Здравей Гост

Марс съвпад Сатурн в натала

• 93 Отговора
  • 14102 Прегледи
*

*Lina*

• *
  • 456
Re:Марс съвпад Сатурн в натала
« Отговор #40 -: Януари 31, 2011, 05:24:58 pm »
Сатурн в Рак и Марс в Лъв ,Сатурн е на К5.Съвпада е с орбис около 3 гр.Това в сектил със съвпада на Слънце и Меркурий.
Колкото и хубави качества да дава като  подреденост  ,принципност,дисциплина  ,ми се искаше да го нямам ,защото дава адски много зъдръжки  в изявата на всяко ниво,не можеш да бъдеш импулсивен винаги мериш и претегляш.Големи изисквания към всичко включително и към себе си ,което води до неудовлетворение.

При мен доведе и до по-късно раждане и може би  до само  1 дете.

*

tadj-all

« Отговор #41 -: Февруари 02, 2011, 02:39:02 am »
Намирам го за един от най-трудните аспекти в наталната карта...Особено когато има и аспекти към него....
Освен ограничение на действията и желанията ,аспекта носи и невъзможност за изразяване на чувствата....
Когато знака на съвпада е козирог дали това не е нещо по-различно? :rolleyes:

Удебеленото ме учудва!

Защо до такъв извод си стигнала?

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2011, 03:04:04 am »
Намирам го за един от най-трудните аспекти в наталната карта...Особено когато има и аспекти към него....
Освен ограничение на действията и желанията ,аспекта носи и невъзможност за изразяване на чувствата....
Когато знака на съвпада е козирог дали това не е нещо по-различно? :rolleyes:

Удебеленото ме учудва!

Защо до такъв извод си стигнала?

Същото смятах да попитам и аз четейки, но не можах да си вляза в профила от друг компютър, докато бях в София, за да коментирам по темата. Тадж ме е изпреварил.
Според мен: Луна-емоции; Венера - чувства; Марс -действие, инициатива, физическа и сексуална енергия и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2011, 04:37:20 pm »
Сигурно защото съвпада е със Сатурн, пък и в КЗР
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2011, 06:57:10 pm »
Сигурно защото съвпада е със Сатурн, пък и в КЗР

Какво значи КРЗ?
Сатурн, че ограничава, ограничава и потиска, ама въпросът е какво?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

« Отговор #45 -: Февруари 02, 2011, 07:00:39 pm »

Какво значи КЗP?

Козирог,май

*

Yaya

• 2265
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2011, 07:38:50 pm »
да, Козирог, но ме мързеше да го напиша цялото  ;D
Според мен, в зависимост от аспектите, съвпадът може да доведе до различни проявления. Едно е да са в квадрат с Уран, друго е да са в тригон с Луната, например. От друга страна, положението по знак и дом също би предопределило доминиращата позиция на едната планета. Предлагам да ги пазглеждаме с аспекти и позиции съвкупно. Като цяло, темата е интересна  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2011, 09:38:11 pm »
Пускам една карта на жена с такъв съвпад. Какво ще кажете за нея?

*

tanina80

« Отговор #48 -: Февруари 03, 2011, 12:16:47 am »
Луна Рак в 12-ти дом - има вътрешна неосъзната потребност да е зависима и закриляна от някого, да следва някой друг, което пък контрастира с потребността и да действа самостоятелно и да върви напред в професията и или й пречи да напредва или още повече засилва устрема й. Това и е кармата, понеже и СЛВ е много близо до съвпада Марс-Сатурн. Огромен ентусиазъм (овен-марс-сатурн) да се докаже в професията си и в обществото, като човек, който може да работи сам за себе си, независим, от-до сама всичко да контролира ...(хирург, техник, предприемач - това го прочетох из нета за евентуална професия, в която може да е независима и да осъществи потенциала си)
Смята се за много справедлив човек, но явно в очите на другите тази нейна справедливост не се харесва и може би е дразнеща.
Управителят на АСЦ Лъв - Слънцето е заточено така да се каже (мисля, че не му е много приятно) в 8 дом. Това може да говори и за използването на сексуалната енергия за да напредва в професията, или пък да говори, че има съпруг, партньор, който и оказва финансова помощ.
Има много енергия в тази синята фигура (някакъв четириъгълник се получава там между слънце-луна-плутон и уран-нептун). Вода подвижна, вода кардинална, вода неподвижна и земя ... предполагам, че цялата тази вода и земя и пречат допълнително да реализира огнения потенциал на Марс-Сатурн в Овен, както и АСЦ Лъв. Може би изглежда независима и силна, но в действителност е много зависима всичко свързано с 12-8-4 дом.
Юпитер в първи дом - може би е "пухкава"(физически)... незнам,  предполагам, че има богати роднини (4дом) и богат съпруг(8дом)... и изглежда Лъвски, но вътрешно се дразни, че е зависима от тях.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Февруари 03, 2011, 12:46:59 am »
Благодаря ти за включването, Танина! Ще изчакам още хора да се включат, ако желаят и ще кажа къде са ти попаденията.

ПП. Синята фигура, която описваш се нарича конфигурация "хвърчило". Можеш да попрочетеш повече за нея в нета. Аз имам същата в картата си. А  по-късно ще говорим кое на кое "пречи" в тази карта - водата на огъня или огъня на водата.

« Отговор #50 -: Февруари 03, 2011, 01:45:45 am »
Имам само един близък приятел с този аспект, асц Скорпион и Марс, Сатурн и Уран в съвпад в Стрелец във втори дом. От Скорпиона е взел само разрушителността и удоволствието от трудните ситуации (за да може да упражнява волята си). Опитва се да прикрива агресията си и губи изключително много и бързо енергия, опитвайки се да се само регулира. Здрава физика, набит, сключени, Л образни вежди - по скорпион, дълбок, депресивен, може да е изключително концентриран, но не дълго време. Лично мен ме е заболявала глава от него, когато е бил концентриран и ми е задавал въпроси (по професионални теми). Доколкото знам в сексуално отношение е доста добър и издръжлив (женския развален клюкарскителефон :P). Усеща се доста силно енергията му, ако е зле, направо е болезнено да си около него, ако е в настроение, напротив има едно меко усещане и спокойствие около него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Февруари 03, 2011, 01:50:24 am »
Марс в съвпад със Сатурн дава издържливост в секса или пълен отказ/аскетизъм.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2011, 01:58:30 am »
Предполагам, че въпреки деликатната си душевност и ранимост, тази жена изглежда властна, сигурна, огнена, може и да е работа в сфера, където се чувства значима и се чува думата й. Човек с чувство за хумор, понякога прекалено експанзивен и ексцентричен в очите на околните. Набързо, че изчезвам, за съжаление нямам време да пиша повече.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tanina80

« Отговор #53 -: Февруари 03, 2011, 09:07:34 pm »
Марс в съвпад със Сатурн дава издържливост в секса или пълен отказ/аскетизъм.
Залагам на пълен отказ/аскетизъм. Нещо ново по темата? Някой няма ли да се включи?

И между другото не мога да намеря нищо за това "хвърчило" в нета, явно има и друго име. Единственото, което намерих е "пръст на съдбата" щом го имаш в картата си.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 09:15:20 pm от tanina80 »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #54 -: Февруари 03, 2011, 09:47:26 pm »
Струва си да се разгледа съвпада на Марс и Сатурн в наталната карта....

В наталната ми карта - съвпадът Марс/Сатурн е в знака на Рак, ІХ-ти дом и мисля, че попада в т.нар. Гокленова зона, защото е много близо до МС; орбисът е под градус.

Съвпадът е най-високо издигнат в картата и е връх на Т-квадрат, защото сключва квадрат с Уран на Асцендента ми и с Хирон в VІ-и дом /ако вземате под внимание Хирон, но аспектът си го има.../

Съвпадът също аспектира Слънцето ми в Телец и Меркурий, но с плавни секстили...

:mellow: ~ проявлението - четох  една тълкуване на Лиз Грийн за Сатурн в ІХ-тия дом, че "при тази позиция в хороскопа, Бог е не просто търсен, той е издирван!"  :blink: и това много ми харесва... като виждане и разбиране. Съвпадът всъщност е концентрирана енергия, във воден знак няма да е така показна и силова, но съчетана с квадратурата към Уран, се случва на околните да им идва нанагорно рядкото й силово проявление  :blink: Основно значение е ~упоритост; съчетана с неподвижните знаци на Слънцето и Асцендента ми /Телец-Скорпион/ е наистина предизвикателство... за мен самата.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Февруари 03, 2011, 09:50:11 pm »
Ще изчакам да се включат още хора по картата на жената и довечера като се прибера у дома, ще ви кажа за проявлението на този аспект в нейния живот.

*

Uran

• 6041
« Отговор #56 -: Февруари 03, 2011, 10:07:27 pm »
Относно картата на Стела: Жената, като че ли е концентрирана в/у образование/преподаване като секстилът с Меркурий спомага за канализирането на тази енергия.Възможно е и това да е ахилесовата пета  в смисъл- ако няма висше образовние (Хирон се мотае наблизо). :blink:
Ако е вярно първото- може и да има доста успешна кариера още повече, че и двете планети са сигнификатори на това в радикса и.

« Отговор #57 -: Февруари 03, 2011, 11:41:23 pm »
Първо се извинявам, ако по-долу няма нищо вярно.

По картата, постната от Стела. Съвпадът на Марс със Сатурн е в Овен, в 9-ти дом - Марс в собствен знак, в огнен дом, а Сатурн по знак е в падение. Марс има още два мажорни аспекта освен съвпада (макар и широки), докато Сатурн има само тригон към АС (вярно, с малък орбис). Всичко това ме навежда на мисълта, че в този съвпад Марс е доста по-силният. Съвпадът обаче не участва силно в основната динамика на картата - хвърчилата, Т-квадратите (само Марс прави аспекти към планети от конфигурациите). Марс играе ролята на свързащо звено между Сатурн и основните конфигурации в картата. А както Марс се "обича" със Сатурн. Ролята на Сатурн като стабилизиращ фактор се губи, което може и да е за добро - жената няма да е студена, но може и да не е голяма реалистка... Тъй като Марс е У10 (и в 9-ти дом) си мисля, че тази жена има големи амбиции за успех, издигане в кариерата и обществото, постигане на целите си. Но как ги постига? Сатурн е У6, слаб по знак, а и по дом не изглежда много добре. Значи си мисля, че няма да има голямо желание да се труди (особено физически труд). На Марс му остава да се обърне към Луната и Меркурий. Луната участва в хвърчилото (супер!), но аспектът с Марс е широк квадрат - тук нещата няма да вървят леко - фрустрации при неуспех от прибързани дейстия (Луната е на трон в Рак - мисля, че бързо се успокоява, но вътрешно преживява всичко). С Меркурия в 7-ми дом Марс има секстил - приятен аспект, макар че Меркурий участва в Т-квадрат. Затова предполагам, че жената се обръща за помощ към другите за постигане на целите си. Меркурият й е находчив (във Водолей) в съвпад с Венера - с този аспект, ако не може да омае хората да й помогнат, то на... От здравословна гледна точка - Сатурн У6 е в падение, съвсем буквално - опасност от наранявания при падане, може да си е удряла главата или да е чупила някоя кост... Много ми харесва големият й трин - 2 водни планети, 3 водни знака и дома. Жената или е най-добрият психолог, чиято карта съм гледала, или обича да живее в "страната на чудесата" (под това имам предвид да си слага розовите очила), или е изкусен манипулатор (извинявам се). Може би смята, че жена с амбиции в този мъжки свят трябва да умее да действа меко. Със Слънце в 8-ми дом и опозиция по оста 2-8, ако не е лекар (психолог), може да работи в банковата и застрахователна сфера.
От друга страна, Сатурн е в съвпад с диспозитора си, а на теория планета в аспект с диспозитора си е подсилена. Така че това, което си мисля за слабия Сатурн в тази карта, съвсем може да не е вярно.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 11:47:02 pm от Mirabella »

*

tanina80

« Отговор #58 -: Февруари 04, 2011, 12:18:40 am »
 :08: супер. Дори и да няма нищо вярно в това, което си писала, в което силно се съмнявам, самото представяне на нещата и задълбочената обосновка ... ме кефят. Още не съм прочела поста, но сега смятам да го прочета.
Само да допълня - сега се сетих - имах познат с луна овен и марс рак, то е на обратно, но все пак при него - вместо овен, приличаше на овца ( :-[ малко тъпо казано, но си беше така). Така, че предполагам и при тази жена има нещо такова - несъвместимост в енергиите на луната и марса, вместо да покаже женската си ранима същност, тя се изживява като някакъв борбен мъжки овен.
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 12:24:03 am от tanina80 »

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Февруари 04, 2011, 12:35:54 am »
Всеки позна по малко относно картата на жената, която поставих.

Знакът и домът, в които се намира съвпадът е важен, но не по-маловажно е в кои домове се намират Овенът и Козирогът. Съвпадът е в 9-ти дом, а жената няма висше образование, нито е набожна, нито има връзки с чужденци. Значи, въпреки силния Марс, който би следвало да дава големи амбиции в тази посока, съвпадът му със Сатурн е дал ОГРАНИЧЕНИЕ в дома. Овенът е в 10-ти, а Козирог в 6-ти дом, следователно цялата енергия ще бъде вложена в кариерата, която ще се постигне с много труд и самодисциплина.

Жената е Управител на фирма, която се занимава със строителство и производство на дограма. (Сатурн във връзка с домове на професията често дава ориентация към строителство). Съвпадът на Марс (У10) със Сатурн (У6) показва, че тя предпочита сама да си върши работата, инициативна е и предприемчива. Това много добре пасва на огнения асцендент. Няма висше образование и не си работи по специалността. Специалността, която е завършила е по-скоро по Слънце в Рибите - медицински колеж. Освен, че е добър ръководител, тя е и добър организатор. Изключително екстровертна. Вторият управител на МЦ - Венера (интесептиран Телец) е позициониран в 7-ми дом дом -това е показател за работа с партньор. Управителят на асцендента - Слънце в 8-ми дом и позволява много добре да управлява парите на другите и тези, спечелени от партньорство.

Живее без брак на семейни начала - Слънце опозиция Уран. Консервативна е по отношение на секса и партньорите (Марс в съвпад със Сатурн в широк квадрат с Луна), но има силна нужда да я гушкат (Асцендент в Лъв) - лъвовете са едни големи котета.

Луната в Рак е на трон и майчински загрижена. Тя проявава цялата си грижа и състрадателност (тригон Нептун) към своите роднини и близки, като не щади сили и средства да им осигурява най-доброто от всичко, в това число и скъпо лечение, когато имат нужда. По същия начин се отнася и към своите работници - строга е, но им осигурява всякакви социални придобивки. Слънце в Риби и Венера (У10) в квадрат с Нептун лесно се предоверява и позволява да бъде измамена, поради своята "състрадателност", въпреки че много често осъзнава това.