Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 79825 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #280 -: Февруари 04, 2012, 11:01:01 am »
По мои наблюдения, транзитите на планета в знак, в който е в падение или заточение, се възприемат тежко, за разлика от тразитите на същата планета в знаци, където е силно поставена.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #281 -: Февруари 04, 2012, 11:34:16 am »
По мои наблюдения, транзитите на планета в знак, в който е в падение или заточение, се възприемат тежко, за разлика от тразитите на същата планета в знаци, където е силно поставена.

ами нали си говорихме, как например Слънцето във Водолей, е в знак на заточение, пък е много силно:) - едно от най-силните Слънца

излиза, че върху друго трябва да акцентираме, като говорим за падения и заточения

как мислиш?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #282 -: Февруари 04, 2012, 02:26:42 pm »

има логика, но пък при тази гледна точка задълбочаването на петролната криза, наводненията и пр. не би трябвало да съпътстват Нептун в Риби. Проблемът е,, че не му се знае знакът на падение и заточение :57: или поне не сме сигурни, че в Дева влияе така
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #283 -: Февруари 04, 2012, 03:05:25 pm »

има логика, но пък при тази гледна точка задълбочаването на петролната криза, наводненията и пр. не би трябвало да съпътстват Нептун в Риби. Проблемът е,, че не му се знае знакът на падение и заточение :57: или поне не сме сигурни, че в Дева влияе така

Наблюденията, които изказах касаят личния хороскоп.
А другото е предмет на мунданната астрология и астрологията на природните бедствия.
Хайде да помислим върху това какво управлява Нептун - преди всичко флуидите - течности и газове, водата в моретата и океаните и др. неща, които не искам да изреждам сега, за да не утежнявам изказа. когато е на трон се предполага, че ще се надяваме на пълноводие, нали така? А петролната криза я виждам не като резултат от недостиг, а като резултат от повишена консумация, което от своя страна ще постави въпроса за употребана на алтернативни източници на енергия, каквито са геотермалната, ветровата, енергията на морските вълни (тука пак е нептун).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #284 -: Февруари 04, 2012, 03:33:46 pm »
Ако идните 50 години си направим петролни кризи, то те няма да са поради изчерпване на доказаните запаси в земните недра, а по политически и икономически причини.

И тогава може да гледаме Нептун като антитеза на Меркурий. Т.е. едно е да знаеш какво трябва да правиш/Меркурий/ за да получиш каквото желаеш или някакво удоволствие /Нептун/, а съвсем друго наистина да получиш желаното или удоволствието. За последното Меркурий не помага.

Т.е. ако политиците решат, че петролната криза ще им достави удоволствие, Нептун в Риби си е много место:)

И докато с петролните кризи може да се шегуваме, с водата, която всякак е под управлението на Нептун, никак не е редно да се шегуваме. На много острови и сега е според оная приказка: сред вода ходи,  жаден стои

*

Stella

• 7765
« Отговор #285 -: Февруари 04, 2012, 06:07:17 pm »
Цитат
С ингреса на Нептун в 12-тия знак, където е на трон можем да очакваме задълбочаване на петролната криза, наводнения и природни бедствия, свързани с моретата и океаните.

Откъде накъде това, не разбирам?! :rolleyes:

"Оттука нататъче", що?  :57: :confuse3:

« Отговор #286 -: Февруари 05, 2012, 10:37:32 am »
Цитат
С ингреса на Нептун в 12-тия знак, където е на трон можем да очакваме задълбочаване на петролната криза, наводнения и природни бедствия, свързани с моретата и океаните.

Откъде накъде това, не разбирам?! :rolleyes:

"Оттука нататъче", що?  :57: :confuse3:

Оттам откъдето планета в собствен знак (на трон) не вреди. Тогава тя се изявява откъм най-добрата си страна. При предишното преминаване на Нептун през Риби, например (1848 - 1861), това е било времето на белкантото, на Джузепе Верди и на върховете в оперното изкуство. Като управител на всички изкуства, Нептун неизбежно ще докара някакъв вид нов ренесанс във всички тях. Например в музиката. Най-вероятно чалгата и всякаква друга псевдомузика ще падне в канала, където й е мястото. А петрола се управлява не от Нептун, а от Плутон. Голямата опасност от природни бедствия пак не идва от Нептун, а от цикъла Плутон-Сатурн и от взаимната рецепция, в която ще се окажат двете планети, след навлизането на Сатурн в Скорпион. Както и от дълготрайната квадратура между Уран и Плутон в цикъла Уран-Плутон.

Интересното още е, че Нептун управлява и модата. Накъде ще засуче модата, според вас, през следващите години, предвид всичко това?

*

Stella

• 7765
« Отговор #287 -: Февруари 05, 2012, 10:51:18 am »
Плутон управлява вулканите, магмата, нептун - "течното злато" - нефт и газ, сатурн управлява "кристалите" и минералите, всички, което имат кристална решетка. Но не смятам да споря.

*

Stella

• 7765
Re:Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #288 -: Февруари 05, 2012, 10:53:52 am »
ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА
Последният път Нептун влиза в Риби през 1848 г., а на 21 февруари 1848 г. е публикуван за пръв път „Комунистическият манифест” на Маркс и Енгелс.

Е, и някоя и друга нова идеология можем да очакваме, евентуално.

*

Stella

• 7765
Re:Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #289 -: Февруари 05, 2012, 11:01:16 am »
Най-богатите българи през Възраждането (по време на османската империя) са търгували с розово масло, което е по Нептун. Това обхваща и периодът на Нептун в Риби.

http://www.epochtimes-bg.com/2011-01/2011-02-01_02.html

Интересен факт, искам да го припомня. Етеричните масла, също са по Нептун.

« Отговор #290 -: Февруари 05, 2012, 11:12:01 am »
Плутон управлява вулканите, магмата, нептун - "течното злато" - нефт и газ, сатурн управлява "кристалите" и минералите, всички, което имат кристална решетка. Но не смятам да споря.

Плутон управлява всички подземни енергийни източници - нефт, газ, каменни въглища. А природата на Нептун е съвсем различна, това е нежна планета, там няма това горене, няма я тази енергия. Например сегашната нестабилност и скокове в цените на петрола се дължат имено на квадрата между Уран и Плутон. На глобалната задкулисна (Плутон) борба за енергийните ресурси (Плутон) на планетата и новото преразпределение и прегупирване (Уран) в тази връзка. Всъщност цялата световна криза сега произхожда главно от тази борба. Това което се случва в арабския свят - също.

*

AH

• 2201
« Отговор #291 -: Февруари 05, 2012, 11:20:20 am »
Плутон управлява всички подземни енергийни източници -

преди да ги управлява Плутон, ги управлява Сатурн:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #292 -: Февруари 05, 2012, 11:23:13 am »

Плутон управлява всички подземни енергийни източници - нефт, газ, каменни въглища. А природата на Нептун е съвсем различна, това е нежна планета, там няма това горене, няма я тази енергия. Например сегашната нестабилност и скокове в цените на петрола се дължат имено на квадрата между Уран и Плутон. На глобалната задкулисна (Плутон) борба за енергийните ресурси (Плутон) на планетата и новото преразпределение и прегупирване (Уран) в тази връзка. Всъщност цялата световна криза сега произхожда главно от тази борба. Това което се случва в арабския свят - също.

Съгласна съм донакъде, но аз правя разлика между леките и тежките фракции на петролните продукти. Леките фракции, които излизат от нефтените рафинерии се управляват от Нептун. Всички парфюми и масла са по Нептун.

Основно очаквам раздвижване в църквата по етични въпроси, то всъщност започна още при първия ингрес в Риби - поповете анатемосаха врачките, а журналистите им погнаха частните фирми и продаването на гробове. В начеверието на сегашния ингрес се заговори за поповете - сътрудници на държавна сигурност.

А като заговорихме да криза, то тя започна отдавна, но като ИПОТЕЧНА.

На мен лично ще ми бъде интересно да проследя как ще се развие киноиндустрията и корабоплаването.

*

AH

• 2201
« Отговор #293 -: Февруари 05, 2012, 11:26:22 am »
На мен лично ще ми бъде интересно да проследя как ще се развие киноиндустрията и корабоплаването.

пък мен лично идните месеци ме касаят самолетчетата, а тия дни фалираха такива превозвачи, което е кофти - понеже фалитът им засяга не само тях:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #294 -: Февруари 05, 2012, 11:28:53 am »

пък мен лично идните месеци ме касаят самолетчетата, а тия дни фалираха такива превозвачи, което е кофти - понеже фалитът им засяга не само тях:)

Верно ли? То имаше фалити и на туристически компании  :o

« Отговор #295 -: Февруари 05, 2012, 11:31:35 am »

Тепърва ще фалират самолетни компании (Уран) при тази квадратура с Плутон.

*

AH

• 2201
« Отговор #296 -: Февруари 05, 2012, 11:36:11 am »

Тепърва ще фалират самолетни компании (Уран) при тази квадратура с Плутон.

недей така, щото някои хора вчера си купиха билетчета ;D

« Отговор #297 -: Февруари 05, 2012, 11:37:37 am »
Цитат
Леките фракции, които излизат от нефтените рафинерии се управляват от Нептун. Всички парфюми и масла са по Нептун.

Да за парфюмите и за етеричните масла е точно така, защото Нептун е висшата вибрация на Венера, но за леките фракции на петрола - абсурд. Процесите на горене са свързани с две само планети - Плутон и Марс.

*

AH

• 2201
« Отговор #298 -: Февруари 05, 2012, 11:38:55 am »

Верно ли? То имаше фалити и на туристически компании  :o

няма място за илюзии - впрочем, Нептун като силно и чисто действие също спомага за раздялата с такива - докато не фалират достатъчно във всички житейски сфери, няма да има истински и траен подем

*

AH

• 2201
« Отговор #299 -: Февруари 05, 2012, 11:41:49 am »
Процесите на горене са свързани с две само планети - Плутон и Марс.

хайде пак специфичен изказ ;D - ами впечатляващо е ей такова едно просто разместване на думички - словоредът си е въздействащо средство ;D