Мирабела, Енигма, Акрукс и другите, които гледат хорари- въпрос за консултация! 
Взаимната рецепция по трон е нещо много силно, знам, че тя дава резултати дори и без наличен аспект между планетите...в тази връзка каквото като квадрата е разходящ?
Има взаимна рецепция по трон- има развитие.
Как мислите?
Не те разбрах какво питаш-"каквото като квадрата е разходящ?"
Това за рецепция с квадрат между с-рите ли питаш?
Взамината рецепция между 2,3 пл-ти е все едно са в съвпад. Уточни какво питаш. :blink:
Да :blink: Примерно- имаме Меркурий и Юпитер 1-7 дом сигнификатори. Чела съм, че дори когато нямат аспект помежду си планетите действат при силна взаимна рецепция. Сега в момента Меркурий и Юпитер са в разходящ квадрат, но дори и сега, дори и като излезнат от квадрата те остават в това силно взаимодействие. Можем ли да считаме, че това е една предпоставка за развитието на взаимоотношенията (дори и самия аспект да е разходящ, а и след това да го няма). Аз съм чела някъде из статиите, които съм чела, че може, но питам вас, от опит, наблюдения и така :blink:
Точно по този вид рецепция на сегашното положение на мерк и юпитер си мъча и аз главицата. Изчетох де що има,ако искаш ще ти дам линкове.
За рецепцията основно пише,че е по достойнства:1трон 2. екзалтация 3.триплицитет1 дом...и др. ,но все по някакво достойнство
За такава на планети в лошо положение пише-че двете са "като двама пияници,които вървят към дома и взаимно се подкрепят, а накрая се сбиват". Според други автори-им се тушира лошото.
Аз мисля,че щом рецепцията е равно на 2 планети в съвпад,значи тази за която говориш си е проблемна. А 2-те планети са си като скачени съдове, има някаква симбиоза, макар с негативен отенък/нещо съдбовно,кармично/
Дебора Холдинг казва, че квадрат между с-ри/в хорари за взаимоотношения/, не е толкава зле-труден аспект-но,ако е апликиращ е взаимодействие,макари с конфликти. Но ако е квадрат между пл-ти/с-ри на двамата във връзката/ и те са в падение,заточение...не е добре.
Аз така го разбирам. Ти прецени.
Значи разпадащият квадрат показва отминаващо действие, рецепцията-съдбовност на отношенията им, дори и да са се наранили дълбоко един друг тези хора поради падението-заточение на планетите.Но това е мое мнение засега.
Искаш ли линк?