Здравей Гост

Меркурий съвпад ЮЛВ /Кету

• 68 Отговора
  • 7252 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Меркурий съвпад ЮЛВ /Кету
« -: Януари 14, 2011, 02:15:11 am »
Имате ли го и как го усещате?
В кой от знаците е съвпада и как бихте дефинирали съвпада му?
Къде са трудностите , ако има такива и къде са приоритети му? :blink:
С какво ги свързвате....

Ако не е проблем , нека конкретиката е по Меркурий... :blink: ;)

Приятно писане....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re:Меркурий съвпад ЮЛВ /Кету
« Отговор #1 -: Януари 14, 2011, 02:24:48 am »
При мен Меркурий и ЮЛВ са в един знак, но орбисата е твърде широка, по-близо е до Венера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Януари 14, 2011, 02:25:55 am »
Имам Меркурий в Стрелец в съвпад с ЮЛВ....

Мисля , че ако не беше в поза взаимна рецепция с управителя си , щеше да бъде по-лесно...
 :rolleyes: Знам ли...
Иска ми се в тая тема да говори опита ни и личните ни наблюдения.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 14, 2011, 02:31:07 am »
При мен Меркурий и ЮЛВ са в един знак, но орбисата е твърде широка, по-близо е до Венера.

А колко градуса приемаш за съвпад?

И би ли го отчела като знаков съвпад? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 14, 2011, 02:35:32 am »
Абе и аз се чудя. По сидерал са ми в предходния знак спрямо Кету. Но съвпада на ЮЛВ с Венера усещам, да. Меркурий е в съвпад с Венера, но е на 5-6 гр. от Кету. Може да се приеме за знаков съвпад, предполагам.

При всики положения планета близо да нодалната ос винаги стои на фокус някак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Януари 14, 2011, 02:37:48 am »
Абе и аз се чудя. По сидерал са ми в предходния знак спрямо Кету. Но съвпада на ЮЛВ с Венера усещам, да. Меркурий е в съвпад с Венера, но е на 5-6 гр. от Кету. Може да се приеме за знаков съвпад, предполагам.

Бих го отчела като съвпад...5-6 гр. са нищо при условие , че говорим за Меркурий...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 14, 2011, 02:39:33 am »
Бих го отчела като съвпад...5-6 гр. са нищо при условие , че говорим за Меркурий...

А пък и се вмества в орбисата на изгаряне от Слънцето, която според античните астролози до 8-8,5 гр. беше, ако не ме лъже паметта.

Хм, сега като се замисля, може наистина да се усеща влиянието на ЮЛВ върху Меркурий. Много често ми се случва да пиша като под диктовка, приливите на вдъхновение идват изведнъж, но е нужно вглъбяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Януари 14, 2011, 02:45:02 am »

А пък и се вмества в орбисата на изгаряне от Слънцето, която според античните астролози до 8-8,5 гр. беше, ако не ме лъже паметта.

Не знам как е според античните , но според класиците е до 5*.....
Много е важно дали е източен или западен в тези случай , когато е на границата на *изгарянето*....
Напоследък обаче все повече си мисля , че изгорен или изпепелен... ;D , той си е Меркурий ...Колкото по-близо до слънцето , толкова по-слънчев , весел , по-интересен бих казала...
По-далечния е по-стегнат , по-труден...А ако и знака със слънцето е различен , то тогава *конактите* и аналогиите му са много различни...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 14, 2011, 02:50:15 am »
В някои книги се споменява, че колкото е по-голямо разстоянието между Слънцето и Меркурий, толкова е по-обективен. Не мога да се съглася. Виждала съм изключително субективни и с тесногръдно мислене хора, про които Меркурий е разположен на максимална елонгация от Слънцето.

Мнението ми за Меркурий и Венера е, че най-силно се изявяват, ако се намират в един знак със Слънцето, харизмата е в пъти по-подчертана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 14, 2011, 02:54:37 am »
мнооого съм нетактична (съвсем без умисъл)  :P

Интересно... 
Хумора ти във форума оприличавам с английски, за мен е много фин и понякога трябва да се чете между редовете, за да се разбере контекстът и подтекстът.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #10 -: Януари 14, 2011, 02:55:44 am »
и друго, характерно - често ако искам да направя скрит комплимент удрям по най-слабата страна (от гледна точка комплексите на личността) с дебелашки хумор, с което казвам, че си екстра, защото мога с лекота да приема тази ти страна, дори я смятам за предимство ;D, но тук вероятно има отношение и Сатурн

ааа,тук дреме u лек комплекс  ;D

иначе и аз тъи  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Януари 14, 2011, 02:57:02 am »
В някои книги се споменява, че колкото е по-голямо разстоянието между Слънцето и Меркурий, толкова е по-обективен. Не мога да се съглася. Виждала съм изключително субективни и с тесногръдно мислене хора, про които Меркурий е разположен на максимална елонгация от Слънцето.

Мнението ми за Меркурий и Венера е, че най-силно се изявяват, ако се намират в един знак със Слънцето, харизмата е в пъти по-подчертана.

Има и такива при които е на 26* от слънце и им липсва реална преценка за света , а какво остава да са обективни? ;D
Вероятно зависи дали е преди или след слънцето....

Имам същите наблюдения.... :72:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 14, 2011, 04:31:29 am »
Марая, току що ми просветна нещо  ;D и реших да проверя при някои мои познати как е.

Един мой бивш имаше Венера и Меркурий в Овен в точен съвпад с ЮЛВ - имаше вроден музикален талант и силно изразено чувство за пропорция и ритъм.
Брат му е професионален музикант, но никога не съм се интересувала от хороскопа му. Сега погледнах и се оказа, че има Меркурий в Близнаци в един знак с ЮЛВ, а Нептун е в един знак със СЛВ!

При мен Меркурий и Венера са близо до ЮЛВ в 5 дом - имам вродена способност към рисуване и дизайн, като малка имах и добър музикален слух. Може би щях да свиря на някой музикален инструмент, ако бяха ме пратили в музикално училище.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Януари 14, 2011, 05:11:40 am »
Марая, току що ми просветна нещо  ;D и реших да проверя при някои мои познати как е.

Един мой бивш имаше Венера и Меркурий в Овен в точен съвпад с ЮЛВ - имаше вроден музикален талант и силно изразено чувство за пропорция и ритъм.
Брат му е професионален музикант, но никога не съм се интересувала от хороскопа му. Сега погледнах и се оказа, че има Меркурий в Близнаци в един знак с ЮЛВ, а Нептун е в един знак със СЛВ!

При мен Меркурий и Венера са близо до ЮЛВ в 5 дом - имам вродена способност към рисуване и дизайн, като малка имах и добър музикален слух. Може би щях да свиря на някой музикален инструмент, ако бяха ме пратили в музикално училище.

Знам , че в картите на доста артисти се среща Меркурий в съвпад ЮЛВ..., както и на творци и музиканти...
Много писатели имат моя меркурий в Стрелец/ретро/ в съвпад с възел....
Интересен феномен.... :rolleyes:
Дали не е зле да се качи някоя и друга карта... :rolleyes: :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 14, 2011, 05:29:15 am »
Дотук дори оставам с впечатлението, че изявата на планета в съвпад с ЮЛВ е в пъти по-силна от същата планета в съвпад със СЛВ. Не съм гледала статистиката, но предполагам, че сред мнозина писатели и хора на изкуството по-често ще се среща съвпадът на Меркурий или Венера с ЮЛВ, отколкото със СЛВ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 14, 2011, 05:38:06 am »
Дотук дори оставам с впечатлението, че изявата на планета в съвпад с ЮЛВ е в пъти по-силна от същата планета в съвпад със СЛВ. Не съм гледала статистиката, но предполагам, че сред мнозина писатели и хора на изкуството по-често ще се среща съвпадът на Меркурий или Венера с ЮЛВ, отколкото със СЛВ.

Даа , :72: , планета с опит и знания , които са толкова добре съхранени и запазени , а и не на последно място необходими...
Интересно , дали тази по СЛВ не изземва функцията на тялото...Тя е алчна и трупа... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Януари 14, 2011, 06:06:20 am »
Алла Пугачова също има Слънце, Венера (изгорена) и Меркурий върху нодалната ос, но в съвпад със СЛВ. При нея обаче има една специфична особеност - тя не е само човек на изкуството, човек с артистичен талант, тя е Примадона. Мисля, че в това е разликата между планета в съвпад с ЮЛВ и планета в съвпад със СЛВ - първата изразява съответната функция заради чувството на удовлетвореност, което й носи (например, да се занимаваш с изкуство заради самото изкуство), докато втората се стреми да привлече внимание, търси резонанс отвън, за нея не е достатъчно само вътрешното удовлетворение. Например, ако едно Слънце в съвпад с Кету в 10 дом мисли, че признание в обществото му се полага "по право", Слънце в съвпад със СЛВ ще крещи и рита да получи внимание, да се признаят способностите му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Януари 14, 2011, 06:57:35 am »
Кету ми е интересен...и то много.... :rolleyes:
СЛВ е ясен ...., но при Кету има тайни...,като брашнен чувал е! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 14, 2011, 07:03:18 am »
Ако трябва да направим сравнение, Венера в съвпад с Раху е като модел на Карл Лагерфелд, а Венера в съвпад с Кету е като усмивката на Мона Лиза.  :blink: За Меркурий не знам какво сравнение ще е подходящо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Януари 14, 2011, 07:11:44 am »
Ако трябва да направим сравнение, Венера в съвпад с Раху е като модел на Карл Лагерфелд, а Венера в съвпад с Кету е като усмивката на Мона Лиза.  :blink: За Меркурий не знам какво сравнение ще е подходящо.

Хареса ми това сравнение.... ;D