Здравейте!
От миналата година се интересувам от астрология, а от няколко дни – от хорарна. Прочетох де що намерих, принципите са ми вече доста ясни, но въпреки че прекрасно знам всички тълкувания на домове, планети и знаци, разчитането на картата ме препъва.
За формулирането на този въпрос ми трябваха няколко дни, всичко в главата ми е объркано. Записах часа в момента, в който чух въпроса ясно в ума си. (Е, може да ми се смеете, защото е много елементарен, но...) Въпросът е "Ще има ли развитие връзката ни с G.?"
С човека, за когото питам, имаме връзка от миналата година. Имаме желание и договорка за съвместно съжителство и деца, любовта е огромна и неповторима. Трябва да се тълкува по 5 дом – любовник, тъй като аз имам брак, превърнал се в някаква форма на съквартирантство и без интимни отношения. Много външни фактори и хора се намесват в отношенията ми с този човек и страшно пречат и даже в момента временно не поддържаме контакт само „мир да има“. Вярвам, че не се е отказал от мен. Луната обаче не случайно ми е в Козирог, защото в главата ми е предимно работа – искам да замина да работя в чужбина до месец (за което също трябва да направя карта, но и този въпрос не е оформен още) и в такъв случай, с моя човек ще се видим след месеци чак. Не знам дали няма да „му мине времето“ или аз да си променя отношението. Имам проблеми с обвързването – много трудно ми се получава, трудно допускам човек и се опасявам, че може да се затворя за него (или за всички въобще). Връзката ни почна точно в деня на преминаването на Сатурн от Везни в Скорпион, но това едва ли има отношение към хорарната карта. Пускам картата и пиша толкова много не защото има някакво значение какво ще се случи (ще стане каквото е писано), а за да ми помогнете стъпка по стъпка да разчета картата. Отговор „да, ще има развитие“ или „не, няма“, ок, обаче искам да науча нещо повече чисто астрологично. Ще направя кратко описание под нея, за да ми поправите грешките, ако има такива.
Благодаря ви за помощта!
Сигнификатор на кверента: Венера (управител на Везни – АС) съвпад с Юпитер в Близнаци в 9 дом (на който е управител) и с Меркурий (в заточение).
Слънце – управител на темата – в Близнаци в 9 дом. Слънцето е в съвпад с Марс, в секстил с Уран, квадратури с Нептун и Хирон.
Сигнификатор на въпроса (любовна връзка по 5 дом): Уран (управител на Водолей – на куспидата на 5 дом) в Овен в 7 дом. Сатурн гледа ли се като съуправител? (Той сега е ретрограден.)
Уран е в секстил със Слънцето.
Между сигнификаторите на кверента и на въпроса: Q (това не мога да го изпиша: „куинконс“ ли е, какво е?)
Луна в Козирог в 4 дом. В тригон с Марс.
Изпускам ли нещо важно?
ПП. Как се проверяват последващите аспекти на Луната докато напусне дома? Не знам как да "раздвижа" картата, за да го видя.