Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 299869 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Дърдорилня 2
« Отговор #460 -: Март 23, 2011, 11:08:51 pm »
има логика за зевс и абсолюта,
 но проблемът е, че спомените ми  за гръцката митология  бяха за 3 орисници, които определят живота и края, а зевс  предимно създава;  не твърдя, че разсъжденията ми са адекватни без сериозното познание на митологията :blink: :blink:

лили, съвпада  :-\
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #461 -: Март 23, 2011, 11:57:01 pm »
В хиндуизма, който е политеистична религия, се споменава за Брахма-Вишну-Шива - триединно божество. Всяка от планетите при инцийците се свързва с по няколко божества в различните им еманации. За Вишну се споменава като за Върховния Бог, Брахма е Богът-Творец, Шива в съзидателния си аспект също е върховно божество, известен като Садашива и Махеша. Слънцето се приема за еманация на Шива, а Меркурий - на Вишну. Юпитер се свързва с Дакшинамурти, който е отново една на еманациите на Шива, но в друг аспект - на великия Учител.
Докато при гърците всичко е много по-опростено, няма я тази многоликост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #462 -: Март 24, 2011, 12:08:48 am »
а защо трябва да е сложно, като може да бъде и простичко  :P

Лили, аз не познавам индийската митология и затова си ползвам гръцката. в крайна сметка тя върши работа, а и планетите са кръстени на древногръцки божества... та затова и натам се насочих  ;)

Юпитер/Зевс си е учител като мунданен управител на 9 дом и стрелец - тва е ясно, ма аз продължавам да си търся телето под вола и ми се струва, че съм на прав път... струва ми се, че ще е интересно да се проследи в картите при транзити на Юпитер за важността на събитията по тях. в смисъл на важни - събития, които са оказали влияние в живота или насоката на живота без значение добри или лоши... с една дума - кога Абсолюта ти е бил шут по гъза и те е насочил в пътя  ;D

Кая, той и Абсолюта само създава - светове, души, събития...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #463 -: Март 24, 2011, 12:24:03 am »
А защо да свързваме Юпитер (в рамките на нашата Слънчева система) с Духа на Абсолюта, а не Слънцето?
Само защото при гърците развратникът Зевс (изчукал доста нимфи и простосмъртни) е бил управник на Олимп?
На кого дължим живота и светлината? Абсолютът е твърде разтегливо понятие и не бих го свързвала с конкретна планета, защото силата на Абсолюта се проявява в цялата Вселена, въплътена и проявена във всички галактики, звездни системи, слънца и планети... В Слънчевата система Юпитер (нито коя да е друга планета) не може да бъде с по-висок ранг от Слънцето, което е звезда и без чиято светлина животът такъв, какъвто го познаваме, би бил невъзможен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #464 -: Март 24, 2011, 01:33:47 am »
В Слънчевата система Юпитер (нито коя да е друга планета) не може да бъде с по-висок ранг от Слънцето, което е звезда и без чиято светлина животът такъв, какъвто го познаваме, би бил невъзможен.

принципно е така, но Юпитер отнема душата...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #465 -: Март 24, 2011, 01:52:07 am »
В Слънчевата система Юпитер (нито коя да е друга планета) не може да бъде с по-висок ранг от Слънцето, което е звезда и без чиято светлина животът такъв, какъвто го познаваме, би бил невъзможен.

принципно е така, но Юпитер отнема душата...

Отнема само и единствено той...За съжаление , първо като мунданен управител на 9-ти...,второ като духовността....
Слънцето е слънце- изгори за да светиш...,не всичко ,което блести е злато! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #466 -: Март 24, 2011, 01:54:38 am »
Юпитер единствен освобождава от материята и това е факт - говоря в пряк и преносен смисъл. знам го и поради други доказателства освен астрологични...

Слънцето го свързвам с Душата на човека - някак по така ми идва...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #467 -: Март 24, 2011, 01:57:53 am »
Може би защото свързваме Юпитер с далечните пътувания, вкл. и към други измерения.
А докато сме оковани в нашето тяло, нямаме кой знае каква свобода и трябва да се съобразяваме с редица условности и ограничения. Може би неслучайно душата напуска тялото по време на някой юпитеров транзит, тя просто тръгва на път, не й се стои вече в "куфара".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #468 -: Март 24, 2011, 05:13:05 am »
Юпитер единствен освобождава от материята и това е факт - говоря в пряк и преносен смисъл. знам го и поради други доказателства освен астрологични...

Слънцето го свързвам с Душата на човека - някак по така ми идва...

Свързвам я с луната....,виж духа го свързвам със слънцето....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #469 -: Март 27, 2011, 06:25:18 am »
От утре ли минаваме на лятно време, един час напред?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #470 -: Март 27, 2011, 06:26:44 am »
да  :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #471 -: Март 27, 2011, 05:01:47 pm »
Сменихте ли си часа?  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #472 -: Март 27, 2011, 05:31:49 pm »
 ;D ;D  зорлем, не чувствам да е 11.30 някак ми е сутрешно още - ето как работи интуицията ми
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #473 -: Март 27, 2011, 05:54:47 pm »
Аз тази сутрин севтосах новото време с хорар  ;D и след 10 мин се усетих.  :lol: Добре, че съм гледала часовника на компа, където времето автоматично се е сменило  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #474 -: Март 27, 2011, 07:16:32 pm »
Снощи заспах по старому, а се събудих по-рано и ми е много размазано сега.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #475 -: Март 27, 2011, 09:59:49 pm »

« Отговор #476 -: Март 28, 2011, 11:49:43 pm »
Имам чувството, че ушите ми нещо свирят  :-\ :-\ :-\

« Отговор #477 -: Март 29, 2011, 12:49:34 am »
Гледахте ли предаването на Милен Цветков днес?Темата беше за анкетата,която е имало и че 82% от младите хора от 18-25 години виждат реализацията си в чужбина.На институциите по 10-то балната система поставят 4,1 ,а хората от 25-45 години поставят 3,5 на българските институции.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #478 -: Март 29, 2011, 02:22:24 am »
Гледахте ли предаването на Милен Цветков днес?Темата беше за анкетата,която е имало и че 82% от младите хора от 18-25 години виждат реализацията си в чужбина.На институциите по 10-то балната система поставят 4,1 ,а хората от 25-45 години поставят 3,5 на българските институции.

Не съм гледал предаването, но с оглед на сегашната ситуация в България, тези проценти ми се струват напълно логични.
По отношение на институциите - няма как да им дам над 2 по десетобалната  :-\ .

« Отговор #479 -: Март 29, 2011, 04:27:10 am »

Не съм гледал предаването, но с оглед на сегашната ситуация в България, тези проценти ми се струват напълно логични.
По отношение на институциите - няма как да им дам над 2 по десетобалната  :-\ .

Да,да,съгласна съм с теб.
Обаче понеже беше поканил три девойчета,кандидат студентки,които защитаваха там тезата,че ще останат да се борят в Б-я,че според тях правителството си вършело работата  :-X ;D и какви ли не идеалистични картинки,които са доста илюзорни.Едната даже щеше направо да набие хората,които се обаждаха и обесняваха,че възгледите им са малко ''детински'',щото просто не са видяли още никакъв зор нито с институции,нито с работодатели и т.н