Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300497 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Дърдорилня 2
« Отговор #1820 -: Февруари 11, 2013, 09:19:29 am »
Дядо- риби и внуче- стрелец
Дядото:
- Дай да се прегърнем
Внучето:
- Няма нужда, няма нужда

« Отговор #1822 -: Февруари 17, 2013, 03:57:07 pm »
Според вас нормално ли е по нито една национална телевизия да не предават на живо какво се случва във Варна (и не само)?

http://www.youtube.com/watch?v=s0ID1H2urXQ&feature=youtu.be
« Последна редакция: Февруари 17, 2013, 04:02:26 pm от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1823 -: Февруари 17, 2013, 05:23:31 pm »
Да, защото почти всички медии у нас подгъзуват на властта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1824 -: Февруари 17, 2013, 05:42:16 pm »
Народът се вдигна и това е факт!
Но и да се смени правителството, поредната тиква ще дойде на власт.

Не само медиите подгъзуват, политиците също се гъзят един на друг!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1825 -: Февруари 17, 2013, 08:55:19 pm »
Учудвам се колко много хора са се вдигнали, което не е много типично за българина.
Със сигурност протестите са организирани, дано не са дирижирани. :)

Българина и преди са го удряли по джоба многократно, но толкова масово изразено недоволство не е имало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #1826 -: Февруари 17, 2013, 11:04:51 pm »
Според вас нормално ли е по нито една национална телевизия да не предават на живо какво се случва във Варна (и не само)?

http://www.youtube.com/watch?v=s0ID1H2urXQ&feature=youtu.be

Така наречените национални телевизии се занимават и занимават цяла България само с това, което става в София. ;)
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1827 -: Февруари 18, 2013, 12:25:36 pm »
Според мен трябва да се помисли за референдум за излизането от НАТО. Не стига че ни заливат с какви ли не гадости и химически препарати (говоря за Кемтрейлс), а и рискуваме да бъдем въвлечени в някоя безмислена война, която освен това няма и да е наша. В достатъчно чужди войни се намесвахме. Вярно е, че с тоя атентат в Бургас се опитаха насила да ни въвлекат, но това трябва да се прекрати, преди да е станало твърде късно.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1828 -: Февруари 18, 2013, 01:21:14 pm »
Да, но докато сме в НАТО, има опасност да ни въвличат ние да участваме в чужди войни - като тези в Афганистан, Ирак, и т.н. Нямах предвид да се води война на наша територия, а ние да се намесваме там,където не ни е работата, само защото на САЩ така им е скикмнало. Нека  да си намират други слуги!  :angry:

« Отговор #1829 -: Февруари 18, 2013, 01:46:24 pm »
Веселин, а какво ще се случи, ако един ден скромната ни държавичка бъде нападната неочаквано от по-голяма и многобройна сила? Предвид състоянието на армията и факта, че вече мъжете не ходят задъжително на казарма и нямат военната подготовка, сами можем да се сетим колко плачевен ще е изходът.  ;) Изострянето на международната обстановка покрай кризата и други фактори, лично на мен ми намирисва на сериозен военен конфликт. Не искам да съм лош пророк, но ако погледнеш състоянието на държавите преди Първата световна война и преди Втората световна война, ще откриеш, че и в двата случая преди това е имало Световна икономическа криза. България има горчиви белези от спазване на военен неутралитет в началото на Втората световна война - ако ще се решава в посленият момент, накрая нямаш право на решение, а си потиснат да направиш единственото възможно. Има ли военен конфликт, никой не те пита искаш ли да участваш и никой няма да те подмине.
Споразумението НАТО ни дава защита срещу подобни ексцесии върху държавата и народа ни. И аз не съм фен на целуването на задни части, но в много случаи международната политика предлага само две алтернативи - т.е два чифта задни части и единственото, което може да се направи е да се избере чии да бъдат целунати.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1830 -: Февруари 18, 2013, 01:54:50 pm »
Именно защото виждам прилики в състоянието на държавите преди 2-те световни войни, се опасявам и от трета. А точно сега е изключително важно да се запази мира на всяка цена. Всяка една война, имайки предвид оръжията, с които разполагат т.нар. велики сили, може да бъде унищожителна.
Не вярвам, че НАТО ни осигурява някаква защита, а напротив, много по-уязвими сме сега. Освен това, войната винаги е най-лошия начин, по който може да се реагира. А и за никого не е тайна, че войните се водят за преразпределение на територии в полза на разни велики сили, както и за изпробване на разни оръжия. Така че нито една война не е оправдана.

« Отговор #1831 -: Февруари 18, 2013, 02:10:01 pm »
Провери си данните. Имаме склонността, по някакви незнайни причини, може би просто лош късмет, винаги да сме на грешната страна във военен конфликт или да бъдем лъгани, мамени, предавани именно заради склонността си да останем в периферията и никога не ни се е получавало. Не мисля, че ако стане нещо подобно, има предпоставки да ни се получи сега, защото това не е правилният начин. Държавата ни е малка, не е тя тази, която диктува правилата за световния мир или за световната война. Ние можем да избираме само дали да измрем до крак, докато защитаваме някакъв нереалистичен идеал, какъвто е вечният световен мир или да запазим доколкото можем себе си като видим каква е реалността. Не ме разбирай грешно, и мен ме влече повече мирът, но обществото се намира в цикли, които съществуват извън нас, бих казала, природни цикли, заложени в самата ни природа - и това са циклите на война/мир, патриархат/матриархат и т.н. От тях човек не може да избяга, както не може да избяга от смъртта си.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1832 -: Февруари 18, 2013, 02:11:29 pm »
Всъщност, за доброто на другите държави е да не замесват и България. Който се е захващал с нас, само лоши неща са го сполетявали.  ;D За какво им е да си навират таралеж в гащите?..

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1833 -: Февруари 18, 2013, 02:13:41 pm »
Не ме разбирай грешно, и мен ме влече повече мирът, но обществото се намира в цикли, които съществуват извън нас, бих казала, природни цикли, заложени в самата ни природа - и това са циклите на война/мир, патриархат/матриархат и т.н. От тях човек не може да избяга, както не може да избяга от смъртта си.
Абе, цикли, ама то уж щеше и край на света да идва, а какво стана...   :P
Много песимистично мислиш.  Винаги има избор, винаги, запомни го добре!

« Отговор #1834 -: Февруари 18, 2013, 02:15:25 pm »
Хахаха, ами не съвсем - в повечето случаи онези, които ни нападат в гръб, докато воюваме с други за въпроси, некасаещи първите, се оказва, че вземат доста богати територии, които изконно принадлежат на българите.  :blink:
Иначе не е ли една война краят на един цикъл, особено предвид факта, че доста държави притежават ядрено оръжие? Никога не съм вярвала в концепцията за метеорит, който ще затрие цялата планета (въпреки че и метеорит наскоро падна). Вярвам, че маите не са имали предвид "смърт" под прекия й смисъл. Смъртта е нещо много повече като понятие и смисъл от онова, което сме свикнали да влагаме.  :blink: А аз циклите някак си ги усещам природно добре, все пак имам луна в Скорпион съвпад с Плутон в радикса.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1835 -: Февруари 18, 2013, 04:07:31 pm »
Вижте какъв коментар са публикували във vesti.bg относно надутите сметки за ток:

Цитат
БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ!
ОБЯСНЯВАМ ОСНОВНИЯТ ГРАБЕЖ КАК И ОТ КЪДЕ СЕ ПОЛУЧАВА.

Мощността е пряко зависима от напрежението на мрежата.
P=U х I
По мрежата умишлено вместо ток с напрежение 220 волта тече с около 180 волта.
Когато си пуснете бойлера, фурната, климатика или какъвто и да било уред, то той
работи на 180/220 = 81% от възможностите си.
Или казано иначе получаваме 19% по-малко от това, което плащаме, следователно за
да получим при 180 волта напрежение, същия ефект като при 220 волта, ние трябва
да изхабим 220/180 = 1.22 пъти повече ток.
Даже може да се отиде и по далеч - P=U х I, но I=U/R => P=(U х U)/R.
Сиреч сме прецакани не просто с 22% отгоре, ами с 22% на квадрат!
1,22 х 1,22 = 1,4884. Това ни коства не 22%, ами 48% по-висока сметка за ток!
Защото нещо, което трябва да го свършиш с 10 KWh, го вършим с 14,8 KWh.
Плащаме си като попове тези 4,8 KWh в повече, и се чудим как толкова рязко
са се увеличили киловатите, които ползват едни и същи уреди, за един и същи сезон.
Или другата страна - електроуредите имат само 1/1,4884= 0,672 % производителност,
или иначе казано работят с 1/3 по-слабо и некачествено! Лампите светят по-слабо,
бойлера, фурната, климатика и т.н. топлят по-бавно и по-слабо, хладилника охлажда
по-малко и т.н. А електромера тези 672 вата пак ни го отчита като 1 киловат.
С две думи:
При понижаване на волтажа се намалява КПД на уредите и се налага да работят по
дълго, показанията на електромера и на фактурите ще съвпадат! Така ще консумираме
повече ел. енергия в Кв/ч. и всичките три факта съвпадат.
БРИЛЯНТЕН ГРАБЕЖ!

"Роби на парното": http://www.edna.bg/kolonkata-na/robi-na-parnoto-4629412

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1836 -: Февруари 18, 2013, 05:36:57 pm »
Хахаха, ами не съвсем - в повечето случаи онези, които ни нападат в гръб, докато воюваме с други за въпроси, некасаещи първите, се оказва, че вземат доста богати територии, които изконно принадлежат на българите.  :blink:
Иначе не е ли една война краят на един цикъл, особено предвид факта, че доста държави притежават ядрено оръжие? Никога не съм вярвала в концепцията за метеорит, който ще затрие цялата планета (въпреки че и метеорит наскоро падна). Вярвам, че маите не са имали предвид "смърт" под прекия й смисъл. Смъртта е нещо много повече като понятие и смисъл от онова, което сме свикнали да влагаме.  :blink: А аз циклите някак си ги усещам природно добре, все пак имам луна в Скорпион съвпад с Плутон в радикса.  :blink:
Ще видим в крайна сметка.  ;) Аз ги усещам не по-зле и мога да ти кажа, че подобни неща се очакват най-рано след около 24 години.
Тя и  Вещичка преди говореше напред и назад колко усеща, знае и вижда и какво ще се случи, а беше първата, която се отметна от думата си.  ;D И не стана така, както  беше чела в книжките, а както аз очаквах да стане (макар че в един момент за малко да и повярвам, пренебрегвайки рибешкото у нея).

« Отговор #1837 -: Февруари 18, 2013, 05:46:43 pm »
Veselin, не знам за кого конкретно говориш, но мисля, че е некоректно да съдиш за делата на един по делата на друг. Аз не съм човек, който така лесно се отмята от думата си.  :blink:

Lillie, междудругото последно време наблюдавах подобно нещо и си помислих, че си внушавам ... Сменях наскоро крушки из дома, че старите бяха изгоряли, вземам същите ватове, но ми се стори по-тъмно и не толкова интензивно, колкото попринцип. Чак започнах да се усъмнявам дали аз самата не съм сбъркала нещо и сравнявах. Като си притоплям яденето на микровълновата също имаше доста очевадна разлика, попринцип с времето съм си определила перфектното време за всеки тип конситенция, но последно време все сметките ми не излизаха, но никога не съм си и помисляла, че може да е това проблема.
« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 05:51:17 pm от Ace_of_Pentacles »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1838 -: Февруари 18, 2013, 07:07:28 pm »
Тя и  Вещичка преди говореше напред и назад колко усеща, знае и вижда и какво ще се случи, а беше първата, която се отметна от думата си.  ;D И не стана така, както  беше чела в книжките, а както аз очаквах да стане (макар че в един момент за малко да и повярвам, пренебрегвайки рибешкото у нея).

Айде, айде... сега и стелиумният Стрелец да се похвали!  :P

Шегата настрана, човек трябва да не е с адекватно функциониращо индивидуално съзнание, за да приема за чиста монета всички готови сценарии, за които пише в книжките.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1839 -: Февруари 18, 2013, 07:15:10 pm »
Lillie, междудругото последно време наблюдавах подобно нещо и си помислих, че си внушавам ...

Не знам дали е измислица и дали не започвам да си внушавам, но след като прочетох горецитираното, се замислих защо през цялото време имах чувството, че отоплителните уреди вкъщи не топлят със същата интензивност като миналия месец, при равни други условия. Декември беше много студен, но имах три пъти по-ниска сметка - реално отоплявам само една стая. За м. януари за същата стая дойде сметка, какъвто по принцип ми беше максимумът в най-студените зимни месеци миналата година в тристаен апартамент с площ около 100 квадрата, със същите уреди за отопление. Предполагам, че дори ако консумацията на ел. енергия ми е малко над декемврийската, не може да скочи тройно сметката, евентуално би могла да се увеличи с 25-30%, не повече.

А наскоро и от другаде чух, че от 1 януари ЕРП-тата са се наговорили вкупом да свалят напрежението. Не зная дали е истина и не съм електричар, но ми направиха впечатление зачестилите се токови удари.

ПП. Всъщност нищо не се прави без знанието на управляващите, монополите играят в комбина с държавата.

« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 07:22:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.