Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300797 Прегледи
Re: Дърдорилня 2
« Отговор #1320 -: Септември 09, 2011, 09:48:00 pm »
Какво правите, когато не можете да простите на някого?
(въпросът ми не е за тук, но не успявам да открия подходяща тема, в която да го публикувам)

Днес случайно видях една много неприятна личност за мен (учителката ми по АЕ, от подготвителния клас, беше ми и класна същевременно). Вървеше на отсрещната страна на булеварда, същата - горда походка, нахален поглед, едно огромно самочувствие, една високапност,все едно е всемогъща....
....9 години по-късно вече не си спомням фамилията й, само малкото име - Антоанета. Държеше се с мен и още няколко съученици изключително отвратилно. Непрекъснато се натякваше, че англ. език не е за селяни, забравяше ни постоянно имената, наричаше ни само с букви, непрекъснато крещеше, непрекъснато ни сменяше местата, какви ли не идиотщини. Имаше си две любими групи, едната правеща й непрекъснато комплименти, колко е красива, прекрасна, а на другата даваща частни уроци.
От нейната уста се чуваха само цинизми, мръснишки вицове и как, кога и по колко правят секс със съпруга й.

Това, че я видях провокира изключителни отрицателни емоции в мен, силно сърцебиене и агресия, бях на косъм да пресека пешеходната пътека, да я настигна да взема един камък и да я фрасна по "умната й англ. глава".

Когато завърших 8 клас, се преместих в друго у-ще. Но си обещах нещо пред себе си, че аз на тази ще й го върна ;D ....
От погледа на сега, малко по-умна и по-улегнала (надявам се :), аз не мога да й простя и имам огромното желание да я посетя в училището, където преподава, когато е в час пред учениците да й кажа 10 изречения й да си излезна. Само тогава бих си отдъхнала. Но нали трябва да сме добри и да прощаваме :unsure: !??

Извинявайте, за липсата на смисъл на поста :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1321 -: Септември 09, 2011, 09:54:34 pm »
Просто забрави! Такива жени не се променят, нито осмислят грешките си!

На абитуриентската ни вечер аз бях човекът, който подари огромен букет цветя на първата ни класна, която ми вгорчи живота от първи до четвърти клас, а отношението на съучениците към мен по-нататък също бе негативно повлияно от нея. Когато й връчвах букета, тя ми прошепна "Моля те, прости ми!". А аз вече не й се сърдих. Дори й бях благодарна - тя ме направи силна и това, което съм сега. Да е жива и здрава, тя има достатъчно тежка съдба, за да й се сърдя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1322 -: Септември 09, 2011, 09:59:25 pm »

Какво правите, когато не можете да простите на някого?
(въпросът ми не е за тук, но не успявам да открия подходяща тема, в която да го публикувам)

Има ли в живота ти друг човек, който се е държал също толкова високомерно към теб, както тази жена? Майка, баща?

Особено някой от женски пол?

*

abroad

• 2187
« Отговор #1323 -: Септември 09, 2011, 10:57:59 pm »

---------------------------------
Непрекъснато се натякваше, че англ. език не е за селяни, забравяше ни постоянно имената, наричаше ни само с букви, непрекъснато крещеше, непрекъснато ни сменяше местата, какви ли не идиотщини. Имаше си две любими групи, едната правеща й непрекъснато комплименти, колко е красива, прекрасна, а на другата даваща частни уроци.
От нейната уста се чуваха само цинизми, мръснишки вицове и как, кога и по колко правят секс със съпруга й.

-----------------------------------

разбирам те :blink:
жалко, лесно се справях с подобни ситуации и преди и сега ;D
но като дете е различно :blink:
прости и - забрави я, сигурна съм, че животът не и е простил, няма значение какво и как го говори...
така може - и по този начин си решава собствените проблеми :blink:

« Отговор #1324 -: Септември 10, 2011, 12:12:21 am »
Лили и Аброуд, благодаря ви много, но въпросът е, че не мога да й простя. Нещо вътре ме яде, изпитвам и омраза към тази жена... Не мога да го преодолея :(

Хм, чак толкова не.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1325 -: Септември 10, 2011, 12:14:29 am »
.

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 11:26:48 am от Hm »

*

Asol

• 4140
« Отговор #1326 -: Септември 10, 2011, 09:22:07 am »
На добрите и човечни хора не е трудно да простиш, защото всеки може да сгреши. Но точно хората, които правят зло някому нямат съвест и пет пари не дават дали ще наранят някого. Прошката по-скоро ти имаш необходимост от нея.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1327 -: Септември 11, 2011, 04:24:36 pm »
 ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1328 -: Септември 11, 2011, 10:23:59 pm »
Лили и Аброуд, благодаря ви много, но въпросът е, че не мога да й простя. Нещо вътре ме яде, изпитвам и омраза към тази жена... Не мога да го преодолея :(

Хм, чак толкова не.

Ами какво, ако всъщност омразата, която изпитваш към нея е проекция на омраза към майката, но не можеш да признаеш пред себе си, че толкова мразиш майка си? Или баща си.
по- генерално е "авторитетите"
астрологически- ако има подобрен кофликт се вижда :) да занеш кога е родена?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1329 -: Септември 12, 2011, 12:05:11 am »
Kaya, изобщо не се сещам кога е родена. Само помня, че й събирахме пари в класа- искаше златно бижу, мисля, че й купихме верижка.

Сега я търся из нета, намерих я във фейсбук. Поставям за кратко нейна снимка и малко инфо от профила й  :o :unsure: Май се е развела...
Основна информация:
За ...... gotina sum,mnogo si se haresvam
Интересува се от Мъже
Семейно положение   Необвързана
Пол Жена
Любими цитати Vsi4ko koeto ne te ubiva,te pravi po silen
Книги  Parfiumat
Филми Diva Orhideia
Телевизия Alaminut
Спрете да ми изпращате тъпи покани,пишете ми само по дела!

Ежедневно чете хороскопа на зодия стрелец.
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 08:11:06 pm от romantica »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1330 -: Септември 12, 2011, 12:14:41 am »
Любими цитати Vsi4ko koeto ne te ubiva,te pravi po silen

Най-елементарният цитат, за който може да се сети човек.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1331 -: Септември 12, 2011, 12:23:23 am »
Да, като й разгледах профила и предпочитанията се убедих за пореден път, колко е елементарно куха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1332 -: Септември 12, 2011, 12:26:47 am »
Според мен не си струва въобще да отделяш толкова внимание и енергия за тази селска буца.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1333 -: Септември 12, 2011, 01:52:43 am »
Често само снимката ми стига... Образно казано, по-тънките струни са недостъпни за дебелите пръсти на хора като нея и съответно не усещат особено къде са по линията добро-зло в отношенията си с другите. Едва ли могат да си вземат поука, защото са слепи за нея. Тази жена дори не е толкова подчертано злобна, колкото е примитивна и не осъзнава съвсем какво точно прави и причинява ("като слон в стъклен магазин"). Мисля, че също така би могла да бъде манипулирана и лъгана без особени затруднения.

Но да оставим нея настрана. Може би е добре да се погрижиш за себе си и да проведеш един вътрешен диалог поне, защото потиснатият гняв във времето може да избие някъде в теб. Разбирам какво усещаш, защото аз самият имах немалко трудни години в училище.
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 02:13:47 am от Kelvin »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1334 -: Септември 12, 2011, 10:48:40 am »
 ама какъв е смисъла? да се обсъжда
тази жена ще остане толкова назад в живота ти, че няма да я помниш:)
не я оправдавам, но понякога жените на средна възраст  ис развод малко пооткачат от агресия
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1335 -: Септември 12, 2011, 12:11:34 pm »
Присъстващите се знае, че са изключение ;D, но точно сред учителското съсловие съм срещала най-големите галфони и коне с капаци. Тези хора понякога с такава жестокост газят крехки детски души, че трябва да бъдат съдени от трибунал за престъпления с/у човечеството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1336 -: Септември 12, 2011, 12:29:26 pm »
Тези хора понякога с такава жестокост газят крехки детски души, че трябва да бъдат съдени от трибунал за престъпления с/у човечеството.

;D

Или редовно да се подлагат на атестация и психологически тестове, за да се прецени степента на професионалната им пригодност. А не като у нас да си запазват статуквото доживот, без да се подлагат на съмнение техните качества и умение да комуникират с децата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1337 -: Септември 12, 2011, 12:35:27 pm »
относно децата - не бъдете такива... днешните деца са си е*али фара  ;D ;D ;D

те ви и един виц по случая:

една детска учителка решила да иде на почивка. обадила се на един хотел в планината и питала рецепционистката дали има деца в хотела или наоколо, че не щяла да види никакво дете докато почива. девойчето я уверило, че няма никакви деца.

отишла детската учителка в хотела - спокойствие. влязла в стаята си - спокойствие и уют. отворила прозореца на стаята и в нея нахлули невъобразими крясъци - 50-ина хлапетии си играели на детска площадка зад хотела и вдигали вой като при атомна тревога.

детската учителка хукнала възмутена надолу към рецепцията и вдигнала скандал на девойчето:
- как може да ме излъжете, че няма деца в хотела! не ви ли е срам!
- ама какви деца, бе госпожо! това не са деца, това са ИЗРОДИ!

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1338 -: Септември 12, 2011, 12:43:19 pm »

- как може да ме излъжете, че няма деца в хотела! не ви ли е срам!
- ама какви деца, бе госпожо! това не са деца, това са ИЗРОДИ!

;D Майтап няма, но познавам две учителки по френски (в елитните гимназии), които споделят същото мнение и нагласа. Едната директно ми е казвала, че мрази децата. Чудех се как може цял живот да преподава, да държи толкова негативни чувства в себе си и да не се замисли дали пък не трябва да си смени попрището.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1339 -: Септември 12, 2011, 12:46:01 pm »
Не е лесно човек да забрави някои негативи и вреди  - с по-силното водно присъствие особено.
Романтика, погледни го от тази страна - тя е човек, който има комплекси и съответно обича да се прави на велика върху хора, които са в по-слаба позиция от нея. Ако е толкова ценна и убедена в това си качество няма да изпитва необходимост да демонстрира превъзходство. Така че де факто тя е слабата страна тъкмо защото го прави. Обективно погледнато тя с нищо не те е засегнала, защото всеки с постъпките и думите си описва само себе си. Както спомена и Келвин такива хора много лесно може да се манипулират, като им казваш колко са красиви и т.н.
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 01:09:10 pm от Asol »