Здравей Гост

Карта на първата среща

• 742 Отговора
  • 116241 Прегледи
Re:Карта на първата среща
« Отговор #240 -: Юни 27, 2011, 08:42:17 pm »
Здравейте Момичета!
Темата е много интересна...Предлагам за обсъждане картата на първа среща на сестра ми...става въпрос за една голяма любов,започнала преди години и прекратена неочаквано...сега двамата отново се срещнали   :lol:какво ще се получи според вас?

« Отговор #241 -: Юли 26, 2011, 05:42:06 am »
хората са разделени вече...защо е станало така?

Главните оси са във фиксирани знаци, надали е от това. Слънцето и Луната са в собствените си знаци. Предполагам, че жената и мъжът са били в традиционните си роли. Но по този начин между Слънцето и Луната няма връзка (аспект) - двама души, които по отделно са интересни и силни натури, но не могат да формират едно цяло. Слънцето е ъглово и така е по-силно от Луната. Слънцето е в точен съвпад с Меркурий. Мъжът е държал да има последната дума и на властва (поне вербално) над жената? Венера в опозиция с Нептун, Марс в опозиция с Уран. Той е търсил приключение, бил е непостоянен, а тя се е разочаровала от това? Между Венера и Марс също няма аспект. Марс е в знака на падение на Венера. Мисля, че не са си паснали в интимните отношения също. Тя се е старала да угоди на вкусовете му (Венера в Лъв), докато той е гледал само своя кеф. Това са само мои предположения. Моля не ги приемайте на сериозно защото не съм професионален астролог.
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 05:57:51 am от Mirabella »

« Отговор #242 -: Юли 26, 2011, 05:54:08 am »
Здравейте Момичета!
Темата е много интересна...Предлагам за обсъждане картата на първа среща на сестра ми...става въпрос за една голяма любов,започнала преди години и прекратена неочаквано...сега двамата отново се срещнали   :lol:какво ще се получи според вас?

Голям въздушен трин с участието на светилата и Уран - пасва идеално за внезапно начало, внезапен край и после ново неочаквано начало. Двамата са в добра хармония един с друг. Той е по-свободолюбивият и непостоянният (Слънце в Близнаци), докато тя е по-умерена и готова за трайно обвързване (Луна във Везни). От тях могат да станат и добри приятели, и добри любовници. Луната има предстоящ тригон с Марс. Не е Сатурн, за да кажа, че ще ги готвите за сватба, но мисля, че изживяват неизживяната си страстна любов сега. Поне се надявам да е така.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #243 -: Юли 27, 2011, 04:52:38 am »
Марс е в знака на падение на Венера. Мисля, че не са си паснали в интимните отношения също.
А когато е обратното (Венера в знак на падение на Марс) дали се тълкува като липсва на чувства или аз неправилно подхождам?

*

Stella

• 7765
« Отговор #244 -: Юли 27, 2011, 04:56:43 am »
Марс е в знака на падение на Венера. Мисля, че не са си паснали в интимните отношения също.
А когато е обратното (Венера в знак на падение на Марс) дали се тълкува като липсва на чувства или аз неправилно подхождам?

Странно тълкувание - марс в знак на падение на венера е силен, т.е. на трон. и обратното, венера в знак на падение на марс е силна - на трон.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #245 -: Юли 27, 2011, 05:30:35 am »
Написала съм някаква глупост, не ми се връзвайте и сърдете, моля. Доколкото помня, исках да кажа, че между Венера (образа на жената-любовница) и Марс (мъжа-любовник) няма положителен аспект, нито положителна рецепция. Ако имаше един тригон, мисля, че в интимните отношения нещата щяха да са добре. Един квадрат дори - огън, искри, въпреки че трудно ще се напасват един към друг. Но така като са без аспект, ми изглежда като безразличие, липса на силно привличане.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #246 -: Юли 27, 2011, 06:35:04 am »
Цитат
Странно тълкувание - марс в знак на падение на венера е силен, т.е. на трон. и обратното, венера в знак на падение на марс е силна - на трон.
Ами Венера в Рак не е на трон. Т.е. ти имаш предвид "заточение" на Марс. Марс е в заточение в Телец, Везни и в падение в Рак. Не, че съм им схванала разликите  ;D
Доколкото помня, исках да кажа, че между Венера (образа на жената-любовница) и Марс (мъжа-любовник) няма положителен аспект, нито положителна рецепция. Ако имаше един тригон, мисля, че в интимните отношения нещата щяха да са добре. Един квадрат дори - огън, искри, въпреки че трудно ще се напасват един към друг. Но така като са без аспект, ми изглежда като безразличие, липса на силно привличане.
Аз го извадих от контекста и реших да си правя свободни интерпретации. :blink:

« Отговор #247 -: Юли 27, 2011, 08:30:22 pm »
Благодаря Mirabella!Нещата са много точно описани!

« Отговор #248 -: Юли 29, 2011, 03:56:35 am »
Здравейте,
аз съм начинаеща и все още не се справям много добре с тълкуванията, но ми е много интересно. Можете ли да ми окажете малко помощ за разтълкуването на тази карта. Това е действително карта за първа среща, с точен час и изключетелно много ме вълнува. Много ще съм благодарна на всеки, който сподели гледната си точка!
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #249 -: Юли 30, 2011, 02:49:50 am »
Много мъничка карта, трудно се виждат градусите. Има основна хармония между двамата - светилата са в секстил (макар и разходящ). Слънце в Близнаци и Луна в Овен си подхождат - и двамата не ги свърта на едно място, така че всеки разбира поривите на другия. И романтика и добър секс има между тях - Венера в съвпад с Марс в 5-ти дом. С този екзалтиран Сатурн на МС си мисля, че нещата във връзката се развиват бавно, стъпка по стъпка. Но оста АС-DC е муталебна, от което не се очаква голяма стабилност по принцип. Слънцето е в апликиращ тригон със Сатурн, докато на Луната й предстои опозиция с него. Интересно ми е как да интепретирам това. Дали мъжът е този, който желае (или е по-склонен да приеме) по-сериозно и трайно обвързване, а жената е тази, която се дърпа повече? Луната има апликиращ съвпад с Юпитер в 4-ти дом. Мисля, че биха могли да създадат уютно семейно гнезденце, но по-скоро уютно по техните стандарти. Заради Сатурн на МС си мисля, че може да има настиск от роднини и познати да се венчаят официално.

« Отговор #250 -: Юли 30, 2011, 08:17:54 pm »
Много ти благодаря Mirabella, за информацията. Наистина има една нестабилност, или по-скоро непостоянство от негова страна, което ме обърква. Що се отнася до трайно обвързване, мъжът го твърди с думите си, но като, че ли той се дърпа повече, има някаква доза несигурност в него, даже бих казала. че може и да подхожда недоверчиво в ситуацията. Ако градусите са от голямо значение, ще опитам отново да приложа картата. Отново благодарности ! :)
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #251 -: Юли 30, 2011, 10:57:35 pm »
Моля. Лазарова, извинявам се за грешната преценка на интимните отношения.
Мириям, извинявам се за грешната преценка на мъжа. Може би трябваше да изходя от факта, че Слънцето е в Близнаци - мутабелен знак, а Луната е в Овен - кардинален, което е показател, че мъжът е по-непостоянен, вместо да намесвам аспектите им със Сатурн.
Успех и на двете ви! :wub:

« Отговор #252 -: Юли 31, 2011, 05:49:51 pm »
Една карта и от мен  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
Re: Карта на първата среща
« Отговор #253 -: Август 29, 2011, 10:14:33 pm »
Здравейте, това е картата на първата ни среща и преблизителен час (+/- 20мин.)
Интересува ме дали ще се срещнем отново (имало е още срещи след тази първа, но не сме се виждали отдавна) дали би могло да има нещо повече между нас и дали ще има някакво развитие за напред?  :rolleyes:

http://imageshack.us/f/685/meeti.gif/

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #254 -: Август 30, 2011, 09:48:57 am »
И аз ще сложа карта, дано на някой му се занимава да я погледне - дооста интересна ми се струва, без да съм специалист!

« Отговор #255 -: Август 30, 2011, 09:04:09 pm »
Фрея, както се казва клиширано "картата е трудничка". Запознали сте по време на кардинална Т-квадратура, която в картата на първата ви среща попада върху осите. Позволих си да погледна наталната ти карта в другия форум и не се учудвам, че именно тогава си се запознала с човек, който е важен за теб - кардиналната Т-квадратура закача управителите на 7-мия (тр. Сатурн и Марс близо до него) и 3-тия ти дом (тр. Плутон върху него). Това, което не разбирам е, защо при такива кардинални оси и аспекти в картата на първата среща, няма незабавно развитие по въпроса - бързо започване на връзка или раздяла завинаги.

Връзката ви може да изисква много компромиси, да се откажете от борба за власт над другия, да забравите за еготата си. Луната (У4) в Близнаци във 2-ри дом е тази, която омекотява част от напрегнатите аспекти със секстили и тригони. Мисля, че ако си давате достатъчно сигурност на един на друг, без да се задушавате взаимно, ако намерите баланса между това да сте отдадени един на друг, но без да си ставате предсказуеми, бихте могли да изградите връзка. Слънцето огрява 5-тия дом на картата - отлично положение за романтика, споделяне на общи хобита и интереси (за деца е рано да се говори, така че спирам с аналогиите по 5-ти дом до тук). Ако вземем Слънцето за синификатор на мъжа, а Луната - за твоята планета, предстоящият секстил между тях може да показва, че ще имате възможност да изградите връзката си. Той може да е мъж със силно чувство за достойнство, горд, с характер, но също така благороден. Ти си свободомислеща жена, която не се отказва от независимостта си лесно. Единственият напрегнат аспект на Луната е квадрат с Меркурий. Меркурий е на трон, което може да подсказва, че комуникацията ще бъде изключително важна за вас, че сте добре интелектулано съвместими. Емоциите ви обаче могат да се окажат в разрив с разума и да ви пречат да взимате правилните решения.

Това е - съвсем накратко. Аз не съм експерт по тези неща. Успех! :wub:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #256 -: Август 30, 2011, 10:04:19 pm »
Цитат
Това, което не разбирам е, защо при такива кардинални оси и аспекти в картата на първата среща, няма незабавно развитие по въпроса - бързо започване на връзка или раздяла завинаги.
Ами много бързо се развиха нещата между нас, но чисто физически. А скоро след това се опитах да сложа край на отношенията ни, но пак го потърсих. И после пак същото.. :) и сега пак, последния път стана така, че си казах край вече... но имам чувството, че пак не е приключило... 
Прави ми впечатление, че неговата луна по натал се пада там където и тази от срещата, не знам има ли значение.
Съдейки по горе описаното изобщо няма предсказуемост в тия отношения.. но имайки в предвид обстоятелствата няма и предпоставки за връзка
Цитат
Той може да е мъж със силно чувство за достойнство, горд, с характер, но също така благороден. Ти си свободомислеща жена, която не се отказва от независимостта си лесно.
Вярно!
Цитат
Единственият напрегнат аспект на Луната е квадрат с Меркурий.Меркурий е на трон, което може да подсказва, че комуникацията ще бъде изключително важна за вас, че сте добре интелектулано съвместими. Емоциите ви обаче могат да се окажат в разрив с разума и да ви пречат да взимате правилните решения.
Разрив между разум и емоции, това си мисля, че е определение за мен... имам Слънце опозиция Луна..
Луна и Меркурий, значи конфликт между емоции и комуникация?
Комуникацията е трудна, или по точно прекъсваме такава за дълъг период от време...  :-[
Емоции не сме споделяли въобще, има трудности в тая насока... тоест комуникация относно емоции няма. може би това значи квадрата  :unsure:
Много ти благодаря за тълкуването! :blink:

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #257 -: Август 31, 2011, 09:06:36 am »
Хайде и моята - не е ли странна?!
Опозиция Уран - сатурн в съответно Дева - Риби? Това в хорара ситурно е различно от синастията, а?
« Последна редакция: Август 31, 2011, 12:03:10 pm от virgo »

« Отговор #258 -: Август 31, 2011, 07:07:43 pm »
Означава, че Сатурн и Уран са били в опозиция, когато сте се срещнали. Мунданно такъв аспект се тълкува като борба между новото и старото, борба за независимост, отхвърляне на остарели порядки, норми, обичаи, разкъсване на оковите и т.н. Как я възприема всеки индивид, зависи от позицията на двете планети в картата му (знаци, домове, аспекти) и положението на транзитните (домовете, в които се намират). От тези фактори (а и то други сигурно) зависи какви хора привличаме и от какви хора сме привлечени по времето, което мунданният аспект е действащ. Но общо-взето би трябвало да ни подтиква към освобождаване от навици, догми, стериотипи (особено такива, срещу които дълго време сме се борили само на вътрешно ниво) в сферата, която засяга. При теб опозицията Сатурн-Уран е попадала близо до оста IC-MC. Може да си освободила от налагани от семейството ти традиции, норми на поведение и да си поела по собствения си път (вкл. и в професионална реализация, лична реализиция). Мъжът, който си срещнала тогава, може да е бил по-млад от теб (дори не е задължително да е на години, по-скоро като дух), бунтар, който ти е подействал освежаващо. Стелиумът във Водолей може да говори, че и двамата имате нужда да запазите независимостта си и да поддържате добро интелектуално общувате помежду си, за да може връзката ви да функционира добре. Ако часът на срещата е приблизително точен, стелиумът попада в 8-ми дом на картата - силно сексуално и духовно привличане е възникнало внезапно помежду ви. Желали сте бързо да опознаете и най-потайните кътчета от душата на другия. За това говорят също секстилът Венера-Марс и съвпадът Луна-Марс. Заради съвпадът Луна-Юпитер мисля, че в общуването ви преобладава лекотата, желанието да правите другия щастлив.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #259 -: Август 31, 2011, 07:23:19 pm »
Мирабела, какво да кажа освен - супер си! Така е, връзката възникна като освобождаване от старата, наистина бяхме като стари познати, които се срещат отново! Сексуалното привличане при мен не беше тогава, при него - веднага. две седмици след срещата имахме чувство, че се познаваме от години.
А хорара дали дава инфо за развитието и?