Здравей Гост

Как реагират вашите близки на интереса ви към астрологията?

• 48 Отговора
  • 9726 Прегледи
Реших да ви попитам как се приема заниманието ви с астрологията чисто и просто като хоби, защото днес станах обект на присмех от страна на едни познати, когато им споделих, че от известно време чета материали, свързани с тази наука. Любопитно ми е на вас случвало ли ви се е подобно нещо.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

tadj-all

Oбект на присмех е нещо нормално. А и съм забелязал, че е и е абсолютно достатъчно. От опит мога да ти кажа - не се хвали, не споменавай, че се занимаваш с това. А който знае и те подиграва пред другите - подигравай го, че не може да прави разлика между астрология и астрономия и че точно второто е обект на твоите изследвания.
За целта може дори да инвестираш малко от времето да понаучиш и астрономия, колкото да връзва дикиш, че астрономиятата ти приятна за изучаване ;)

*От 2 години насам изобщо не споделям, че това ми е най-голямо хоби + философията + малко и психология. И някак си - тогавашните проблеми поизчезнаха сравнително бързо - едно, че няма кой да ме товари с питаниците си, второ, че няма кой да ме подиграва на това, че "звездите ми говорят" ;)

*

Lillie

• 30532
При мен обект на присмех не чак толкова, особено след като смених средата с по-интелигентна, но ставаш обект на използване. Не говоря за близки и роднини, а за колеги в работата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Недоверие , смях, в началото те мислят за леко чалнат...., по-късно АД....Когато прогностиката е сработила...

Сърдене защо не му /и/ гледаш картата , молби , кандърми....

Абе излишни ангажименти и натоварване...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

Реших да ви попитам как се приема заниманието ви с астрологията чисто и просто като хоби, защото днес станах обект на присмех от страна на едни познати, когато им споделих, че от известно време чета материали, свързани с тази наука. Любопитно ми е на вас случвало ли ви се е подобно нещо.

Случвало ли ти се е друг път в миналото хората така да ти се подиграват за нещо?

Ми аз не вея байрака. Ако споменавам ретро Мерка или пълнолунието, то се приема с любопитство, но не ме питат "ти занимаваш ли се с астрология". Просто не се сещат да питат такъв въпрос. И така това си остава инфо за по-близкия ми кръг...А ако искат много да питат,  обикновено аз им казвам, че няма какво толкова да се знае за бъдещето, в което аз вярвам. Човек трябва първо да е наясно със себе си. Пред мен не ми се е случвало да ме подиграват, щото ще им го върна на минутата /особено хора,които ме познават могат да очакват такова нещо/.

Ако ти се подиграват с това - как можеш да вярваш в суеверия, можеш спокойно да им отговориш, че си се оттърсила от скруполите си /за разлика от тях/ и си отворена за всакакви изследователски техники /които са ти по възможностите/ и си изпълнена с любопитство към живота. :blink: Така, че е по-добре те да излязат от личното си средновековие :blink:

Друг начин да ги засечеш е да ги попиташ те с какво се занимават и от какво се инетерсуавт. 95% от случаите ще получиш - фитнес, музика, обичам да чета книги....бла, бла, бла. Кажи им, че това не е хоби, а фон за ежедневието.  ;)

....трябваше да стана юрист!!!! :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

• 2478
Аз отдавна съм спряла да си мисля за това кой какво си мисли или ще си помисли за мен.
Животът си е мой и аз решавам кое ще е хобито ми, а не близките ми. А и не съм молила никога мнението им по въпроса. Децата ми приемат хобито на майка си, като нещо, което я разтоварва и я кара да се чувства добре. Приятелките ми и приятелите ми също.  

*

tadj-all

Недоверие , смях, в началото те мислят за леко чалнат...., по-късно АД....Когато прогностиката е сработила...

Сърдене защо не му /и/ гледаш картата , молби , кандърми....

Абе излишни ангажименти и натоварване...

Ей това пък най-го мразя! Все едно, че с нещо съм длъжен на някого, да му говоря за него си.
И има страшно сърдене, като не им кажеш нещо гадно и те обвиняват, че си им го спестил.

Абве съвет към всички - трайте си и си преценявайте пред кого споделяте за вашето хоби. Щото хора с болежки бол...пък и глупаците са много!

*

priya

• **
  • 1263
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 04:41:43 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

tadj-all

priya

все се канех да те питам, какво значи този рисунък под името ти? Кръгът е символ на завършеност, любовта ми е ясна, но триъгълника най-ме учудва. Да не означава, че си в завършен(и съвършен) любовен триъгълник? ;)

* Иначе са разбирам, що никой не ти се е подигравал - Луна съвпад Марс в 8-ми дом...много пронизващо положение. Да ти е казвал някой, че им бъркаш в аурата ;)

*

*Lina*

• *
  • 456
Много малко хора се заинтригуват ако спомена - сигурно си мислят ,че е нещо шменди-капели ,но и аз не вея байряка.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

А да ме обявят за *откачалка* винаги ми е звучало повече като комплимент :mellow:

И аз така.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 04:41:53 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Feia

priya

все се канех да те питам, какво значи този рисунък под името ти? Кръгът е символ на завършеност, любовта ми е ясна, но триъгълника най-ме учудва. Да не означава, че си в завършен(и съвършен) любовен триъгълник? ;)

В случая триъгълникът е с върха нагоре, което е символ на мъжката сила. Ако беше с върха надолу, щеше да е символ на женската сила, утробата, подсъзнанието, двата върха нагоре - рогата на Дявола.

*

Uran

• 6041
Само хората от семейството ми са "посветени". За останалите си пасувам.

Фея, ставала съм и друг път обект на подигравки, да, но по съвсем различен повод, кажи защо се интересуваш и евентуално, ако мога да ти помогна, ще го направя.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Feia

Фея, ставала съм и друг път обект на подигравки, да, но по съвсем различен повод, кажи защо се интересуваш и евентуално, ако мога да ти помогна, ще го направя.

Явно това, че са ти се подиграли заради хобито ти, което е астрология те е засегнало. Как се почувства днес, когато стана обект на присмех заради хобито си? И как си се чувствала в миналото, когато също си ставала обект на присмех, макар и по друг повод?

Преди време много страдах от подигравките на хората, а днес хем се ядосах, че говорят без да имат каквато и да е яснота по въпроса, хем ми стана смешно, защото ме обявиха едва ли не за "вещица" и ми припимниха, че някога са изгаряли хората живи по този повод, но в никакъв случай не мога да кажа, че съм обидена от въпросните хора.

*

Feia

Преди време много страдах от подигравките на хората, а днес хем се ядосах, че говорят без да имат каквато и да е яснота по въпроса, хем ми стана смешно, защото ме обявиха едва ли не за "вещица" и ми припимниха, че някога са изгаряли хората живи по този повод, но в никакъв случай не мога да кажа, че съм обидена от въпросните хора.

Случвало ли ти се е в миналото да се чувстваш като заклеймена - вещица, която искат да изгорят на кладата или нещо подобно?

Не, Фея, чак пък до такава степен не съм се чувствала заклеймена.