Здравей Гост

Един експеримент - тъмната страна на Луната

• 113 Отговора
  • 14083 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Един експеримент - тъмната страна на Луната
« Отговор #80 -: Януари 28, 2011, 06:17:23 am »
За мен рулетката, а за вас микрометъра.  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Януари 28, 2011, 06:22:00 am »
Що да е микро, като може да е мАкро!?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Януари 28, 2011, 06:42:52 am »
Уцелила си златното сечение направо.  ;D
Сега да видим на кой колко му е пи-то.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #83 -: Януари 28, 2011, 07:04:58 pm »
ей, оспамихте темата  :96: :sagittariuss:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 28, 2011, 07:08:39 pm »
Щом Админът спами, значи и ние можем.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #85 -: Януари 28, 2011, 07:39:47 pm »
Няма да спамите в темата!  :angry:

Значи, светлата страна на Луната са емоциите, които познаваме и с които сме наясно и както каза някой - тя е за показване. Ако не напълно за показване пред другите, то за показване пред самите нас.

Тъмната страна на Луната са тази част от нашите емоции, скрити в подсъзнанието, които ни е страх да приемем и да разкрием. С тях не сме напълно наясно, защото не ги осъзнаваме напълно.

Това отразява тъмната страна на Луната, която никога не се обръща към Земята. А може да има и още нещо. Какво е то - трябва да помислим по въпроса и да разчитаме на някое прозрение.  :rolleyes:

Ще чакам вашите прозрения!  ;D

И по сериозно с темата!!!

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #86 -: Януари 28, 2011, 07:48:26 pm »
Тъмната страна на Луната са тази част от нашите емоции, скрити в подсъзнанието, които ни е страх да приемем и да разкрием. С тях не сме напълно наясно, защото не ги осъзнаваме напълно.

Според мен не са емоции, а част от нашата човешка същност, която е трудно достъпна не само заради страха, а и заради начина по който възприемаме света и себе си - чисто визуално и образно.  :mellow:

*

Feia

« Отговор #87 -: Януари 28, 2011, 07:51:28 pm »

Според мен не са емоции, а част от нашата човешка същност, която е трудно достъпна не само заради страха, а и заради начина по който възприемаме света и себе си - чисто визуално и образно.  :mellow:

Мисля, че всичко или поне много неща там могат да бъдат осветени и постепенно да бъдат приети. В това и се състои същността на психотерапията.

Замислете се, че Луната е винаги тук, тя винаги е спътница на Земята. Обратната и страна също е винаги тук.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #88 -: Януари 28, 2011, 07:55:53 pm »
Да, ама аз говоря за неща, които са извън обсега на психотерапията. Психотерапията е просто терапия, докато духовния напредък включва истинска борба и осъзнаване.  ;D

*

Feia

« Отговор #89 -: Януари 28, 2011, 08:09:33 pm »
Да, ама аз говоря за неща, които са извън обсега на психотерапията. Психотерапията е просто терапия, докато духовния напредък включва истинска борба и осъзнаване.  ;D

Как напредваш духовно, като не познаваш себе си и не знаеш какви са истинските причини за твоето поведение? Някои от причините за поведението на хората са комплекси, останали неразрешени. И те са много. Те блокират нормалния енергиен поток, което намалява енергията и следователно потенциала на човека. Според енергийната психотерапия и енергийнта медицина, психичните травми образуват възли в тялото, в мускулите на човека и това нарушава нормалния енергиен поток в тялото.

Как може да се постигне духовен напредък при това положение?

И какво означава да си напреднал духовно? Дай ми конкретни примери, като за човек със силно влияние на Телец.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Януари 28, 2011, 08:15:04 pm »
ВСИЧКО ИМА своята тъмна и светла страна.  :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tadj-all

« Отговор #91 -: Януари 28, 2011, 08:52:00 pm »
Съвсем астрологично - тъмната страна на Луната се осветява само в близост до Слънцето. И мисля, че някой писа в по-предходна писаница за това.

И именно съвпадите между светилата и затъмненията най-вече са точно осветяване на тъмната страна и затъмняване на светлата.

Но, пък точно тези фази на Луната ги знам, че са най-проблемни.

Lillie,

би ли дала кратък превод на първия и последния Лунен ден според индийците. Знам, че за последния се говорят доста "тежки" неща.

* Тъмната част на Луната също се "усеща", когато Луната е в близост и съвпад с Лична планета. Оная другата й е зад гърба и постоянно й вижда...чернилката.

Интересно би било да се изследва, какво и как и кое.

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Януари 28, 2011, 08:54:03 pm »
Тъмната страна на Луната е Лилит....
Така , че насочете внимание натам.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #93 -: Януари 28, 2011, 09:26:42 pm »

Лилит е фиктивна точка. Тя няма нищо общо с Луната.

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Януари 28, 2011, 09:28:34 pm »

Лилит е фиктивна точка. Тя няма нищо общо с Луната.

Да , точно това е причината....да има общо с луната....

*

Feia

« Отговор #95 -: Януари 28, 2011, 09:29:12 pm »

* Тъмната част на Луната също се "усеща", когато Луната е в близост и съвпад с Лична планета. Оная другата й е зад гърба и постоянно й вижда...чернилката.

Коя друга и е зад гърба?

*

Feia

« Отговор #96 -: Януари 28, 2011, 10:04:25 pm »
Аз вече пусках тук тема за тъмнината и страховете, които се появяват вечер, обаче нямаше много голяма изява.

Може тук отново да поставя този въпрос.

Вечер хората се страхуват от непознати същества, които искат да им навредят. Тогава липсва светлината на Слънцето. Дали вечер, когато няма светлина и съзнанието на хората не се отклонява в ежедневните задачи, пътят към подсъзнанието и скритите в него демони не е по-открит? Или хората са по-настроени да възприемат това, което идва оттам? Все пак сънищата, които са послания от Отвъдното, от несъзнаваното, идват вечер.

Освен това, по време на затъмненията, стават странни и страшни неща. Тогава се определя съдбата на хората, стават земетресения.

Затова и се чудя какво става при Новолуние, когато дори Луната не свети. Не съм проучвала въпроса.

*

tadj-all

« Отговор #97 -: Януари 28, 2011, 10:09:04 pm »

Коя друга и е зад гърба?

Тази, която е в съвпад с Луната

*

Feia

« Отговор #98 -: Януари 28, 2011, 10:16:46 pm »

Коя друга и е зад гърба?

Тази, която е в съвпад с Луната

Вярно!

*

tadj-all

« Отговор #99 -: Януари 28, 2011, 10:23:27 pm »
Аз вече пусках тук тема за тъмнината и страховете, които се появяват вечер, обаче нямаше много голяма изява.

Може тук отново да поставя този въпрос.

Вечер хората се страхуват от непознати същества, които искат да им навредят. Тогава липсва светлината на Слънцето. Дали вечер, когато няма светлина и съзнанието на хората не се отклонява в ежедневните задачи, пътят към подсъзнанието и скритите в него демони не е по-открит? Или хората са по-настроени да възприемат това, което идва оттам? Все пак сънищата, които са послания от Отвъдното, от несъзнаваното, идват вечер.

Освен това, по време на затъмненията, стават странни и страшни неща. Тогава се определя съдбата на хората, стават земетресения.

Затова и се чудя какво става при Новолуние, когато дори Луната не свети. Не съм проучвала въпроса.

За мен и двете са верни и не се изключват помежду си.