Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 79972 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2011, 04:41:52 pm »
"сходящ квадратур"? :72:

...сигурно е от френската школа :P

*

Divna

• 2478
« Отговор #21 -: Февруари 04, 2011, 04:53:25 pm »
"сходящ квадратур"? :72:

...сигурно е от френската школа :P

;D Не ще да е от там. Те казват "каре".  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #22 -: Февруари 04, 2011, 05:02:09 pm »
При ингреса на Нептун очаквам квадратура с наталния Нептун /У5/и квадратура с нат. Юпитер /У2/.  :-[ В момента е в куинконкс с натални Слънце /У10/ и Плутон /У АЦ/ и в квадрат и половина с нат. Уран. Картинката е цветна.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Февруари 04, 2011, 05:27:24 pm »
Разглеждайки ингресната карта, ми прави впечатление, че Нептун влиза в отношение на секстил с тр. Плутон в Козирог, което е един положителен аспект кактов глобален, така и в личен контекст.  

Мисля,че за сега този секстил няма да действа-много е широка орбисата дори за мунданен план.Също така Нептун ще се връща отново във Водолей,което говори че все още няма да работи заедно с Плутон.Най-вероятно ще се задейства след няколко години,като са през 3-4 градуса разлика.Най-сериозната му изява ще е след 2025 когато са на секстил във Овен/Водолей-чак тогава влизат в еднакъв градус.До преди това ще е сравнително слаб,а и все пак е секстил аспекта.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Февруари 04, 2011, 10:56:41 pm »
Събитията, които предстоят, ще се случат само веднъж в живота - ингрес на Уран в Овен, а на Нептун в Риби.
С ингреса на Нептун в 12-тия знак, където е на трон можем да очакваме задълбочаване на петролната криза, наводнения и природни бедствия, свързани с моретата и океаните. Какво очаквате да докосне Нептун във вашия личен хороскоп ?

04.04.2011 г., 15,55 ч. е първият ингрес в Риби.

Не мисля , че ще има "задълбочаване на петролната криза , наводнения и природни бедствия свързани с морета и океани"...НАПРОТИВ! Ще има сериозна грижа за опазване на световната водна банка..., Нептун е на трон и в своята обител....Ще има нови открития свързани с водата , ще започне още по-сериозно изучаване на океанския и морския свят...Ще се търсят алтернативи за лечение от морета и океани...Нептун няма да има скоро критичен аспект с Уран , Плутон и Сатурн....,което ме кара да мисля в тази посока....Нищо лошо по Нептун няма да съпътства дните ни... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #25 -: Февруари 05, 2011, 12:59:16 am »
Събитията, които предстоят, ще се случат само веднъж в живота - ингрес на Уран в Овен, а на Нептун в Риби.
С ингреса на Нептун в 12-тия знак, където е на трон можем да очакваме задълбочаване на петролната криза, наводнения и природни бедствия, свързани с моретата и океаните. Какво очаквате да докосне Нептун във вашия личен хороскоп ?

Не мисля , че ще има "задълбочаване на петролната криза , наводнения и природни бедствия свързани с морета и океани"...НАПРОТИВ! Ще има сериозна грижа за опазване на световната водна банка...

Нищо лошо по Нептун няма да съпътства дните ни... :blink:

Аз съм съгласна с Небесна, защото реално Нептун без да се връща обратно във Водолей ще навлезе в Риби Февруари 2012 година, а всички които сме запознати с тази тема знаем, че от тази година нататък ще започне пиковия момент от преходния период, който е започнал много преди това, и точно този пик ще е съпътстван с бедствия, включително и наводния.

Всеки ингрес на планета в нов знак, първо ескалира в негативно проявление, след това се създава синхрон между планетата и знака, както всички видяхме с навлизането на Плутон в Козирог се зададе и световната криза.
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 01:22:29 am от Инти »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Февруари 05, 2011, 07:27:06 am »

Не мисля , че ще има "задълбочаване на петролната криза , наводнения и природни бедствия свързани с морета и океани"...НАПРОТИВ! Ще има сериозна грижа за опазване на световната водна банка...

Нищо лошо по Нептун няма да съпътства дните ни... :blink:

Аз съм съгласна с Небесна, защото реално Нептун без да се връща обратно във Водолей ще навлезе в Риби Февруари 2012 година, а всички които сме запознати с тази тема знаем, че от тази година нататък ще започне пиковия момент от преходния период, който е започнал много преди това, и точно този пик ще е съпътстван с бедствия, включително и наводния.
Всеки ингрес на планета в нов знак, първо ескалира в негативно проявление, след това се създава синхрон между планетата и знака, както всички видяхме с навлизането на Плутон в Козирог се зададе и световната криза.

Нептун не е отговорен за наводненията...особено в мунданната астрология...
Няма да има катаклизми и бедствия по нептун...., трябва да се научиме на любов..., на прошка , на вселенска безкористност...

П.П. Луната носи наводненията и природните катаклизми...Тя ги отключва! :blink:
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 08:10:54 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #27 -: Февруари 05, 2011, 02:28:45 pm »

Няма да има катаклизми и бедствия по нептун....,

Луната е отговорна за приливите и отливите, но ТЯ не е причина за наводненията и природните катаклизми, по тази логика ние ще сме нон стоп наводнени ;D ;D

Причините могат да бъдат много като подводно заметресение, в резултат на изригване на вулкани или просто подводни земетръси, което е причина за образуването на големи цунамитата ( голямото наводнение в Индия през 2004 предизвикано от земетресение ), а както би трябвало да знаеш в гръцката митология бог Посейдон се свързва с земетресенията и бурите ( прочети го в Митична астрология - Ариел Гутман). Друга причина за водните катаклизми са тайфуните, както и циклоните , тъй като те са носители на дъждовното време. Топене на снеговете през пролетния сезон, което предизвиква приливи на реки ( големите наводнения от реките Яндзъ и Хуанхъ в Китай през 1931 г.), в това число и топене на ледници.

Наводнения и катаклизми при ингреса на Нептун в Риби ще има, колкото и да твърдиш обратното.

Мегацунамито в залив Литуя през 1958г.

Мегацунамитата са били само на теория, докато това не се променя на 9 Юли 1958г, когато земетресение с магнитуд от 7,7 откъсва 90 милиона тона скали и ледове от скалистата страна на залива. Масата се срутила наведнъж и почти вертикално в залива.

Това образувало най-високата вълна в историята – 525 метра. Вълната тръгнала към океана и помела всичко по пътя си. В залива имало три рибарски лодки, като вълната потапя едната и убива двама души на борда. Един от оцелелите казва, че от срутването на скалите, до пристигането на вълната са изминали само 2 секунди, което би означавало, че тя се е движила с 1000км/ч.

Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/5043#ixzz1D47Kq5Qg

Тайфунът Тип

Тихоокеанските тайфуни по принцип са по-мощни от атлантическите урагани, защото при тях има много повече вода, от която черпят сила.

На 12 Октомври 1979г. Тип влиза в историята с най-ниското атмосферно налягане, измервано някога на морското равнище – 860 мбара. Нормалната стойност е 1013,25 мбара. За сравнение, при Ураганът Андрю е било 922 мбара.

Ветровете на Тип достигат скорост от над 300км/ч
. Загиват 99 души, половината от които са били рибари в открито море. Тайфунът потапя 8 кораба, като един от тях направо се е разцепил на две. Това не само е най-силният ураган, но и най-големият – колкото половин САЩ.

Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/5043#ixzz1D47qcoBP

Голямото наводнение през 1931г.

Най-смъртоносното природно бедствие в историята се случва през зимата, пролетта и лятото на 1931г. в централен Китай. В района има три големи реки – Янгтзе, Жълтата река и Хуаи. След тежката зима се натрупал много сняг по планините около реките и след топенето на снеговете през лятото и трите реки прелели.

През пролетта последвали обилни дъждове, а след тях и сезонът на бурите, през който обикновено има по 2 бури на година, но този път били 10, като 7 от тях били през Юли. Всичката тази вода се изляла в реките и наводнила равния район. Загиват 4 милиона души.

Нанжинг, който по онова време бил столицата на Китай, се превърнал в остров, обграден от 100 000 квадратни километра вода.

Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/5043#ixzz1D47VVta0

Въглеродното изригване в езеро Ниос

Въглеродните изригвания са едни от най-странните природни бедствия. Поради определените условия, които трябва да бъдат налични, те се случват изключително рядко. Езеро Ниос се намира навътре в камерунската джунгла. То е с размери 2000 на 1200 метра, но е дълбоко цели 208 метра. Под езерото се натрупвал въглероден диоксид и с времето водата се превърнала във въглеродна киселина. Въглеродният диоксид е 1,5 пъти по-плътен от въздуха и затова остава на дъното на езерото. На Земята са открити само три такива езера.

На 21 Август 1986г. въглеродният диоксид от дъното на езерото внезапно се освобождава наведнъж. 1,6 милиона тона от газа се издигат на височина около километър. Малко след това облакът се спуснал към земята и се разстелил в район от 25 километра със скорост 45км/ч, измествайки кислорода в района. 1800 човека се задушили моментално и мястото се осеяло с трупове на хора и животни.

Силата от изригването издига водата на езерото в цунами с височина 25 метра, което помита всичко по пътя си.

Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/5043#ixzz1D47j9ajs

« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 03:05:53 pm от Инти »

*

Divna

• 2478
« Отговор #28 -: Февруари 05, 2011, 03:16:26 pm »
Аз не знам какво сте го замислили този ингрес на Нептун при положение, че наближава мунданната таоквадратура Сатурн, Плутон, Уран, че Лилит и той в кюпа.  :-[
Засягат се кардиналните знаци Везни /Сатурн/, Козирог /Плутон/ и Овен /Уран,Лилит/. Фанатиците пак ще тръгнат да раздават правосъдие  и тоя път ще е много по-коварно с тоя Плутон в Козирог... и "откачения" Уран в Овен ... Дано да греша.  :-[

*

Инти

• 2068
« Отговор #29 -: Февруари 05, 2011, 03:49:21 pm »
темата е за Нептун, в частност за природните катаклизми и за наводненията, ако желаеш да се дискутира мунданна астрология отвори една нова тема ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Февруари 05, 2011, 05:19:06 pm »
Разглеждайки ингресната карта, ми прави впечатление, че Нептун влиза в отношение на секстил с тр. Плутон в Козирог, което е един положителен аспект кактов глобален, така и в личен контекст.  

Мисля,че за сега този секстил няма да действа-много е широка орбисата дори за мунданен план.Също така Нептун ще се връща отново във Водолей,което говори че все още няма да работи заедно с Плутон.Най-вероятно ще се задейства след няколко години,като са през 3-4 градуса разлика.Най-сериозната му изява ще е след 2025 когато са на секстил във Овен/Водолей-чак тогава влизат в еднакъв градус.До преди това ще е сравнително слаб,а и все пак е секстил аспекта.

Според мен ще се почувства точно в социалните и здравните реформи. Поне исторически в това се е изявявал този секстил. Може да не е точен секстилът и да няма чак такова голямо значение, но са Нептун и Плутон са в приятелски знаци, а това никак не е малко.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Февруари 05, 2011, 05:20:26 pm »

Добре знам това! Но Нептун управлява океаните...А Луната си е тригер поначало.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Февруари 05, 2011, 05:26:12 pm »
Аз не знам какво сте го замислили този ингрес на Нептун при положение, че наближава мунданната таоквадратура Сатурн, Плутон, Уран, че Лилит и той в кюпа.  :-[
Засягат се кардиналните знаци Везни /Сатурн/, Козирог /Плутон/ и Овен /Уран,Лилит/. Фанатиците пак ще тръгнат да раздават правосъдие  и тоя път ще е много по-коварно с тоя Плутон в Козирог... и "откачения" Уран в Овен ... Дано да греша.  :-[

Няма какво да и мисля на кардиналната тао-квадратура. Тя не иска мислене, а действие.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Февруари 06, 2011, 12:02:29 am »
ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА
Последният път Нептун влиза в Риби през 1848 г., а на 21 февруари 1848 г. е публикуван за пръв път „Комунистическият манифест” на Маркс и Енгелс.

Хахаха! Комунистически лозунги http://vbox7.com/play:975fe799
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 12:17:10 am от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 13, 2011, 02:34:41 am »
Чудех се в коя тема да го пиша, защото е свързано не само с ингреса на Нептун, но нека да е тази.
Да ви споделА аз какъв факс получих.  ;D

След ингреса на Нептун в Риби, някъде около мунданния му съвпад с Хирон в същия знак и по време на престоя на Лунните възли в Стрелец-Близнаци не е изключено да се появи нова религиозна секта, която да има доста последователи. Или е възможно тя вече да съществува, но в близките две години влиянието й да стане по-мощно и да излезе наяве. Най-голяма вероятност за това има около средата на 2012 година, след ингреса на Юпитер в Близнаци и съвпада му с транзитния ЮЛВ (квадрат с Нептун и Хирон в Риби). Не са изключени промени в структурата на религиозните институции.

Потърсих картата на Ватикана и се оказа, че Нептун и Хирон ще застанат в опозиция на АС. Картата е с мутабелен акцент.

« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 02:41:43 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #35 -: Февруари 13, 2011, 03:07:55 am »
Подла Ватикана, естествено с ретрограден Меркурий  ;) Нищо чудно, че притежава най-големите богатства в света, с тия Юпитер и Венере в Телец.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Февруари 13, 2011, 03:13:47 am »
Ретрограден, тронясал и в съвпад със светилата.  ;D

Интересно е също така да се отбележи, че в картата на Ватикана има квадрат между Юпитер и Нептун. И този квадрат ще се повтори след ингреса на Юпитер в Близнаци, когато заедно с нодалната ос Юпитер ще премине през новолунието в съвпад с Меркурий. Но първо възлите ще преминат през ретроградния Сатурн в Стрелец в 4 дом в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #37 -: Февруари 13, 2011, 03:21:14 am »
Много странно три планети разположени на 29-я градус.

Нептун тригон Сатурн държи да контролира чрез религията и да налага "духовни закони". Само, че транизита на Нептун през седмия дом в картата трябва да отрази като огледало истинските духовни ценности, които света трябва да изисква към нея, но най-вероятно в цялата суматоха покрай прехода, ще има големи масови целенасочени заблуди, да се опитоми за пореден път стадото религиозни овце и те ще се възползват от това, точно чрез Нептун в седми дом, само дето те ще играят ролята на прикрития враг, но ако света прозре истината за Ватикана, възможно е да има и обрат, и тогава Нептун и Уран в Овен транзитирайки в осми дом,  да изиграят фатална роля в сценария на Ватикана, който е сътворила още от времето на инквизицията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 13, 2011, 03:34:09 am »
Интересна е и картата Бенедикт ХVІ, има ги и гуру аспектите - съвпад на Меркурий и Юпитер в Риби близо до АС, Слънце в тригон с ретро Нептун, кулминиращ ретро Сатурн в Стрелец.  ;D
Когато го избират за Папа, Плутон транзитира в съвпад с МС и тригон със Слънцето и Нептун в картата му, Юпитер минава през Луната, а Сатурн е в тригон с Юпитер/АС.

ПП. Това май не много за тук, а за "Популярни личности", но тъй или иначе въпросът се повдигна в тази тема...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Февруари 13, 2011, 03:35:18 am »
Чудех се в коя тема да го пиша, защото е свързано не само с ингреса на Нептун, но нека да е тази.
Да ви споделА аз какъв факс получих.  ;D

След ингреса на Нептун в Риби, някъде около мунданния му съвпад с Хирон в същия знак и по време на престоя на Лунните възли в Стрелец-Близнаци не е изключено да се появи нова религиозна секта, която да има доста последователи. Или е възможно тя вече да съществува, но в близките две години влиянието й да стане по-мощно и да излезе наяве. Най-голяма вероятност за това има около средата на 2012 година, след ингреса на Юпитер в Близнаци и съвпада му с транзитния ЮЛВ (квадрат с Нептун и Хирон в Риби). Не са изключени промени в структурата на религиозните институции.

Потърсих картата на Ватикана и се оказа, че Нептун и Хирон ще застанат в опозиция на АС. Картата е с мутабелен акцент.

Тука му е мястото. 12-ти дом и Нептун управляват сектите.