Днес ми се случи много странно нещо(поне за нашите географски ширини).
Пътувам си аз в една маршрутка, в която бях седнал на най-задните седалки в края. В последствие се качиха още хора и маршрутката почна да се пълни.
Една жена с друга млада жена/момиче седнаха до мен, като остана едно място по между ни(жената беше откъм мен).
После се качи някакъв г-н с куфар и разкопчана риза, излизаща от нея мъжественост, и ми каза: "Тез' седалки май не са много удобни", отговора ми беше: "Не знам.. стават" (беше ми жега и въобще не ми се мислеше за седалките точно в този момент

) и след млако взе, че се премести на друга, която се освободи..
После се качи така да кажа една леко пълна жена, която чевръсто се настани между мен и жената.
Аз бях с бягаж, който го сложих на земята за да има място.
Почнах да се ориентирам по едно време за слизане, и госпожата до мен измънка нещо от сорта: "ще слизаш ли(?)", понеже за да сляза тя трябва да стане, понеже иначе съм заклещен, та потвърдих, и даже и казах вместо просто да става, направо да се премести на някое от току що освободилите се места по-напред, щото като стане така или иначе аз трябва да мина някак през нея, и тя стана.. премести се..
Поизчаках секунди време докато ми дойде спирката и спре напълно превозното средство..
И тази жена, която седна с едно момиче в началото се обърна към мен(вече нямаше никой между нас) и държейки нещо ми каза:
"Вземи това."
Аз погледнах, видях, че това бяха пари, сгънати в квадрат, позачудих се, и попитах:
- "Защо? Това за какво?"
Тя каза:
- "Пари, вземи ги."
Попитах:
-"Защо?"
Тя каза:
- "Така ми дойде от вътре, вземи ги, почерпи се нещо с тях"
При, което аз отново се зачудих.. и и казах, че не мога да ги взема, но тя настоя, аз отново попитах:
- "Добре, но защо?
И тя каза:
-"Така реших, от вътре ми дойде, почерпи се нещо"
.. и ко да прая', казах и:
- "Добре" (щом е от вътре), взех ги, без дори да ги поглеждам.. слязох и си заминах

После видях, че са 2 книжни лева сгънати на квадрат(около 3 сантиметра, тоест банкнотата е сгъната на 3, което още повече засили размишленията ми в първия момент като ги видях)
и вътре в двулевката бяха още монета от 50 и 10 стотинки. Много, много странно..
:thinking:
Помня и дори точнo часа, щото като слязох от маршрутката и погледнах колко е станал часът.
Даже реших да поумувам над транзитите си, ето и карта на събитието.