Грейси, съпругата задава въпроса за мъжа си, предполагам? Тук ролите им са малко разменени, в смисъл, че питащата съпруга се управлява от Марс - типично мъжка планета, докато съпругът има за управител Венера. Да видим. Марс се намира в знака на падение на Венера - определено жената не му вярва, няма добро мнение за него, може да е обидена от нещо или пък самата тя да не му обръща много внимание. Венера се намира в знак на Марс, където е заточена. Първото, което ми хрумва, е че това би трябвало да е един влюбен съпруг, който обаче не се чувства щастлив от това, че обича (или в брака си). Между двете планети не е имало аспект в рамките на настоящите знаци - бракът им си върви по обичайному, нищо ново, нищо драматично. Меркурий е управител на 5-тия дом на мъжа, т.е. на чувствата му и евентуалната любовница. Меркурий съвсем наскоро е сменил знака и е в обител на Марс. Отново изглежда, че съпругата печели. Марс се намира на върха на 5-тия дом на мъжа, а Меркурий попада в 5-тия дом на жената. Мисля, че той очаква по-ентусиазирана демонстрация на чувства от нейна страна. Меркурий не е имал контакт с Венера, нито в предходния знак, където е екзалтирал Венера. Така не изглежда да е завързал нещо паралелно настрани. Луната, управител на 3-тия дом на мъжа (флиртове, напр.) все още не е докоснала Венера с аспект. Юпитер (У8) също не е имал аспект с Венера. Меркурий е бил в знак на екзалтация на Венера и скоро ще се завърне отново там за известно време, Юпитер е в знак, където Венера е на трон. Да не би да има някаква обожателка, която да го преследва настойчиво? Венера излиза от опозиция със Сатурн в 12-тия дом на жената. Тъй като опозицията би трябвало да означава отрицателен отговор, а Сатурн често символизира страховете (в 12-ти дом за тайна, като тайна връзка), мисля, че страховете на съпругата са неоснователни. Надявам се, че не греша.