Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040337 Прегледи
*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: Хорар за любов
« Отговор #740 -: Март 04, 2012, 05:10:41 pm »
Всичко е много вярно Мирабела наистина ме беше търсил ,но аз не знаех и после му отговорих и понеже ми се струва несигурен в себе си и затова и аз се въздържам -незнам мисля ,че ход от моя страна би бил погрешен ти какво ще кажеш Мирабела...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #741 -: Март 04, 2012, 05:23:43 pm »
Аз много благодаря Мирабела и бих искала да задам друг въпрос -не за мен а за сестра ми :
,,Ще има ли сестра ми скоро връзка?"
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #742 -: Март 04, 2012, 08:49:57 pm »
И аз имам един въпрос
Да бъда ли с Х.?   .. да се върна ли при него?
Гледам, че скоро ще сменя знака, където ще съм на трон, добре поставена и тогава ще направим тригон с него. Но въобще мога ли да броя аспекти в следващия знак? Дали картата е нерадикална?
Странен въпрос... защото е нещо което зависи от моя избор, а в същото време задавам хорар  ;D да се смея ли, да плача ли...

*

Stella

• 7765
« Отговор #743 -: Март 04, 2012, 08:51:26 pm »
И аз имам един въпрос
Гледам, че скоро ще сменя знака, където ще съм на трон, добре поставена и тогава ще направим тригон с него. Но въобще мога ли да броя аспекти в следващия знак? Дали картата е нерадикална?

Ами, не, не се брои! Гледат се аспектите в рамките на знака.
Освен това не зависи от теб, а от него - Венера е в дома на квезита и освен това Венера няма достойнства в знака на неговия управител.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #744 -: Март 04, 2012, 09:06:44 pm »
Значи картата е нерадикална  :rolf:

Че на всичкото отгоре, той е на трон в знака на моя упр... а аз не смятам, че това отговаря на действителността. Или просто тия тронове и падения.. се тълкуват по някакъв различен начин в случая.

*

Stella

• 7765
« Отговор #745 -: Март 04, 2012, 09:16:31 pm »

Че на всичкото отгоре, той е на трон в знака на моя упр... а аз не смятам, че това отговаря на действителността. Или просто тия тронове и падения.. се тълкуват по някакъв различен начин в случая.

по каква причина нерадикална, не разбрах?
нито асцендентът е в последен градус, нито Луната е без курс, нито Сатурн е в 7-ми дом, нито асцендентът или Луната са на изгорения път на Слънцето?

А като той е на трон в твоя знак, защо питаш дали да се връщаш при него?
Според мен въпросът ти е несериозен, защото луната, в момента на задаването му, се намира в дом, който няма никакво отношение към същността му. В този смисъл може да се каже, че картата е нерадикална.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #746 -: Март 04, 2012, 09:26:05 pm »
зададоха ми въпрос на който отговорих с да, но не съм много сигурна. вие какво мислите?
има ли Х. любовница?

« Отговор #747 -: Март 04, 2012, 10:05:20 pm »
Грейси, съпругата задава въпроса за мъжа си, предполагам? Тук ролите им са малко разменени, в смисъл, че питащата съпруга се управлява от Марс - типично мъжка планета, докато съпругът има за управител Венера. Да видим. Марс се намира в знака на падение на Венера - определено жената не му вярва, няма добро мнение за него, може да е обидена от нещо или пък самата тя да не му обръща много внимание. Венера се намира в знак на Марс, където е заточена. Първото, което ми хрумва, е че това би трябвало да е един влюбен съпруг, който обаче не се чувства щастлив от това, че обича (или в брака си). Между двете планети не е имало аспект в рамките на настоящите знаци - бракът им си върви по обичайному, нищо ново, нищо драматично. Меркурий е управител на 5-тия дом на мъжа, т.е. на чувствата му и евентуалната любовница. Меркурий съвсем наскоро е сменил знака и е в обител на Марс. Отново изглежда, че съпругата печели. Марс се намира на върха на 5-тия дом на мъжа, а Меркурий попада в 5-тия дом на жената. Мисля, че той очаква по-ентусиазирана демонстрация на чувства от нейна страна. Меркурий не е имал контакт с Венера, нито в предходния знак, където е екзалтирал Венера. Така не изглежда да е завързал нещо паралелно настрани. Луната, управител на 3-тия дом на мъжа (флиртове, напр.) все още не е докоснала Венера с аспект. Юпитер (У8) също не е имал аспект с Венера. Меркурий е бил в знак на екзалтация на Венера и скоро ще се завърне отново там за известно време, Юпитер е в знак, където Венера е на трон. Да не би да има някаква обожателка, която да го преследва настойчиво? Венера излиза от опозиция със Сатурн в 12-тия дом на жената. Тъй като опозицията би трябвало да означава отрицателен отговор, а Сатурн често символизира страховете (в 12-ти дом за тайна, като тайна връзка), мисля, че страховете на съпругата са неоснователни. Надявам се, че не греша.

*

Stella

• 7765
« Отговор #748 -: Март 04, 2012, 10:07:14 pm »
Ако х. е по 7-ми дом, а любовницата е по 5-ти от 7-ми дом, аз не виждам връзка между Венера и Меркурий.

*

Grace

• 2257
« Отговор #749 -: Март 04, 2012, 10:10:17 pm »
ами аз разглеждам Венера и Меркурий / 5-и от 7 / - аспекта е сходящ съвпад - защо да е не ?

Mirabella, мисля, че всичко което казваш е така. благодаря за изчерпателния отговор  :wub:
но наистина, не  е сходящия съвпад, да?

« Отговор #750 -: Март 04, 2012, 10:17:43 pm »
Всичко е много вярно Мирабела наистина ме беше търсил ,но аз не знаех и после му отговорих и понеже ми се струва несигурен в себе си и затова и аз се въздържам -незнам мисля ,че ход от моя страна би бил погрешен ти какво ще кажеш Мирабела...

Страхувам се да давам съвети. Мисля, че всеки знае най-добре за себе си как да постъпи. Успех!

По хорара на сестра ти. Сестра ти се управлява от Марс, а бъдещият приятел - от Венера. В момента нямат аспект помежду си, но Венера е на път да смени знака и тогава ще формират тригон. Обаче основно правило на хорарната астрология е да се гледат планетите само в рамките на знаците, в които се намират в момента, а смяната на знак се тълкува като смяна на обстоятелства около тази планета. Т.е. за да има връзка, Венера (евентуалният кандидат) трябва да се промени. Или може би това има по-образно значение. Управителя на 7-ми дом може да характеризира и как виждаме евентуалния партньор или какъв партньор търсим. Ако тя си пада по марсови типове, буйни, темпераментни и ненадеждни в крайна сметка, изобщо лошото момче (Венера в Овен), може би трябва да промени нагласата си към по-неагресивен и земен тип (Венера в Телец). 

Венера в момента е в знак на Марс, а Марс - в знака на падение на Венера. Изглежда ми сякаш сестра ти си има обожател, на който не обръща сериозно внимание, реже го редовно. Възможно е в последнствие да промени нагласата си към него като следствие от промяна в поведението му. Ако той досега й е бил лесно достъпен, под ръка, може да се поодръпне малко и тя да го хареса повече. Засега мисля, че малко трябва да изчака и да не бъде много критична към бъдещия си избраник. Луната има дисхармонични сходящи аспекти до края на знака. Мисля, че в рамките на 3-те месеца, в които действа хорарът, по-скоро няма да се случи. Дано греша!   

*

Stella

• 7765
« Отговор #751 -: Март 04, 2012, 10:18:46 pm »
ами аз разглеждам Венера и Меркурий / 5-и от 7 / - аспекта е сходящ съвпад - защо да е не ?

Mirabella, мисля, че всичко което казваш е така. благодаря за изчерпателния отговор  :wub:

1. Защото жената пита за вече случило се събитие - не можем да гледаме сходящите аспекти. Действието трябва да се е случило в миналото и да продължава в настоящето.

2. Няма да имаме съвпад, защото Венера ще напусне знака, преди Меркурий да я е настигнал. така, че сходящите аспекти отпадат, ако някоя гърла реши да му се метне на врата, той ще се е отместил.  :57:

« Отговор #752 -: Март 04, 2012, 10:23:43 pm »

Защото Венера е в критичен градус, скача в следващия знак, а Меркурий е до 12-ти март директен. Ще завърши само съвпад с Уран, дори няма да успее да квадратира супер бавния Плутон и после обратно през Уран и завръщане в Риби. А Венера вече ще си е на трон. Тъй като управителят му е кофти поставен като есенциални достойнства - заточен, може да не е честен. Но е в знак на Марс - съпругата. Изглежда й подвластен. По-скоро при екзалтирана планета в знак на падение на друга, напр. Сатурн във Везни (където Слънцето е в падение), бих предположила, че важничи пред Слънцето и не е искрен към него. Тук Венера е под чехъла на Марс. Но й се иска да излезе от това мъчително положение и това прави в момента. Няма да му е леко и лесно май, защото Луната се е устремила към квадрат със Сатурн, т.е. трудно ще разсее съмненията у съпругата си, може да се поскарат по темата, а последният аспект на Луната е квадрат с Венера. Думите, което изрича, действията, които извършва, могат да рекушират върху него и да бъде наранен. След смяната на знака Венера и Марс ще формират тригон. Ако преодолеят тази криза, мисля, че ще закрепят брака си.

Стела го е написала супер добре за гърлата. ;)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #753 -: Март 04, 2012, 10:24:57 pm »

нито асцендентът е в последен градус, нито Луната е без курс, нито Сатурн е в 7-ми дом, нито асцендентът или Луната са на изгорения път на Слънцето?

Сметнах, че картата може би е нерадикална защото АЦ е в изгорения път или как се казваше.. Виакомбуста от 15* във Везни до 15* Скорпион (така бях чела) и защото АЦ е в съвпад със Сатурн.

Цитат
Според мен въпросът ти е несериозен, защото луната, в момента на задаването му, се намира в дом, който няма никакво отношение към същността му. В този смисъл може да се каже, че картата е нерадикална.

Това не го разбрах. Не знам какво общо има това, че той е на трон в моя знак с въпроса ми и причините да го задам.
Луната при доста от въпросите се намира в дом, който не е свързан с въпроса, а и щом съм го задала, значи въпроса ме интересува!

*

Grace

• 2257
« Отговор #754 -: Март 04, 2012, 10:26:46 pm »
ще я успокоя тогава  ;D значи няма други любови... :blink:
Mirabella, ти ме разби  ;D  направо ставаш за брачен консултант, помисли в тази посока ... ;D

« Отговор #755 -: Март 04, 2012, 10:33:03 pm »
И аз имам един въпрос
Странен въпрос... защото е нещо което зависи от моя избор, а в същото време задавам хорар  ;D да се смея ли, да плача ли...

В момента си заточена в негов знак - мислиш само за него. Той обаче не иска да покаже интерес. Обаче ще смениш знака много скоро, т.е. ще си смениш нагласата. Няма да се държиш пораженчески, "много те обичам, защо не ме обичаш и ти?", "ще умра за теб... или без теб" и т.н. Много скоро ще се държиш ето така - виж сега, моето момче, виж ме хубаво, щото аз съм кралицата на бала, готина съм и всички ме искат. Но това ще си личи от самосебе си, без да ти се налага да се афишираш така демостративно (както съм го писала), защото една планета на трон (Венера в Телец) се забелязва отдалече. И тогава г-нът ще разбере, че вече може да те загуби окончателно и мисля, че ще формирате нещо или поне ще имате шанс за това - тригон Венера/Марс. Засега си преглътнала едно разочарование (Венера в разподяща опозиция със Сатурн) и може да се наложи да потърпиш още малко (Луна в сходяща квадратура с Венера). Тъкмо последната... как да я нарека... болка или неприятно изживяване, свързано с него, ще те наведе на мисълта, че си по-добра, отколкото той те вижда в момента. Успех и дано стане на твоето!

« Отговор #756 -: Март 04, 2012, 10:34:16 pm »
ще я успокоя тогава  ;D значи няма други любови... :blink:
Mirabella, ти ме разби  ;D  направо ставаш за брачен консултант, помисли в тази посока ... ;D
Недей, че ако греша, ще си затворя устата ей така. :-X Транзитен Юпитер ми е в 3-ти дом в момента и много приказвам, пиша и най-вече се шегувам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #757 -: Март 04, 2012, 10:41:16 pm »

Сметнах, че картата може би е нерадикална защото АЦ е в изгорения път или как се казваше.. Виакомбуста от 15* във Везни до 15* Скорпион (така бях чела) и защото АЦ е в съвпад със Сатурн.

Цитат

Това не го разбрах. Не знам какво общо има това, че той е на трон в моя знак с въпроса ми и причините да го задам.
Луната при доста от въпросите се намира в дом, който не е свързан с въпроса, а и щом съм го задала, значи въпроса ме интересува!

Ти по -горе казваш, че не е вярно, че той има достойнства.
А според мен ти не си добре поставена в неговия знак, а той е добре поставен в твоя. Значи ти държиш на него повече, отколкото той на теб. Венера в дева е в падение, а Марс във Везни е на трон.

*

Stella

• 7765
« Отговор #758 -: Март 04, 2012, 10:43:44 pm »

Да, на изгорения път е, това не съм го видяла. Но това за Сатурн в 1-ви дом не е вярно.
Не се гледа карта със Сатурн в 7-ми дом.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #759 -: Март 04, 2012, 10:55:35 pm »
И аз имам един въпрос

В момента си заточена в негов знак - мислиш само за него. Той обаче не иска да покаже интерес. Обаче ще смениш знака много скоро, т.е. ще си смениш нагласата. Няма да се държиш пораженчески, "много те обичам, защо не ме обичаш и ти?", "ще умра за теб... или без теб" и т.н. Много скоро ще се държиш ето така - виж сега, моето момче, виж ме хубаво, щото аз съм кралицата на бала, готина съм и всички ме искат. Но това ще си личи от самосебе си, без да ти се налага да се афишираш така демостративно (както съм го писала), защото една планета на трон (Венера в Телец) се забелязва отдалече. И тогава г-нът ще разбере, че вече може да те загуби окончателно и мисля, че ще формирате нещо или поне ще имате шанс за това - тригон Венера/Марс. Засега си преглътнала едно разочарование (Венера в разподяща опозиция със Сатурн) и може да се наложи да потърпиш още малко (Луна в сходяща квадратура с Венера). Тъкмо последната... как да я нарека... болка или неприятно изживяване, свързано с него, ще те наведе на мисълта, че си по-добра, отколкото той те вижда в момента. Успех и дано стане на твоето!

Нещо в тая карта не е наред  ;D
Наистина не съм така завладяна от него. Дори не мисля за него толкова. Не се чувствам "заточена".
Права си за едно със сигурност:
Цитат
Засега си преглътнала едно разочарование (Венера в разподяща опозиция със Сатурн)
-Предполагам, защото се разделихме, аз си тръгнах.
Но единствения начин по който мога да тълкувам това, че аз съм в падение при него, а той на трон при мен, (съответстващ на действителността, според моето виждане на ситуацията) е, че аз го виждам като партньор, който ми дава сигурност, перспектива и който наистина ме обича, с когото бих могла да имам нещо по-сериозно.
А това, че аз съм в падение в неговия знак...  че той ми няма никакво доверие и в неговите очи съм безотговорна. Също, че той сега си се държи студено с мен, както обикновено.

Та както и да е.. имаше затопляне между нас след това, но аз знам, че трябва да взема някакво решение за себе си, защото нямам намерение да съм в ситуацията "сложно е" дълго време..  :-[  Ще видя какво ще се случи относно бъдещите действия за които говориш..

Ти по -горе казваш, че не е вярно, че той има достойнства.
А според мен ти не си добре поставена в неговия знак, а той е добре поставен в твоя. Значи ти държиш на него повече, отколкото той на теб. Венера в дева е в падение, а Марс във Везни е на трон.

Да знам знаците как са поставени. Казвайки това, имах в предвид ситуацията в действителност, как се чувствам аз спрямо него, а не въз основа на картата.