Здравей Гост

Хипохондрия индикации в натала

• 24 Отговора
  • 3628 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Хипохондрия индикации в натала
« -: Януари 10, 2011, 09:01:05 pm »
Хипохондрия:

Хипохондрията е психосоматично разстройство. Тя може да бъде както самостоятелно заболяване, така и симптом или част от друго заболяване (най-често депресия и паническо разстройство).
Заболяването се характеризира с натрапчив ирационален страх от тежко, най-често смъртоносно заболяване.
Хората, страдащи от хипохондрия са прекомерно съсредоточени  върху функции на организма си и всяка минимална промяна ги тревожи.
Специалистите разграничават най-общо два типа пациенти страдащи от хипохондрия. Едните се страхуват за здравето си и непрекъснато посещават лекари и си правят всевъзможни изследвания. Другият тип хипохондрици също изпитват необоснован страх от заболявания, но никога не стъпват при лекар. При тях надделява притеснението, че ако отидат на преглед, ще им открият тежка и неизлечима болест.
При изследвания и прегледи от специалист не се откриват здравословни проблеми и пациента е физически здрав. Въпреки това, той е уверен, че страда от тежко и дори неизлечимо заболяване като рак, СПИН, автоимунни заболявания, и дори „усеща“ симптомите на инфаркт и инсулт.
Специалистите обясняват, че почти всеки човек е изпитвал притеснения за здравето си в даден момент от живота, които бързо отшумяват и това е съвсем нормално. Притеснително е, когато човек започне да се самонаблюдава непрестанно, изследва тялото си и усещанията си и непрекъснато открива нови и нови симптоми на заболявания.
Хипохондрията е характерна и за двата пола, и може да засегне всички възрасти. При повечето пациенти необоснованите страхове за здравето започват още през юношеството им. Според специалистите хипохондричните наклонности са резултат от определен начин на възпитание и преживявания през детството.
Макар и по-рядко хипохондрията може да се развие и в по-зряла възраст, като обикновено се съпровожда от депресия.

Има ли според Вас индикации в натала за подобно заболяване? :unsure: Кои са знаците предразположени към него ?
Аспектите на планетите които свързваме с това? Може ли да бъде овладяно чрез други аспекти в натала?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Хипохондрия индикации в натала
« Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 09:21:58 pm »
Luna i Saturn според мен са основните виновници....Дали обаче и Нептун няма пръст в подобен род заболявания? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 09:29:29 pm »
Luna i Saturn според мен са основните виновници....Дали обаче и Нептун няма пръст в подобен род заболявания? :rolleyes:

би могло да бъде,към това прибавям и Девата.
Мисля,че Луна в Дева в 6 дом в аспект с Нептун,Сатyрн и/или Хирон малко или много се отнася до подобен вид заболявания.Особено ако някоя от планетите управлява 3,12 дом или IC

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 10, 2011, 09:36:19 pm »
Качвам карта......

*

Feia

« Отговор #4 -: Януари 10, 2011, 10:24:37 pm »

Дали обаче и Нептун няма пръст в подобен род заболявания? :rolleyes:

Ами, снощи като четох писанията на тези с Нептун в 6-ти дом, на които докторите им слагат грешни диагнози, обаче те сами си разгадават болестите и после те минават от самосебе си, просто ми стана ясно...

« Отговор #5 -: Януари 10, 2011, 10:30:28 pm »
Какво да гледаме в тази карта?
Сатурн като У6 - би трябвало да е доста загрижена за здравето си, високо е в картата - има нужда от признание и успехи, може да е малко затворена в общуването. Няма кофти аспект с Луната или Слънцето. Не ми изглежда подозрително. Освен квадратът с Нептун в 6-ти да дава нещо хронично, или нещо, което тя си мисли, че е хронично. Нептун е У8, може квадратът със Сатурн да забавя възстановителните процеси на организма, отслабена имунна система. Или е здрава и само си внушава? Сподели, Марая. :wub:
За Уран в 6-ти дом нямам сериозни наблюдения. Това, което съм срещала, е някакви странни алергии, повишена нервност. Имаме тригон с Марс и двете планети са добре разположени по знаци - трябва да има доста енергия жената, едва ли има проблеми с уросяването или анемия.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 10:31:39 pm »
Трудното диагностициране е факт , когато Нептун е в 6-ти дом...Нетрадиционото лечение също , лечение , но ......

*

missKapriz

« Отговор #7 -: Януари 10, 2011, 10:32:18 pm »
аз имам к6 в риби и действително болестите ми трудно се поддават на диагностика,прекалено размита е все картината.Имам излекуван проблем с помощта на хомеопатията-нещо ,с което медицината не успя да се справи след 10 години хапове и сиропи.Чела съм,че Нептун във връзка с 6 дом показва успех с алтернативни методи на лечение-билки,хомеопатия,и др.
В 6 дом е и Хирон
Ужасно ме е страх от болници-изравнявам границите на кръвното най-редовно,когато ми предстои манипулация,та била тя и вземане на кръв от вената.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Януари 10, 2011, 10:33:45 pm »
Какво да гледаме в тази карта?
Сатурн като У6 - би трябвало да е доста загрижена за здравето си, високо е в картата - има нужда от признание и успехи, може да е малко затворена в общуването. Няма кофти аспект с Луната или Слънцето. Не ми изглежда подозрително. Освен квадратът с Нептун в 6-ти да дава нещо хронично, или нещо, което тя си мисли, че е хронично. Нептун е У8, може квадратът със Сатурн да забавя възстановителните процеси на организма, отслабена имунна система. Или е здрава и само си внушава. Сподели, Марая. :wub:
За Уран в 6-ти дом нямам сериозни наблюдения. Това, което съм срещала, е някакви странни алергии, повишена нервност. Имаме тригон с Марс, и двете планети са добре разположени по знаци - трябва да има доста енергия жената, едва ли има проблеми с уросяването.

Не е затворена никак даже , но от два месеца е през ден на доктор...Чете постоянно симптомите на различни заболявания и е много внушаема...

*

holanda

« Отговор #9 -: Януари 10, 2011, 10:34:48 pm »
Марая,в тази карта ми се струва,че Хирон на IC има голямо отношение.Освен това като гледам прогресивната Луна минава нат.Плутон,а той държи IC ,си мисля,че по това време има или по-изострени симтоми,или подобряване на състоянието.

« Отговор #10 -: Януари 10, 2011, 10:39:44 pm »
Ако не е тайна, дирекциите за 2011г ли са? На колко години е пациентката?
Четенето на доктор Гугъл води до нейните симптоми. Как беше нарекъл д-р Ханк заболяването...?

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Януари 10, 2011, 10:39:46 pm »
Марая,в тази карта ми се струва,че Хирон на IC има голямо отношение.Освен това като гледам прогресивната Луна минава нат.Плутон,а той държи IC ,си мисля,че по това време има или по-изострени симтоми,или подобряване на състоянието.

Тя мина вече...преди около 6 месеца....Да , транзита е в 4-ти , възможно е да е свързан с подсъзнанието.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 10, 2011, 10:40:44 pm »
Четенето на доктор Гугъл води до нейните симптоми. Как беше нарекъл д-р Ханк заболяването...?

Пациентката е една от дъщерите ми и е на 12г.... :blink:

« Отговор #13 -: Януари 10, 2011, 10:44:24 pm »

Може пък да се интересува от медицина. ;) Един психолог би интерпретирал поведението й като желание за получаване на повече внимание. Ако наистина е напълно здрава (чукам на дърво да е така), за 12 годишна е много задълбочена. Успокой я, че нищо й няма, но не е лошо, че се интересува.  Може да стане доктор. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Януари 10, 2011, 10:51:11 pm »

Може пък да се интересува от медицина. ;) Един психолог би интерпретирал поведението й като желание за получаване на повече внимание. Ако наистина е напълно здрава (чукам на дърво да е така), за 12 годишна е много задълбочена. Успокой я, че нищо й няма, но не е лошо, че се интересува.  Може да стане доктор. :blink:

Новолуна , прекалено чувствителна , изключително емоционална ...,но и ужасно прагматична госПоица  :blink: Рачеса....Перфектна в математиката , шампионка в олимпиади....Но и страшен артист....,тоя 11-ти дом ме прави дива и щастлива....
Внимание в повече от необходимото...., не ми се мисли , като влезе в 5-ти пр. луна.... :( :unsure:

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Януари 10, 2011, 10:51:43 pm »
Марая,пр Луна е в съвпад с Антарес.А нали оста Антарес/алдебаран се свързва с фобиите,психическите проблеми,комплекси и мании.От друга страна ,ако човек успеел да я отработи давала огромна сила на волята

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 10, 2011, 10:56:09 pm »
Марая,пр Луна е в съвпад с Антарес.А нали оста Антарес/алдебаран се свързва с фобиите,психическите проблеми,комплекси и мании.От друга страна ,ако човек успеел да я отработи давала огромна сила на волята

Видях го , не случайно и качвам за първи път карта с неподвижни звезди.... :(...
Няма да ти кажа как се дзверих и аз и Щастливка...И нищо , ама нищо не видях....За това забих и звездите , но в крайна сметка луната е мръднала от съвпада.... :rolleyes:
Абе абонирана е направо за болницата....Лелееее....два месеца е това чудо....Беше малко болна , ама в момента е ад....

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #17 -: Януари 10, 2011, 10:59:10 pm »

Видях го , не случайно и качвам за първи път карта с неподвижни звезди.... :(...
Няма да ти кажа как се дзверих и аз и Щастливка...И нищо , ама нищо не видях....За това забих и звездите , но в крайна сметка луната е мръднала от съвпада.... :rolleyes:
Абе абонирана е направо за болницата....Лелееее....два месеца е това чудо....Беше малко болна , ама в момента е ад....

Марая, Сатурн квадрат Нептун не е за подценяване. Ако искаш можеш да ми изпратиш данните и на лични. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

missKapriz

« Отговор #18 -: Януари 10, 2011, 11:04:32 pm »
ако продължа темата с неподвижните звезди,пр Слънце ще съвпадне със Сириус,а пр.СЛВ с Регул-щом не си видяла друго в картата,мисля,че това е много оптимистично

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Януари 10, 2011, 11:06:29 pm »
Доби, този квадрат го има голяма част от родените през 1998г.