Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1042174 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Хорар за любов
« Отговор #380 -: Август 30, 2011, 09:35:35 pm »
Питах те нещо на предишната страница, но сигурно не си го видяла... Ако пък не ти се отговаря, недей. Не за друго питах, а в интерес на практиката, чудех се как да изтълкувам една хорарна врътка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #381 -: Август 30, 2011, 09:53:05 pm »
Здравейте, имам много болезнен въпрос, имам съмнения към верността на приятеля ми, днес вече поведението му стана ....., опитвам се да говоря с него, но нестава, и искам честен отговор
А. има ли си друга? Тоест изневерява ли ми?

Ще си кажа моя честен отговор, така както виждам нещата по картата. Ти си го нарекла по име, следователно гледаме 7-ми дом, който се управлява от Меркурий. Романтичната връзка за него е по 5-ти дом (внимание, това не значи, че прави секс с нея!). Сатурн - управител на 5-ти е в неговия 1-ви - сама му е паднала в ръцете. Всичко е в неговите ръце и зависи от него. Освен това Меркурий е в разходящ секстил със Сатурн - имал е възможност за романтична връзка. (по-възрастна или сатурнов тип). Дотук с отговора на въпроса: "Има ли друга?" Става дума за минало време, тъй като аспектите са разхоящи.

Сега на въпроса: "Изневерява ли ми?" Този въпрос предполага отношение към тебе. Ти се управляваш от Юпитер и съ-управляваш от Луна. Той се управлява от Меркурий. Юпитер и Меркурий са в квадрат помеждуси, което означава "НЕ".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #382 -: Август 30, 2011, 10:05:03 pm »
Всички несериозно зададени въпроси си личат в хорарната карта. Първото нещо, което издава е позицията на Луната. когато човек пита за любов, а луната не се намира в дом, който е свързан с взаимоотношения (например във 2-ри дом). Въпрос на тренинг е. Обикновено, когато въпросът е несериозно зададен в 90 % от случаите картата е нерадикална, пита се в бъдеще време, а аспектите са само разходящи и т.н. Хорарни въпроси не се задават за глобални явления. Отделно от това, всяка техника си има своите ограничения и обикновено се прибягва до използването поне на 2 техники, ако искаме да направим сериозен анализ на въпрос, който ни интересува.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #383 -: Август 30, 2011, 10:12:20 pm »
Това за положението на Луната го споделям напълно. Онзи ден гледах хорар на едно момиче, което пита дали едно момче ще се влюби в нея и Луната попадаше в неговия 5-тия дом. Ето, момичето искрено се интересува от посоката, в която ще се развият чувствата на момчето и аз знам, че действително интересът й е сериозен и искрен. Не мога да намеря картата, иначе щях да сложа за упражнение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #384 -: Август 30, 2011, 10:15:17 pm »
За какво става въпрос?

Ето това питах:

Тогава е зададен въпроса :blink:

Да допълня още нещо.
Към момента на задаване на въпроса е възможно ти да си била с по-изразена нагласа за сериозна връзка, впоследствие ситуацията може и да се променила, знам ли...

А какво е твоето усещане относно перспективността на тези отношения, променило ли се е по някакъв начин, след като Меркурий става директен?  :blink:

Просто от чисто практическа гледна точка ми стана интересно каква роля е изиграл ретроградният цикъл на Меркурий в този хорар, понеже питащата е представена от него в картата.
Ако въпросът е много личен и нетактичен, може да не отговаряш, няма да проявявам излишно любопитство.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #385 -: Август 30, 2011, 10:20:29 pm »
Това за положението на Луната го споделям напълно. Онзи ден гледах хорар на едно момиче, което пита дали едно момче ще се влюби в нея и Луната попадаше в неговия 5-тия дом. Ето, момичето искрено се интересува от посоката, в която ще се развият чувствата на момчето и аз знам, че действително интересът й е сериозен и искрен. Не мога да намеря картата, иначе щях да сложа за упражнение.

Поривът за задаване на въпроса много често съответства на точното попадение на луната в дома, свързан с въпроса. Друго доказателство за автентичност на зададения въпрос е, когато изгряващият знак съвпада с наталния асцендент на питащия, но за целта трябва да се познава наталната карта. Такова съвпадение показва, че питащият искрено е заинтересован от изхода на въпроса и че той има важно значение за него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #386 -: Август 30, 2011, 10:45:33 pm »
Ще погледнете ли този хорар?
"Влюбен ли е в мен Х?" :blink:

Луната, която те съ-управлява прави квадратура с неговия сигнификатор (Юпитер), което означава, че не вярваш много в зададения въпрос. Луна в 4-ти дом също не ми се връзва да си влюбена ти самата.  Ако ти самата беше влюбена, луната щеше да бъде в 5-ти дом и това щеше да ме накара да отнеса въпросния човек към 5-дом, без значение дали си го нарекла по име. Няма връзка между вашите сигнификатори и не е имало в рамките на знаците, които обитават. Искам да кажа, че сигнификаторите ви не се виждат. Липсата на връзка показва липса на развитие и интерес в момента.

« Отговор #387 -: Август 30, 2011, 11:20:21 pm »
Въпреки че казват, че ретрограден Сатурн на АС унищожава въпроса, бих предположила, че още на следващата нощ той е бил твой. Какво говоря! Венера и Марс са в точен съвпад на върха на 8-мия ти дом. Сигурна ли си, че не си задала въпроса с него в леглото? :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #388 -: Август 30, 2011, 11:24:54 pm »
Интересно, и в този хорар Луната също не е в 5 дом, макар че въпросът е по пети.
В момента на задаване на въпроса има точен съвпад на Марс и Венера в Телец. И този съвпад попада в края на 7 дом, близо до върха на 8ми - става въпрос за сексуални отношения най-вероятно.
Питащата е представена от Венера и теоретично би трябвало да е "по-силната" страна, Марс се намира в нейната обител (и "легло") и е изцяло отдаден на страстта. Обаче У1 (Венера) се намира в 7 дом - тя отива при Марс, не той идва при нея, но тя го прилъстява/провокира, защото е по-силна есенциално и го диспозира.  :-[

Обаче Луната в хорара има сходящ квадрат към двата сигнификатора, което може да говори за това, че впоследствие отношенията могат да не се развият според очакванията на двете страни, по желания от тях начин. Не е задължително този квадрат да означава, че отношенията нямат бъдеще. Луната се разглежда като сигнификатор на въпроса и в квадрат едновременно с двата сигнификатора, на мъжа и на жената, може да показва, че има някакво разминаване впоследствие, а може и някакви спънки, независещи от вас, вкл. и в комуникацията, в начина, по който контактувате и протичат срещите ви - следващият сходящ аспект на Луната е квадрат с Меркурий.

След него обаче идва тригонът на Луната със Сатурн, който управлява ІС (изхода) и 5 дом (чувствата, романтичните отношения). Сатурн се намира в знак на екзалтация, но ретроградността му може да говори за известно забавяне, възпрепятстване. Последният аспект на Луната е тригон с Локус Фортуна. Всичко това дава възможност за по-нататъшни отношения, но след преодоляване на някои спънки в началото.

Извинете! Поради недоглеждане пропуснах секстила на Луната с Юпитер - всъщност това е последният й аспект и би трябвало да говори за положителна развръзка.

Иначе според класическите правила АС в хорара попада на изгорения път и близо до него е разположен ретро Сатурн, който според някои астролози би трябвало да "уврежда" въпроса, да прави изхода неясен.

ПП. Забелязвам, че всеки път, когато транзитният Марс прави квадратура или опозиция с наталния ми Меркурий, започвам много да пиша (вместо да се скарам с някой  ;D).

« Последна редакция: Август 30, 2011, 11:31:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #389 -: Август 30, 2011, 11:30:47 pm »
Стела,благодаря за включването.Но разглеждаме в момента хорарите с чисто практическа цел ,т.е дали "действат" ,ако ви представлява интерес искам да видите един хорар,който съм пуснала преди 3 месеца,във връзка със същия човек и да разберем дали това ,което показва той се връзва с този ,който съм пуснала сега.Въпроса беше "Ще имам ли интимни отношения с Х?" :blink:

Благодаря, аз винаги гледам с практична цел и много държа на обратната връзка. Ще погледна хорара.

*

Stella

• 7765
« Отговор #390 -: Август 30, 2011, 11:32:44 pm »
Стела,благодаря за включването.Но разглеждаме в момента хорарите с чисто практическа цел ,т.е дали "действат" ,ако ви представлява интерес искам да видите един хорар,който съм пуснала преди 3 месеца,във връзка със същия човек и да разберем дали това ,което показва той се връзва с този ,който съм пуснала сега.Въпроса беше "Ще имам ли интимни отношения с Х?" :blink:

със сигурност мога да кажа едно голямо ДА, без да съм гледала за подробности. Луната може да не е в 5-ти, но има много важни показания за любовни отношения - СХОДЯЩ СЪВПАД НА МАРС И ВЕНЕРА и ТРИГОН НА СВЕТИЛАТА. Тук има наслагване на много фактори, които показват положително развитие на взаимоотношенията.

« Отговор #391 -: Август 30, 2011, 11:36:09 pm »
Искаш да потвърдиш, че Сатурн на АС означава, че кверентът ще действа предпазливо? То това си е едно от тълкуванията. Но Луната има тригон към Сатурн. Дори и да е предпазлив, ама много предпазлив, мислех, че пак ще стане работата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #392 -: Август 30, 2011, 11:37:09 pm »
Интересно, и в този хорар Луната също не е в 5 дом, макар че въпросът е по пети.

Бих казала, че У1 е в 7-ми дом - дом, който е свързан с взаимоотношения. Това подкрепя истинността на въпроса.

*

Stella

• 7765
« Отговор #393 -: Август 30, 2011, 11:38:38 pm »
Въпреки че казват, че ретрограден Сатурн на АС унищожава въпроса, бих предположила, че още на следващата нощ той е бил твой. Какво говоря! Венера и Марс са в точен съвпад на върха на 8-мия ти дом. Сигурна ли си, че не си задала въпроса с него в леглото? :P
,

О ,този отговор много ме изкефи,Мирабела ;D :P...но не нямаше легла ;D,този път не проявих присъщата за мен спонтанност и не стигна до там :P

Искаш да кажеш, че не сте използвали прекрастните звездни констелации. А, стЮга, бе! А имаше ли поне романтични чувства, макар и платонични. Не може да не е имало. Пак виждам раздвоение от твоя страна в тази карта - Луната, която те съуправлява е в квадрат с У1 - Венера.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #394 -: Август 30, 2011, 11:39:19 pm »
Бих казала, че У1 е в 7-ми дом - дом, който е свързан с взаимоотношения. Това подкрепя истинността на въпроса.

Да, при това в съвпад с У7.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #395 -: Август 30, 2011, 11:42:58 pm »
В хорара от преди 3 месеца си питала дали ще има интимни отношения "по принцип", не си конкретизирала никакъв срок.
Самият хорар говори за такава възможност, не разбрах обаче дали не е имало такива в рамките на 3 месеца преди следващия хорарен въпрос или все пак съвпадът между Венера и Марс в първия хорар впоследствие се консумира?
За отношения на изцяло платонична основа ли става въпрос на този етап?  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #396 -: Август 30, 2011, 11:44:35 pm »
"Защо няма обич....?" :'( Сори за офтопика, не се сдържах.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #397 -: Август 30, 2011, 11:45:58 pm »
Т.е .според вас как тълкуваме сега нещата,хорара преди 3 месеца казва "Да" ,а този преди 1 месец-"Не"? ;)

В единия хорар се пита за секс, а в другия дали е влюбен господинът. Това са съвсем различни неща, смея да твърдА.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #398 -: Август 30, 2011, 11:47:00 pm »
Т.е .според вас как тълкуваме сега нещата,хорара преди 3 месеца казва "Да" ,а този преди 1 месец-"Не"? ;)...и Лили ,благодаря и за твоята интерпретация.

Разкошен ти е хорара от преди 3 месеца, но за интимност (ако под интимност разбираш "секс") не мога да се закълна. По-скоро романтична връзка. Той е в твоя 8-ми дом, но луната го квадратира.

*

Stella

• 7765
« Отговор #399 -: Август 30, 2011, 11:47:27 pm »
Т.е .според вас как тълкуваме сега нещата,хорара преди 3 месеца казва "Да" ,а този преди 1 месец-"Не"? ;)

В единия хорар се пита за секс, а в другия дали е влюбен господинът. Това са съвсем различни неща, смея да твърдА.  :P

Това щях да напиша и аз. това са два различни въпроса.