Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300311 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Дърдорилня 2
« Отговор #240 -: Февруари 27, 2011, 04:36:34 pm »
Веще, имаш талант, занимаваш се със сърце и ще е много хубаво, ако се намери начин да го правиш ежедневно.
В занималнята на децата се появи една госпожа и направи този курс по творчество. Заниманията са веднъж седмично и всички много се забавляват. Донесоха ми картина, направена с техниката със салфетка, много добра се беше.

абе хубаво ще е да правя това, което ми харесва, но за него са нужни средства и то доста  :-\  иначе ако имам време и финикийски знаци само с това ще се занимавам  ;D  обичам да творя, а не да се занимавам с други глупости...  а този център е в София  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #241 -: Февруари 27, 2011, 04:58:34 pm »
Точно така  :blink:, във Варна също има детски занимални, но не се знае дали на децата някой им преподава творчество - ето няколко занимални.
Материалите са картон, макарони, ножица, перфоратор, лепило, ориз, боб, леща. Всичко е леснодостъпно и точно това е идеята. Започвам да ставам нахална вече, нали  ;D. Просто е много хубаво, когато хобито ти стане професия.  :72:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #242 -: Февруари 27, 2011, 05:06:15 pm »
Точно така  :blink:, във Варна също има детски занимални, но не се знае дали на децата някой им преподава творчество - ето няколко занимални.
Материалите са картон, макарони, ножица, перфоратор, лепило, ориз, боб, леща. Всичко е леснодостъпно и точно това е идеята. Започвам да ставам нахална вече, нали  ;D. Просто е много хубаво, когато хобито ти стане професия.  :72:

Кали, хубаво е да, но някак имам усещането, че ако превърнеш хобито в професия то то ще си загуби чара...  напоследък започвам да се ужасявам от думата професия или работа, защото са свързани със едни рамки и ограничения дето изобщо не ми се нравят  :-\

някак свободата я свързвам с усещането да изявиш себе си, а думата рамки и работа няма нищо общо с това...  мечтая си за магазинче за вълшебства - езотерични книги, свещи, камъни и такива разни работи за декорации... едно такова мое си кътче като работилничка за магийки   ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #243 -: Февруари 27, 2011, 05:15:16 pm »
И аз имам подобна мечта, дано намерим сили да сбъднем мечтите си  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #244 -: Февруари 27, 2011, 05:18:15 pm »
И аз имам подобна мечта, дано намерим сили да сбъднем мечтите си  :blink:

ами дано... че вече ми се изчака чакането  :-X

а в тези занимални искат даскали бре - аз немам такова образование  :unsure:  даже и жудожествено училище не съм завършила, природен феномен съм да еВа  :haha: :haha: :haha:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #245 -: Февруари 27, 2011, 06:30:11 pm »

Кали, хубаво е да, но някак имам усещането, че ако превърнеш хобито в професия то то ще си загуби чара...  напоследък започвам да се ужасявам от думата професия или работа, защото са свързани със едни рамки и ограничения дето изобщо не ми се нравят  :-\

Не успях да видя творбите ти, жалко.
Неслучайно казват, че щастлив е онзи, който е успял да превърне любимо занимание в професия, т.е. съчетава полезното с приятното.
А и работата носи доход, нали така? В тая криза пари не падат от небето, а и по принцип. Но си права - за всеки старт е нужен начален капитал. Когато човек няма какво да вложи, освен идеите си, бариерите за навлизане стават в пъти повече.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #246 -: Февруари 27, 2011, 06:33:17 pm »

Кали, хубаво е да, но някак имам усещането, че ако превърнеш хобито в професия то то ще си загуби чара...  напоследък започвам да се ужасявам от думата професия или работа, защото са свързани със едни рамки и ограничения дето изобщо не ми се нравят  :-\

Не успях да видя творбите ти, жалко.
Неслучайно казват, че щастлив е онзи, който е успял да превърне любимо занимание в професия, т.е. съчетава полезното с приятното.
А и работата носи доход, нали така? В тая криза пари не падат от небето, а и по принцип. Но си права - за всеки старт е нужен начален капитал. Когато човек няма какво да вложи, освен идеите си, бариерите за навлизане стават в пъти повече.

ето ти ги ама за малко само  :P

махам ги, че момата може и да нахълта у форумо всеки момент  ;D 
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 06:43:11 pm от Вещичка »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #247 -: Февруари 27, 2011, 07:08:05 pm »
За щерката ли правиш нещо?
Еми аз па не ги видях и сега, докато пиша и бриша оттатък в астрологичния форум.  ;D Уф, тая Дърдорилня докато се добера до нея, стои си самотно в друг раздел, все нещо пропускам да видя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #248 -: Февруари 27, 2011, 07:36:52 pm »
а в тези занимални искат даскали бре - аз немам такова образование  :unsure:  даже и жудожествено училище не съм завършила, природен феномен съм да еВа  :haha: :haha: :haha:

Искат даскали за подготовка на домашните за училище. А това не е изобразително изкуство, че да е нужно худовествено образование, така си мисля, ако искаш ще питам, пък ако ли не - ти питай  :blink:.
Децата се учат да комбинират цветове, материи, учат различни техники на работа, опитват се да импровизират и да се справят дори когато не разполагат с всичко необходимо. Родителите посрещат много добре подобни инициативи, от една страна това е нещо ново, децата се отпускат и забавляват и без това учат толкова много, въобще няма аналог. Часът по творчество е в петък от 17:30 до 18:30, явно госпожата работи и нещо друго. Миналата година се появиха малките с една брошура с обяснение какво ще правят, разпечатана на домашния принтер. Бяха направили и среща-разговор и така започна всичко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Февруари 27, 2011, 07:51:24 pm »
До нас има две детски занимални и е винаги пълно с деца.
За кръжок по творчество надали ще искат завършено педагогическо образование, но знам ли...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #250 -: Февруари 27, 2011, 08:05:14 pm »
Имам един въпрос,надявам се някой,който има познания в тая област или има приятели,които се занимават с това да ми помогне.
Чудех се какво е нужно за създаване на един вестник?Да кажем с ограничени финансови средства.Смисъл много ли е трудно или е възможно да създадеш малък вестник,да се опиташ да постигнеш нещо?
Въпроса ми е теоритичен,понеже ми се въртят разни идеи из главата,но са си само идеи за сега.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #251 -: Февруари 27, 2011, 08:25:49 pm »
Не се иска много....,списването на вестник е най-вече добър мениджмънт/както всичко/....
Спокойно би могъл да се издържа от реклами... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #252 -: Февруари 27, 2011, 09:02:42 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:26:59 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #253 -: Февруари 27, 2011, 09:06:43 pm »
Разбирам.Благодаря ви!
Аз най-вече от какви стъпки трябва да се предприемат,за да се създаде един вестник.Дали трябва да се регистрира като фирма  :-\ малко глупав въпроса,ама се чудех.

*

holanda

« Отговор #254 -: Февруари 27, 2011, 09:12:38 pm »
малко отклонение..
вестникарството и печатарството са ми интересна материя..

като по-малка,правех училищно вестниче в по-ограничена бройка,а по-късно пишех за истинския училищен вестник,незнам дали във всеки град е така...

* не е много трудно да започнеш,но все пак ти трябва малко повече от ограничени финансови средства.А ако ще го продаваш от вас си,не е много умно,.. за сътрудничество с магазин,трябва да подпишеш договор предполагам и да им осигуриш дял/процент от продажбата.

А и за да се внедриш във вестникарския бизнес ,ти реално си го отваряш като твоя компания..доколкото знам..ще трябва да го регистрираш и т.н   :blink:

но то пак си зависи и варира,незнам точно каква ти е идеята..

*

holanda

« Отговор #255 -: Февруари 27, 2011, 09:17:15 pm »
Просто съвременният свят е насочен изцяло към електронните медии, печатните са леко носталгични и неразбираеми в очите на доста от мастилените и диамантени деца...

това си е точно така .Въпреки че обожавам хартията*,при наличието на интернет,просто не стигам дотам,освен ако е за някоя книга  :-\

« Отговор #256 -: Февруари 27, 2011, 11:30:00 pm »
Добре.Благодаря.
Не съм много наясно примерно за елекронен вестник,но платен,иначе няма файда  :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #257 -: Февруари 27, 2011, 11:39:42 pm »
Добре.Благодаря.
Не съм много наясно примерно за елекронен вестник,но платен,иначе няма файда  :-\
Забрави за платен електронен освен ако не си серозно име.
В БГ платени такива са "Пари" май и "Банкер", но примерно "Капитал" не е както и"Сега", "24 часа" и т.н.
Електронните издания също се издържат от реклами и платени публикации.

« Отговор #258 -: Февруари 28, 2011, 03:41:05 am »
Да,права си,Уран.Дойде ми друга идея,ама за нея се искат доста средства,след малко ще попитам в темата за натални карти дали имам предпоставки да осъществя това,за което си мисля.  :-\

*

123

• *
  • 230
« Отговор #259 -: Февруари 28, 2011, 03:48:51 am »
Имам един въпрос,надявам се някой,който има познания в тая област или има приятели,които се занимават с това да ми помогне.
Чудех се какво е нужно за създаване на един вестник?Да кажем с ограничени финансови средства.Смисъл много ли е трудно или е възможно да създадеш малък вестник,да се опиташ да постигнеш нещо?
Въпроса ми е теоритичен,понеже ми се въртят разни идеи из главата,но са си само идеи за сега.  :blink:

Според мен се придържай към идеята с интернет вестник, просто си намери човек, който прави сайтове и се занимава с това ... той може да ти изведе страницата по-напред, а и виж дир.бг ... не е вестник, а е първото нещо, което чета сутрин, така че ... успех и действай  :wub:
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...