Здравей Гост

Венера в Козирог - натал и транзит през знака на Сатурн........

• 80 Отговора
  • 13852 Прегледи
*

Инти

• 2068
Желанието да се избягва конфликта е заложено наистина в самата Венера и съответно в нейния управляващ знак  Везни, с тази разлика, че взависимост от съзнанието, което проявява Венерините качества могат да се подразбират дълбоките мотиви, които стоят за тях. Често избягването и заобикалянето на определена конфликтна точка е проява на слабост поради факта, че дадена личност, която не е структурирала добре своето его - Сатурн, и не успява да покаже силата на характера си, т.е. не се чувства достатъчно силна да застане плътно зад действията и думите си, защитавайки по този начин принципите които изповядва, като често срещано явление в днешно време е изкривяването или потъпкването на всичко стойносттно и етично, като при това самата личност понякога е склонна съвсем съзнателно сама да извършва този  „самоубийствен”акт, независимо колко неудовлетвореност внася това в живота й, като разпростирането на тази бих нарекла самоотрова за душата прониква във всички всевъзможни нива на проявление, материално, емоционално – психологическо, като най- често неосъзната и пренебрегната остава духовната страна, тъй като за болшинството тя не е приоритет, така често венериното проявление е изявено в крайност, независимо от факта, че Везни е символ на баланса, а именно там се корени урока и усвояването на висшите качества на знака  и планетата, да устонивиш баланса между своята индивидуалност и другите, било това обществото или в частност близки взаимоотношения, като не е задължително това са само интимните, това е огледалания свят или по-просто казано, това са  „Другите” .

Любовта е преди всичко свобода, независимо от факта , че никой не е абсолютно свободен в рамките на материалния свят, все пак Любовта ти дава възможност да проявиш частично или напълно есенцията не нейните качества, по този начин човека е длъжен да намери баланса между себе си и отсрещната страна, но човешкия свят е субективен и никога няма да бъде напълно чист, така че да позволи на любовта да се разгърне в истинския си вид, нейния облик винаги има личностен отпечатък, и по този начин, за да може Венера да кореспондира добре със Сатурн, и за да могат тези две трудно интегриращи се енергии да с синхронизират, ние трябва добре да владеем и да познаваме законите на етиката, а чрез Сатурн да пропускаме и затвърждаваме тези закони в нашите взаимоотношения, може би някой би сметнал Венера за двулична или слабохарактерна, тъй като тя не държи по – груб начин да налага мнението и принципите си, винаги обличайки ги с нежност и хармония, тя просто работи на друг принцип, и е напълно способна да го направи, защото Вселената се гради на закона за Любовта и Мъдростта, тук може би секстила придава тази изящност и финес, лесно и хармонично тези взаимоотношения да бъдат изграждани с времето като стабилни, без да се налага да бъдат напълно разрушавани и след това съграждани  отново сякаш от пепелта ( Плутон ). Идеята на секстила между Венера и Сатурн е да бъдеш достатъчно реалистичен, достатъчно твърд, но същевременно да не бъдеш консервативен, а напротив да бъдеш отворен, да си способен да преструктурираш по един нов начин една връзка, с цел усъвършенстване, без суровост, без налагане, без натиск, а чрез надграждане, установена на базата на пълна осъзнатост за действията без да правиш компромис със себе си или с изповядването на собствените принципи, а просто да насочиш чрез устрема на сърцето си любов, която в своя универсален вид е достатъчно зряла, достатъчно размуна и достатъчно осъзната за начина , по който може да оформи чрез Сатурн едни стабилни дълбоко обвързващи взаимоотнония.

Сатурн управлява страха, той е способен да изтика в някое чекмедже на нашето подсъзнание, всички онези непроявени, дълбоко прикрити и подсъзнателни мотиви, които не желаем да показваме нито пред себе си, нито пред другите, защото не сме ги овладяли и не можем да контролираме, но ако изполваме Венерината енергия като по-нисша октава на Нептун, егото може да се запази, без да бъде напълно заличено от тази висша планета, пропускай любовта да протече  свободна в нас, ние можем след това да я насочваме посоката в която желаем и да я моделираме, като склуптор – Сатурн, така че тя наистина да приеме онази форма, която е подходяща за определения тип взаимоотношения, но нека не забравяме, че говорим за едновременно съграждане и от двете страни, ако подхода е едностранен и егоистичен, той е обречен на провал, защото Венера работи на принципа на съдружието, на обединяването.

*

holanda

Често избягването и заобикалянето на определена конфликтна точка е проява на слабост поради факта, че дадена личност, която не е структурирала добре своето его - Сатурн, и не успява да покаже силата на характера си, т.е. не се чувства достатъчно силна да застане плътно зад действията и думите си, защитавайки по този начин принципите които изповядва, като често срещано явление в днешно време е изкривяването или потъпкването на всичко стойносттно и етично, като при това самата личност понякога е склонна съвсем съзнателно сама да извършва този  „самоубийствен”акт, независимо колко неудовлетвореност внася това в живота й, като разпростирането на тази бих нарекла самоотрова за душата прониква във всички всевъзможни нива на проявление, материално, емоционално – психологическо, като най- често неосъзната и пренебрегната остава духовната страна, тъй като за болшинството тя не е приоритет, така често венериното проявление е изявено в крайност, независимо от факта, че Везни е символ на баланса, а именно там се корени урока и усвояването на висшите качества на знака  и планетата, да устонивиш баланса между своята индивидуалност и другите, било това обществото или в частност близки взаимоотношения, като не е задължително това са само интимните, това е огледалания свят или по-просто казано, това са  „Другите” .

Това е най-дългото изречение,което съм чела някога  ;D

Инти,написала си го чудесно,с много проникновеност..
 :kissd:

*

Stella

• 7765
Често избягването и заобикалянето на определена конфликтна точка е проява на слабост поради факта, че дадена личност, която не е структурирала добре своето его - Сатурн, и не успява да покаже силата на характера си, т.е. не се чувства достатъчно силна да застане плътно зад действията и думите си, защитавайки по този начин принципите които изповядва, като често срещано явление в днешно време е изкривяването или потъпкването на всичко стойносттно и етично, като при това самата личност понякога е склонна съвсем съзнателно сама да извършва този  „самоубийствен”акт, независимо колко неудовлетвореност внася това в живота й, като разпростирането на тази бих нарекла самоотрова за душата прониква във всички всевъзможни нива на проявление, материално, емоционално – психологическо, като най- често неосъзната и пренебрегната остава духовната страна, тъй като за болшинството тя не е приоритет, така често венериното проявление е изявено в крайност, независимо от факта, че Везни е символ на баланса, а именно там се корени урока и усвояването на висшите качества на знака  и планетата, да устонивиш баланса между своята индивидуалност и другите, било това обществото или в частност близки взаимоотношения, като не е задължително това са само интимните, това е огледалания свят или по-просто казано, това са  „Другите” .

Това е най-дългото изречение,което съм чела някога  ;D

Инти,написала си го чудесно,с много проникновеност..
 :kissd:

Дошло и е вдъхновението. личи си!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Инти

• 2068
Да, за съжаление творческата ми натура не я екплоатирам постоянно, обичам вдъхновението да идва спотанно, защото така умът участва по-малко и повече душата, но определено потенциала си го имам заложен ;D

Дали от Луната в Лъв, който ми управлява 3ти дом, но като ти тече мисълта можеш бързо да напишеш 1 страница уорд, все пак меркурий е във Водолей все още.

*

Vision

• 3523
Вижън, всички тези мисли, които така увлекателно редиш мисля, че са провокирани от скорпионския Юпитер в меркуриев дом, както и от 12-мния стелиум.
п.п. Бях сигурна, че имаш нещо в скорпи. :blink:

благодаря, голям комплимент е за мен да ми каже някой, че е видял нещо скорпионско.. :blink: но защо все си мисля, че това се дължи по- скоро на плутон в първи дом, отколкото на юпитер в 28-мия градус на скорпиона??..ако и такъв краен юпитер оказва влияние, още по- добре, на плутонианците всички им имат страха, ако не уважението.. ;)

радвам се, че въздушните сте широко скроени и не се сърдите като говоря така за вас..хората тук в клуба са на доста по- различно ниво от тези, които обикновено срещам на други места, в живота..тук са по- духовни, с по- езотерично мислене и доста по- мъдри според мен, поне повечето, затова считам, че е излишно да уточнявам, че за тук присъстващите написаното за въздушните не се отнася..на живо ги избягвам, доколкото мога, предпочитам да си ''копам'' с риби, скорпиони и телци, сега и едно малко лъвче се навърта, горкото, иска на топло в прайда и някой да му пощи бълхите, още не се е научило, но за това- друг път.. ;) :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765

Сатурн управлява страха, той е способен да изтика в някое чекмедже на нашето подсъзнание, всички онези непроявени, дълбоко прикрити и подсъзнателни мотиви, които не желаем да показваме нито пред себе си, нито пред другите, защото не сме ги овладяли и не можем да контролираме, но ако изполваме Венерината енергия като по-нисша октава на Нептун, егото може да се запази, без да бъде напълно заличено от тази висша планета, пропускай любовта да протече  свободна в нас, ние можем след това да я насочваме посоката в която желаем и да я моделираме, като склуптор – Сатурн, така че тя наистина да приеме онази форма, която е подходяща за определения тип взаимоотношения, но нека не забравяме, че говорим за едновременно съграждане и от двете страни, ако подхода е едностранен и егоистичен, той е обречен на провал, защото Венера работи на принципа на съдружието, на обединяването.

Ако пък Венерката не слушка, дядо ти Сатурн ще я напляска по дупето. Ох, извинявам се, че се разлигавих...Сетих се за г-н (как му беше името) с лъвското потекло и с квадрата на Венера със Сатурн. Нещо се заличи от форума този човек..
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Инти

• 2068
Водата обича да се вмества и тече,а тук тя се блъска в някаква стена (Сатурн) и това я кара да се бушува още повече,но от много блъскане става на пяна и се изпарява с времето...

Странно изявление, при условие, че на водата изобщо не й е нужно да се блъска в никаква стена, ако тя поиска може без проблеми да пропука скалата отвътре , сега друг е въпроса колко време ще й отнеме, но за нея е важно да следва курса ;) Единствения елемент , който може да бъде съвместим и същевременно да пребори земята, това е елемента ВОДА.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
много хубави неща сте писали в темата и много верни  :blink:
трудна е позицията на Венера в Козирог, а още по-трудна става, когато са намесени и възли (асц.) и когато двете са в аспект и взаимна рецепция по управление  :(
отговора е много прост - човек не трябва да се страхува:
- от дисциплината;
- от отговорностите;
- от последиците;
- от себе си;
- от страха си!
- от обичта....
- от времето...
нали си спомняте защо Кронос яде своите деца?

трябва да вади развалените зъбки (от темата на Кайли :) ) и един по един да ги почиства нежно и внимателно като маха само и единствено развалените местенца.

*

AH

• 2201
-------------------------------------------------------

Споменавам това, защото мисля че душите които се прераждат тук с квадрат венера-сатурн, носят дълбока болка и нараняване, която сами доброволно приемат по пътя на еволюционната си стълбичка. Тя не е заслужена - тя е доброволна...защото само след нея може да тръгне по Пътя към Дома....

Споделете мнения

Интересно, какви са предизвикателствата пред такъв доброволен кармичен път?:)
Възможно ли е и кога не се изправяме пред трудни предизвикателства при тая натална ситуация?:)

*

Shreya

• *
  • 414
Re:Венера в Козирог - натал и транзит през знаl
« Отговор #69 -: Юли 21, 2011, 09:29:07 am »
Моята Венера в Козироге е може би най-важната планета в хороскопа. Недостъпна; "мъдра, овладяна и земна, че понякога ти идва да крещиш от яд, че не показва чувствата си"; "разпознава фалша и лицемерието, тя не е разпиляна, тя е топлла и много искрена в чувствата, думите, делата...в действията си"; "Изглежда безскруполна, но обича земно, силно и страстно - ОТГОВОРНА Е В ЧУВСТВАТА - няма друга такава Венера...", както и следния цитат: "Хранейки образа на любимия в съзнанието дълги години, тя насочва съзнанието си към този образ, непозволявайки той да избледнее, защото за нея това би било предателство спрямо партньора, което всъщност я ограничава до позицията на моногамна същност, неспособна да изпита любовта на многообразни нива. Тази Венера поставя всичко на изпитание" - добре я описват.

Отстрани можем да изглеждаме "меркантилни" и всякак, но едва ли в повечето случаи това отговаря на действителността. Да, страх ме е да не ме наранят, но не бих казала, че крия чувствата си. Страхът от нараняване е породен от факта, че изживяваме много дълбока разочарованието си (поне аз) и ни трябва солидно време и усилия за да се оттърсим от това, ако въобще успеем. Т.е. това е защитен механизъм. Аз не съм сигурна дали въобще Венера в Козирог може да се научи да бъде повърхностна в любовта. Дразнят ме тези еднодневки, които са модерни в днешно време. Не се надувам    аз съм си такава. Обичам семплите, изчистени неща; стойностните взаимоотношения. Не мога да седна с "приятелка" на раздумка и после да си говорим зад гърба. Адски ми е елементарно.  Изключително вярна съм - нося ли един човек в сърцето си, за мен другите мъже не съществуват. До толкова държа на принципите си, че въобще и не мога да проумея, как някой би ми изневерил или би ми въртял номера напук. Сблъсъкът с реалността може да постави една такава Венера пред сериозно изпитание, но човек е такъв, какъвто е...
« Последна редакция: Август 14, 2011, 10:56:12 pm от Shreya »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Фрея...ме провокира да потърся нещо...,защото си помислих....,че и някой друг мисли като мен по отношение на Венера.... ;D ;D

Та в тоя ред...вдигам темата с един въпрос...Как усетихте транзита на Венера през Везни? :-\ :rolleyes:....

Въпроса е към козирогатите Венери!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Как усетихте транзита на Венера през Везни? :-\ :rolleyes:....

Добре-баланс и хармония,определено имаше,както и повече отваряне към другите,което не знам дали ще можем да потвърдим после за Скорпионската  :rolleyes:
след толкова хармония и баланс едно скорпи ужилване е добро събуждане от унеса :mellow:
строева,когато диспозитора - сатурн нагази в плутонови води, пък и във взаимна рецепция ще са Сатурн/Плутон
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Tiana

• 17
Мога да споделя впечатления от такава Венера в натал.  Моят мъж има Венера в Козирог в 8 ми, на 3гр от 9ти дом и честно казано аз много му я харесвам. Много отговорен и доста постоянен в чувствата си, с мен е от 17 годишен. Убедена съм ,че през цялото това време  нито е бил с друга жена, нито е харесал някоя друга (не че и аз нямам заслуги де). Въобще той не може да хареса жена, така както повечето мъже, още повече да флиртува, или да си легне с някоя за една нощ. Не приема за себе си изобщо такъв тип връзки, супер консервативен в това отношение. Изключително верен и предан. Била съм дебела, била съм и не много хубава, после съм била слаба, после бременна, болна,  нервна , избухлива, работна,безработна,  и каква ли не и никога не показа някаква промяна в отношенията си и чувствата си спрямо мен.
Вярва докрай в любовта, но сякаш има по дефолт някакъв страх да не изчезне от живота му. Но той не си представя голямата любов от тези разтърсващи и изпепеляващи и супер страстни тип Отнесени от вихъра,  а тъкмо обратното - по спокойна, по- старомодна,  как на 70 години ще ходим в морската заедно на джогинг и после ще пием кафе...
Иначе няма проблем в изразяване или споделяне на чувствата или нещо такова, но само насаме, навън никога.   Не се е случвало например  да се целуваме някъде по улиците или даже да се държим за ръце или по някакъв начин публично да изразява някакви чувства. Мрази всякакъв вид кич и лигаво поведение и въобще не го допуска в живота си.  Хората остават с първо грешно впечатление че е надменен и студен, което въобще не е така, но се получава без да го цели. 
Харесва стари и скъпи вещи, антики, класически стил и на обличане и в обзавеждането,  много се интересува от камъни и минерали и колекционира от години такива.
Венера в Козирог е У1 и вероятно от там идва пермаментното му ниско самочувствие, а може би и от слънце в квадрат сатурн, не знам. Баща му е със същата Венера пак в 8 дом и  сега се замислих че и при него действа по абсолютно същия начин, само че той наистина е по -студен и безчувствен, не само на пръв поглед.

Много интересни неща чета в този форум, страхотно място. :49:

*

Марая

• 28287
Мога да споделя впечатления от такава Венера в натал.  Моят мъж има Венера в Козирог в 8 ми, на 3гр от 9ти дом и честно казано аз много му я харесвам. Много отговорен и доста постоянен в чувствата си, с мен е от 17 годишен. Убедена съм ,че през цялото това време  нито е бил с друга жена, нито е харесал някоя друга (не че и аз нямам заслуги де). Въобще той не може да хареса жена, така както повечето мъже, още повече да флиртува, или да си легне с някоя за една нощ. Не приема за себе си изобщо такъв тип връзки, супер консервативен в това отношение. Изключително верен и предан. Била съм дебела, била съм и не много хубава, после съм била слаба, после бременна, болна,  нервна , избухлива, работна,безработна,  и каква ли не и никога не показа някаква промяна в отношенията си и чувствата си спрямо мен.
Вярва докрай в любовта, но сякаш има по дефолт някакъв страх да не изчезне от живота му. Но той не си представя голямата любов от тези разтърсващи и изпепеляващи и супер страстни тип Отнесени от вихъра,  а тъкмо обратното - по спокойна, по- старомодна,  как на 70 години ще ходим в морската заедно на джогинг и после ще пием кафе...
Иначе няма проблем в изразяване или споделяне на чувствата или нещо такова, но само насаме, навън никога.   Не се е случвало например  да се целуваме някъде по улиците или даже да се държим за ръце или по някакъв начин публично да изразява някакви чувства. Мрази всякакъв вид кич и лигаво поведение и въобще не го допуска в живота си.  Хората остават с първо грешно впечатление че е надменен и студен, което въобще не е така, но се получава без да го цели. 
Харесва стари и скъпи вещи, антики, класически стил и на обличане и в обзавеждането,  много се интересува от камъни и минерали и колекционира от години такива.
Венера в Козирог е У1 и вероятно от там идва пермаментното му ниско самочувствие, а може би и от слънце в квадрат сатурн, не знам. Баща му е със същата Венера пак в 8 дом и  сега се замислих че и при него действа по абсолютно същия начин, само че той наистина е по -студен и безчувствен, не само на пръв поглед.

Много интересни неща чета в този форум, страхотно място. :49:

И да...,Венера в козирог е една друга Венера с онзи стипцив вкус на неузряла ябълка... ;D..Но...наред с това прекалено привлекателна...,за да бъде притежавана...Тя цени старите вещи...,КАКТО И СТАРИТЕ *антични* СПОМЕНИ...,КОИТО Е ГОТОВА ДА РЕСТАВРИРА.... :P..,не защото са стари..,а защото в тях е складирана една любов ..,една омая...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...претърпяла проверките на времето. Тази Венерина любов носи послания за отговорност и благодарност...и още нещо....ОСЪЗНАВАНЕ...Все пак това е знака на Сатурн...Да ме прощават другите Венери..., но само тази е СПОСОБНА ДА ОСЪЗНАЕ ЗАЩО ОБИЧА...И КАКВО ОБИЧА...И ТОЧНО ТОВА Е ЛЮБОВ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Mersi! :wub:

*

luna

• *
  • 106
Фрея...ме провокира да потърся нещо...,защото си помислих....,че и някой друг мисли като мен по отношение на Венера.... ;D ;D

Та в тоя ред...вдигам темата с един въпрос...Как усетихте транзита на Венера през Везни? :-\ :rolleyes:....

Усетих го с камара предложения за ... споделяне  :blink:
Тя мойта Венера лесно се изкушава - 1-водомна е, в полуквадрат със Слънцето. Но ми е омръзнало от нея - като започне да има претенции, че нещата трябва да се сериозни, дългосрочни, стабилни. А животът е приключение, поне според Слънцето в Стрелец. Заменям я за Близнашка Венера. Желаещи за бартер  :08:

*

Марая

• 28287

Усетих го с камара предложения за ... споделяне  :blink:
Тя мойта Венера лесно се изкушава - 1-водомна е, в полуквадрат със Слънцето. Но ми е омръзнало от нея - като започне да има претенции, че нещата трябва да се сериозни, дългосрочни, стабилни. А животът е приключение, поне според Слънцето в Стрелец. Заменям я за Близнашка Венера. Желаещи за бартер  :08:

Poлукарето са усеща особено на 45г. ;D...
Бих опитала бартера...От всичко по много.... :P
http://www.youtube.com/watch?v=VCN8qP5I55c&feature=related

*

Shreya

• *
  • 414
Как усетихте транзита на Венера през Везни? :-\ :rolleyes:....
Добре-баланс и хармония,определено имаше,както и повече отваряне към другите,което не знам дали ще можем да потвърдим после за Скорпионската  :rolleyes:
след толкова хармония и баланс едно скорпи ужилване е добро събуждане от унеса.
Проявих толкова търпение и разбиране. Целият този стелиум във Везни, не ми се отрази добре. Имаше разочарование по венерените теми.
Цитат
Заменям я за Близнашка Венера.
За нищо на света не си заменям моята. :blink:

*

leny

• 21

Но той не си представя голямата любов от тези разтърсващи и изпепеляващи и супер страстни тип Отнесени от вихъра,  а тъкмо обратното - по спокойна, по- старомодна,  как на 70 години ще ходим в морската заедно на джогинг и после ще пием кафе...
  Не се е случвало например  да се целуваме някъде по улиците или даже да се държим за ръце или по някакъв начин публично да изразява някакви чувства.

А дали тези, с "разтърсваща любов" тип "Отнесени от вихъра" не пият кафе заедно на 70 години?  :rolleyes: Похвално е, че не се лигавите по улиците, но със сигурност сте изпуснали много, след като никога не сте се държали за ръце.   :unsure:

*

amanda

• *
  • 208
Тръпка си е Лени. ;D Не само да се държите за ръце на улицата , а и да усещаш ръцете на мъжа и на други места по тялото си пред смаяните погледи на заспиващия град. ;D