Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040325 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Хорар за любов
« Отговор #2820 -: Април 03, 2013, 05:54:06 pm »
Благодаря за обратната връзка :blink:
Този пълен 5ти дом какво ли означава?
Значи нямаш приятел? И нямаш някой страничен ухажор?
За официален приятел, не нямам. За ухажори идея си нямам, аз съм от този тип, койо трябва да го прочете в Държавен вестник, че някой ме сваля и така разбирам за какво идве реч, а скоро и държавен вестник не съм чела :blink: А в този 5 дом дали не е сина, заедно с 1-2 негови приятелчета, които съм на път да "осиновя" скоро

Може и това да е- детето как би се отнесло към твой евентуален партньор? Би ли било притеснено?Искам да си обясня тази опозиция- тя се явява една от пречките..
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2821 -: Април 03, 2013, 06:14:10 pm »
Какво бихте казали по тази карта с въпрос: Ще ме потърси ли?

Въпреки, че Луна без курс по принцип не дава много обнадеждаващ отговор, в тази карта бихме могли да се хванем за рецепцията между Меркурий (у1) и Юпитер (у7). Квадратът между двете планети може да внася напрежение, но наличието на взаимна рецепция не говори за липса на интерес, безразличие.

Преди задаване на въпроса Луната е направила положителен аспект със Сатурн - двете планети управляващ петите ви домове, така че вероятно е имало нещо между вас. От друга страна, твоят у5 е ретрограден, а неговият е в знак на заточение, но в твоя 5 дом - според мен все още може да се говори за ситуация, в която и двамата изчаквате, макар че временно сте се дистанцирали един от друг - ти се дърпаш и го играеш ледена кралица, а той е близо до сърцето ти, но не се чувства много адекватен да изрази чувствата си, страх го е да се покаже уязвим.

Ако очакваш да се осъществи контакт между вас (по телефон, скайп, мейл), бих предположила, че по-скоро ти си човекът, който се е отдръпнал и го играе недостъпен, т.е. очаква другият да направи първата крачка.

Между твоя у3 и неговия у3 съвсем скоро предстои съвпад (цикъл Венера-Марс), сега се пържат в лъчите на Слънцето, не ви е леко и на двамата, страстите бушуват още. Не е изключено, ако се проведе разговор или се осъществи контакт, той да добие сексуален оттенък, натам клонят нещата.

Но да видим кой фактор ще надделее - Луна без курс или рецепцията между Меркурий и Юпитер. Евентуално може да има промяна в ситуацията от 7 април нататък.

Нужен е компромис.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2822 -: Април 03, 2013, 06:28:43 pm »
Да добавя още нещо, забравих да го напиша.

Същевременно твоят сигнификатор се намира в дома на квезита, това говори за твоя интерес към него.

Докато ретроградният Сатурн в 3 дом по-скоро загатва за нежелание първа да установиш контакт или че пребиваваш в пасивно изчакване.

Но твоят сигнификатор още не е излязъл от ретроградната сянка, на тоя етап нещата не са много ясни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2823 -: Април 03, 2013, 06:41:17 pm »
И после казваш, че не разбираш от хорарна астрология. Разбираш я, Лили. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2824 -: Април 03, 2013, 06:43:44 pm »
Ако въпросът е по-елементарен, тогава се включвам /импровизирам/.

Сега да не се обидите, че съм назовала въпросите ви елементарни.  :blink:

Но има по-засукани казуси, които изискват по-добра теоретична подготовка най-малкото, а аз една книга по Хорарна астрология не съм прочела.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #2825 -: Април 03, 2013, 06:45:11 pm »
Здравейте! Какво бихте казали по тази карта с въпрос: Ще ме потърси ли? Благодаря предварително за всеки коментар и разяснения по картата!

не

« Отговор #2826 -: Април 03, 2013, 06:51:32 pm »
Не, аз не се обиждам. ;D

И аз съм за "не", но не се обадих, защото тези дни вече разочаровах няколко кверента.
Луната е без курс. Има сходящ аспект между управителите на 3-тите домове, но те са изгорени, неговият У3 е и заточен плюс това. Някои казват, че Луна в Телец, Рак (дори и в знаци на Юпитер - Стрелец и Риби) може да действа донякъде дори и да е без курс. Но в този случай Луната е в лошо състояние (заточена). Това е моята аргументация. Все пак се надявам, че греша!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2827 -: Април 03, 2013, 06:52:39 pm »
Имах предвид потребителите, които обикновено задават въпроси в хорарните теми, ти отговаряш.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #2828 -: Април 03, 2013, 07:14:21 pm »
Здравейте, аз пак съм тук с въпрос :-[. Този път въпроса ми е провокиран от това,че човек с който имах връзка се опитва да поднови приятелството си с мен.Раздялата ни беше заради него и не особено приятна(Беше намесена бившата му приятелка,която го излъга че е тежко болна :( ). Днес отново ме потърси и се жалваше,колко много е сгрешил и как аз съм била права в подозренията си.Ще се радвам на всичко което ми кажете по картата :blink:,вече нямам чувства към него,но съм любопитна :-[. Благодаря ви предварително.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2829 -: Април 03, 2013, 07:29:37 pm »
Луна без курс на Имум Цели наистина отразява нагласа, че въпросът е приключил.

Бившият е представен от тронов Марс на ДС, а ти си Венера - буквално може да се интерпретира, че може би още се надява да те "подпали", т.е. отново да пламнат чувства между вас.

Може и да ти хленчи, но в хорара не ми изглежда като "губещ" мъж. Дори бих казала, че е твърдо уверен в това, което иска, и е готов да бъде инициативен и настоятелен. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #2830 -: Април 03, 2013, 07:52:32 pm »
Lillie , много  си права :blink:. Той наистина е мъж,който ще се бори докато получи това което иска и трудно би преглътнал поражение.Дори това,че имам чувства към друг човек не го притесни.Само каза "Сега си объркана и аз малко избързах с поканата за разходка.Няма да те притискам. Ще изчакам." ;D сякаш ще скоча в обятията му след всичко което ми причиниха.Отдавна съм им простила,но няма шанс с мен. Странното е,че вече за 3 път ми се случва мъж с които съм имала връзка да иска да поднови отношенията си с мен  :o.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2831 -: Април 03, 2013, 08:17:25 pm »
Странното е,че вече за 3 път ми се случва мъж с които съм имала връзка да иска да поднови отношенията си с мен  :o.

И при мен често така се получава. Имаш ли плутонови аспекти - към Слънцето, Луната или Венера? Плутон около ДС или в 7 дом евентуално?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2832 -: Април 03, 2013, 08:20:21 pm »
И при мен се случва няколко пъти бивши, които има за какво да си останат в миналото, да се опитват да подновят контакт с мен. Плутон е в квадрат с Венера и в тригон със Слънце (най-точният аспект в картата ми, Слънцето е У7).

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #2833 -: Април 03, 2013, 08:31:44 pm »
Lillie,Mirabella това е наталната ми карта.

« Отговор #2834 -: Април 03, 2013, 08:32:37 pm »
Здравейте момичета,ако е удобно и тази година,да ви попитам,пак същия въпрос,все още съм сама,скоро ще станат 6 години  :(.Ще имам ли скоро,сериозна връзка?
03.04.2013г
21:32ч София

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2835 -: Април 03, 2013, 08:37:27 pm »
Плутон е в квадрат с Венера и в тригон със Слънце (най-точният аспект в картата ми, Слънцето е У7).

В тази връзка се сетих за нещо, което е написала Карин Брандл в книгата си "Освобождаване от енергийни влияния и зависимости". Книгата е на психологическа тематика, но с езотеричен оттенък. Личи си, че авторката се занимава и с астрология. Та, сетих се, че на едно място авторката беше споменала за т.нар. "астрална пъпна връв", която продължава да съществува между душите на партньорите, след като отношенията вече са приключили на физическо ниво. Според авторката към такъв тип "пъпна връв" предразполага наличието на силни плутонови аспекти в радикса и синастрията.

Цитат

Има една астрологична особеност, която е свързана с наличието на астрална пъпна връв и явно благоприятства нейната поява. Разбира се, един-единствен аспект не е от решаващо значение, ако не се прибавят и други фактори. Но наблюдаваните от мен рапорти винаги бяха съпътствани от връзка между Венера и Плутон в синастрията на партньорите.
В резултат на тази констелация двамата могат да се окажат дълбоко очаровани един от друг, без да успеят да назоват конкретни основания за чувствата си. В зависимост от натюрела им констелацията може да отключи интензивна до маниакална страст, която не е задължи¬телно да е кармично обусловена, но току-виж се превърнала в по-сетнешна карма.
В синастрията впечатляват най-вече съвпадът (0-8° разстояние между планетите), опозицията (около 180°), квадратурата (около 90°) и секстилът (около 60°).
Веднъж наблюдавах истинска астрална симбиоза при точен съвпад на Плутон с Венера и доминираща позиция на Нептун в двата хороскопа (много силни медиумни способности). Връзката продължаваше повече от 10 години, но и двамата я усещаха като прекалено интензивна, за да послужи като основа за съвместен живот (...).

С това не искам да кажа, че наслагването на тези аспекти в двете натални карти неминуемо ще доведе до силна психоенергийна зависимост. Хороскопът показва само заложеното, което в течение на живота може да бъде култивирано, развито или загърбено. Както се казва: „Звездите не ни задължават с нищо!" Човекът е онзи, който решава как ще използва и реализира даденостите. Хората с такава квадратура помежду си би трябвало да държат на своите граници и да контролират потребността си да властват. Връзката им вероятно съществува, за да бъде отработена тази проблематика, и следователно служи като шанс за освобождаване от натрапливите поведенчески модели, които могат да възникнат от негативното отношение между двете планети. Венера е отдаващата се, стремящата се към сливане сила в нас, а Плутон е привлечен от всяка възможност за проява на власт. В резултат на това често се получава пълно себеотдаване или принудително подчинение на тази власт.

Тъй като Венера представлява женската страна на сексуалността, а Плутон - като господар на знака Скорпион - владее цялата сексуална сфера, резултатът от комбинацията може да е (според зодиакалния знак и разположението на планетите в домовете) силно и дори свръхсилно сексуално привличане. То също създава изключително благоприятна почва за възникване на трайни енергийни връзки, тъй като сексуалната енергия е един от главните окултни енергийни потоци на земния живот.

При тези предпоставки отношенията, чиято природа като правило не е сексуална (например в работната среда, между близки роднини), също могат да придобият субтилна сексуална окраска, която по понятни причини трябва да остане непроявена. Ако заложеното по природа не бъде осъзнато и изяснено с необходимата откритост, целият този комплекс може да се премести на астрално ниво, особено когато става дума за хора със силно въображение. Същевременно се образуват мощни енергийни връзки, които транспортират субтилната информация целенасочено и при определени обстоятелства могат да послужат дори за астрално отреагиране на възникналото напрежение. Голямата доза несъзнавани емоционални и сексуални съдържания  със сигурност води до постепенно нарушаване на общуването рано или  късно причинява експлозивно действие, което внезапно ги изкарва на повърхността.

Констелацията Плутон-Венера в двата хороскопа в много случаи говори за необяснимо фино упражняване на власт или пък за неудържима страст, съответно - безсилна любов, и най-често е индикатор за наличието на астрална пъпна връв. Ако преживее избавление или развитие (като се освободи от индивидуално присъщото властолюбие или безсилие) връзката Плутон-Венера обещава дълбоко удовлетворение в емоционален и сексуален план и истинско свързване на сексуалност и любов.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2836 -: Април 03, 2013, 08:55:15 pm »
Здравейте момичета,ако е удобно и тази година,да ви попитам,пак същия въпрос,все още съм сама,скоро ще станат 6 години  :(.Ще имам ли скоро,сериозна връзка?
03.04.2013г
21:32ч София

Не мога да определя хорара като изцяло нерадикален, но някак не ми се вижда много свързан с въпроса, който задаваш. Възможно е да си била изморена или раздразнена от нещо в службата към момента, в който е изникнал този въпрос в съзнанието ти.

В картата указания за романтична връзка като че ли не виждам засега, евентуално някой флирт в службата или покрай нея, но не мога да го твърдя категорично - двата сигнификатора са близо до Слънцето, Луната е без курс.

Изчакай известно време и задай въпроса пак, друг път.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2837 -: Април 03, 2013, 09:10:20 pm »
Lillie ,благодаря много,че ми отговори. :58:Да със новата работа,съм доста натоварена и изморена,а после занимание със детето ми ,той си е малък още и иска внимание,и не го интересува,че мама ходи на работа и нощни смени и  иска малко почивка  ;D.Но все се ,надявам че ще срещна подходящ човек  :rolleyes:
Приятна вечер  :wub:

« Отговор #2838 -: Април 03, 2013, 11:16:41 pm »
Много благодаря на всички за коментарите по моята карта! По отношение анализ на минало и настояще отново сте перфектни. Що се отнася до прогностиката за бъдещето, ще видим - имаме и "да", и "не" като отговор, все едно от двете трябва да се случи.  ;)

Лили, всяка дума, която си написала за ситуацията, е право в десятката, браво, поздравления!
« Последна редакция: Април 03, 2013, 11:21:29 pm от sunbeam »

« Отговор #2839 -: Април 03, 2013, 11:32:33 pm »
болна съм и емоциите ми надделяват разума.
питам ще срещна ли любовта скоро.
виждам, че няма да съм щастлива:Д