Здравей Гост

Карта на първата среща

• 742 Отговора
  • 116175 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re: Карта на първата среща
« Отговор #280 -: Септември 09, 2011, 01:59:08 am »
По принцип казват, че картата на първата реална среща има по-важно значение.
При мен обаче не е точно така. Картата на първия личен, макар и виртуален, контакт се оказа много по-интересна от картата на първата реална среща. И си работи.
Точно мислех да задам този въпрос дали е удачно да се гледа карта на първата виртуална среща. Ако става дума за чат-запознанство, обаче, кой ще се определя по Асц и кой по Дсц? Асц е "идващият", то значи отговаря за първия заговорил?

« Последна редакция: Септември 10, 2011, 08:47:17 pm от Shreya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #281 -: Септември 09, 2011, 01:34:23 pm »
Точно мислех да задам този въпрос дали е удачно да се гледа карта на първата виртуална среща. Ако става дума за чат-запознанство, обаче, кой ще се определя по Асц и кой по Дсц? Асц е "идващият", то значи отговаря за първия заговорил?

Предполагам, че така се разглежда. По принцип почти не се занимавам с такъв тип карти, с течение на времето загубих интерес към синастрията.

По Асцендента би трябвало да е човекът, който заговаря или изпраща пръв съобщение, ако се запознаваш с него в някой форум и те потърсва на лични.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #282 -: Септември 09, 2011, 01:57:48 pm »
Shreya, можеш да си погледнеш и наблюдаваш и двете карти и тази към момента на запознанството ви по интернет и другата на срещата на живо, но и аз съм останала с впечатленията, за които написа и Лили.
Иначе според статията по асцендент се гледа човекът, който отговаря, идва на някакво място, на което вече е другия, а инициаторът, който вече е на мястото на срещата се разглежда по десцендент.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #283 -: Септември 09, 2011, 02:04:16 pm »
Цитат
1. Der, der kommt, wird durch den Aszendenten, den (antiken) Herrscher des AC und möglichen Planeten im 1.Haus symbolisiert.
2. Der, der den anderen empfängt oder schon vor ihm an Ort und Stelle ist, wird durch den Deszendenten, den (antiken) Herrscher des DC und möglichen Planeten im 7.Haus symbolisiert.
3. Die Stellung von AC- und DC-Herrscher (Zeichen, Haus, ihre separativen und applikativen Aspekten, Direkt- oder Rückläufigkeit) beschreiben die aktuelle Situation der betreffenden Personen.

1. Този, който идва, се описва от Асцендента и античния управител на АС, както и от планети в 1 дом, ако има такива.
2. Този, който посреща или се намира на мястото на срещата преди него, се описва от Десцендента и античния управител на ДС, както и планети в 7 дом, ако има такива.
3. Позицията на управителите на АС и ДС (по знак, дом, техните разходящи и сходящи аспекти, директни или ретроградни) описва текущата ситуация при двамата, които се срещат.

Цитат
Иначе според статията по асцендент се гледа човекът, който отговаря, идва на някакво място, на което вече е другия, а инициаторът се разглежда по десцендент.

Не би ли трябвало инициаторът, активният да се разглежда по АС, а човекът, който чака, приема поканата/съобщението, да е представен по ДС, ако става въпрос за запознанство в чата или в някой форум?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #284 -: Септември 09, 2011, 02:12:46 pm »
Аз също съм се запознала по интернет с въпросния човек, чиято карта на първа среща приложих преди време. Но сложих карта на първия визуален контакт. Между първия виртуален и първия визуален имаше и телефонен контакт, така че..кое да приемем за първо?

*

Asol

• 4140
« Отговор #285 -: Септември 09, 2011, 02:13:25 pm »
Логично инициаторът би трябвало да се описва от асцендента.
В първия случай от статията човекът, който идва на мястото се описва от асцендента, но в примера за интернет запознанство, този който проявява първоначалната инициатива се описва от десцендента ?!
« Последна редакция: Септември 09, 2011, 02:18:57 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #286 -: Септември 09, 2011, 02:18:05 pm »
Логично инициаторът би трябвало да се описва от асцендента.

Предполагам, че се прави разлика според типа запознанство.
Ако става въпрос за публикуване на обява в сайт за запознанства, може да се разглежда и наобратно, знам ли.
Но при всички други случаи, т.е. когато те заговарят в чата, изпращат ти лично съобщение в някой форум, логично е инициаторът да се разгледа по Асцендента - той "идва", а другият "приема".

Е, ако в скайпа си сложиш статус "skype me" и те нападнат десетки зажадняли за ласки мъже, може и ти да си инициаторът, а те да са по 7 дом.  ;D

Обява за запознанство никога не съм пускала в никой сайт/вестник, така че за съжаление няма начин да проверя дали техниката работи.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #287 -: Септември 09, 2011, 02:19:39 pm »
Добре, а ако срещата не е инициирана, тя е случайна, никой при никого не идва? Например тази с мъжа ми беше на курс по английски. И двамата додохме там заради това? Сега, в случая той закъсня, така че аз бях вече там, когато той дойде и е ясно, но ако си бяхме дошли на време и двамата или пък по едно и също време се сблъскаме на входа?

Реших да напавя такава карта за тази среща и забелязвам интересен аспект - съвпад Сълнце с Плутон?! Тва как да го интерпретираме?
А и картата много ми напомня на личната ми карта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #288 -: Септември 09, 2011, 02:23:56 pm »
Добре, а ако срещата не е инициирана, тя е случайна, никой при никого не идва? Например тази с мъжа ми беше на курс по английски. И двамата додохме там заради това? Сега, в случая той закъсня, така че аз бях вече там, когато той дойде и е ясно, но ако си бяхме дошли на време и двамата или пък по едно и също време се сблъскаме на входа?

Интересен въпрос.
Тук според мен има два варианта - или гореспоменатата техника по начина, по който е описана, да е неприложима, или по АС в картата да е представен човекът, който заговаря пръв или задава някакъв въпрос на другия. Друг начин не виждам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #289 -: Септември 09, 2011, 02:28:44 pm »
Лили, то според мен дали е чрез обява за запознанство в интернет или чрез чат, форум все е в графата "по интернет". Във втората част от статията това описват, не видях да има пример за запознанство посредством вестник. Може да го разглеждат като при първите случаи, не са уточнили такъв вариант.
И аз малко се обърках по отношение на логическата страна на въпроса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #290 -: Септември 09, 2011, 02:38:16 pm »
И аз малко се обърках по отношение на логическата страна на въпроса.

И на мен ми стана интересна логическата страна.

Мисля, че основната разлика е в това, че ако някой пръв те заговаря в чат или форум и ти отговаряш, той е инициаторът.
Но ако предварително си пуснал/а обява за запознанство, с това подканваш някой да те потърси. В такъв случай инициаторът си ти, а тези, които евентуално ще ти пишат, са налапали стръвта.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #291 -: Септември 09, 2011, 02:43:42 pm »
virgo, по твоята карта ако гледаме Меркурий и Юпитер като У на 1 и 7 - нямат връзка. Затова пък в първи и втори дом попадат знаците Рак и Козирог - съответно Сатурн и Луна са в точна опозиция и са част от тао-квадратура с Марс/Венера.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #292 -: Септември 09, 2011, 03:04:47 pm »
козирог не ели в 6-7 дом?
А за съвпада на слънцето с плутон?

*

Divna

• 2478
« Отговор #293 -: Септември 09, 2011, 03:12:53 pm »
Мирабела, безценна си за този форум!  :blink:

Благодаря за изключителната информация! Не веднъж съм се убеждавала, че немската астрологична школа е една от най-прецизната.
Заради астрологията ще взема да науча най-после тоя немски.  ;D

Иначе по въпроса, кога да отчетем реално първата среща, си мисля, че това е момента, в който два индивида се погледнат реално, а не виртуално, очи в очи, и когато за пръв път се осъществи реалното докосване (стискане на ръцете за поздрав например). Тогава би трябвало да протече обмена на реалната енергия между два индивида. Иначе всичко друго според мен е голяма виртуална илюзия. Можеш да си пишеш години с някого, както тук във форума например, но когато не си срещнал този човек, в реалния живот, не може да се твърди, че го познаваме.
Мен познава ли ме някой? Не, разбира се. Всеки си създава някакъв образ за мен, който в действителност може да е коренно противоположен от реалния.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #294 -: Септември 09, 2011, 03:16:35 pm »
Има логика и аз приемам, че трябва да е визуален контакта, пък и картата с приятеля ми беше доста добра и точна.

*

Asol

• 4140
« Отговор #295 -: Септември 09, 2011, 03:47:27 pm »
Лили, добре, а защо тогава Мона Ригер представя "шарана" чрез Асц, а човекът, който пуска обявата съответно чрез десцендента ?!

Дивна, въпросът не е в това доколко познаваме някой, а кога се свързваме като момент във времето, а това има отношение и към наталните карти на всеки поотделно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #296 -: Септември 09, 2011, 04:13:04 pm »
Лили, добре, а защо тогава Мона Ригер представя "шарана" чрез Асц, а човекът, който пуска обявата съответно чрез десцендента ?!

Чакай, ти не писа ли по-горе обратното?
Оттам тръгна цялата дискусия.

Цитат
В първия случай от статията човекът, който идва на мястото се описва от асцендента, но в примера за интернет запознанство, този който проявява първоначалната инициатива се описва от десцендента ?!

А това е превела Мирабелла:

Цитат

1. Този, която отговаря на обявата за запознанство, се описва от АС, управителя му и планетите в 1-ви дом.
2. Този, който е подал обявата, се описва от DC, управителя му и планетите в 7-ми дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #297 -: Септември 09, 2011, 04:15:20 pm »
Дивна, въпросът не е в това доколко познаваме някой, а кога се свързваме като момент във времето, а това има отношение и към наталните карти на всеки поотделно.

Именно де. Ние съществуваме ли реално за човечеството, когато сме в утробата на майка ни? За нея да, тя ни чувства, знае че съществуваме и, че сме живи, но как и какъв ще е живота ни се определя едва след нашето реално физическо откъсване от утробата на майката. Асцендента какво е? Първата ни глътка въздух, в реалния живот. Защо на всеки звездната карта започва с този момент, а не например 9 месеца по-рано?
Същото нещо си го обеснявам и с виртуала и запознанствата чрез масмедията. Ние знаем, че хората съществуват, но едва след като се "роди" първата ни реална среща (на живо), то тогава според мен трябва да търсим асцендента (момента във времето, както ти го наричаш).

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #298 -: Септември 09, 2011, 04:23:14 pm »
Ооо тука стана напечено  :P
Цитат
Мисля, че основната разлика е в това, че ако някой пръв те заговаря в чат или форум и ти отговаряш, той е инициаторът.
Но ако предварително си пуснал/а обява за запознанство, с това подканваш някой да те потърси. В такъв случай инициаторът си ти, а тези, които евентуално ще ти пишат, са налапали стръвта. 
Благодаряяя, това ми разяснява дилемата! ако си права де..  :blink:
Остава въпроса като последно кой е десцендента и кой асцендента?  :blink:
Предполагам, знаейки ние самите от къде идваме и какво ни се е случило до този момент преди да срещнем човека, можем да сравним фактите с това което показва картата. Да речем че съдейки по разходящите аспекти в картата, този с асцендента наскоро трябва да е преминал през тежка раздяла(примерно), и ако това сме ние, значи сме открили кой кой е ... Това удачно ли е и може ли да се направи, за да сме по-сигурни?

Цитат
Дааа, мисля, че си права!  :rolleyes: Все пак това е моментът в който пътищата и на двамата са се пресекли и заради който момент впоследствие я е имало и срещата на живо, която може би също е важна все пак.
Ех че объркано стана  :-[

*

Asol

• 4140
« Отговор #299 -: Септември 09, 2011, 04:31:10 pm »
Имам в предвид, че този, който пуска обявата в примера за интернет запознанство го представят по управител на десцендента, а всъщност нали се явява инициатор ?! Това ми е чуденката по пътя на логиката би трябвало да е по асцендента ?!