Здравей Гост

Един експеримент - тъмната страна на Луната

• 113 Отговора
  • 14037 Прегледи
*

Feia

Хрумна ми едно нещо. Нали никога не виждаме тъмната страна на Луната!

Обаче пише, че всъщност тя си точно толкова осветена, колкото и другата.

"Обратната страна на Луната понякога е наричана погрешно „тъмна страна“. Всъщност тя получава точно толкова количество светлина, колкото и видимата страна, и то точно когато Луната не е видима поради взаимното положение на Земята, Луната и Слънцето."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BD%D0%B0

Но все пак това, че никога не виждаме едната страна на Луната си е доста интересно. Хрумна ми да направим медитация върху тъмната страна на Луната и да видим какво ще усетим и видим там. Аз вече направих това и имам резултат. Ще пиша за това, обаче по-късно, защото не искам да ви влияя с моите резултати.

Предлагам всеки, който иска да направи една кратка медитация - мислено да отлетите в Космоса, да се насочите към тъмната страна на Луната и да отидете там и просто да наблюдавате какво ще видите и какви усещания ще имате.

После ще опишем тук какви са резултатите и ще ги сравним и ще има материал за анализ.

:rolleyes:

*

missKapriz

Re:Един експеримент - тъмната страна на Луната
« Отговор #1 -: Януари 28, 2011, 01:09:05 am »
Обичам експериментите,но това по-скоро ще е фантазия,отколкото медитация.
Колко човека всъщност могат истински да медитират??
Ходих известно време на йога,колкото да разбера,че да медитираш означава да не мислиш за нищо.Даже не трябва да мислиш,че не трябва да мислиш!

*

Feia

« Отговор #2 -: Януари 28, 2011, 01:13:20 am »
Обичам експериментите,но това по-скоро ще е фантазия,отколкото медитация.
Колко човека всъщност могат истински да медитират??
Ходих известно време на йога,колкото да разбера,че да медитираш означава да не мислиш за нищо.Даже не трябва да мислиш,че не трябва да мислиш!

Просто се усамоти, отпусни се и не мисли за нищо. След това си представи как отлиташ в Космоса, минаваш покрай Луната и отиваш от тъмната и страна, която никога не виждаме. Остани там, опитай се да стъпиш на повърхността и се огледай. Не отнема повече от 5-10 минути.

Това е! Не е нужно да имаш никкави способности или да си медитирала. Просто го направи, без да мислиш много дали можеш или не.  ;D

Дори и да е фантазия, какво от това? Ако всеки мислеше така, много техники за анализ в психологията нямаше да могат да помогнат на пациентите.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Януари 28, 2011, 01:50:11 am »
била съм там в полубудно - полусънно състояние - едно от състоянията на транс... не е особено приятно като изживяване. "хората" които срещнах и това, което се опитваха да направят не ми хареса изобщо... но от това астрално посещение, поне знам откъде идва визията на карта Висшата жрица в тарото  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 28, 2011, 01:57:13 am »
била съм там в полубудно - полусънно състояние - едно от състоянията на транс... не е особено приятно като изживяване.

Те тогава идват... всекви твари.  ;) :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Януари 28, 2011, 02:05:16 am »
била съм там в полубудно - полусънно състояние - едно от състоянията на транс... не е особено приятно като изживяване.

не е точно така. съзнателно насочване на астралното тяло точно към Луната - всичко беше съзнателно... съвсем честно там не ви трябва да ходите... населена е, има същества, има сгради и прочее, имат си Кралица - точно копие на Висшата жрица и изобщо не са приятелски настроени... населявана е от рептили  :-X :-X :-X  трябваше ми доста силно възнамеряване за да изфирясам овреме оттам, че нещо бяха решили, че могат да ме имат  :33:

после отидох съвсем съзнателно на Юпитер и оттам на Сатурн... след това няколко часа чепках резултатите... интересно е, но не е забавно...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 28, 2011, 02:10:03 am »
Въобще не говоря за медитации и астрални проекции, а за "междинното" състояние, в което съзнанието не е нито будно, нито заспало. Случва се в това състояние на транс да "нахлуят" разни същества и енергии... И усещането, което пораждат преди да се адаптираш, не е от най-приятните наистина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #7 -: Януари 28, 2011, 02:13:11 am »

не е точно така. съзнателно насочване на астралното тяло точно към Луната - всичко беше съзнателно... съвсем честно там не ви трябва да ходите... населена е, има същества, има сгради и прочее, имат си Кралица - точно копие на Висшата жрица и изобщо не са приятелски настроени... населявана е от рептили  :-X :-X :-X  трябваше ми доста силно възнамеряване за да изфирясам овреме оттам, че нещо бяха решили, че могат да ме имат  :33:

после отидох съвсем съзнателно на Юпитер и оттам на Сатурн... след това няколко часа чепках резултатите... интересно е, но не е забавно...

Много интересно!

Аз ще изчакам поне още двама човека да кажат те какво са усетили, видяли или са си помислили, преди да съобщя какво аз съм видяла.

Кой още ще опита?  :rolleyes:

*

Feia

« Отговор #8 -: Януари 28, 2011, 02:13:43 am »
Вещичке, а била ли си от светлата страна на Луната и има ли разлика там?  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Януари 28, 2011, 02:14:30 am »
Лилито, не знам за какво говориш, защото отдавна ме заобикалят всякакви твари... но това, което споделям е от личен опит. знам със сигурност за 3 от планетите в Слънчевата система какви са и за какво служат. убедена съм в това, което знам. просто споделям и не държа някой да ми вярва или не... нямам и намерение да убеждавам когото и да било в каквото и да било...

определено обаче за съзнанието на повечето хора е добре тъмната страна на Луната да си остане тъмна и непозната...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 28, 2011, 02:15:34 am »
Фея, усеща се непозната енергия... и това е. Не съм го правила съзнателно, понякога спонтанно идва. Не практикуввам все още съзнателно сънуване и други подобни техники.

Цитат
Лилито, не знам за какво говориш, защото отдавна ме заобикалят всякакви твари...

Това имах предвид, но "моите" нямаха форма, а само енергията им може да се усети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Януари 28, 2011, 02:15:56 am »
Вещичке, а била ли си от светлата страна на Луната и има ли разлика там?  :rolleyes:

Хело, светлата страна е за показване и възхищение, тъмната е онази част, която не трябва да се знае  :P

*

Feia

« Отговор #12 -: Януари 28, 2011, 02:16:50 am »

определено обаче за съзнанието на повечето хора е добре тъмната страна на Луната да си остане тъмна и непозната...

Дали пък не олицетворява тъмната страна на личността ни? Какво ли отразява тъмната страна на Луната? Знаем, че тя е емоциите, интуицията и останалото. Ноооо... Коя част от нас самите се свързва с тъмната стрна на Луната?

*

Feia

« Отговор #13 -: Януари 28, 2011, 02:18:39 am »
Фея, усеща се непозната енергия... и това е. Не съм го правила съзнателно, понякога спонтанно идва. Не практикуввам все още съзнателно сънуване и други подобни техники.

Цитат
Лилито, не знам за какво говориш, защото отдавна ме заобикалят всякакви твари...

Това имах предвид, но "моите" нямаха форма, а само енергията им може да се усети.

И какво по-точно? Пробвай пак, за да усетиш нещо по-определно. Само непозната енергия? Но положителна или не се знае каква?

Доста незадоволителни резултати Лили.  ;D Видя ли нещо там? Стъпи ли във въображението си на повърхността и огледа ли се наоколо?

*

Feia

« Отговор #14 -: Януари 28, 2011, 02:20:35 am »

Хело, светлата страна е за показване и възхищение, тъмната е онази част, която не трябва да се знае  :P

Значи показваме светлата си страна, за да ни се възхищават околните, а тъмната я скриваме, защото не е за показване?   ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Януари 28, 2011, 02:21:14 am »
Не бе, само енергия. Но може да са идвали сивите  ;D, защото ми лъхаше на нещо сиво и студено. Нямаше усещане за топлина.

Значи показваме светлата си страна, за да ни се възхищават околните, а тъмната я скриваме, защото не е за показване? 

Какъвто е човешкият живот, такава е и тъмната страна на Луната.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #16 -: Януари 28, 2011, 02:23:24 am »
Не бе, само енергия. Но може да са идвали сивите  ;D, защото ми лъхаше на нещо сиво и студено. Нямаше усещане за топлина.

Лили, хайде пробвай пак, за да усетиш по-точно. Ще пробваш ли? Ще бъде интересно. Ще чакам.  ;D

Но да нямаш някакви предварителни очаквания, за да не си предубедена.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Януари 28, 2011, 02:23:44 am »

Дали пък не олицетворява тъмната страна на личността ни? Какво ли отразява тъмната страна на Луната? Знаем, че тя е емоциите, интуицията и останалото. Ноооо... Коя част от нас самите се свързва с тъмната стрна на Луната?

виж ся... тва е много първосигнално тълкуване и заеби Юнг и Фройд... казвам ти какво видях и усетих и това не бяха моите тъмни страни, защото съм ги осветлила отдавна...

има неща, които просто трябва да си останат скрити защото едно неукрепнало съзнание много лесно може да стане плячка на силни умове тренирани в пленяването на съзнания... ненапразно Тот Атланта в Изумрудените скрижали обяснява за пазачите на измеренията - Хрътките. те затова са там - да не допускат да се случват тези неща...

отдавна се трових с Луната, защото ми е най-силната в натала - на трон по дом и знак и затова исках да проникна в нея. дълго време не успявах и затова реших, че е изкуствена и със силни защити... е, точно така и се оказа... просто една нощ се случи, че пробих бариерите и и преминах... след това изфирясах доста бързо...

просто не е за мен там и това е... има хора, на които може и да им хареса, но не и на мен  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 28, 2011, 02:24:32 am »
Фея, не съм медитирала, това са минали опитности, отдавна не ми се е случвало нещо подобно.
И не бяха в състояние на медитация, а в онова състояние, в което се унасяш, но още си полубуден.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #19 -: Януари 28, 2011, 02:27:25 am »

населявана е от рептили

Това за рептилите на Луната не го ли пишеше по книгите?  :rolleyes:

Аз се старая да не подхождам предубедено заради това, което пише по книгите.  :rolleyes:

Фея, не съм медитирала, това са минали опитности, отдавна не ми се е случвало нещо подобно.
И не бяха в състояние на медитация, а в онова състояние, в което се унасяш, но още си полубуден.

А защо не пробваш сега? Само мислено отиди там за 4-5 минути.

Ще бъде интересно! Ще опиташ ли?  :wink2:

Насочваш се мислено натам и оставяш видението само да се разгръща.