Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 80018 Прегледи
*

ana125

• *
  • 141
Re:Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #160 -: Май 07, 2011, 03:35:22 am »
Рая, обаче аз не съм съвсем убедена, че Нептун те е накарал да действаш така... Някой друг май е виновника, или Нептун плюс някой дрг...

Копвам тук написаното от мен в съседната тема, защото тук му е мястото:

На мен Нептун минавайки през Водолей ми омая Слънцето и Меркурий, тригонира Уран, Юпитер, Луна... Квадратира Марс (което не усетих кой знае как). На мен много ми хареса този период. Едновременно с това през по-голямата част от престоя си във Водолей беше в 7 дом. Любовните връзки... хм.. едни поетични, романтични... като по филмите (докато не се вземем със сегашния ми, оттогава съм перманентно влюбена в един и същи мъж ). При престоя в/у десцедета респ. опозиция на Асц. и приближаването към Слънцето имаше един дълъг период на запои и купони... Всичко лошо в живота ми минаваше някак по периферията и не го чувствах като толкова лошо... Абе - под упойка си с Нептун. От нищо не заболява много. Хубав период и ми липсва по един известен начин... Завладян си от някаква вселенска любов, от щастие, има една мекота и нежност във всичко... Няма травми или те отминават безболезнено. (Зависи и от аспектите, които прави все пак). Изпълнен си със съчувствие и разбиране към всекиго и всичко... Интересното е, че в последна декада на Водолей нямам нищо, нито правеше накрая някакви аспекти, но аз продължих да го усещам до края на Водолей... Просто явно вибрациите са били водолейско-нептунови и са били в съзвучие с мойта природа.   Много приятен период.

Според мен обаче не е най - удачен период човек да се занимава с точни науки или бизнес. Не е в най - добрата си форма за това, не дава най - доброто от себе си. Не си особено способен да си и субективен понякога, за да можеш да защитиш добре интересите си. Все "разбираш" и врага...

Като цяло - хубав период и жалко, че няма да се повтори. В този живот.

П.П. Сега си мисля, че Нептун в 7 дом и още повече и върху Слънце може да дава и промени във външния вид, някакво "преобразяване", например изцяло нова визия така че хората дет се вика, да не могат да те познаят (нов грим, нова коса). Като се замисля, аз верно смених дъгата откъм цветове коса, но другояче не съм се маскирала  . Нямало е кой знае какви промени във визията в моя случай (но да знаете който го чака такъв транзит, че може и да се прояви...хммм...прекалено артистично относно имиджа си).

« Отговор #161 -: Май 25, 2011, 03:52:20 am »
Някой да е преживял транзитен Наптун на върха на 7 дом и то дулго се мота там .Натталния ми се намира ми се в 4 дом .Ужасява ме тази Планета нещата по Плутон много по леко ги приемам ,въпреки че са доста драматични но Нептун деиства много неуловимо и когато се субудиш от съня не винаги се приятно изненадан.

С Нептун на десцендента можеш да попаднеш на партньори, които да се облягат на теб, идеалисти или на такива, които живеят в някаква заблуда, а ти да се опитваш да ги "вкарваш в правия път".
Все пак Нептун злодей ли е на върха на  7 дом или има вероятност да има хепи енд
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Stella

• 7765
« Отговор #162 -: Май 25, 2011, 04:44:28 am »

Все пак Нептун злодей ли е на върха на  7 дом или има вероятност да има хепи енд

Нептун никога не може да бъде злодей. :49:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #163 -: Май 25, 2011, 05:00:29 am »

Все пак Нептун злодей ли е на върха на  7 дом или има вероятност да има хепи енд

Действието на Нептун го сравнявам с блажено опиянение и като се субудиш тогава е ужаса.Е.....с изключение на духовно извисените личности.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Май 25, 2011, 05:05:03 am »
Нептун не е злодей, но измамник може да е. Ако определяме измамата като злодеяние, тогава хич няма да е светец, когато се изявява в някоя от по-ниските си вибрации в някой хороскоп. А в повечето случаи до висша изява на Нептун трудно се стига, но се говори много за нея.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #165 -: Май 25, 2011, 05:05:26 am »
Дано да е така, Стела! Мен лично доста ме притеснява съвпада на Нептун с Луната ми, а преди това ще направи точна квадратура със натално Слънце. Преобладаващите ми лични планети са в Телец и по принцип съм здраво стъпила на земята. Плаши ме тази илюзорна планета. Като цяло не си харесвам и Луната в Риби, защото съм доста чувствителна и състрадателна.

През периода, в който Нептун е бил в 7-ми и 8-ми, имах страхотни илюзии по отношение на любими хора, които в момента на излизането му оттам ясно осъзнах.После направи квадратури със стелиума ми в Телец и се чувствах много зле. Не я обичам тази планета и ме притеснява като цяло.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #166 -: Май 25, 2011, 05:07:57 am »
Действието на Нептун го сравнявам с блажено опиянение и като се субудиш тогава е ужаса.Е.....с изключение на духовно извисените личности.

Такива духовно извисени личности има там горе на небето. Тук при нас се броят на пръсти и са известни по цял свят. :blink:

« Отговор #167 -: Май 25, 2011, 05:09:33 am »
Нептун не е злодей, но измамник може да е. Ако определяме измамата като злодеяние, тогава хич няма да е светец, когато се изявява в някоя от по-ниските си вибрации в някой хороскоп. А в повечето случаи до висша изява на Нептун трудно се стига, но се говори много за нея.  :blink:
Измамата м еплаши много повече от злодеите.Разбираш какво ти се случва когато е прекалено късно.Мота ми се на мене на въхна на 7 дом и дълго време ще е в този дом и се ужасявам от момента в който ще проумея измамата и не се и сещам от къде ще се появи точно.Предпочитам откритите злоде поне има някъв шанс да реагираш и неотрализираш нещата навреме.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Mia21

• 2502
« Отговор #168 -: Май 25, 2011, 05:18:47 am »
Някой да е преживял транзитен Наптун на върха на 7 дом и то дулго се мота там .Натталния ми се намира ми се в 4 дом .Ужасява ме тази Планета нещата по Плутон много по леко ги приемам ,въпреки че са доста драматични но Нептун деиства много неуловимо и когато се субудиш от съня не винаги се приятно изненадан.

С Нептун на десцендента можеш да попаднеш на партньори, които да се облягат на теб, идеалисти или на такива, които живеят в някаква заблуда, а ти да се опитваш да ги "вкарваш в правия път".
Стела го е описала супер точно. Аз така и не можах да вкарам никого в правия път и после на финала, когато се огледах разбрах, че въобще не си е струвало, а толкова много време и усилия положих.В момента съм победител, но това, което исках и за което се борих тогава, в момента не го искам и не ми е нужно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #169 -: Май 25, 2011, 05:21:32 am »

Няма ужас! Има проглеждане, което мога да сравня с усещането за здрава почва под краката.
При съвпад на Нептун със светилата във Водолей, в квадрат с натален Нептун, аз отказах алкохола и близо 2 години въобще не употребявах дори вино. Не очаквай винаги да стане така, както пише в книгите. Нептун - токсикомании...Аз вместо да се пропия, въобще отказвах да си мътя мозъка с каквито и да било "опиати". И това не беше въпрос на рационално решение, а органическа непоносимост.

ПП. Никога не съм била силен пияч, но обичах да си пийвам в компания с приятели и това ми доставяше удоволствие.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Mia21

• 2502
« Отговор #170 -: Май 25, 2011, 05:32:05 am »
Стела, много ми е трудно да си обясня съвпада му с Луната ми. Да не се превърна в някое алкохолно петно? Или понеже наталния Нептун ми е в 5-ти, най-много пак да се захвана с някоя заблудена, безсмислена, любовна история. Опазил ме Господ! :-[

Някой може ли да каже как би се проявил? В 9-ти е съвпада.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Май 25, 2011, 05:36:49 am »

Да не почнат и при тебе разни... хм, астрални пътувания?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #172 -: Май 25, 2011, 05:40:08 am »

Да не почнат и при тебе разни... хм, астрални пътувания?  ;D

Опазил ме Господ! Дано Телеца здраво ме дърпа надолу. Не ми се изпушва на стари години! :( ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #173 -: Май 25, 2011, 05:48:21 am »
Стела, много ми е трудно да си обясня съвпада му с Луната ми. Да не се превърна в някое алкохолно петно? Или понеже наталния Нептун ми е в 5-ти, най-много пак да се захвана с някоя заблудена, безсмислена, любовна история. Опазил ме Господ! :-[

Може да станеш по-сантиментална и романтична. Аз си го отработвах с постоянно слушане на музика, дори докато работех. Не можех без музикално оформление. Идеализирах професионалния партньор до себе си, представях си ситуациите в по-розова светлина, отколкото бяха в същност. Или, което е по-лошото...осъзнавах, че ситуацията не е толкова розова, но си затварях очите, понеже винаги се поставях на мястото на другия и му намирах оправдание. Накрая трябваше да преживея катарзис, свързан с прошката- да простя на него и най-накрая на себе си, че съм направила компромис със здравето си. Всъщност аз му движех 2 от бизнесите почти изцяло и това ме изтощаваше. В резултат, след проглеждането си създадох своя фондация. И това беше моята "добавена стойност". Важното е да излезеш с "добавена стойност" от кризата - едно стъпало по-горе осъзната. А ако можеш да намериш и практическо приложение на наученото, още по-добре. Лошото при Нептун е, че малко трудно може да се направи директна връзка с практичността.

*

Stella

• 7765
« Отговор #174 -: Май 25, 2011, 05:49:17 am »
Не ми се изпушва на стари години! :( ;D

Такива работи не ща да ги чета изобщо.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #175 -: Май 25, 2011, 06:01:21 am »

Може да станеш по-сантиментална и романтична. Аз си го отработвах с постоянно слушане на музика, дори докато работех. Не можех без музикално оформление. Идеализирах професионалния партньор до себе си, представях си ситуациите в по-розова светлина, отколкото бяха в същност. Или, което е по-лошото...осъзнавах, че ситуацията не е толкова розова, но си затварях очите, понеже винаги се поставях на мястото на другия и му намирах оправдание. Накрая трябваше да преживея катарзис, свързан с прошката- да простя на него и най-накрая на себе си, че съм направила компромис със здравето си. Всъщност аз му движех 2 от бизнесите почти изцяло и това ме изтощаваше. В резултат, след проглеждането си създадох своя фондация. И това беше моята "добавена стойност". Важното е да излезеш с "добавена стойност" от кризата - едно стъпало по-горе осъзната. А ако можеш да намериш и практическо приложение на наученото, още по-добре. Лошото при Нептун е, че малко трудно може да се направи директна връзка с практичността.
До колкото се познавам и както си ми го представила, горе-долу ми се изяснява сценария. Ще бъда бяла, нежна и добра. В момента ми прави точна квадратура със Слънцето и ми започнаха ревовете и сантименталностите за всяка една дума и жест. Усещам промяна в себе си и във възприятията си.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #176 -: Юни 03, 2011, 03:12:07 pm »
Днес Нептун тръгва наобратно.
Какво очаквате от ретроградието? Аз при навлизането му в Риби открих конспирациите, аерозолните пръскания и отказах цигарите   ;D ;D ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #177 -: Юни 03, 2011, 03:14:58 pm »
Какво очаквате от ретроградието? Аз при навлизането му в Риби открих конспирациите, аерозолните пръскания и отказах цигарите   ;D ;D ;D

последното е много добра идея... от месеци се каня да се откажа от тази безсмислена отрова.. дано този път се получи :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #178 -: Юни 03, 2011, 03:24:17 pm »
Какво очаквате от ретроградието? Аз при навлизането му в Риби открих конспирациите, аерозолните пръскания и отказах цигарите   ;D ;D ;D

Нептун става стационарен или ако трябва да бъдем напълно коректни - стационарно ретрограден, преди да смени посоката. Това се нарича ПЪРВА СПИРКА.

http://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2011.pdf

*

Yaya

• 2265
« Отговор #179 -: Юни 03, 2011, 03:26:48 pm »
добре, де, побързала съм малко  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер