Искам да попитам разбиращите, при някои тълкувания срещам "когато ... мине в следващия знак". По принцип правилата в хорарната работят до "напускането на планетата на знака", особено важи за Луната, затова се гледа последен аспект. Но често казвате "като мине в следващия знак, ще стане..., например Х. ще се почувства по-добре". Не мога много добре да си формулирам въпроса. Бихте ли ми казали, какво всъщност представлява "отиването на планетата в следващия знак", и особено ако тая планета е Луната. И колко знака напред могат да се гледат? В другата тема за хорари някой писа вчера - онзи ден, че има хораристи, които дори прогресират хорарите.
Ще дам често срещан пример. Лице Х. пита за лице У., имат любовна връзка, нещо не върви, в рамките на знаците вървят сходящи квадрати или пък са минали, но като мине едната планета в следващия знак, или ако минат и двете, ще има сходящ тригон и тогава какво - те могат да се сдобрят/съберат? Всъщност това по какви правила се гледа и гледа ли се?
Извинявам се, ако ми е много малоумен въпросът, но съм съвсем объркана.
И още един, който също има отношение към другата хорарна тема, но вече почнах тук. Ако една карта е с въпрос, който няма ограничение във времето и отговорът е "да", минава повече от 3 месеца, да кажем година, нищо такова (още) не се случва. Кверентът не е имал предвид "до еди кога си", а "изобщо", отношенията се развиват или ситуацията се мени, трябва ли да се пусне нова карта и в кой момент? Защото тя може да покаже изменение, отразяващо новата текуща ситуация, но да кажем след още една година ситуацията да приключи както в първата хорарна карта е показано.