Здравей Гост

Опит за "генерална промяна" в бита и образованието в България

• 86 Отговора
  • 11084 Прегледи
*

Uran

• 6041
Частни уроци и във ВУЗ ли има? :o Това сериозно?
Че ако тази материя не ти ясна за какъв чемер я учиш- нали след това ще трябва да я практикуваш?

*

Lillie

• 30532

В ИУ-Варна имаше навремето частни уроци по висша математика, за да не те скъсат на изпита. Факт е, че изпитът по ВМ І част още в първи курс на обучението бе цедката, през която преминаваха доста студенти. Едни продължаваха напред след този изпит, други се връщаха по градовете и селата си. Прякорът Димо брадвата за какво ти говори?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Че ако тази материя не ти ясна за какъв чемер я учиш- нали след това ще трябва да я практикуваш?

Разбира се , че има... :blink:Ти не знаеш ли? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
Учила съм 3 семестъра висша математика във ВМЕИ/ТУ -87/88/89г. Имаше наистина голяма цедка и  на поправителните сесии най-големите зали 212 (мисля) и още една бяха пълни "до горе" със скъсани студенти, но за частни уроци не съм чувала. Все пак беше и друго време.

*

Lillie

• 30532
Изглежда, че в Икономическия ги смятат за по-платежоспособни, все пак счетоводители и финансисти излизат после.  ;D Но и годините бяха други, когато карах обучение там, доста по-късно от твоето.

За Варненски Свободен Университет да не говорим - там официално се плаща такса за явяване на всяка поправка и ликвидация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Лили е права, специално при Брадвата, ако искаш да си вземеш изпита от раз, просто даваш една камара пари за уроци при......съпругата му(става въпрос за колосални суми, серизно говоря), която също е преподавател в унито и си готов, благодаря на Господ, че не ми се падна като преподавател нито 1, нито 2 семестър на първи курс. И не е само той, разбира се. Бащата на една колежка е бивш преподавател от катедра СК, лично той е разказвал как още и още го търсят за услуги, свързани с изпити.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea

В ИУ-Варна имаше навремето частни уроци по висша математика, за да не те скъсат на изпита. Факт е, че изпитът по ВМ І част още в първи курс на обучението бе цедката, през която преминаваха доста студенти. Едни продължаваха напред след този изпит, други се връщаха по градовете и селата си. Прякорът Димо брадвата за какво ти говори?  ;D

Потвърждавам. Въпросният къса два пъти моя приятелка, докато не я принуди да иде на частна "консултация" при жена му при това. Между другото приятелката ми беше адски добра по математика и просто беше абсурдно да бъде късана. На ликвидацията 'учудващо' изкара 5 или 6. Съмнявам се едната консултация да е помогнала за такъв велик прогрес нали :rolleyes:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Lillie

• 30532
Ние бяхме при Дочо - оня с "прекарайте еднЪ правЪ линия"  ;D... При него се ходеше с бутилчица, което си личеше и по патладжаненосиния му нос и треперещите пръсти, с които хващаше тебеширЪ.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ха-ха, и аз бях при Дочо Тройката, да ме прощава Господ, но често си мислех, че така, както си пише по дъската, ще се гътне...идея нямам на колко е години, но е доста възрастен човекът.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Ние бяхме при Дочо - оня с "прекарайте еднЪ правЪ линия"  ;D... При него се ходеше с бутилчица, което си личеше и по патладжаненосиния му нос и треперещите пръсти, с които хващаше тебеширЪ.  ;D

И аз съм била при него ;D Викахме му Дочо тройката неслучайно  ;D И това за бутилчицата и аз го знам. Имаше опашки пред кабинета му от хора с торбички в ръце  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Lillie

• 30532
Няма да ви казвам колко елементарно домашно по чужд език превеждам в момента. Това е положението - на тъпа и посредствена маса (визирам 2/3 от обучаващите се) ще преподават посредствени преподаватели!  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Викахме му Дочо тройката неслучайно  ;D И това за бутилчицата и аз го знам.

Аз четворка вързах накрая (без бутилчица), на ликвидация обаче  ;D. УжасТът беше голям!

...за припомняне 

Недей, че получавам сърцебиене.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
В хороскопа на България, управителят на 3-ти дом е Марс на 27 гр. Близнаци (овен на К3). Транзитни Уран/Юпитер направиха квадрат към У3 в картата на България. Освен това предстоят следните транзити: Юпитер ще прекоси К3 и ще навлезе в 3-ти дом, а Уран, навлизайки в Овен ще застане на К3 преди да тръгне ретроградно. Първото ретроградие на Уран ще бъде на куспидата на 3-ти дом в картата на България. Предстоят още реформи в българските училища.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
В хороскопа на България, управителят на 3-ти дом е Марс на 27 гр. Близнаци (овен на К3). Транзитни Уран/Юпитер направиха квадрат към У3 в картата на България. Освен това предстоят следните транзити: Юпитер ще прекоси К3 и ще навлезе в 3-ти дом, а Уран, навлизайки в Овен ще застане на К3 преди да тръгне ретроградно. Първото ретроградие на Уран ще бъде на куспидата на 3-ти дом в картата на България. Предстоят още реформи в българските училища. [/b][/i][/size]

При това сериозни реформи с нови подходи , много внезапни и нетрадициони решения....
Не изключвам и смяна на ръководния състав на Министерството точно в този период!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
А колкото до промяната на бита, сетиха се да слагат топла вода и сапун в тоалетните, чак когато "болестта на мръсните ръце" - хепатит А напомни за себе си. Не случайно ни нарисуваха като тоалетна...Става въпрос за елементарна хигиена. За повишаване на заболеваемостта от хепатит се заговори, когато тр. Марс навлезе в асцендента (Козирог) в картата на България и направи опозиция с У1 - натален Сатурн в Рак. Негативен аспект на тр. Марс с господаря на асцендента винаги се свързва с инвазия на болестотворен причинител. Предизвикателството на Марс е отправено към Сатурн в Рак - това е болест, предавана по контактно-битов път - в т.ч. и чрез храната. В асцендента на България се намира натален Юпитер, който поема удара и който управлява черния дроб.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

В хороскопа на България, управителят на 3-ти дом е Марс на 27 гр. Близнаци (овен на К3). Транзитни Уран/Юпитер направиха квадрат към У3 в картата на България. Освен това предстоят следните транзити: Юпитер ще прекоси К3 и ще навлезе в 3-ти дом, а Уран, навлизайки в Овен ще застане на К3 преди да тръгне ретроградно. Първото ретроградие на Уран ще бъде на куспидата на 3-ти дом в картата на България. Предстоят още реформи в българските училища.

Би ли поставила х-па на България, тоя дето ти го "гледаш", щото аз точно такъв не съм виждал...

*

Stella

• 7765

Би ли поставила х-па на България, тоя дето ти го "гледаш", щото аз точно такъв не съм виждал...

Верно ли? Няма да ти го поставя. Да си го виждал.

*

Lillie

• 30532
Мисля, че е този
http://www.astrologyweekly.com/countries/bulgaria.php

И за да е по-нагледно  :blink::

Сещам се, че имаше и други варианти на картата на България, но този се среща най-често. Май този бе от Левин или греша?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.