Здравей Гост

Транзитните - Юпитер и СЛВ/ЮЛВ в аспект

• 21 Отговора
  • 4201 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Мисля , че за всички предстоят събития по темата Юпитер и транзитна нодална ос....
В рамките на дни ще има твърд аспект на Юпитер и Тр. СЛВ . Знаците -овен и козирог....
От гледна точка на мунданната астрология това се свързва с висшата духовност , с намирането на духовни знания , водачи. Но наред с това и срещи с кармичен привкус....И двете планети са свързани с кармичната разплата...Диспозитор на ЮЛВ в този му транзит е Луната , а на СЛВ е Сатурн....
Огледайте се.... :blink:
В този период всички онези от нас , които имат Нодална ос в знаците Козирог/Рак ще имат възможността да завържат и отвържат още  един кармичен възел ..... В тази група са и осите в Овен/Везни ....Наред с написаното до тук е много важно и мястото където това ще се случи....,КАКТО И ДОМА от чиито фокус ще бъде образуван аспекта....Не случайно аспекта е квадратура към СЛВ...., с предстоящия ингрес на Нодалната ос в стрелец/близнаци  ще започне един съвършено нов цикъл...
Предлагам да проследим въпросния транзит , който ми *звучи * много първично и импулсивно /Овен/  но и строго , както и критично ,  ясно и целенасочено , поради управството на Сатурн и знака Козирог.

Приятно писане! И весели дни през седмиицата.... :wub:

« Последна редакция: Януари 24, 2011, 09:35:39 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Транзитните - Юпитер и СЛВ/ЮЛВ в аспект
« Отговор #1 -: Януари 24, 2011, 09:40:40 am »
А можеше да бъде и друг аспекта...., но Вселената си знае работата... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #2 -: Януари 24, 2011, 10:39:15 pm »
А, що друг? Тъкмо ше има йекшън :P Аз съм засегната много  ;D - имам натална Луна 1 градус козирог и нат. Марс 28 градуса близнаци. Сцената е съответно 8 - 2  домове. А юпито сега в овен ми е в 11 натален. Имам си и нат. сатурн 1 градус лъв на IC.
Засега гледам положително на нещата.  ;D
Имам си и прогресивна луна в 9 градуса овен - точно опозе с нат. плутон на К6 в 9 гр. везни. И нат. слънце точен съвпад с транзитен сатурн.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 24, 2011, 10:43:42 pm »
А, що друг? Тъкмо ше има йекшън :P Аз съм засегната много  ;D - имам натална Луна 1 градус козирог и нат. Марс 28 градуса близнаци. Сцената е съответно 8 - 2  домове. А юпито сега в овен ми е в 11 натален. Имам си и нат. сатурн 1 градус лъв на IC.
Засега гледам положително на нещата.  ;D
Имам си и прогресивна луна в 9 градуса овен - точно опозе с нат. плутон на К6 в 9 гр. везни. И нат. слънце точен съвпад с транзитен сатурн.

Е друго си е , ако беше тригонче по оста стрелец/близнак.... ;D
Вероятно това е последния шанс на *кардиналите* по отношение на нодалната ос...

*

holanda

« Отговор #4 -: Януари 24, 2011, 11:22:21 pm »
и аз съм много засегната  ;D ще се разплитат възлитИ  ;D

*

Feia

« Отговор #5 -: Януари 24, 2011, 11:24:14 pm »
На мен някъде по средата на лятото транзитният СЛВ ми е бил в съвпад с рожденния Юпитер. Какво да кажа за този период. Занимавах се усилено с четене на книги по психоанализа и с това да си правя сама на себе си самоанализа.

Скоро транзитният СЛВ ще съвпадне с рожденния ми Нептун.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #6 -: Януари 28, 2011, 04:54:13 am »
А при мен транзитния СЛВ съвпадна с нат. ми Слънце в 3 дом, а тр. Юпитер ми се мандархерца в 6 дом....аман от здр. проблеми...но дано пък отвържа някой и друг кармичен възел.... :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Януари 28, 2011, 04:57:38 am »
А при мен транзитния СЛВ съвпадна с нат. ми Слънце в 3 дом, а тр. Юпитер ми се мандархерца в 6 дом....аман от здр. проблеми...но дано пък отвържа някой и друг кармичен възел.... :-\

Транзитът на СЛВ върху Слънце никак не е приятен. Стремежът към усъвършенстване и придобиване на нов опит е толкова натраплив, че може да ти се отрази върху здравето. Поне при мен беше така.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #8 -: Януари 28, 2011, 08:25:56 pm »
Стела, така е...захванах се с много неща и това страшно се отрази на имунитета ми...дори една обикновена настинка, я изкарвам много тежко... :'(
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 08:41:17 pm от ger4o »

*

Santi

« Отговор #9 -: Януари 28, 2011, 08:35:51 pm »
Какво мислите за тр . Юпитер в/у нат. СЛВ и тр . ЮЛВ в/у нат. Слънце  :blink: ?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #10 -: Януари 28, 2011, 10:20:10 pm »
доколкото съм чела не се отдава голямо значение на транзитна нодална ос, освен при завръщането й. разбира се не се имам за капацитет, ама въобще.

при мен квадратурата ще е в 5-ти и 8-ми дом. иначе натално нода ми е овен-везни, ако нещо се случи ще напиша, но дълбоко се съмнявам :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Януари 28, 2011, 10:49:23 pm »

Виж аспектите на Юпитер с диспозиторите...

*

Santi

« Отговор #12 -: Януари 29, 2011, 12:33:48 am »

диспозитор на СЛВ е Марс(У2), и по натал са в квадрат с Юпитер(У10)  :blink:.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Януари 29, 2011, 12:45:50 am »

диспозитор на СЛВ е Марс(У2), и по натал са в квадрат с Юпитер(У10)  :blink:.

Аспектите на Юпитер към наталния квадрат , за деня на транзита са важни... ;) :blink: , както и към диспозиторите.... ;) :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Януари 29, 2011, 01:22:48 am »
Транзитът на СЛВ върху Слънце никак не е приятен.

До тук споделеното от личен опит ми говори, че приятни събития по възли май няма. Ще се радвам, ако някой ме опровергае.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Януари 29, 2011, 01:28:01 am »
Много скоро тр. СЛВ ще съвпадне с нат. Юпитер. Какво ли може да се очаква ?
Събитието е в 5 дом, а Юпи е У5.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 29, 2011, 01:28:51 am »
Транзитът на СЛВ върху Слънце никак не е приятен.

До тук споделеното от личен опит ми говори, че приятни събития по възли май няма. Ще се радвам, ако някой ме опровергае.   

Не можем да ги маркираме като приятни и неприятни...По възлите , те са съдвовни и това е сигурно... ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Януари 29, 2011, 01:35:44 am »
Ясно съдбовни, но има такива с положителен знак, както и такива с отрицателен, при все, че всичко е относително и това ясно, но ако се опитаме да ги разграничим и да посочим-тези са ни донесли радост, а тези тъга и загуби, мисля, че по възлите са все от вторите.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Януари 29, 2011, 02:55:26 am »
Ясно съдбовни, но има такива с положителен знак, както и такива с отрицателен, при все, че всичко е относително и това ясно, но ако се опитаме да ги разграничим и да посочим-тези са ни донесли радост, а тези тъга и загуби, мисля, че по възлите са все от вторите.   

Може да се окаже , че това , което днес наричаме лошо , утре е добро.... ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Януари 29, 2011, 02:59:48 am »
Не винаги. А и философския елемент се опитах да изключа, за да чуя мнения в конкретика и примери, които да отричат наблюдението ми.