http://www.astroseer.net/forum/index.phphttp://vbox7.com/play:01802ea6Да , много слабости на този свят са ми познати!
Не казвам , че от някого съм по-добра....
Увличах се от славата , от суетата...
Животът мислех лек като игра.....
Да , много срещи и красиви пътища превземах....
сред пустош и сред тишина с надеждата вървях....
Аз търсих я във погледи по улиците отразени....
А тя......... до мене сгушена била....
Намирам я преди да срещна залеза...
Окъпана от утрото сълза......
Наричам я практично *свободата*
А всъщност е илюзия....една.....
Свободата е висша форма на осъзнаване, на отговорност и разбиране....
Всъщност истинската свобода е по Сатурн....До тук стигнах след дълъг анализ.
Сатурн е планета , която чрез кристализацията ни дава шанс да прогледнем , да видим нещата от един по-различен ъгъл....Да се изправим срещу собствените си страхове причинени от предшестващите го планети и да получим свободата по Уран...,не случайно на попрището жизнено в средата.....
Защо всички предшестващи..., ами защото Слънцето ни дава блясъка , Меркурий ни носи връзките , Венера е лукса и красотата , Луната са нашите емоции и чувства , Марс нашата активност , Юпитер потенциала и възможностите...и всичко това в една одежда наречена нашия АЗ.....Последен той Сатурн структурира егото и рамкира неговите желания , стремежи воля за власт и ред....Защото само там където има власт има и ред! Но той има и друга страна..., да награждава търпеливите , смирените и онези които са готови да осъзнаят силата на реда в хаоса на собственото си ЕГО....А тази му сфера на влияние ни освобождава именно от факта да прозрем страховете си и ги използваме по конструктивен начин....Кой друг освен Сатурн може да свали розовите очилца на Нептун?
И кой друг би могъл да рамкира времето и страха...? Кой друг би могъл да се противопостави на свободата , ако същата не е заслужена? Никой друг само Сатурн....
За свободата като закон от духовното израстване - ключ , един от ключовете всъщност необходими по пътя можем дълго да говорим. Към този ключ трябва да подхождаме с огромно уважение , защото силата и енергията са неща с които не бива да се играе..За да бъде свободен човек на всички нива според мен трябва да има силен и акцентиран не само Уран , а и Сатурн.... Казват ,че безстрашни са само лудите ....А границата м/у лудостта и гения е доста тънка. Но това не означава , че лудия не е гении , а гения не е луд , защото ние не знаем какво е всъщност лудостта и по този начин не можем да направим съпоставка...Дефиницията е рамка....,не можем да търсим рамката , защото тя е плод на друга рамка... а свободата не познава рамки....
И не се знае дали нормалния не е луд , а лудия нормален....
Страхът отваря вратите на опасностите и ни прави прекалено уязвими ....
Причината за всичко което се случва в живота ни се съдържа в съзнанието ни.Свободата е по Сатурн , но се усеща едва след него ...когато можем да докоснем високочестотните вибрации на Уран- планета на приятелството , на колективните енергии , на бъдещето... Свободата има няколко еманации.....
Стремежа е част от пътя...Всяка стъпка е първа проява на истината....
Има една мисъл *Не копирай човек , комуто си неспособен да подражаваш*. А до обективната истина се стига сам...,...
Като ключови думички всеки цикъл на планетите /Сатурн и Нептун/ е със сходни интерпретации.
Всяка карта обаче е намерила място да приюти двете планети , като различните карти и домове са връзката м/у тях. Друг е въпроса как и по какъв начин са вписани в цялото и /или/ имат ли връзка чрез лична планета.....В този смисъл могат да се намерят и голяма част от въпросите за осъзнаването на индивида и неговото ниво на духовно развитие....
Според мен всяка планета влияе личностно без значение колективна или не , без значение транс сатурнова или лична...И колкото по-осъзнат е индивида , толкова по- лесен и лек е пътя към истината...А тя -истината за мен започва от Сатурн...Страха се съдържа във всичко и води до всичките ни беди както инсайт , така и оутсайд..
Или там където сме спрели пак по причина на Сатурн....
Приемам за тънка границата на всичките му проявления...Там където започва страха той е суров , стегнат , жесток....
Там където свършва страха Сатурн е ясен , кристален , сигурен.... Когато този път е ясен , Сатурн е онзи който дава правата на Хирон да отключи вратите към транссатурновите Уран,Нептун и Плутон...
Свързвам Хирон с незаслужената болка , която идва след осъзнаването на същата....Но и с лечението....лечението чрез болка , чрез приемането на Сатурновата болка....Вярата , която Юпитер символизира не винаги е онази вяра която търсим.Аспекта на Сатурн/Юпитер е много ключов във всеки натал по отношение на силно изразеното чувство за стабилна философия и чувство ,което да почива на духовните истини. Но обикновено това може да бъде постигнато едва след като индивида премине 49г. Искам да кажа едва след като е влязъл в Юпитеровия цикъл.Визирам съвпада в наталната карта.
Далеч по-различно звучи хармоничния аспект като секстил или тригон , когато при индивида това е продължението на пътя от различните опитности.
При твърд аспект се усеща разнопосочното търсене , както и криза във вярата не само в религиозна посока , а и в духовна....
И докато Юпитер като символ на широтата , на философията и духовността не бъде структуриран по начин в който да впише всичко това в натала , Сатурн не би могъл да прояви качествата като осъзнаване , достигане и реализиране..., именно тогава той носи страх , егоизъм , черногледство....Всичко научено следва да придобие материална форма, следва да бъде проверено чрез практика...това е мотото на Сатурн , защото именно опита ни дава знания , разбира се не винаги свързани с мъдрост.Да разчиташ на чуждия вътрешен опит звучи доста наивно и недопустимо за Сатурн.
Всички сме родени със свободни души и нищо не ни пречи да имаме свободата да бъдем свободни от себе си...
Това всъщност е радостта и силата на вътрешното знание..., а това надхвърля разума..Духът е независим източник на съществуването , душата също е свободна в правото на избор....И съм много съгласна , че е като луната с тази енергия , която поема . Има някаква пречка или външни паразити които се вкопчват в нея.
Хирон е ключ и не случайно неговия глиф се изобразява като ключ, но той е и многостранен....пазител , наставник, просветител. Хирон е оригинален , той е разума на душата.... , той е и онова чувство на прага на интуитивните прозрения и много започва да ми прилича на Уран.... , може да бъде и двойнствен ...всъщност дали онази тъмната страна на вратата ,която Хирон отключва не е Сатурн.....
Една стая може да бъде тъмна и светла без значение от времето навън...
Но да отвориш пердето ,да дръпнеш щората или да запалиш електричеството се иска повече от едно движение , което често е резонанс на нас самите.....
Да преодолееш страха се иска да го обикнеш и да го разбереш....Защото обиквайки го ти му даваш друга енергия , градивна и смислена....Собствените ни страхове са демони , които ни пречат да развием възможностите и способностите с които сме родени....
Откривам няколко съществени фактора в наталните карти свързани със свободата на натива и с неговата воля....Мисля , че са много важни и съществени...
Във всяка една присъства Сатурн....в определени аспекти с различни лични планети...*Отключването* на които винаги минава през Хирон.
Освен страха за собствения АЗ съчетал в себе си енергиите на леките планети има и други неща ,които не ни дават възможност да достигнем летвата....А те са Лунните възли , според различните школи наречени Северен Лунен Възел и Южен Лунен Възел , Раху и Кету , Възходящ и Низходящ, Глава на дракона и Опашка на Дракона....Общото е , че те са свързани и за мен Нодална Ос най-много им приляга...За лунните възли мисля , че са волана на наталната карта...
Не слънцето и луната са най-важните за нашата изява или път , а най-вече възлите...Те са оста по която протичат енергиите на хороскопа , те са и онзи наклон с които взимаме завоите в живота , както и директните ни пътувания...
.И в никакъв случай не приемам лошата слава на ЮЛВ и добрата на Северния...Те са едно цяло , не бива да бъдат разглеждани по отделно...Не можеш да се страхуваш от нещо което познаваш Южния , той е опита на всички инкарнациони процеси , сигурността и мястото от където винаги тръгваме след като сме се върнали.... Той е опита , който носи със себе си творчество и мъдрост , знание и познание...
Аз мисля , че аспектите на възлите са бравите на вратите , които отключва Хирон.Страховете идват от СЛВ , от ЮЛВ те са овладяни, ние ги познаваме и боравиме с енергията.Диспозиторите на възлите ни показват значенията на страховете , а домовете в които са ситуирани ни показват какво да направим и как да ги променим.... Всяко тяхно движение през зодиака е начин за освобождаване.....
Единственото нещо , което дава възможност за баланс са възлите- нищо друго!
Затова са Северен и Южен...Нито една планета с която борави астрологията няма тази уникална възможност, без значение къде и как е поставена , без значение аспектите които прави......
Свободата на натива е в основната задача на Нодалната ос....Разбира се , че когато Възлите са съчетани с кардиналните оси на наталната карта , живота не е игра и илюзия , той е цел и намерение , той е живот за другите , защото това са четирите врати на хороскопа....,който диша и живее и след смъртта..../4 е числото на Уран/.
За познаването и осъзнаването , за онази мъдрост скрита дълбоко в нас....се иска много любов и разбиране....Иска се осъзнаване на заложения потенциал до пълното му разгръщане....Пътя е труден , но си струва....За какво ни е Уран , ако не познаваме Сатурн?
Не бихме могли по никакъв начин да вибрираме на неговите честоти свързани с бъдещето , но идващи от настоящето - символ на Уран....
Той руши ненужното , безвъзвратно и завинаги ...... но само онова , за което Сатурн вече е казал тежката си дума....А той го може.....МараяЩе се радвам да прочета коментарите Ви! :blink:
Споделям написаното в името на астрологията и любовта си към нея....
Продължава....