Здравей Гост

Какво ви е впечетлението от българските астролози?

• 44 Отговора
  • 9162 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Ще е интересно мнението на съфорумцити, с какво ви е впечетлил българския астролог? :blink:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Какво ви е впечетлението от българските астролози?
« Отговор #1 -: Януари 14, 2011, 09:11:23 pm »
Неизвестните са най-добри!
Астролозите от тАлАвизора не ги признавам..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #2 -: Януари 14, 2011, 11:35:36 pm »
аз пък като цяло нямам никакви набкюдения за българските астролози и за това ми е трудно да дам мнение....

« Отговор #3 -: Януари 15, 2011, 12:29:40 am »
аз съм се консултирала с 3 астролози по конкретен въпрос и мисля,че са по-добри в астропсихологията отколкото в конкретната прогностика.Реално събитие липсва,въпреки предсказаните срокове и благоприятни аспекти.Не съм впечатлена.Тук във форума има много по- точни попадения и много по-мислещи астролози - нищо ,че са любители.

« Отговор #4 -: Януари 15, 2011, 05:26:20 pm »
ами и моето мнение е,че в момента чалгата е супер ценност в момента.Материализъм!Колкото по-материален е човек,толкова по-малко се съобразява с "зова на природата"...
За себе си чета хороскопа в Старт бг/порталния/  и от в-к"Стандарт" ,по-скоро за общата настройка в емоциите,а не какво точно ще ми се случи :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Orion

• 28
« Отговор #5 -: Януари 15, 2011, 05:39:48 pm »
Ще е интересно мнението на съфорумцити, с какво ви е впечетлил българския астролог? :blink:

Аз нямам впечатление от астролозите, защото не познавам лично никой и не съм им ползвал услугите. Като съм посещавал курсове, не съм си хортувал интимно с тях.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 16, 2011, 05:41:12 am »
Не мислех да се включвам, но днес размислих.  ;D

Впечатлението ми за българските астролози, което не е от вчера, а е плод на дългогодишни наблюдения, е че са изключително разнолики хора, затова трудно бих могла да направя някакво обобщение.

За съжаление мнозина странични и незапознати със ситуацията хора могат да изградят мнение за тях, четейки изстъпленията по форумите... В крайна сметка и астролозите са хора, нищо човешко не им е чуждо и единственото, което ги отличава от останалите, е по-различният начин на мислене, философска настройка и, разбира се, знанията и уменията, които са придобили, инвестирайки голяма част от личното си време в тях.

Въобще не бих си позволила да твърдя, че в България астролози няма. Звучи твърде самонадеяно. Има добри професионалисти, но във всяко стадо има и мърша. Липсва обаче сплотеност, устременост към кауза, която да стои над личния интерес на всеки поотделно. Правят се опити за сплотяване чрез асоциации, организации, но за съжаление една птичка пролет не прави. Комерсиализмът не е подминал и астрологията, но всеки сам за себе си преценява какво и как да прави, намира своята ниша. И всеки прави каквото може.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Януари 16, 2011, 05:49:36 am »
Моят отговор го няма сред изброените. А той е "нямам впечатление от българските астролози" Имам впечатление от някои отделни хора, наричащи себе си астролози, но тези впечатление не могат да се отнесат към всички останали на принципа на простото екстраполиране.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #8 -: Януари 17, 2011, 08:03:47 pm »
Имам впечатление само от един български астролог.
Мнението ми е, че се беше постарала да говори абсолютно достъпно и разбрано даже и за клиент, който не разбира от различните термини в астрологията. Не каза нищо лошо за черти от характера ми или за това, което би ми се случило. ;D 
Имаше дар слово и ме заплени.
Но сега, колкото повече чета за астрологията, всъщност разбирам, че не се е постарала много да навлезе в дълбочина. Анализа, който ми направи в крайна сметка можеше да го направи и някой по-начинаещ астролог, но тогава аз се впечатлих.
Имаше и информация за какви скъпоценни камъни да нося, какви цветове, малко нумерология.
Абе обслужването беше според нивото на клиента, т.е. аз. ;D
Ако сега отида изискванията ми ще са повече, ще я накарам да си понапрегне мозъчните гънки. ;D
Иначе астроложката си я бива, може и пак да отида да я поизпотя. ;D

*

Марая

• 28287
Re:Какво ви е впечетлението от българските а&
« Отговор #9 -: Януари 17, 2011, 09:56:50 pm »
разбира се ще се изкажа ;D ;D Мненията ми са конкретни с конкретни хора. Ще се радвам и други да споделят конкретика.
1) д-р Калоян Петров- видях го във времето, когато астрологията ми беше сложна дума, но нямам усещането да е "чуствителен" или сензитивен към питанията на клиентите. Моя приятелка ходеше там на курс и от това, което съм наблюдавала общо взето на теория добре, но на практика интуиция 3%.  По това време се чудех дали да си направя една операция ( лекарското съсловие се делеше на 2- не я направих, но нищо по въпроса не помогна д-ра, при който въпросната приятелка ме тикна, за да се изкаже на някакво нейно упражнение).Калоян Петров  д-ра ;D е възпитан човек, който обаче ужасно ми досади с "вярата" си в ЩАйнер, как практикували  арт- терапия и психология и само дето златни коронки не слагаха и не ми пробута от ония универсални рендете вьорнер. Човек трябва да си знае гьола и границите. Част от професионализма е в това.

Интуицията е чужд език за егото. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #10 -: Февруари 22, 2011, 05:22:25 am »
И аз мисля, че астролозите ни са като и политиците ни
Разбрахте ли, че Калоян Петров си измислял, че има диплома!
Хвалел си се и лъжел... досущ като Калина Илиева
...в BG всичко е възможно...
Живеем в страната на вълшебствата :))

« Отговор #11 -: Февруари 22, 2011, 05:48:41 am »
Верина, не разбрах само - ти си се рег-нала тук при нас, ......

"Понякога те се завръщат" Стивън Кинг  ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #12 -: Февруари 22, 2011, 05:50:32 am »
Не, priya,
Исках да изразя съгласие с твоите думи "Иска ми се да вярвам, че нещата ще отидат в други посоки в обозримо бъдеще. Но като гледам ценностите и моралите, които властват в родината, доста се съмнявам."
Не знаех, че може мнението ми да бъде окачествено като "плювня".
Аз лично се хванах за главата като разбрах, че е лъгал толкова години и че е фалшифицирал документ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2011, 06:46:30 am »
Това с дипломата на Калоян Петров не е новина.... ;D
Има още нещо....,човека е и с две имена.... ;D
Дипломата астролог не прави...,както между впрочем всичко в живота.... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2011, 07:26:34 am »
Не, priya,

Аз лично се хванах за главата като разбрах, че е лъгал толкова години и че е фалшифицирал документ.

Ами!  ;)

А Вие, собствено, втората му жена ли сте или бяхте мъжът на третата му жена?
Не ми отговаряйте, никак не ме интересуват семейните ви отношения, но напоследъка гусин Доктора стана доста популярен в нетя, не и без  личните ви усилия. Пък, нали знаете, лоша реклама няма ;).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2011, 03:37:49 pm »
Нета е лесен начин някой да блесне. Стига да бъде малко по-агресивен в дадена област. Друг е въпроса дали е получил признание от нечия гилдия или се храни от аплодисментите на "блажените вярващи", които стоят все още в подножието на "Храма на астрологията" и му се кланят като на Господ Бог...особено в наука, където научата общност е разединена и приносът за науката е трудно доказуем, т.е. няма правила...

Адвокатите имат гилдия, фармацевтите имат гилдия, лекарите, майсторите в даденая професия също имат гилдии....За да практикуваш трябва да бъдеш член на тези гилдии, които регламентират правилата на играта (конкуренция, правоспособност и т.н.). Именно тези правила са защита срещу уронването на престижа на дадена професия. Иначе "Всяко стадо си няма мърша" и в тези сдружения, но поне може да се осъществава някакъв контрол. ...когато гилдията те изхвърли, тогава страда твоя собствен престиж, а не престижа на професията като цяло.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

« Отговор #16 -: Февруари 22, 2011, 03:54:33 pm »
Нямала съм контакт с истински астролог на живо  :blink:, а и гласуването явно е приключило преди да се включа (може би не е трябвало да гласувам). Относно гилдиите - явно са хубаво нещо, но незнам до колко дават резултат, понеже и лекарите си имат гилдии, и учителите, и ... адвокатите ... и други сигурно имат но сега не се сещам ..., но обикновенния човек ми се струва, не получава необходимата му помощ от тези всичките гилдии ... Лично мнение  :blink:, не искам да засегна никого  ;)
Пари, пари, пари ... всичко рано или късно опира до ПАРИТЕ  :mellow: Защо ли на мен те не ми се виждат толкова важни ..., може би защото си имам други проблеми  ;)

Здраве, щастие, любов и мир на земята  :88:

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2011, 04:08:30 pm »
Нямала съм контакт с истински астролог на живо  :blink:, а и гласуването явно е приключило преди да се включа (може би не е трябвало да гласувам). Относно гилдиите - явно са хубаво нещо, но незнам до колко дават резултат, понеже и лекарите си имат гилдии, и учителите, и ... адвокатите ... и други сигурно имат но сега не се сещам ..., но обикновенния човек ми се струва, не получава необходимата му помощ от тези всичките гилдии ...

Гилдиите :
1/предпазват от шарлатани хората, които са научени да си търсят правата - другите никой не може да ги предпази;
2/ осъществяват контрол върху запазването на престижа на професията;

Така е в нормално уредените общества и ние българите сме тръгнали натам, друг е въпроса кога ще ги стигнем.
Ние сме потребители на услуги и когато искаме една услуга, тя трябва да бъде свършена по правилата.

Понеже е свързано с моята работа, познавам един човек, който се опита да си има няколко аптеки без разрешение и да продава в дрогерии лекарства без лекарско предписание, но го изхвърлиха от гилдията на фармацевтите и го спукаха от актове....това е миличка.

Липсата на правила във всяка една професия води до хаос и до това хората да бъдат лъгани и разочаровани.

*

tanina80

« Отговор #18 -: Февруари 22, 2011, 04:13:49 pm »
Липсата на правила във всяка една професия води до хаос и до това хората да бъдат лъгани и разочаровани.

Според мен - не липсата на правила, а липсата на хора, които да спазват правилата, не само във всяка професия, но дори и във всяка държава ... води до хаос и до това хората да бъдат лъгани и разочаровани. И това е от както свят светува, и може би никога няма да се промени  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2011, 04:21:47 pm »
Аз употребих думата "гилдия" без да съжалявам.