Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 299340 Прегледи
Re:Дърдорилня 2
« Отговор #520 -: Април 10, 2011, 03:55:26 am »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #521 -: Април 10, 2011, 06:08:02 pm »
миналата седмица гледах научно- популярен филм за цикадите- разкошни насекоми, с нещо мистично в циклите на живот..по принцип обичам насекомите- да ги гледам, да чета за тях и т.н., но тези ми скриха шапката- има едни, които живеят в изтоните и южните щати на САЩ, наричат се циклични, защото имат 13 и 17 годишни цикли на живот..не вредят, не хапят..почти целия си живот прекарват под земята сами, хранейки се със сока от корените на дърветата, приличат на бръмбари..последните си дни изкарват на повърхността- излизат и се превръщат в пеперуди, събират се по околните дървета с хиляди /за да са сигурни, че колкото от тях да изядат хищниците, пак ще останат достатъчно за размножаване/, мъжките свирят много силно, хора им може да достигне до 100 децибела, женските им отговарят с потропване с крилца, чифтосват се, мъжките почти веднага умират, женски правят нарези в кората на дървото, снасят яйцата си и също умират..след време се излюпват ларви, спускат се по дървото, закопават се в земята и така започва нов цикъл..уникални са и са много красиви..и никой не знае как отчитат, че са минали точно 13 или точно 17 години, всички излизат едновременно..с различният период за в различни региони..

това е цикада, която вече е станала на пеперуда и е потъмняла, в началото са почти бели:

тук е преди да се превърне в пеперуда и веднага след като се превърне:

Уикипедия

ето тук още насекоми..

ии..вчера се разхождах, видях колие и обици с цикади в Bijou Brigitte и не можах да устоя на изкушението.. :-[
искам и такава пеперуда да си намеря..

не че ще тръгна да я търся специално, но е много красива, нали.. :-[

Аврора, гледах ''Хачи'' допреди малко, май ти го препоръча..голям рев бе, човек.. :-[ благодаря..много хубаво куче..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #522 -: Април 10, 2011, 06:41:28 pm »
аз пък гледах по Дискавъри - как са отслабвали , когато с химията сме били на вие и не са искали да гладуват тези с кринолините, гътали вълшебно хапче, капсулка с глисти :o
или като кърлежите , който могат да издържат от 10 до 18 години без да се хранят :o чакайки донора
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #523 -: Април 10, 2011, 07:07:46 pm »
аз пък гледах по Дискавъри - как са отслабвали , когато с химията сме били на вие и не са искали да гладуват тези с кринолините, гътали вълшебно хапче, капсулка с глисти :o
или като кърлежите , който могат да издържат от 10 до 18 години без да се хранят :o чакайки донора

борба за живот..дали ще си аристократично слаб или по кърлежовски надут, всичко повишава шансовете за оцеляване.. ;)

« Отговор #524 -: Април 10, 2011, 08:19:30 pm »

Ооо това си е бил много често практикуван метод за отслабване 40-50-60 те години в Холивуд

*

abroad

• 2187
« Отговор #525 -: Април 10, 2011, 09:50:02 pm »
priya, добре завърнала се :blink:
къде се изгуби

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #526 -: Април 10, 2011, 09:56:16 pm »
,
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:51:38 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #527 -: Април 10, 2011, 10:05:51 pm »
Оооо, Прия...Добре дошла? ;D

Къде се затри бе момиче...Тия дни те мислех....

Как си?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #528 -: Април 10, 2011, 10:10:30 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:51:52 am от priya »

*

Марая

• 28287
« Отговор #529 -: Април 10, 2011, 10:20:30 pm »
Оооо, Маражжж  :blink:

И аз ви мислех всичките, много сте ми мили в сърцето, наистинаа :blink: Просто напоследък нямах много за даване, та реших да се попокрия за лична употреба :mellow:

А как съм днес - екстраааа, просто, от адски дълго не съм била така добре :blink: Макар и да ми е почти ясно, че всичкото илюзорно ухание може в миг да се изпари, му се радвам много искрено :blink:

Ти как си?

А ето и къде съм се затрила напоследък/синастрийка/:
 :-[

Ми добре...И аз работя в/у една близнашка синастрия.... ;D ;)....

Аз по-късно ще я погледна...Остави я още малко , ако искаш...Изглежда доста вълнуваща.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #530 -: Април 10, 2011, 10:32:08 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:52:05 am от priya »

*

abroad

• 2187
« Отговор #531 -: Април 10, 2011, 10:36:13 pm »
 :yahoo: :yahoo:
(това за синастрийката) :wub:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #532 -: Април 10, 2011, 10:48:32 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:52:24 am от priya »

*

Марая

• 28287
« Отговор #533 -: Април 10, 2011, 10:54:52 pm »
И аз така си казвам, мерси, Аброад :88:

Да хващам момента за опашката, че всеки ден не е Великден ;D

Не помня темата , но го предрекох...,това с една нова любов.... ;D И да наистина нищо не ни прави по-съвършени и стойностни от това чувство....

« Отговор #534 -: Април 10, 2011, 11:45:36 pm »
Има едно бежово бездомно кученце, което тази година дойде отнякъде. Не го храня. Напоследък го гледам блаженно си дреме пред моя гараж. Днес душката щях да я сгазя  :lol: Добре, че натиснах клаксона, че не се мърда като види колата ми.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #535 -: Април 11, 2011, 07:33:48 pm »
казват, че когато се появят някакви такива животинки ексклузивно около нас  имаме подкрепата на духовете ;) така че почвай да го хрантутиш :P

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #536 -: Април 11, 2011, 11:08:02 pm »
казват, че когато се появят някакви такива животинки ексклузивно около нас  имаме подкрепата на духовете ;) така че почвай да го хрантутиш :P

При мен е пълно...И все идват по време на пълен шестодомен лунар... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #537 -: Април 12, 2011, 04:12:29 am »

:57:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #538 -: Април 12, 2011, 04:14:59 am »
Има едно бежово бездомно кученце, което тази година дойде отнякъде. Не го храня. Напоследък го гледам блаженно си дреме пред моя гараж. Днес душката щях да я сгазя  :lol: Добре, че натиснах клаксона, че не се мърда като види колата ми.

Мене все ме следват кучета по стъпките...
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #539 -: Април 12, 2011, 04:35:06 am »

това е нейният Хачи..малко е старичък, обаче..