Здравей Гост

Венера в Козирог - натал и транзит през знака на Сатурн........

• 80 Отговора
  • 13856 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Луна в Козирог е прагматична, но тук по-скоро става въпрос за по-трудно и не така спонтанно изразяване на емоции и пристрастия. Докато за Венера в Козирог е важен статусът, регламентът - не само в материален план, за нея е важно да си "някой".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
90% от познатите ми с тази позиция имат усещането, че са използвани в близките си връзки и вечно търсят доказателства за обратното и на близките им им омръзва да им доказват колко са ценни всъщност...Все пак Сатурн се свързва и с песимизма и скептицизма.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
и аз съм като Синухе- той има уран, аз имам юпитер в скорпион все пак, освен десц...освен във водни знаци имаме и във водни домове..и аз си се разбирам добре с доста от водните, доколкото съм забелязала и за Синухе, въпреки че не се изказва ласкаво- и той се разбира добре с водните- някои хора най- добре да не ги слушаш какво казват, а как се държат- ако направиш една статистика за Синухе съм сигурна, че поне 50% от репликите му са към водни, а не 25%, както е закономерно..от останалите 50% поне 30% са към земни.. логично е просто.. ;)

а за горе- не ставаше въпрос за ревност към секстила, а за недоверие..на моето слънце са му в секстил везни и близнаци и аз им нямам доверие..по- скоро ще се доверя на квадратурата- телец и скорпион, отколкото на въздуха- даже и водолея насреща с марс там ми е съмнителен, той не е сесктил, но ме зяпа и ме изнервя.. :blink:

Зная и аз виждам, че работите усилено на окултния фронт, вероятно, заради водните домове... ;)
Зная и за сходната домификация, но ти разбираш по-добре водните.
А между другото, секстилът дава много по-голяма награда във взаимоотношенията, отколкото тригона, защото това е обединяване на качества от различно естество.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
Да, често го има и при Венера в твърд аспект със Сатурн, както и при Сатурн в 7 дом. Най ги е страх да не бъдат използвани. И още по ги е страх доверието им, ако все пак преценят, че могат да се доверят, да не бъде предадено. Тоя проблем с лоялността и доверието го има и при Венера/Плутон, по това си приличат донякъде, макар и да живеят в различни "измерения" (Венера в Козирог и Венера в Скорпион).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Съдейки по себе си, бих казала, че е страх от нараняване, не от използване. Макар че не знам какъв смисъл влагате в "използване".

*

Lillie

• 30532
Злоупотреба с доверието, т.е. един вид да се използва срещу теб. Не е задължително човек да бъде използван само за финансова изгода и материални цели.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
Съдейки по себе си, бих казала, че е страх от нараняване, не от използване. Макар че не знам какъв смисъл влагате в "използване".

Ми, не го влагам аз този смисъл, а те сами си казват. Нещо като  "Ти стоиш при мен само защото ...."

*

Vision

• 3523

Зная и аз виждам, че работите усилено на окултния фронт, вероятно, заради водните домове... ;)
А между другото, секстилът дава много по-голяма награда във взаимоотношенията, отколкото тригона, защото това е обединяване на качества от различно естество.

нормално е да се разбирам повече, живяла съм 10 години повече от него, имала съм повече опитности, но ето, той казва, че рибите са му секстил на слънцето /освен че са десц./ и усеща, че това е по- скоро пречка /секстила е пречка повече, отколкото да помага за усвояването на десц./..аз го нямам този проблем, на мен ми е по- лесно от на него да си усвоя десцендента..на мен пък ми е трудно да си усвоя марс, уран и сатурн, които са ми във въздушните знаци..уран и сатурн са на секстили, а марс е на опозиция..лошото е, че така подвеждам всички въздушни под един знаменател, а там ми е и СЛВ, а то е крайната гара на пътуването..как се усвоява секстил, като дори не смееш на въздушните нещо лично да им разкажеш, защото не знаеш после къде ще си чуеш думите, не можеш да разчиташ на тях..но да кажем, че това са характеристики на самата стихия и няма общо със секстила, или че при мен е така, защото имам там малефици, иначе хората са си съвсем ок..но все пак като видях тук да се пише критично за секстила, реших да се отпуша малко и аз откъм критики.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

abroad

• 2187
Да, често го има и при Венера в твърд аспект със Сатурн, както и при Сатурн в 7 дом. Най ги е страх да не бъдат използвани. И още по ги е страх доверието им, ако все пак преценят, че могат да се доверят, да не бъде предадено. Тоя проблем с лоялността и доверието го има и при Венера/Плутон, по това си приличат донякъде, макар и да живеят в различни "измерения" (Венера в Козирог и Венера в Скорпион).

признавам, баш си е така  :blink:

но не отстъпвам за виждането си за Венера и Луна в Козирог  :P

*

Stella

• 7765

нормално е да се разбирам повече, живяла съм 10 години повече от него, имала съм повече опитности, но ето, той казва, че рибите са му секстил на слънцето /освен че са десц./ и усеща, че това е по- скоро пречка /секстила е пречка повече, отколкото да помага за усвояването на десц./..аз го нямам този проблем, на мен ми е по- лесно от на него да си усвоя десцендента..на мен пък ми е трудно да си усвоя марс, уран и сатурн, които са ми във въздушните знаци..уран и сатурн са на секстили, а марс е на опозиция..лошото е, че така подвеждам всички въздушни под един знаменател, а там ми е и СЛВ, а то е крайната гара на пътуването..как се усвоява секстил, като дори не смееш на въздушните нещо лично да им разкажеш, защото не знаеш после къде ще си чуеш думите, не можеш да разчиташ на тях..но да кажем, че това за характеристики на самата стихия и няма общо със секстила, или че при мен е така, защото имам там малефици, иначе хората са си съвсем ок..но все пак като видях тук да се пише критично за секстила, реших да се отпуша малко и аз откъм критики.. ;D

Вижън, аз мисля, че така се получава, понеже секстилът е слаб аспект и всички ние проработване приоритетно силните аспекти - съвпади, квадрати, опозиции...А на секстила я му дойде времето, я не! Най-ясно се усеща секстила, когато уморени от битките и предизвикателствата седнете заедно да помълчите. Това няма да остави дълбок спомен в сърцата ви, но все пак е нещо.

*

Lillie

• 30532
но не отстъпвам за виждането си за Венера и Луна в Козирог  :P

И за партньора на една моя приятелка същото важи на 100%.
Венера в Козирог в 11 дом в квадрат с Юпитер/Сатурн в 7 дом (и рецепция със Сатурн). Приятелският му кръг е много стриктно подбран - по социален и професионален статус. Третира партньорката си, която по стечение на обстоятелствата не успява да завърши висшето си образование и няма "престижна" (по негови разбирания) професия, като второ качество човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Имам и Луна и Венера в Козирог. Никога при мен не е стоял като важен въпросът дали не ме използват и да не предадет доверието ми. Звучи ми чуждо. Не съм и мнителна. Не мисля, че това са основни въпроси за Венера и Луна в Козирог. На всичко отгоре Луната ми е в съвпад със Сатурн.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Vypros на доверие....Венера в козирог не харесва игрите на останалите....,тя търси сигурност в отношенията ,както в любовта , така и на всички поприща.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523

Вижън, аз мисля, че така се получава, понеже секстилът е слаб аспект и всички ние проработване приоритетно силните аспекти - съвпади, квадрати, опозиции...А на секстила я му дойде времето, я не! Най-ясно се усеща секстила, когато уморени от битките и предизвикателствата седнете заедно да помълчите. Това няма да остави дълбок спомен в сърцата ви, но все пак е нещо.

сигурно е така, но има и обратна страна- и ние сме секстил за тези, които са секстил за нас /за нашето слънце/ и когато ги плюем, трябва да сме готови да отговаряме на същите ''обвинения''.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765

сигурно е така, но има и обратна страна- и ние сме секстил за тези, които са секстил за нас /за нашето слънце/ и когато ги плюем, трябва да сме готови да отговаряме на същите ''обвинения''.. ;)

Взе ми думата от устата. Медалът си има две страни.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 03:00:56 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
Всички търсим това. Но сигурността и стабилността трябва да ги търсим преди всичко у себе си, преодолявайки своите страхове (сатурн). тежко ни и горко, ако се надяваме на някой друг да ни ги даде.

*

Uran

• 6041
Вижън, всички тези мисли, които така увлекателно редиш мисля, че са провокирани от скорпионския Юпитер в меркуриев дом, както и от 12-мния стелиум.
п.п. Бях сигурна, че имаш нещо в скорпи. :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
От всичко прочетено,  установих колко силен е моя квадрат на Венера и Сатурн -абсолютно всичко за Венера в Козирог отговаря за него.

*

Рая

• **
  • 1094
Синухе, удоволствие е да те чета. :blink:
Моята Венера освен, че е в Близнаци е в 8 дом и е аспектирана от Сатурн /квадрат/, Нептун /опозиция/ и  Плутон /тригон/, но аз усещам, че квадрата със Сатурн е водещ.
Това, което идва от Близнаци е, че бързо се възстановявам от ударите, защото не мога да търпя да съм тъжна и депресирана. Предпочитам да ми е  леко на душичката.

В синастрията между мен и бащата на децата ми, моята Венера е в опозиция на неговата, която е в Козирог. Колкото и да е странно вижданията ни за любовта се  допълват.

Малкият ми син има Луна в Козирог и Венера в Риби, като и двете планети са само положително аспектирани. Той е най-любвеобилното  и раздаващо любов дете. Притеснявам се да не бъде наранен като порасне, защото е уникално искрен и раздаващ се, и много хора биха се възползвали от това.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 07:54:00 pm от Рая »

*

Lillie

• 30532
В интерес на истината, и аз имам наблюдения върху една козирогата Луна, която при това има и квадрат със Сатурн. И да ви кажа, в този случай сатурновият квадрат като че ли по-леко се понася, не й идва нанагорно на Луната, както е в случая с повечето твърди аспекти, когато Луната е в друг знак. А може би просто външно изглежда по-стабилна и овладяна, по-зряла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.