където са отчетени сидералните позиции на АС и планетите (с прецесия).
По нея направих горното заключение, че ставаш за астролог.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Януари 05, 2011, 08:28:09 pm »
Благодаря за мненията. ;D
Извода е, че ставам за астролог, но трябва да бъда по-постоянна в начинанието. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 05, 2011, 08:32:50 pm »
Може би като за начало е добре да си отговориш на въпроса кой дял от астрологията и коя астрологична школа те влече, за да си наясно къде да се насочиш и къде да концентрираш усилията си.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Януари 05, 2011, 08:48:51 pm »
Частно да си кажа, ведическата астрология ми се струва най-трудна, а и като че ли няма достатъчно литература на български за нея. :-\
Разликите между отделните школи на са ми много ясни. Засега чета за астрологията по първите 4 книги на М.Марч и Дж.Макевърс и по форумите.
Ориентирала съм се да изкарам он лайн курс по астрология. Колебая се между курса на Кирил Стойчев и Николай Колев (от сайта на Astrogalaxy). Не съм избрала още.
Ти кой от двамата би ми препоръчала?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 05, 2011, 08:52:18 pm »
Сигурно тук ще скочат да ти препоръчват курсовете на първия, но аз не се чувствам компетентна да сравнявам капацитета на двамата, нито мога да кажа кой е по-добрият. Не ми се струват и много редни такива сравнения - кой е по- и най. Първият е последовател на руската школа и Хирон, вторият предпочита класиката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #11 -: Януари 05, 2011, 08:52:47 pm »
Denebola, виждам че имаш голям интерес да се обучаваш и събираш все нови знания, което те прави оптимистична и щастлива. Така ще е и в обучението в Астрологията, стига да си отделиш достатъчно свободно време за това. Имаш данни за развиване на Астролог, но само от теб зависи, дали ще отделиш време и търпение за практикуване с Астрологията. От тук ще се реши от само себе си дали да остане като хоби или като професия.  :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 05, 2011, 08:56:45 pm »
Частно да си кажа, ведическата астрология ми се струва най-трудна, а и като че ли няма достатъчно литература на български за нея. :-\

В България няма и кой да я преподава, поне засега. Откога ръчкам моята астроложка, но тя не иска, това знание наистина не е за всеки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 05, 2011, 09:05:42 pm »
И аз ще се съглася с Доби, макар че разглеждаме картата ти по различни системи. На мнение съм, че в хороскопа ти има данни да станеш някой ден и практикуващ астролог, да превърнеш астрологията от хоби в професия. Но за това е нужно време, а също много труд и постоянство. Ако наистина чувстваш, че астрологията силно те влече, не се отказвай - някой ден от семето, което си посяла, ще поникнат плодове.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Януари 05, 2011, 09:17:37 pm »
За мен най-важното е, че открих нещо което ми е безкрайно интересно. Да превърна астрологията в професия засега е твърде далечна и много смела цел. За начало си поставям по-ниски летви. ;D
Може да ви изглежда смешно, но досега в живота ми не е имало нищо друго, което да предизвика такъв интерес в мен. Винаги съм била отлична ученичка, но никога не е имало нещо което наистина да ме влече. Завиждах на мои познати (благородно естествено), които бяха увлечени силно в някаква област - спорт, изкуство, наука. При мен никога не е имало толкова силен интерес към нищо друго...досега. :blink:
Излъгах...друго, което обичам да правя е да чета безразборно, но това не ми върши особена работа. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Януари 05, 2011, 09:27:13 pm »
Излъгах...друго, което обичам да правя е да чета безразборно, но това не ми върши особена работа. ;D

Ако си решила наистина сериозно да се занимаваш с астрология, може би като за начало ще се наложи да преразгледаш този свой афинитет. Да изградиш филтър, през който да преминава информацията. Защото както казват "не всичко, което блести, е злато", така е и в астрологията. Информация има много, но е добре да минава през фина цедка, защото и алабализми се пишат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Януари 05, 2011, 09:31:32 pm »
Denebola, имало ли е промяна в целите, образованието? Пътувала ли сте повечко? Влюбчива ли сте? Трудно тинейджърство/детство или проблеми в този период?
п.п.Питам, за да разбера като как работят планетките. Просто за статистиката.

*

Feia

« Отговор #17 -: Януари 05, 2011, 09:31:44 pm »

Откога ръчкам моята астроложка, но тя не иска, това знание наистина не е за всеки.

Брейййй И защо така?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 05, 2011, 09:37:23 pm »

Откога ръчкам моята астроложка, но тя не иска, това знание наистина не е за всеки.

Брейййй И защо така?

Не им се занимава на хората и т'ва е.
А за да си истински джйотиша, ти трябва много чисто сърце, чисто съзнание и чиста мисъл. Нещо, което не винаги се среща при съвременните астролози.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Януари 05, 2011, 09:48:00 pm »
Uran, не съм имала промяна в целите и образованието - посоката винаги е била една - техникум, технически университет, работа в телекомуникационна компания, но това усещам не е моята посока. :'(
Не пътувам много. Само веднъж досега в чужбина, когато бях на 10 год.
Не съм влюбчива. При мен влюбването никога не е от първи поглед.
Детството ми беше прекрасно - спокойно и щастливо - без проблеми с родители и училище. :blink: