Здравей Гост

Карта на първата среща

• 742 Отговора
  • 116172 Прегледи
Re: Карта на първата среща
« Отговор #260 -: Август 31, 2011, 07:46:38 pm »
Това е карта на първа среща. Нарича се събитийта, защото е построена за деня, часа и мястото на дадено събитие. Хорарната отговоря на конкретен въпрос и се построява за деня, часа и мястото на (най-добре) първото възникване на въпроса.

Казват, че в събитийните карти на първи срещи може да се види ключа към развитието на връзката. Обикновено се гледат осите (най-вече АС-DC), аспектите на светилата, най-вече предстоящите аспекти на Луната и изобщо аспектите на всички планети до напускане на знака.
АС-DC са в кардинални знаци, което може да се тълкува като бързо действие, бързо развитие на събитията между вас (както и ти вече спомена).
На Луната й предстоят доста съвпади, като заособено хармонични считам тези с Меркурий, Юпитер и Нептун. Меркурий в съвпад с Юпитер (и особено във Водолей, както при вас) говори за духовно и интелектуално израстване заедно, пътувания, които можете да предприемете заедно. Можете успешно да се учите един от друг. Юпитер в съвпад с Марс ви дава енергия и сила да се борите с проблемите, хармоничен съюз на тялото и ума. На Луната й предстои също така секстил с Венера. Този аспект, според мен, говори за развитие в отношенията ви в посока на повече романтика и нежност.Съвпадът на Луна с Нептун може да говори за интуитивно разбирателство, преливане на емоции между двама ви, усещане за пълно (духовно) сливане с другия. Луната (У1) ще съвпадне и с Марс (У5) - и със секса не би трябвало да имате проблеми, едва ли ще си омръзнете бързо. Квадратурата Венера-Плутон е широка, но с тази огнена Венера се пазете от избухвания в следствие на ревност (ако имате в наталните карти предпоставки да ревнувате партньора). Оста на чувствата 5-11 дом попада във фиксирани знаци, Марс и Венера имат секстил - мисля, че чувствата между вас могат да се отнесат към трайните. За трайно обвързване (брак) се гледа Сатурн и неговите аспекти, а хармоничен аспект между светилата също помага. При вас ми се струва, че липсва желание за подпис в гражданското. Това го базирам на опозицията Сатурн-Уран, също и на водолейския стелиум и съвпадът, който Слънцето ще направи с Уран (и така опозиция със Сатурн). Мисля, че ви и добре така - свободни заедно и заедно свободни (освободени). Има много потенциал в картата откъм растеж, постигане на цели заедно, обогатяване със знания, опит.

Това е само събитийната карта. Разгледай по-обстойно синастрията ви и композитната ви карта. С транзити и прогресии на композита също може да се предсказва развитието на взаимоотношения. Но първо, както съветва Дивна, разгледай подробно твоята и неговата карта.
« Последна редакция: Август 31, 2011, 08:09:50 pm от Mirabella »

Re:Карта на първата среща
« Отговор #261 -: Август 31, 2011, 08:53:40 pm »
Една карта и от мен  :blink:

Кардинални оси (а може и фиксирани), предстоящ съвпад на светилата в 4-ти дом, действащ секстил на 5-тодомна екзалтирана Венера с екзалтиран Марс, Луна в предстоящ съвпас с У5 Нептун, нодална ос по оста 5-11. Мисля, че тук ако не се стигне до брак, само опозицията на светилата със Сатурн би могла да развали картинката (при положение, че Венера и Марс управляват АС-DC). Ако часът е малко по-късен, тогава У1 става Плутон и квадратурата Венера-Плутон може да се тълкува и като "ревността пречи на трайното обвързване". Надявам се, че нищо не пречи и всико е наред помежду ви.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #262 -: Август 31, 2011, 10:37:14 pm »
Ех, Милабела, вече имам цел /не, че и преди не я имах/ - да стана като теб! Талант си!

« Отговор #263 -: Септември 06, 2011, 12:44:03 am »
Здравейте! От няколко дни търся информация за тълкуване на карта на първата среща. Но не намерих някъде основни правила или насоки кое е определящо. Предполагам, че като във всеки тип партньорски хороскоп се гледа луна, слънце, марс и венера. Но все пак някой може ли да обобщи или да даде линкове към някоя и друга страничка, където има малко общо инфо?

Това е една моя карта:
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_156_first_meeting.79126.2579.gif&res=100&va=&cid=d3afile4D7zmX-u1271784345

Точността на часа е до 10-15мин. Вие как я тълкувате?
« Последна редакция: Септември 06, 2011, 01:00:44 am от blueice »

*

Stella

• 7765
« Отговор #264 -: Септември 06, 2011, 01:08:19 pm »
Няма достъп до линка, който си поставила - не се вижда картата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #265 -: Септември 06, 2011, 01:31:47 pm »
Извинявам се! Не знам защо така се е получило. Дори и аз не успях да си я отворя.

« Отговор #266 -: Септември 06, 2011, 04:36:42 pm »
Предупреждавам, че не съм професионалист, така че всичко написано по-долу може да не е вярно. Освен това мисля, че синастрията и композита говорят много повече за една връзка. Но всяка карта е един щрих, така че... да погледнем тази... За жалост нямам линк към страница със съвети за тълкуване на такива карти. Опитвам се да ги тълкувам като събитийни (дори и като хорарни, понякога). Те са си именно събитийни карти. Събитието е раждането на една нова любов.

Първо гледам осите. Мутабелни говорят по-скоро за нестабилни отношения, не вдъхват надежност и трайност. Фиксираните, напротив, предполагат стабилност и продължителност. Кардиналните ги свързвам с бързи действия, бързо развитие на събитията. Разбира се, всяко правило си има изключения.

После гледам знака на Асцендента и знака и дома, в който попада управителят му. Това може да е показателно за основната тема в отношенията, какво е събрало тези двама души. Но тук ми се струва дори по-важен основният мотив (аспект) в картата. Мисля, че този мунданен аспект, който е бил активен в момента на срещата им, е основен тригер в натала на единия или двамата (ако възникналата емоция е взаимна), провокиращ появата на именно този човек в живота им. Или може би не изразих точно с "появата". По-скоро забелязването на точно този човек точно в точно този момент.
В твоята карта изгравят Риби и Луната се намира на АС, която комбинация говори за силна емоционалност и ранимост, която ти или вие двамата притежавате и сте открили у себе си чрез взаимоотношенията си. Управителят на АС Нептун се намира в 12-ти дом на картата. Това не е задължително правило, но често се случва с положение в 12-тия дом във връзката да има нещо скрито, потайно (от сорта на тайна връзка, поне в началото й), някаква принудителна раздяла (срещнали сте се, но сте от различни градове и нямате възможност да си виждате толкова често колкото ви се иска) или някакъв момент на жертва от ваша страна (трябва да жертвате нещо, за да сте с любимия човек).

5-тият дом е също важен в картата, според мен, тъй като той се свързва с чувства, романтика, деца. Управителят на 5-вия ви дом е Луна в Риби. Това в комбинация с Уран в 1-ви дом и квадрата Венера/Уран, който се свърза с внезапно влюбване, ме кара да си мисля, че някой от вас (или двамата) сте се влюбили още на първата среща, идеализирали сте обекта на чувствата си без изобщо да сте искали да погледнете реално на нещата. Летели сте в облаците от самото начало, както се казва. 8-ми дом често се свърза със секса (също и доверието помежду ви, както и цялата ос 2-8). Управител на 8-ми дом е Венера, издигната високо в карта, в квадрат с Уран - бурна романтична любов от самото начало, силно физическо привличане от пръв поглед. Заради квадрата Луна/Венера може да има разногласия от сорта - единият иска да му шепти нежно в ухото, а другият иска по-бързо да стигнат до леглото.

Друго, също така важно, е положението но Слънцето. Често в карти на първа среща Слънцето представлява мъжа, а Луната - жената. Тук имаме козирожко Слънце - един стабилен, сериозен мъж, може би по-възрастен от партньорката си (не е задължително да е на години, достатъчно е да е натрупал повече житейски опит). Луната в Риби може да описва жената - нежна, влюбчива, артистична натура, може би леко наивна, вярваща в доброто у хората. Също така положението на Слънцето в 11-ти дом може да показва, че за вас е необходимо да изградите приятелски отношения помежду ви, основани на взаимно доверие и отговорност. Положението на Слънцето като управител на 6-тия дом (ежедневните отговорности) говори, че може да не ви е леко да живеете заедно, че трябва да се отнасяте сериозно към рутината, когато сте заедно и това тежи. Секстилът между Слънце и Уран е разходящ, така че мисля, че нямате много възможности за бягство от задълженията във вашата връзка.

Положението на Венера и Марс може да ни разкрие как се съчетавате в интимните взаимоотношения. Тук виждаме двете планети в сходяща опозиция, което говори за много жар, огън, пламък, бурен секс, но е възможно отношенията да не ви удовлетворяват, да се разминавате в очакванията.

Както във всяка събитийна карта, и тук са важни не само наличните аспекти в момента, но и предстоящите, които могат да покажат как ще се развива връзката. Слънцето и Луната се отнасят добре по знаци и им предстои формирането на секстил. Мисля, че сте формирали успешни взаимоотношения - ти си била привлечена от неговата стабилност, той - от твоята нежност. Но не мисля, че началото е било толкова леко. В хода си Луната първо завършва няколко дисхармонични аспекта, преди да стигне до "съюз" със Слънцето. Първият от тях е, бих казала, тежък - опозиция със Сатурн (диспозитор на Слънцето и У11) на върха на 7-мия дом. Опозиция Луна/Сатурн може де говори за чувство на отхвърленост, липса на емоционална емпатия от страна на другия, студенина. Проблемът може и да не бил помежду ви, а във външни фактори. Единият от вас може да е бил обвързан (в друга връзка или брак, която не е могъл да приключи) или да е имал твърде много професионални или семейни задължения, за които е трябвало да се погрижи. Следващият аспект, Луна в квадрат с Венера, ми говори за ревност. Венера в Стрелец е привърженик на "свободната любов", такава, която не се натрапва, дава много огън, но и оставя място за свобода. Това може да е очаквал единият от вас. Докато Луната в Риби обича са вкопчва във всяко нещо до себе си, страхува се да не изгуби човека до себе си, способна е на дълбоки и искрени чувства, но в замяна има нужда от пълно себеотдаване от страна на партньора. Тези два начина на обичане може да се сблъскали във вашата връзка. Луната има още 2 напрегнати аспекта (след секстила със Слънцето), така че предполагам, че след като сте формирали отношенията си, е имало бурни изблици на ревност (Луна квадрат Марс) и опити за контрол и манипулация (Луна в квадрат с Плутон).

Да се върна на лайтмотива в картата. В тази е Тау квадратурата върху осите между Луна/Уран, Венера и Сатурн. Дано съм в грешка, но такъв аспект ми говори за болезнено отхвърляне на чувствата, взаимно нараняване, разбити надежди. В наталната ти карта тази Т-квадратура може да "закача" някой напрегнат аспект (или някоя от осите) и тогава, в случай, че връзката не се е получила според очакванията, разочарованието може да е по-голямо. Може би този човек се е появил в живота ти точно в онзи момент, за да ти помогне да отработиш този натален аспект от предното изречение.
« Последна редакция: Септември 06, 2011, 04:40:49 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #267 -: Септември 06, 2011, 09:18:16 pm »
Мирабела, каква е тази муза, която те е обзела? Сядай бързо да пишеш литературен труд. Тази енергия не е редно да се похабява по форуми.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #268 -: Септември 06, 2011, 09:23:53 pm »
Извинете за спама, сега видях котето от аватара на Мирабела - голям е сладур.

« Отговор #269 -: Септември 06, 2011, 09:29:52 pm »
Mirabella, ти си страхотна! Много изчерпателен отговор и същевременно ми даваш доста информация какво е определящо в една такава карта. Много ти благодаря!!! Всичко, което си написала е абсолютно вярно. Връзката ни мина наистина през някои от етапите, които описваш - студенина поради друга връзка, съчетана с професионални проблеми; след това ревност и опити за манипулация. Аз наистина съм нежната страна, а той стабилен, но пък понякога доста несигурен в себе си и има нужда от моята подкрепа, за да действа. Определено привличането беше от пръв поглед, но после обстоятелствата сякаш ни отдалечаваха постепенно. Сега сме заедно, но все още е тайна връзката, наистина. Страст определено има. Понякога сякаш и двамата се отхвърляме един друг - имаме силно его и ... Що се отнася до тау квадрата, той засяга важни планети в наталите и на двама ни. Венера и Сатурн са в квадрат с наталния ми Уран, а наталните ми Сатурн и Венера (които са в съвпад) са в квадрат с Уран от тау квадрата. При него Луна и Сатурн от тау квадрата са в квадрат с Венера и Уран (които са в съвпад) в натала му. Мисля че и за двама ни тази връзка е свързана със силни емоции и с непрекъснато нараняване. Определено сме доста различни като отношение и разбиране към любовта, но пък и двамата се стремим да разберем другия и да погледнем през неговите очи.

*

Stella

• 7765
« Отговор #270 -: Септември 06, 2011, 09:53:27 pm »
Що се отнася до тау квадрата, той засяга важни планети в наталите и на двама ни. Венера и Сатурн са в квадрат с наталния ми Уран, а наталните ми Сатурн и Венера (които са в съвпад) са в квадрат с Уран от тау квадрата. При него Луна и Сатурн от тау квадрата са в квадрат с Венера и Уран (които са в съвпад) в натала му.... Определено сме доста различни като отношение и разбиране към любовта, но пък и двамата се стремим да разберем другия и да погледнем през неговите очи.

Оттук е различното разбиране за любовта. Ти си по ангажиращите връзки, а той е по неангажиращите.

« Отговор #271 -: Септември 06, 2011, 10:22:49 pm »
Да! На всичкото отгоре и Венера му е в Стрелец :)

« Отговор #272 -: Септември 07, 2011, 01:41:49 pm »
Blueice ме провокира за потърся в интернет нещо по темата. А както казват, който търси, намира... Поставям това засега (толкова преведох засега). Благодаря ти, Блу. Благодаря ти, Стела, за милите думи и на теб, Асол, за комплимента за котето на аватара ми. Взимам аватарите си често от тук - www.vetton.ru. :wub:

Попаднах на интересна страница със статии за партньорската астрология (и не само) на немската астроложка Мона Ригер - http://www.sternwelten.net/bereiche-astrologie/partnerschaftsastrologie.html. Тя е автор на книгата "Handbuch der Combin- und Composit-Deutung" ("Учебник по тълкуване на композита и комбина"). За жалост не мога да намеря книгата за сваляне. Единственото, което открих, е части от италианския превод на книгата в сайта на Гугъл, но липсват доста страници.

КАРТА НА ПЪРВАТА СРЕЩА
автор: Мона Ригер
http://www.sternwelten.net/bereiche-astrologie/partnerschaftsastrologie/143-das-begegnungshoroskop-partnerschaft-teil-2.html

Съществува ли подходящ момент, за да се запознаем с някого?

Това е доста често задаван въпрос. Но съществува ли действиетелно от астрологична гледна точка? Вероятно 10 астроложки биха ви дали 10 различни отговора на него. Отново и отново могат да бъдат чути или прочетени изказвания като това: "Когато Юпитер транзитира върху радиксната Венера, вероятността за любовно щастие е най-голяма." Според други източници любовното щастие може да ви споходи, когато транзитна Венера преминава през 7-мия ви дом. Или когато прогресивно Слънце е в съвпад с управителя на Асцендента. Когато в солара Венера се намира на соларния Асцендент или Юпитер е в съвпад със соларния Десцендент и т.н.

Лично аз не съм на мнение, че предсказването на такива чудесни моменти чрез ефемеридите е добро за клиентите, търсещи партньори. Не само защото Юпитер често не спазва обещанията си и трайните партньорства по-често възникват при транзит на Сатурн, а също така защото такива изказвания могат да предизвикат големи очаквания и прибързаност у клиента, които по-скоро биха подплашили потенциалните кандидати, отколкото да създатат у тях желание за обвързване. Когато изследвам транзитите и прогресите за момента на срещата в композита и комбина на дадена двойка, поглеждам как транзитните планети аспектират радиксните карти на двамата. И опитът ми показва, че запознаването и влюбването се случват при всички възможни и както изглежда, също и при "невъзможни" аспекти. Когато човек вътрешно е готов да се довери на друг човек, любовта може да се случи всеки ден, без значение дали Венера, Юпитер или Уран са на "правилното" място.

Картата на първата среща

От астрологична гледна точка става вълнуващо, когато може да се реконструира точната дата и час на първата среща, тъй като от картата на първата среща могат да се установят интересни неща, дори и без рожденните дати на двамата. Този хороскоп може да бъде тълкуван според правилата на хорарната астрология, които ще разясня. Но също така картата може да бъде разглеждана като радиксна, защото в момента на първата среща действително се ражда нещо ново - нова любовна или работна връзка, или дълготрайно приятелство, например. Като астроложка, която повече от две десетилетия се занимава интензивно с хорарна астрология, с годините разработих много специално отношение към това, което наричам "магията на момента".

Основните правила за тълкуване на картата на първата среща

1. Идващият се описва от Асцендента, (класическия) управител на Асцендента и планетите в 1-ви дом.
2. Този, който приема другия или вече е на мястото на срещата, се описва от Десцендента, (класическия) управител на Десцендента и планетите в 7-ми дом.
3. Положението на управителите на АС и DC (знаци, домове, разходящи и сходящи аспекти, директно или ретроградно движение) описва ситуацията между двамата души, които се срещат.
4. Образуват ли управителите на АС и DC сходящ мажорен аспект? Ако да, какъв?
5. Какви са аспектите на Луната до напускане на знака и в точния момент на срещата?

Един пример

На 7.7.2003 Еда Мустер беше в обедна почивка от 13 часа. Както всеки ден, тя отиде в кафенето наблизо. Това се случи в 13:03 часа. Всички маси бяха заети, затова тя попита един самотен господин дали може да седне на неговата маса. До този момент не беше срещала този мъж, но веднага започна разговор с него. Струваше й се много симпатичен...

Еда е тази, която идва втора на мястото на срещата, затова се описва от АС Везни, Венера и Луната в 1-ви дом. Луната във Везни и Венера в Рак са във взаимна рецепция, което е насока към факта, че по това време в живота на Еда доминират темите по Луна/Венера. Тя търси близост, топлина и сигурност, с удоволствие би била една обичаща жена, която няма нищо против връзката да премине в брак. Обаче главният й сигнификатор Венера е в апликиращ съвпад със Сатурн. Това означава, че желанието за брак ще се прояви на следващ етап в хода на срещите им, но все пак много скоро, защото орбисът е 1 градус. Този аспект може да показва нещо конкретно - че Еда много скоро ще трябва да се раздели (1 градус може да означава 1 час, тъй като в 14 часа свършва обедната й почивка). В по-дълбок план съвпадът Венера-Сатурн насочва към факта, че в тази среща има някакъв вид препятствие, блокаж, който не предвещава лекота в изграждането на взаимоотношенията. Причините за тази сдържаност (Сатурн) са у Еда (Венера). Да видим какво казва картата за събеседника на Еда. Той се описва от Марс в Риби, който идва от съвпад с Уран. Марс/Уран в Риби има малко вкус на "мъж от път", такъв, който не остава, който трябва да продължи напред. Мъж, който наскоро се е освободил от нещо или е започнал нещо ново (Уран). В момента той може би не знае какво иска или накъде ще го отнесе течението (Риби).

След 1 час обедната почивка на Еда е приключила и тя трябва да се върне на работа. Двамата разменят телефонните си номера и сега на дневен ред е въпросът дали ще се срещнат отново. Да, ще има следваща среща. След съвпада със Сатурн, Венера ще образува тригон с Марс. Това е сигурен знак, че Еда ще срещне отново новия си познат, защото управителлите на АС и DC имат сходящ тригон. На 10 градуса в Риби Марс ще бъде стационарен и ще тръгне ретроградно. Новият й познат (Марс) трябва да се върне към онова, което вече е оставил зад гърба си. Чак на 1.11.2003 Марс ще бъде на същото място, където е бил по време на срещата им на 7.7.2003, а именно на 7 гр. в Риби. И едва тогава ще се разбере как ще се развият отношенията им. Смея да се съмнявам, че тази връзка ще доведе до брак. Последният аспект на Луната, секстил с Юпитер, се е състоял малко преди срещата и в момента на срещата Луната е без курс. Луна на "празен ход" говори, че от този въпрос няма излезе нещо по-специално.

Търсене на партньор по интернет

От години интернет осигурява модерна форма на флирт и запознанство. Все повече от клиентите ми са намерили или все още търсят парньори чрез страници за запознанства в световната мрежа. И тук хорарното тълкувание може да бъде много полезно. Ако е записано точното време, в което е прочетен първия отговор от даден човек на обявата ви, може да бъде построена събитийна карта за този час и за мястото където се намира четящият. Правилата, които следвам при тълкуване на такива карти, са следните:

1. Този, която отговаря на обявата за запознанство, се описва от АС, управителя му и планетите в 1-ви дом.
2. Този, който е подал обявата, се описва от DC, управителя му и планетите в 7-ми дом.
3. Правилата от 3-5 от описаните по-горе.

Въпросите, които внасят яснота, са от сорта на: Имат ли управителите на АС и DC хармоничен сходящ аспект? Има ли сходящ квадрат между Луната и Сатурн? Намира ли се Нептун в 1-ви дом? Тази насоки помагат бързо да се отсее житото от плявата.

Пример

По-долу е картата за момента, в който една млада дама е прочела отговора на обявата си за запознанство в интернет.

Тя е публикувала обявата си в началото на юни 2003-та и оттогава е получила много е-мейли от мъже. Към момента е обвързана с мъжа, чийто е-мейл е чела във въпросното време. Той е от Нюрнберг, но е оставил работата и жилището си, които е имал там, за да се премести при нея в Олденбург. В събитийната карта неговият сигнификатор Юпитер и нейният - Меркурий са в апликиращ (почти точен) секстил. Луната също образува само хармонични аспекти в рамките на знака. Плутон в 1-ви дом вероятно говори за готовността на мъжа да остави всико зад гърба си и да се осмели да направи крачка към ново начало.

Пример - среща, която е завършила с брак

Картата е за датата и часа на запознанството между двама души. Мястото - касата за билети на едно берлинско кино. И двамата искали да гледат филма в 18 часа и така помнят точния час на първата си среща. Обаче не могат да си припомнят кой е дошъл първи и кой втори пред касата. Затова с горния метод не може да бъде определен кой се управлява от АС и кой от DC. Факт е обаче, че двата сигнификотора Луна и Сатурн са в сходящ съвпад. Двамата са щастливо женени от доста години, имат две деца и обща фирма, която е специализирана в областта на осигуряването на домакинската помощ и гледане на възрастни хора. И фактът, че работят задено, може да бъде разчетен от картата на първата им среща - съвпадът Луна-Сатурн се намира в 10-тия дом (бизнес, работа) и в знака Риби (грижа, подпомагане).
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 06:03:14 pm от Mirabella »

*

Asol

• 4140
« Отговор #273 -: Септември 07, 2011, 02:13:44 pm »
Мирабела, супер си. Благодаря за информацията и затова, че си отделила от времето си, за да я превеждаш и споделиш с нас. Пожелавам ти да ти се връща добрината.  :wub:

Защо не пускаш преводите в блога си ?  :blink:
www.mirabellastro.wordpress.com
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 02:23:57 pm от Asol »

« Отговор #274 -: Септември 07, 2011, 06:09:55 pm »
Благодаря, Асол! :wub: И на теб само добро ти пожелавам! Сложих го в блога, но не съм много по публикуването (Меркурий в 12-ти дом).

« Отговор #275 -: Септември 07, 2011, 11:51:12 pm »
Mirabella, Много ценна информация!! Сигурна съм, че всички са ти благодарни от сърце за положения труд и както Асол е писала, за това, че сподели с нас! :) Чудесно си систематизирала превода! :)
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 11:55:57 pm от blueice »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #276 -: Септември 08, 2011, 05:21:42 pm »
Благодаря за инфото! Много от полза е...
Само дето мойта карта май отпада, тъй като сме се запознали чрез интернет... и според прочетеното би трябвало да построя карта от първия контакт в нета.. а не първата среща  :-\
незнам до колко е вярно това, четох в някакъв пост на една съфорумничка, че искала да си уговори срещата на живо в определен час и дата.. че да са благоприятни условията за първа среща...
Но не звучи ли някакси несериозно карта на първи контакт в интернет? И в такъв случай никакво значение ли няма картата от реалната среща?
« Последна редакция: Септември 08, 2011, 05:38:11 pm от Freya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Септември 08, 2011, 08:36:15 pm »
Но не звучи ли някакси несериозно карта на първи контакт в интернет? И в такъв случай никакво значение ли няма картата от реалната среща?

По принцип казват, че картата на първата реална среща има по-важно значение.
При мен обаче не е точно така. Картата на първия личен, макар и виртуален, контакт се оказа много по-интересна от картата на първата реална среща. И си работи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #278 -: Септември 08, 2011, 08:49:36 pm »
Мирабелла, сърдечно ти благодаря за това, които си се постарала да поставиш тук за нас. Ще направя нов прочит на картата на първата среща на мен и моя приятел. Ти си едно голямо съкровище.  :88:

« Отговор #279 -: Септември 08, 2011, 10:04:10 pm »
Мирабела,специални благодарности за коментара по моята карта(ще ти пиша подробности на лични,като ми остане малко повече време ;)),както и за превода.Мисля,че статията е много полезна,особено за начинаещи.Бъди здрава и усмихната  :88: