Здравей Гост

Опит за "генерална промяна" в бита и образованието в България

• 86 Отговора
  • 11038 Прегледи
*

tadj-all

От известно време забелязвам, че в България се случиха няколко протеста на учениците за промяна във ваканциите (Преобновяване на Сатурн?) и в промяна на образователната система. Допреди това такива масови събирания и отстоявания на позиции аз не бях чувал.

Сега преди малко гледах ето този материал:
http://vbox7.com/play:1bb523a1

в който се обсъжда за промяна на ваканциите при учениците. Интересно е предложението за балансиране при повечкото ваканции - учебната година да започне на 1-ви септември. Интересното е, че ако бъде прието това ще доведе до промяна в навиците през лятото и развлекателния бизнес, който печели през тия периоди най-вече по морето.

Според вас - къде би могло да ни удрят тежките транзити нас българите? Питам в "хипотетичен" хороскоп на България съдейки първопроизхода на желаната промяна - в образованието...

*

Lillie

• 30532
От известно време забелязвам, че в България се случиха няколко протеста на учениците за промяна във ваканциите (Преобновяване на Сатурн?) и в промяна на образователната система.

Звучи ми като Меркурий vs. Сатурн.  ;D

От мунданна гледна точка не знам къде може да се потърсят протестите в картата на България, може би по оста 3/9 дом? Доколкото се сещам, по едно време нямаше и единодушно съгласие за картата на България... Предполагам, че се взема под внимание най-популярният й вариант.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Да не се засегне някой, но голяма част от учителите са пълни охлюви. Посредствени хора с претенции.
НАП трябва да направи акция и за тях. Доста изненадано ще остане населението.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Каквито учителите такова и образованието.... :blink:
Претенции много , демагогия бол.....и все за пари иде реч...
Най-много злоба сякаш са комулирали те в годините.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
Образованието винаги е било за привилигированите,
заможните и властимащите, защото изисква много средства.

Масовите " безплатни" училища "произвеждат" еднаквата
сива маса  - " The wall "
http://www.youtube.com/watch?v=E3_NuWb9r2A&feature=related

Специално у нас е еднакво ниско нивото както на средното,
така и на висшето образование
( с много малко предимство са някой специалности )
Tранзита на Плутон през знака Стрелец, го " погреба"
а сега накъде - още не се знае.
След навлизане на Уран в Овен и на Нептун в Риби - може да се
замислят реформи - особено след ингреса на Jupiter в Близнаци
през 2012 г.
За сега опитите за  промени са епизодични  - окончателния срив
на науката  е виден и в силния натиск към  БАН :-[
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
Образователната система не е това което беше...За съжаление в момента училищата бълват общи работници за Европа...
Под всякаква критика е образованието , а и новия министър предизвиква всякакви други асоциации , но не и образователни... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Човекън е египтолог - недей така. ;D

*

Марая

• 28287
Човекън е египтолог - недей така. ;D

Изключително говоряща поза на тялото....Виж къде сочат палците! ;D ;)
Ех тези жестове.... ;D

Подръжава на шефа си, имам предвид, че иска да се докара мъжествен като Б. Б. Не знам обаче дали това е естественото му поведение или фотографът го е сложил така. Докато го гледах в "Стани богат" не се държеше така предизвикателно... :blink:

*

Марая

• 28287
Секси е...., макар и тинейджър-ветеран... ;D

Такъв е. И умее добре да се изразява. :blink:... А и чете и пише на йероглифи, което на мен ми е слабост, понеже обожавам древен Египет.

*

Марая

• 28287
Такъв е. И умее добре да се изразява. :blink:... А и чете и пише на йероглифи, което на мен ми е слабост, понеже обожавам древен Египет.

Присъствието на *мъж* е много важно....Напоследък все по-често се замислям къде е сексапила на мъжа и да Ви споделя , че нищо не е по-секси за мен от мъж , устремен , целенасочен , решен.... :blink:
А този излъчва точно това.... ;) ;D

*

Uran

• 6041
Програмата е ненужно усложнена. По отношение на математиката-материалът за 7и 8клас от 80-те години на миналия век е смъкнат в 5 и 6 клас. Граматиката също е с "обогатени" понятия и това не е на ползу ученика. Във всеки урок по история за 6 клас има минимум 10 дати, които трябва да се знаят защото фигурират в тестовете....Такова е положението и по другите предмети. ЦЕЛТА Е ЧАСТНИ УРОЦИ. Аз лично все още не съм се поддала на тази истерия, а и мога да помагам.А, да -има и една добавена година- учи се до 12 клас. Явно през последните 20 години е имало изключително силно учителско лоби, което не е искало да загуби позиция поради настъпилите демографски промени и структурата им.
120 000 деца годишно през 80-те срещу едва 60 000 сега при това повече от 20% от тях циганета.
п.п.Познавам учителки във Варна с месечен доход от частни уроци над 8000 месечно.
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 10:49:09 pm от Uran »

А, да има и една добавена година- учи се до 12 клас.

...в която учениците лентяйстват.... :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Feia

п.п.Познавам учителки във Варна с месечен доход от частн уроци над 8000 месечно.

Ще взема и аз да давам части уроци тогава, да видим дали ще изкарвам 8 хиляди лева.

Останалите глупости няма да ги коментирам.

Учебният материал не се определя от учителите, а от министерството и от тези, които изготвят учебниците.

*

Uran

• 6041
Е, кой "консултира" министерството? Или смяташ, че министърът почесвайки се по тимберицата е решил така да бъде.
Ами посмятай малко.
Вярно! Ти пък каза някъде, че точните науки не са ти сила.

*

Марая

• 28287
Е, кой "консултира" министерството? Или смяташ, че министърът почесвайки се по тимберицата е решил така да бъде.
Ами посмятай малко.
Вярно! Ти пък каза някъде, че точните науки не са ти сила.

Е , как кой? ;D
То за това са 1888 издателства и двойно повече претенции...Учим от тЕя от онЕя и на финала...зиро... ;D

Да не коментирам и средната възраст на преподавателите...., че е страшно!

Няма ги учителите за които пееше някога Росица Кирилова....

http://www.youtube.com/watch?v=91nD7zi-n-E

*

perla

• *
  • 73
Ще се изненадам приятно, ако някой отвори тема за нещо или за някого и да сподели, че там всичко е ОК или му харесва.  :-\  Черногледството е заразно.  :P

*

Uran

• 6041
Не е 300, а 600 и малко отгоре.
Не приемам на родителска среща учител да започва с това, че поемайки класа се е разстроила програмата на частните му уроци. ;) (Става въпрос за заместник)
Докато се толерира системата на частните уроци образованието в у-ще ще е некачествено. Нямат интерес самите учители всичко да бъде осмислено в час, защото ще им секнат мющюриите.

*

Марая

• 28287
Стига сте плюли учителите. Кой уважаващ себе си човек ще се хване на работа за 300 лв месечно? Има някои, които се жертват, но са малко. Никой не иска да влезе в педагогическите специалности, понеже знае как се заплаща после. Да не говорим, че всички плюят по теб. Аз също исках да стана учителка, но се отказах. И резултат - тройкаджиите учат децата. Във всички държави, в които образованието е на ниво, учителите са уважавана и добре платена професия. Ако видите резултатите от PISA, ще ви направи впечатление, че на първо място там са учениците от Китай и Корея. Там учителят получава много повече от средната заплата за страната и има редица привилегии, затова и е много трудно да се влезе именно в педагогическите специалности. Докато сервитьорката получава повече от учителката, системата няма да се оправи.

Хони , тогава за какво работят като учители? :rolleyes: