Здравей Гост

Карта на първата среща

• 742 Отговора
  • 116238 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Карта на първата среща
« Отговор #180 -: Април 04, 2011, 08:57:23 pm »
Последна среща по стационарно-ретрограден Меркурий, интересно.  :blink:

В смисъл???

Няма последни срещи по ретро меркурий.... ;D
Като тръгне директен пак ще има уточняване и срещи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #181 -: Април 04, 2011, 08:58:47 pm »
Защо последна? У1 (Венера) и У7 (Плутон) са в апликиращ секстил, Луната апликира към Венера, Меркурий е ретрограден. Сигурна ли си, че е последна? Не искам да давам "напразни" надежди. Опитвам се да гледам астрологически на нещата... Опозицията между Слънце и Сатурн може да показва пречки в романтичното общуване в момента. И с този пълен 12-ти дом (вкл. и Меркурий в него) - дали всичко вече е казано?

Мисля че да.... :(,
понякога и звездите бъркат, трябваше да бъде много хубаво.......но беше прекалено невъзможно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Април 04, 2011, 08:59:00 pm »
Каквото приключва по ретро Меркурий, особено когато е стационарен, има шанс да се възобнови отново... Не че ти давам напразни надежди сега, просто ми стана интересен моментът на "края" от астрологична гледна точка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

poli_z

• *
  • 133
« Отговор #183 -: Април 04, 2011, 09:05:11 pm »
Каквото приключва по ретро Меркурий, особено когато е стационарен, има шанс да се възобнови отново... Не че ти давам напразни надежди сега, просто ми стана интересен моментът на "края" от астрологична гледна точка.

:-\.......така го усещам.......така го казах.............
............pointless

« Отговор #184 -: Април 04, 2011, 10:56:03 pm »

Лили, искам да попитам, ако е удобно, няколко дни преди да стане ретро, Меркът стационарен ли е? Да речем 2 дни преди това?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #185 -: Април 05, 2011, 12:10:18 am »
Има дни, в които е стационарен, непосредствено преди да тръгне ретроградно или директно. Независимо дали е отбелязан с буквичката S в програмата, обръщам внимание кога влиза в градуса, в който предстои да се обърне, още тогава започва да се усеща влиянието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #186 -: Май 14, 2011, 03:35:54 am »
Има ли такава практика в астрологията,да се разглеждат транзитите върху картата на първата среща?
Уместно ли е?
И ако се използва такава практика,да се проследят бъдещите развития?

Мерси :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #187 -: Май 14, 2011, 03:41:07 am »
Картата на първата среща сама по себе си отразява транзитите в деня и часа на срещата.
От друга страна, като такава тя е снимка на небето в момента на събитието и продължава да работи и по-нататък.
Но мислите ли, че картата на първата среща няма погасителна давност? Ако двама души са се срещнали, залюбили, заживяли заедно, създали семейство и т.н., докога ще работи картата на първата им среща? Докато продължават да бъдат заедно ли?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #188 -: Май 14, 2011, 03:45:09 am »
Картата на първата среща сама по себе си отразява транзитите в деня и часа на срещата.
От друга страна, като такава тя е снимка на небето в момента на събитието и продължава да работи и по-нататък.
Но мислите ли, че картата на първата среща няма погасителна давност? Ако двама души са се срещнали, залюбили, заживяли заедно, създали семейство и т.н., докога ще работи картата на първата им среща? Докато продължават да бъдат заедно ли?  :-\

Нямаше да се сетя за този термин...Мисля, че ако имат последващ брак, то тогава брачната карта става актуална.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #189 -: Май 14, 2011, 03:46:08 am »
Значи,можем да налагаме транзити върху картата на първата среща,така ли?

*

Stella

• 7765
« Отговор #190 -: Май 14, 2011, 03:46:17 am »
Има ли такава практика в астрологията,да се разглеждат транзитите върху картата на първата среща?
Уместно ли е?

Аз мисля, че може и би било интересно да се проследи. но трябва да знаеш часът на срещата, респективно домовете.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #191 -: Май 14, 2011, 03:51:11 am »
Уместно ли е?

Аз мисля, че може и би било интересно да се проследи. но трябва да знаеш часът на срещата, респективно домовете.
Да де да,знам ги,имам такава карта.С домове и всичко останало :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Май 14, 2011, 03:52:29 am »
Мисля, че ако имат последващ брак, то тогава брачната карта става актуална.

Да, има логика. Ако познанството премине в по-сериозни отношения и се сключи брак, тогава ще работи картата на бракосъчетанието, а картата на първата среща отива или на втори план, или спира да действа.

Но всъщност защо да се гледат транзити към картата на първата среща, като може същите да се разгледат спрямо комбина или композита на двойката?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #193 -: Май 14, 2011, 03:55:34 am »
Незнам :-\
Къде да наложа транзитите?
Върху композита или върху първата среща? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #194 -: Май 14, 2011, 04:03:10 am »
Не съм експериментирала.  :blink:
А що се отнася до брачната карта, пак няма гаранция, каквито и елекции да се правят.
Има случаи, когато при удачно подбрана брачна карта и при силна на пръв поглед синастрия бракът е пълен провал. Как ще проработят тези карти зависи най-вече от личните качества на партньорите и от техните радикси. Ако в хороскопа е заложена тенденция за конфликтност, егоцентризъм и незачитане на чуждото мнение, няма да проработи дори най-силната синастрия в посока хармония и разбирателство, бракът ще е пълен с изпитания за такъв човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #195 -: Май 14, 2011, 04:32:53 am »
Аз налагам транзити върху синастрия, за да видя накъде ще се развият отношенията.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #196 -: Май 14, 2011, 11:39:02 pm »
Аз налагам транзити върху синастрия, за да видя накъде ще се развият отношенията.
Добре де,но синастрията са си две насложени натални карти една върху друга.И като сложим транзитите ,си излизат както са си и за двамата човека.Нищо по-различно няма да покажат :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #197 -: Май 14, 2011, 11:44:20 pm »
Транзитите към синастричната карта показват къде тече динамиката в момента в наталните карти на двойката. И тъй като всеки синастричен аспект е вид спойка, транзитите към тях показват къде можем да очакваме споделена опитност, а къде нагласите ще се разминават към дадения момент. Общо взето така го разбирам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #198 -: Май 14, 2011, 11:47:38 pm »
Транзитите към синастричната карта показват къде тече динамиката в момента в наталните карти на двойката. И тъй като всеки синастричен аспект е вид спойка, транзитите към тях показват къде можем да очакваме споделена опитност, а къде нагласите ще се разминават към дадения момент. Общо взето така го разбирам.  :blink:
Мерси Лили,за съжаление астро кома,не прави транзити върху синастрия.И аз по памет си ги наслагавам.
Може ли да сложа картата на синастрията или някоя друга да си кажете мнението :-[ :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Май 14, 2011, 11:52:40 pm »
Това можеш да го направиш и без програма.
Вземаш синастричната карта и отбелязваш къде попадат текущите транзити в момента. Транзитните позиции можеш да изкараш от ефемеридите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.