Здравей Гост

Звездна карта на зачатието

• 35 Отговора
  • 4726 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Звездна карта на зачатието
« -: Февруари 16, 2011, 05:27:00 pm »
Здравейте, попаднах на един материал за ректификация, при който се споменава звездната карта на зачатието и това ме накара да се замисля за нейното значение.
Зная, че се разглежда при ранна смърт на дете или нелечимо заболяване, но все пак ?
До колко сме подвластни на нея ?
И след като негативите в нея влияят , то позитивит също трябва да имат изява разбира се .
Ще чакам да чуя вашето мнение  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Yaya

• 2265
Re:Звездна карта на зачатието
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2011, 05:39:59 pm »
Интересно как се стига до нея, след като сперматозоидите могат да оцелеят от 3-7 дни в женското тяло...  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2011, 05:48:06 pm »
Еее, не, падам. То бива съвпадения в този форум. Вчера с това се занимавах и са много интересни картите на зачатието, заслужава си да бъдат разглеждани. На мен повече ми се връзват при анализ на теми, които касаят семейството като цяло.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Февруари 16, 2011, 06:46:02 pm »
Интересно как се стига до нея, след като сперматозоидите могат да оцелеят от 3-7 дни в женското тяло...  ;D
Това се чудя и аз.Даже ,ако използваме популярния начин за ректификация,като приемем,че бременността трае 273 дена и Луната в картата на зачатието е Асц в картата на раждането,пак има +/_ дни.
Който е по-наясно с метода да разкаже повече.

*

tanina80

« Отговор #4 -: Февруари 16, 2011, 06:59:27 pm »
Плашите ме с тези теми  :(

*

missKapriz

« Отговор #5 -: Февруари 16, 2011, 07:04:47 pm »
:rolleyes:Щоо

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2011, 07:05:31 pm »

Типък не се плаши   :wub:

Нема да се пуашиш пиуенце  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2011, 07:06:20 pm »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2011, 07:16:41 pm »
Тази тема ще си остане неизяснена, понеже моментът на забременяване както и да го гледаме си е хипотетичен.
Аз си спомням и двете забременявания, знам че много жени могат да кажат за себе си същото, но не могат да го докажат. Втория път Луната наистина е била в знака на Асц. на детето, което се роди, а първия път не е била. И двата пъти Луната е била фаза, предхождаща моята рожденна. Родена съм по време на първа четвърт, двете бременности съответно последна четвърт. Може би е подходящо да се гледа фертилния календар.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2011, 07:42:53 pm »
Мога да се сетя за акта, мога да се сетя за сутринта, в която усетих, че съм бременна(защото предната вечер нищо ми нямаше), но за точна карта... та това е седмица разлика - от събота до събота, Луната си смена три знака за това време...

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2011, 07:52:57 pm »
И според мен зачеването е хипотетичен момент, а Везните на Хермес като метод за ректификация дават информация за ориентировъчния момент, а не за самото зачатие. В езотериката този момент се нарича Епок - моментът, в който душата на бъдещото дете се почувства привлечена и е готова да се въплъти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #11 -: Февруари 16, 2011, 08:28:00 pm »
Аз по принцип помнех точния ден когато си направих теста за бременност и точния ден ... приблизително, когато съм заченала. Следях си тогава с таблица, в кои дни съм в  овулация и даже му се нервих на моя мъж, че не действа по въпроса  :blink: ама съм ги затрила тези таблици. Все пак помня термина ... и по него може да се сметне мисля на обратно.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 08:42:06 pm от tanina80 »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2011, 08:52:22 pm »
Не е нужно да се помни деня на акта за предполагаемото забременяване. на линка, който изпратих има обяснение как може да се направи тази карта.
В процеса на ректификация по везните на Хермес се разбира кое как е.
Като в зависимост от това  дали Луната е нарастваща или намаляваща, под или над хоризонта в наталната карта, се разбира в кой знак попада тя по време на зачатието, в знака на наталния АЦ или в знака на нат. ДЦ.
капиш ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

tanina80

« Отговор #13 -: Февруари 16, 2011, 09:29:27 pm »
капиш ?
Капиш ... много трудно зацепвам да знаеш  ;) Трябва някой да ми го обясни с прости думи, че иначе нищо не разбирам - асц - дсц и други тра ла ла.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Февруари 16, 2011, 09:37:44 pm »
капиш ?
Капиш ... много трудно зацепвам да знаеш  ;) Трябва някой да ми го обясни с прости думи, че иначе нищо не разбирам - асц - дсц и други тра ла ла.
:85: :85: :85: :85: :85: :85:

А Шопенхауер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Февруари 16, 2011, 10:10:31 pm »
Ето тука копи-пейстнах малко инфо

Везните на Хермес са метод за уточняване часа на раждане посредством хороскопът на зачатието,известен още като пренатална епоха.Позовава се на твърдението ,че съществува връзка между хороскопът на зачатието и рожденния изразяваща се във следното:
Върхът на Асцендента или десцендента на рожденния хороскоп съвпада с точното положение на Луната /по градус и знак/ в момента на зачатието и обратно-Асцендента или Десцендента на зачатието отговарят точно на положението на Луната при раждането.Т.е Ако Луната в момента на Зачатието е на 12гр. в Телец, остта Ас-Дс в радикса ще се намира на 12гр.по остта Телец-Скорпион.
Правилата при прилагането на този метод са следните:
1.
-Ако Луната в радикса е растяща,нейния градус е Ас. на Зачатието.
-Ако Луната в радикса е намаляваща ,нейният градус е Дс на Зачатието.
2.Ако Луната е над хоризанта в натала
-при растяща луна продължителността на бременността е по малка от 273 дни-
т.е 273-х дни
-при намаляваща луна бременността е по дълга от 273 дни-т.е 273+х дни
3.Ако Луната е под хоризонта в натала
-при растяща Луна бременността е 273+х дни
-при намаляваща Луна бременноста е по малка от 273 дни-т.е 273-х дни
Сега веднага ще попитате как се определя Х-а?!!
Броят се 273 дни от деня преди този на раждане./273 дни са девет месеца или 10 лунарни месеца!Значи ако роденият е седмаче или осмаче правим съответната корекция/Например ако сме родени на 15.09 започваме броенето от 14.09.Намираме 273 ден и изчисляваме/от ефемеридите/ с каква скорост се е движила Луната през този ден.
След това от наталната карта в деня на раждането изчисляваме разстоянието между Луната и Асц. ,ако расте или Дс ,ако намалява.Полученото разстояние се дели на скоростта на Луната за 273 –я ден.Пр.ако разсоянието между Ас и Луната е 73гр, а стъпката на Луната е 12,3гр х=73/12,3=5,9,значи ще прибавим или извадим 6 дни.
В деня на пренаталната епоха Луната трябва да пресече линията Ас-ДС в радикса
-Ако Луната расте при раждане –нейния градус ще изгрява по време на зачатието
-Ако Луната намалява нейния градус ще залязва по време на зачатието
Като прилагаме тези правила построяваме хороскопа на зачатието.Изчисленията могат да се направят на ръка според сидералното време и домовите таблици за рожденното място/ако има инфо че зачатието е на друго място –използваме него/.Могат естествено лесно и бързо да се направят и на компютър.
Крайния резултат е позицията на Луната в картата на зачатието отговаря на градусът на Асц или Дсц. в радикса.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Февруари 16, 2011, 10:29:19 pm »
Ето я моята карта на зачатието.
Много е красноречива и дава много инфо за наталната ми карта.
Може да ги сравните , тази втората е наталната ми карта.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 10:53:12 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

tanina80

« Отговор #17 -: Февруари 16, 2011, 10:47:55 pm »
Елфидка благодаря за пояснението, и подписа ти прочетох, извинявайте, ако с нещо съм ви обезпокоила.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2011, 10:48:12 pm »
Ето я моята карта на зачатието.
Много е красноречива и дава много инфо за наталната ми карта.
Може да ги сравните , тази втората е наталната ми карта.

Двете карти са абсолютно еднакви.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2011, 10:51:15 pm »
Всичките тези изчисления, може и да си ги спестиш ако имаш точен час на раждането.
По простичко е да се използва астрокома и връщайки 10 лунарни месеца назад слагаш предполагаемия месец на зачатие и следиш на коя дата е била Луната в търсения от теб знак.
И така стигаш до два предполагаеми дни за дата на зачатието.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева