Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300698 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Дърдорилня 2
« Отговор #1940 -: Март 25, 2013, 10:38:54 pm »
но точно сега съм по-загрижена от етична гледна точка за това, което става в ТАРО темата, ма гледам да се въздържам заради мунданния съвпад Уран/Марс върху ІС, жалко че едва ли ще е задълго

Съвпада на Марс и Уран върху Слънцето го устисках, а се чудех къде и как ще изригна.  ;D
От миналата седмица съм доста раздразнителна, отвътре усещам как гореща лава се надига, опитах се да "погълна" агресията, чак се обринах.

ПП. Докато отговоря, доста сте изписали...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1941 -: Март 25, 2013, 10:40:04 pm »

Ма ти си кажи-тука е говорилня все пак

говорилнята ми е най-малкият проблем
няма, ще пробвам първо така :blink::

"ТАТКО ЗАБРАВЯ... "
/ Публикувано в кн."Мъдростта на вековете" /

Слушай, синко: казвам това, докато ти спиш, едната ти ръчичка е свита под бузата, а русите къдрици са залепнали на влажното ти челце. Промъкнах се крадешком в стаята ти. Само преди няколко минути си седях и си четях вестника в библиотеката и изведнъж ме споходи чувство за вина. Разкаян, дойдох при леглото ти.

Ето какво си мислех, сине. Бях лош към теб. Скарах ти се, когато се обличаше за училище, само защото си позабърса лицето с кърпата. Скарах ти се, че не си си лъснал обувките. Креснах ти ядосано, задето беше захвърлил някакви свои неща на пода.

На закуска също намерих за какво да ти се скарам. Разливаше ту това, ту онова, ядеше лакомо, без да сдъвкваш добре, слагаше лактите на масата. Намаза си прекалено много масло на филията. Когато тръгна да си играеш, а аз – да хвана влака, ти се обърна, помаха ми и ми извика: „Довиждане, татко!“. А аз се намръщих и отвърнах: „Какво си се прегърбил!“

Следобед всичко започна отначало. Още като идвах по пътя те видях да играеш на топчета, коленичил на земята. Беше си скъсал чорапите. Засрамих те пред приятелите ти, като те подкарах пред себе си към къщи. Казах ти, че чорапите струват пари и ако трябва сам да ги купуваш, ще внимаваш повече.

Представяш ли си сине, един баща да каже такова нещо!

Спомняш ли си, по-късно, докато четях в библиотеката, ти влезе плахо с някаква болка в погледа? Аз те изгледах над вестника, недоволен, че си ме прекъснал, и ти спря на вратата. „Какво искаш?“ – кисело попитах аз. Ти нищо не каза, но се втурна през стаята, обви ръце около врата ми и ме целуна. Малките ти ръчички ме прегърнаха с обич, която Бог е запалил в сърцето ти и която дори пренебрежението ми не може да угаси. А после избяга нагоре по стълбите.

Синко, малко след това вестникът се изплъзна от ръцете ми и ме обхвана ужасен, сковаващ страх. Какво е направил с мен навикът? Навикът да търся недостатъци, да упреквам – това бе моята награда за теб като дете. Не че не те обичам, просто очаквам прекалено много от теб. Меря те с аршина на собствените си години.

Твоят характер е белязан с толкова доброта, проницателност и преданост. Сърчицето ти е великодушно и чисто като изгрева над планините. Затова се върна спонтанно да ме целунеш за лека нощ. Всичко друга загуби за мен значение тази вечер, сине. Дойдох при леглото ти в тъмното и коленичих засрамен тук!

Това е жалка компенсация. Знам, че не би разбрал тези неща, ако ти ги кажа, когато си буден. Но утре ще бъда истински татко! Ще бъдем приятели, ще страдам, когато ти страдаш, ще се смея, когато ти се смееш. Ще прехапвам език, когато думите напират нетърпеливи. Ще си повтарям като в ритуал: „Той е само дете – едно малко дете!“

Страхувам се, че си мислех за теб като за голям човек. А като те гледам сега, синко, сгушил се в креватчето, виждам, че си още съвсем мъничък. До вчера майка ти те носеше на ръце и ти отпускаше главичка на рамото й. Прекалено много исках от теб, прекалено много.

Вместо да съдим хората, да се опитаме да ги разберем. Да се опитаме да си представим защо постъпват по един или друг начин. Това е много по-полезно и по-интересно от критиката. Освен това поражда съчувствие, търпимост и доброта."

/Автор: Дейл Карнеги /

*

Papy

• 4343
« Отговор #1942 -: Март 25, 2013, 11:24:30 pm »
Винаги като заемеш позиция в полза на някой/нещо, онеправдаваш другата страна
И к'во-да си стоим сиви мишки

Не съм съгласна

По-добре да има огън и буря и после на някой да му просветне
Пък и каква полза, че не си сбъркал, ако така или иначе-нищо не си казал/направил

*

abroad

• 2187
« Отговор #1943 -: Март 25, 2013, 11:44:46 pm »
Винаги като заемеш позиция в полза на някой/нещо, онеправдаваш другата страна
И к'во-да си стоим сиви мишки

Не съм съгласна

По-добре да има огън и буря и после на някой да му просветне
Пък и каква полза, че не си сбъркал, ако така или иначе-нищо не си казал/направил

това ти ли го каза или "другото аз+"

не, но винаги нрябва да има шанс, дори много шансове преди кладата, нали :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #1944 -: Март 26, 2013, 09:24:31 am »
 :blink:
« Последна редакция: Март 26, 2013, 11:12:09 am от Asol »

« Отговор #1945 -: Март 26, 2013, 11:14:31 am »
Нямам "ѝ" на БДС клавиатурата си, иначе с удоволствие бих го използвала по предназначение.
аз от години ползвам тази фонетика и съм доволна

Благодаря ти, Акрукс! На Виста съм и имам тази клавиатура, но ми е трудно да работя с фонетична. Свикнала съм с БДС от средното училище още.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1946 -: Март 26, 2013, 02:24:00 pm »
Няма "аз +"
живея с едно просто правило-каквото правя/казвам-после да не съжалявам

Намирам го за здравословно-и за мен, и за другите
Пък че мнението ми може да се промени-какво от това, човек трупа опит
Относно обесването на някой-беся веднага хора, пълни с омраза, зли
Хич не ме интересува какво са преживели, може и аз да съм, но злобарка не съм станала

« Отговор #1947 -: Март 26, 2013, 02:39:26 pm »
но точно сега съм по-загрижена от етична гледна точка за това, което става в ТАРО темата, ма гледам да се въздържам заради мунданния съвпад Уран/Марс върху ІС, жалко че едва ли ще е задълго

Съвпада на Марс и Уран върху Слънцето го устисках, а се чудех къде и как ще изригна.  ;D
От миналата седмица съм доста раздразнителна, отвътре усещам как гореща лава се надига, опитах се да "погълна" агресията, чак се обринах.

ПП. Докато отговоря, доста сте изписали...

уран пак ще връща ретро да повтори и да потрети съвпада със слънцето ,внимавай от много стискане да не повредиш я бъбреците,я зъбите,кожата си я жертвала вече :mellow:
горещата лава камъняк не гори,така ,че струва ли си стискането :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #1948 -: Март 26, 2013, 02:45:53 pm »
А  :08:
И аз това викам-струва ли си стискането

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1949 -: Март 26, 2013, 03:05:24 pm »
То и да стискам и да не стискам, няма къде да изригна.

Няма мегдан, няма дразнители... Радиото в офиса е бял кахър. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1950 -: Март 26, 2013, 03:09:44 pm »
в къщи пред огледалото,дано ти олекне,така правят децата

*

Asol

• 4140
« Отговор #1951 -: Март 26, 2013, 03:12:16 pm »
На мен пък ми е заспало и драченето не влиза в моментните ми настроения. Още по-малко пък да се ангажирам с кривините на другите.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1952 -: Март 26, 2013, 03:12:39 pm »
Но от днес, между другото, нашата radiobaby си е взела двудневна отпуска... Голяма еуфория настана - тишина и трудова дисциплина... Ха ха, какъв съм цербер.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1953 -: Март 26, 2013, 04:17:25 pm »
По въпроса за правописа се сетих за един виц (от днес), макар че по-скоро става въпрос за правоговор, ама както и да е, пак е по темата.  ;D

В една фирма след провеждане на безброй интервюта с полуграмотни кандидати за работа накрая решават да поръчат специален робот за целта, който да изпитва кандидатите по предварително зададени параметри.

Идва една кандидатка, роботът я посреща:
- До-бър ден!
- Добър ден!
- Зна-е-те ли анг-лий-ски е-зик?
- Не.
- До виж-да-не!

Идва втора:
- До-бър ден!
- Добър ден!
- Зна-е-те ли анг-лий-ски е-зик?
- Да.
- Зна-е-те ли вто-ри чужд е-зик?
- Не.
- До виж-да-не!

Идва трета:
- До-бър ден!
- Добър дИйен!
- До виж-да-не!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1954 -: Март 26, 2013, 05:22:53 pm »
На мен пък ми е заспало и драченето не влиза в моментните ми настроения. Още по-малко пък да се ангажирам с кривините на другите.  ;D
пу-пу чудесна си за електорат и още 50% като теб и 4 години  подобно състояние ги очаква влезлите в парламента
принцип на подобието :mellow: и така бъдещите 23 години

« Отговор #1955 -: Март 26, 2013, 05:24:29 pm »
Но от днес, между другото, нашата radiobaby си е взела двудневна отпуска... Голяма еуфория настана - тишина и трудова дисциплина... Ха ха, какъв съм цербер.  ;D

като си кастрираш урана върху онешкото слънце,той пък те изненадва с тишина,все е нещо  :mellow:

*

Asol

• 4140
« Отговор #1956 -: Март 26, 2013, 05:51:30 pm »
Къде тръгнахме от неграмотността та ни в клин ни в ръкав стигнахме до политиците. Стреличка, моя коментар е по друг филм и съответно вложения замисъл е друг. ;D В тази връзка няма много смисъл да ми изваждаш думите от контекста и да ги свързваш с нещо, за което не съм взела отношение.

« Отговор #1957 -: Март 26, 2013, 06:19:54 pm »
мен пък друг контекст ме тресе мундо каре меркурий/юпитер,  :mellow:  разминаване, разбрахме се аз говоря за електорат ,ти за политици
така е ,като правих качамак за вечеря, и общуването не се получи,язък
« Последна редакция: Март 26, 2013, 07:05:58 pm от strelicka »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1958 -: Март 26, 2013, 07:12:24 pm »
Мисля, че ме боли зъб
Който има нещо да изразходва-без лоши чувства-да заповяда-насреща съм

« Отговор #1959 -: Март 28, 2013, 10:35:52 am »
таман да фалираме туй-онуй в държавата неползвайки , то не би , времето пак на тяхна страна :'(