Здравей Гост

За сексуалните проблеми при мъжете - натал , прогресии , транзити , дирекции

• 113 Отговора
  • 15368 Прегледи
*

Stella

• 7765
Свръхсексуалност - неаспектиран, ретрограден Марс в Лъв, без оглед на разположение по дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

Рибка + Юпитер в 5-ти дом и Марс отсреща пасват. Асцендент Скорп.

Овладяване на сексуалната енергия при мъжа е Марс/Сатурн. То, дефакто, тоя аспект, най-вече опозицията между малефиците хем води до успех и релизиране, хем сексуалността е на пресекулки - от активни периоди на куродръвица и мощен полов нагон, хем до точно обратното - спад и абсолютно нежелание за хъмти-дъмти.

Дори съм чувал, за крайности при тази опозиция на абсолютно полово въздържание...

* Залагам на Марс/Сатурнова опозиция в случай, че горния вариант не е верен.
** залагам и на Юпитерова доминанта(заради децата и заради това, че именно той води до освобождване...)
Примерно Марс/Юпитерова опозиция...

;D Май това важи и за жените  :-[

*

Инти

• 2068
Рибка + Юпитер в 5-ти дом и Марс отсреща пасват. Асцендент Скорп.

Овладяване на сексуалната енергия при мъжа е Марс/Сатурн. То, дефакто, тоя аспект, най-вече опозицията между малефиците хем води до успех и релизиране, хем сексуалността е на пресекулки - от активни периоди на куродръвица и мощен полов нагон, хем до точно обратното - спад и абсолютно нежелание за хъмти-дъмти.

Дори съм чувал, за крайности при тази опозиция на абсолютно полово въздържание...

* Залагам на Марс/Сатурнова опозиция в случай, че горния вариант не е верен.
** залагам и на Юпитерова доминанта(заради децата и заради това, че именно той води до освобождване...)
Примерно Марс/Юпитерова опозиция...

При мен квадрата на марс и сатурн работи по същия начин независимо,че съм жена. Мога да контролирам сексуалната си енергия и когато преценя да имам периоди на полово въздържание, макар че това е висше изкуство, в повечето случаи това е една опъната докрай струна, която вибрира с висока честота. Когато я докоснеш може или да се скъса от пренапрежение и дали изсвири красив тон, това зависи от самата личност, доколко познава себе си, примерно доколко е успяла да се синхронизира с партньора си след периода на въздържание, дали е удовлетворена или просто скъсва със старите навици, защото е преценила че са прекрачени пределите и , че тази въздържаност вече не носи удовлетворение. Тук може да се изпадне в капана на крайностите, затова опозицията е по-трудна, докато човека с квадрат на Марс - Сатурн за мен ще е повече способен да овладее тази напираща сексуална енергия, същото важи и за тригоните.

Естествено тук не говорим за инвалиди в сексуално отношение, а за хора, които знаят как да работят със сексуалната енергия.
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 11:14:53 pm от Инти »

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Марс / Сатурн
Блокирана или концентрирана енергия, съпротивителна сила,
самообладание на страстите, „Аз не искам“

Принцип: Трудности при налагането, ограничаващ импулс, вредна или унищожителна енергия, отбрана сила, съдбоносен удар, борба за защита.

Символ: С глава през стената.

Психологични съответствия:
   + Постоянство и търпение в преследване на собствените си цели, силно концентриран, съпротивителна сила, осъзнати действия.
   - Склоност да си блъска главата в стената с исканията си, концентрирана разрушителна енергия, насочена със сила навън или навътре, сексуална фрустрация, разрушителен бяс, агресивност.

Социологични съответствия: Тежко работещи, планински хора, борец на съпротивата, хора които могат да преодолеят най-големите трудности.

Биологични съответствия: „Костна дейност“, стави и мускули като активни и кости като пасивни, сухожилия. Костни възпаления, костни мозъчни възпаления. Смърт на органите, специална парализа на дихателната мускулатура, смъртно задушаване.

+ е за положителни аспекти при сескстил и тригон
- е за негативни аспекти особено квадрат
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
венера опозиция марс при мъжете било големият любовник.. някой да има опит с такива?  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

holanda

венера опозиция марс при мъжете било големият любовник.. някой да има опит с такива?  ;D

;)

да,има го този момент ,но е по-скоро разхаитена сексуалност,глуповата,с цел да мине границите на възможното.Да си изяви сладострастието.Няма общо с дълбокото разбиране за секса като енергия,способна да трансформира и указваща влияние на ментално и емоционално ниво.

Въпроса в случая е..това ли искаме?  ;D

« Последна редакция: Януари 08, 2011, 12:38:48 am от жълтолилава »

*

Lillie

• 30532
Нямам аспект между Марс и Сатурн, Марс в моята карта участва в голям воден тригон с Уран и Луна (и няма нито един напрегнат аспект) и мога да кажа, че умея не само да контролирам сексуалната си енергия, а и да я превръщам в съзидателна, творческа, т.е. да й намирам друг "отдушник". Това, че имам Марс в Риби и управлява 5 дом, не ми създава проблеми с контрола и отдаването ;D, при все това, че имам плутонова доминанта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

Значи на обикновената липса на секс и се казва "контролирана сексуална енергия", която може да се използва и за други цели?

;D

*

Stella

• 7765
Тука дамите взеха да говорят за себе си, макар темата да се отнася за сексуални проблеми при мъжете. Оставете другото, ами и проблеми не съществуват. Заговори се за хиперсексуалност и за трансформиране на излишъка от енергия, а за проблемите да говорят мъжете..... :72:

При мен как е: Венера У5 във флиртаджийския 3-ти дом в широка опозиция с Плутон.
Марс в квадрат с Юпитер, който е на К8. Нали знаете, че където се намира Юпитер имаме склюнност да прекаляваме, същото се отнася и за квадратите му. Откакто водя живот като полово осъзната личност никога не съм оставала без партньор. Но имах около 1-1,5 година самоналожено въздържание и точно по това време Юпитер (У1) беше в съвпад със светилата ми - управители на 8-ми дом.

И да ви кажа: "По-добре сами, отколкото с някой енергиен вампир, с когото да не се чувствате удовлетворени емоционално."
« Последна редакция: Януари 08, 2011, 01:01:38 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

а за проблемите да говорят мъжете..... :72:

;D ;D ;D значи няма шанс

*

Lillie

• 30532
Значи на обикновената липса на секс и се казва "контролирана сексуална енергия", която може да се използва и за други цели?

И двете крайности са вредни - и липсата, и излишъкът. Моят Марс понеже все си върви с лошата слава, че не подбира много-много.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068

;D

Еми да, ти може и да си мечтаеш някой да те стопли под чаршифите, а пък други да не премират за това, не защото съм нямала обожатели, а поради простата причина че аз определям, аз контролирам Марс/Сатурн с кой да бъда, а не нагона.

*

Инти

• 2068
Под сексуални проблеми аз разбирам, физическа и емоционална фригидност, импотентност, психосоматични проблеми, които блокират сексуалната изява.

Тук трябва освен Марс/Венера , да се гледа Уран/ присъствие на планети във Водолей - способността за творческа изобретателност/Нептун - способността за чувственост/Плутон - сексуалността като страст, да се гледат задължително аспектите на Луната, Асцендента като показатели за физика, както и присъствие на планети в пети дом и аспектите към тях, и неговия управител.

Нивата на проявление в интимно отношение обикновено са дълбоко скрити в психиката, начина на подход на партньора е много важен, дали те предразполага или НЕ, а ако самия човек е дървен без творческо виждане в секса, не може да очаква бенгалски огън и фоерверки  ;) ;D
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 12:58:52 am от Инти »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Лошо аспектирано слънце ..., а ако има и квадратура с марс си е направо инвалид....
Сатурн/марс конюкция или каре....
Плутон в опозиция със светило и/или/ опозе марс каре марс....
Това са аспекти на секси инвалидите....

При мъжете слънчевата енергия е много важна...,както и марс.

Най-слаби са Рибките , Близнаците и мъжете Лъвове....

От първите имам лични наблюдения , от последните два знака астрологични , но споделени от тях опити намекват за липса на сексуални контакти и слабо либидо... :blink:

Става дума за мъже... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
Марая, забрави ти това за лъвовете. Аз лично имам голям експерианс с тях. Много са сексуални. Последния даже беше свръх сексуален.

*

Марая

• 28287
Марая, забрави ти това за лъвовете. Аз лично имам голям експерианс с тях. Много са сексуални. Последния даже беше свръх сексуален.

Трудно ..., споделен опит от мъже лъвове и жени били с лъвове...
Дивна , нали споделих , че се срещат и лъвове с миши опашки... ;D ;)
Не визирам знаците.., а само изключенията им... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478

Половият член ли имаш предвид?   :rolf:

*

Марая

• 28287

Не....опашките , но тая ти мисъл е феноменална.... :rolf: :rolf: :rolf:

Верно бе , кои знаци го вадят най-малък? :rolleyes: :-\

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at

Не....опашките , но тая ти мисъл е феноменална.... :rolf: :rolf: :rolf:

Верно бе , кои знаци го вадят най-малък? :rolleyes: :-\

Гледаш само Марса, и можеш да видиш колко работлив, или мързелив.  :49:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!