Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1042838 Прегледи
Re: Хорар за любов
« Отговор #5480 -: Януари 13, 2014, 02:17:50 pm »
Как да продължат- криво ляво. Ако си съгласна да си затвориш очите за многото му аферки и авантюрки- има как да продължат. Покаял се е уж.. :-\
Благодаря за отговора, но това е любовника ми. Сигурна съм, че няма други авантюри. Проблемът е, че ни е ограничена комуникацията и не се знае дали скоро ще има някакво развие откъм развързване на възможностите за контакти. И дали изобщо има някаква възможност за обвързване?!

« Отговор #5481 -: Януари 13, 2014, 02:21:55 pm »
За любовта отговорни са както положението на планените така и конюнктурите. :blink: Но като цяло те съветвам да се обърнеш допълнително и към някой маг яко вярваш, защото доста често при една астрологична прогноза може да бъдат пренебрегнати някои неща, които една добра пророчица е склонна да види.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5482 -: Януари 13, 2014, 02:43:53 pm »
Как да продължат- криво ляво. Ако си съгласна да си затвориш очите за многото му аферки и авантюрки- има как да продължат. Покаял се е уж.. :-\
Благодаря за отговора, но това е любовника ми. Сигурна съм, че няма други авантюри. Проблемът е, че ни е ограничена комуникацията и не се знае дали скоро ще има някакво развие откъм развързване на възможностите за контакти. И дали изобщо има някаква възможност за обвързване?!

Съжалявам, но картата показва наличието и на други жени в живота на мъжа (без зачение той дали ти е съпруг или любовник). Разбира се 5ти дом може да показва и неговите деца, но домът е прекалено натоварен, за да става дума за деца, а и планетите там са в опозиция на твоя сигнификатор - конкуренция. Аз лично не виждам нещо да се промени в досегашните ви отношения в близко бъдеще, комуникацията скоро би трябвало да тръгне да протича по- гладко - сигнификаторите на третите домове са във вз. рец и сх. аспект.
Връзката ви да стане явна- скоро не. Аспекта който свързва вашите управители е кк-с, който и да ви събира е по един "неявен начин".
Единствено това близко положение на луната към ИЦ може да индикира, че ти може да обмисляш раздяла в някой момент....но нека и някой друг да се включи по твоята карта.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #5483 -: Януари 13, 2014, 02:59:35 pm »
Другата жена, предполагам е жена му.
Раздяла с него ли? Точно това обмислям, заради затруднените комуникации, но и аз и той не искаме. И никой няма смелост да го направи.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5484 -: Януари 13, 2014, 03:03:50 pm »
Раздяла с него ли? Точно това обмислям, заради затруднените комуникации, но и аз и той не искаме. И никой няма смелост да го направи.

Аз лично не мисля, че ще има раздяла. Просто каквото е сега- така остава. Не знам какво имаш впредвид затруднени комуникации, но специално по отношение на срещи и обаждания нещата би трябвало да потръгнат.

« Отговор #5485 -: Януари 13, 2014, 03:08:56 pm »

Аз лично не мисля, че ще има раздяла. Просто каквото е сега- така остава. Не знам какво имаш впредвид затруднени комуникации, но специално по отношение на срещи и обаждания нещата би трябвало да потръгнат.
Точно така, затрудненията са във възможността да се срещаме. Благодаря ти! Окуражи ме :)

« Отговор #5486 -: Януари 13, 2014, 03:35:23 pm »
Добър ден!
имам един въпрос с негативен уклон,но точно така ме гложди от няколко дни"безразличен ли е към мен Х(по име)и бивш?"
пишем си,но нищо кой знае какво не се случва.двамата сме обвързани,и си мисля ,че ако беше безразличен,нямаше да ме търси.Но и липсата на развитие ме отегчава,и не ми се ще да изпадам в заблуждения-може пък  аз да се вкарвам във филми,на база непрегорели емоции.
Предварителни благодарности изказвам :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5487 -: Януари 13, 2014, 04:31:51 pm »
Добър ден!
имам един въпрос с негативен уклон,но точно така ме гложди от няколко дни"безразличен ли е към мен Х(по име)и бивш?"
пишем си,но нищо кой знае какво не се случва.двамата сме обвързани,и си мисля ,че ако беше безразличен,нямаше да ме търси.Но и липсата на развитие ме отегчава,и не ми се ще да изпадам в заблуждения-може пък  аз да се вкарвам във филми,на база непрегорели емоции.
Предварителни благодарности изказвам :blink:

не е безразличен, събиране напред във времето виждам, че е възможно, но кога и как би могло да стане не мога да кажа- може би много ще се точи- развитие тука скоро не чакай. Развитието ще е в стил 1 напред, 2 назад

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5488 -: Януари 13, 2014, 05:15:10 pm »
Искам да попитам разбиращите, при някои тълкувания срещам "когато ... мине в следващия знак". По принцип правилата в хорарната работят до "напускането на планетата на знака", особено важи за Луната, затова се гледа последен аспект. Но често казвате "като мине в следващия знак, ще стане..., например Х. ще се почувства по-добре". Не мога много добре да си формулирам въпроса. Бихте ли ми казали, какво всъщност представлява "отиването на планетата в следващия знак", и особено ако тая планета е Луната. И колко знака напред могат да се гледат? В другата тема за хорари някой писа вчера - онзи ден, че има хораристи, които дори прогресират хорарите.

Ще дам често срещан пример. Лице Х. пита за лице У., имат любовна връзка, нещо не върви, в рамките на знаците вървят сходящи квадрати или пък са минали, но като мине едната планета в следващия знак, или ако минат и двете, ще има сходящ тригон и тогава какво - те могат да се сдобрят/съберат? Всъщност това по какви правила се гледа и гледа ли се?

Извинявам се, ако ми е много малоумен въпросът, но съм съвсем объркана.

И още един, който също има отношение към другата хорарна тема, но вече почнах тук. Ако една карта е с въпрос, който няма ограничение във времето и отговорът е "да", минава повече от 3 месеца, да кажем година, нищо такова (още) не се случва. Кверентът не е имал предвид "до еди кога си", а "изобщо", отношенията се развиват или ситуацията се мени, трябва ли да се пусне нова карта и в кой момент? Защото тя може да покаже изменение, отразяващо новата текуща ситуация, но да кажем след още една година ситуацията да приключи както в първата хорарна карта е показано.

:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5489 -: Януари 13, 2014, 06:28:02 pm »
Смарта, за времето и хорарните въпроси много дискутирахме в темата "Хорарни въпроси" - влез ще видиш коментарите на последните 2 страници.

Относно другото- Луната е сигнификатор на твоя въпрос. Луната се разглежда само в знака, в който попада в момента.
Но ако сигниикаторите на партньорите са Юпитер и Меркурий ето какво става:

имаме меркурий на 29 градус в козирог и Юпитер в рак. нещата да кажем между двамата не вървят. меркурия е ядосан на юпитера (приема го в падение) и е в знакова опозиция. Но Луната бидейки все още в близнаци съпътства преминаването на меркурия в знака водолей. Според някои школи меркурий екзалтира там, а и отива в куинконсен знак на юпитера.

от това може да отсъдим, че на меркурия ще му олекне, ще спре да вижда юпитера в черни краски и на отшенията ще се постабилизират (зависи и от много други фактори, разбира се)
 ;)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5490 -: Януари 13, 2014, 07:03:00 pm »
Благодаря, zikovu! Аз прочетох другата тема, но може да не съм прочела всичко. От това, което ти ми написа, излиза, че само, когато планетите са в последните градуси и скоро ще сменят знака, се гледа към следващият. Последно, куинконсът не показва ли отговор "ще има промяна и тогава ще се разбере"?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5491 -: Януари 13, 2014, 07:16:17 pm »
Да и така може да се тълкува куинконсът - зависи.

А иначе аз лично съм гледала как се аспектират планетите напред във времето и без да са на 29 градус. Гледам на къде духа вятъра както се казва, ако текущата карта ме кара да се зачудвам за изхода и не е еднозначна.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5492 -: Януари 13, 2014, 08:23:31 pm »
Да и така може да се тълкува куинконсът - зависи.

А иначе аз лично съм гледала как се аспектират планетите напред във времето и без да са на 29 градус. Гледам на къде духа вятъра както се казва, ако текущата карта ме кара да се зачудвам за изхода и не е еднозначна.
Благодаря ти! :)

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5493 -: Януари 14, 2014, 09:00:23 am »
за тази. бях питала скоро за връзка по принцип, сега питам за конкретен човек. предполагам че би трябвало да е валиден хорара.
да дам ов тук. нищо не се случи, аз наистина загубих интерес скоро след като зададох въпроса. комуникацията я прекъснахме и нямам инамерение да се подновява.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5494 -: Януари 14, 2014, 09:14:26 am »
за тази. бях питала скоро за връзка по принцип, сега питам за конкретен човек. предполагам че би трябвало да е валиден хорара.
да дам ов тук. нищо не се случи, аз наистина загубих интерес скоро след като зададох въпроса. комуникацията я прекъснахме и нямам инамерение да се подновява.

много полезна обратна връзка- благодаря! ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5495 -: Януари 14, 2014, 10:41:36 am »

Този хорар аз не съм го коментирала (само съм говорила за луна в 7ми) и с тази обратна връзка закипях от любопитство да видя картата.

Клер- не мисля, че е окончателно развитието тук с този младеж. "Изпищяване" откъм емоциите може да се очаква - опозициите на планетите на 5тите както веско е споменал, после разочарование, отказ- обръщането на венерата, НО аз имам едно много сериозно съмнение, че тази история ще продължи и позитивния развой не е мираж (няма да обяснявам защо и как- комбинация от взаимовръзки е). Изчака до април, май и нека пак да поговорим по хорара.

по положението на планетите в домовете може също да се предположи, че резултата ще закъснее.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5496 -: Януари 14, 2014, 10:56:01 am »
благодаря. ще пиша, ако нещо се промени.

и да се възползвам да попитам - когато последният сходящ аспект / и единствен/ на луната е куинкокс, за без курс ли се смята?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #5497 -: Януари 14, 2014, 11:04:38 am »
благодаря. ще пиша, ако нещо се промени.

и да се възползвам да попитам - когато последният сходящ аспект / и единствен/ на луната е куинкокс, за без курс ли се смята?

аз не я броя без курс- в повечто пъти кк-с ми показва положително развитие на въпроса - особено ако има наличие на силна рецепция

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5498 -: Януари 14, 2014, 12:17:11 pm »
благодаря

« Отговор #5499 -: Януари 15, 2014, 09:38:26 am »
Здравейте,
Нова съм във форума, до този момент четях като гост. Имам въпрос: Това ли е края на отношенията ми с (назован по име)?
Уточнявам, връзката ни е от 1 година, но е по-скоро без сериозни нотки. Аз напоследък сякаш започнах да похлътвам, за разлика от него, който категорично демонстрира, че не желае никаква сериозност.

Виждам, че У1 в моя 1-ви дом, както и Луна в У5, явно се интересувам от проблеми от тоз характер, но с този нептун в 1-ви дом, е възможно да виждам нещата в изкривено огледало. Моят У1 и неговият У1 нямат никакъв аспект.
У5 са ни в аспект, но неговия У1 е в аспект също и с негов У5, което ми говори, че може да се е върнал при минала любов.

Последен аспект на луната е в опозе на У1, слънце, което не е добре, но не знам как се тълкува при така зададен въпрос.

PS: Изобщо не съм сигурна, че разсъжденията са ми верни, просто се пробвам, но може и да се окаже голяма глупост :-[