Здравей Гост

Меркурий

• 19 Отговора
  • 3634 Прегледи
*

АН

Меркурий
« -: Юли 13, 2005, 02:11:35 pm »
Както е в Лъв и както е без аспекти само със Слънцето, Сатурн и Уран, много му отива поговорката :

"Ум царува, ум- робува, ум- патки пасе"

:D
« Последна редакция: Юли 13, 2005, 02:16:46 pm от astro »

*

lin

Меркурий
« Отговор #1 -: Юли 13, 2005, 03:17:31 pm »
АН, имаш ли си някакъв повод да го отбележиш това?  ;)

Той Меркурий не от вчера е в Лъв...

Но е весела интерпретация  :D
Веднага си я наместих  ;)  

*

АН

Меркурий
« Отговор #2 -: Юли 13, 2005, 03:26:37 pm »
ами имам :D

изчезнала някакси капачката на резервоара на бензина на една количка :D  - и сега трябва да се измисли някаква рационализацийка поне временно, докато в някой от магазините се появи такава капачка:D

едно Близначе със силен Меркурий има заслуга за тая ситуация може би:D  

*

lin

Меркурий
« Отговор #3 -: Юли 13, 2005, 05:25:24 pm »
Ехе-е-е  :D  :D  :D
Това да му е проблема на Близначето  ;)
Има по-страшни неща, които и по-скъпо могат да ни струват.
Важното е то да гледа така на нещата, защото всъщност постоянно "си случваме" такива случки. ;)

АН, една друга тема ще отворя тук... че не ми се създава нова сега  :ph34r: ...
Четох в един руски форум мнението на една жена, която след сатурновата си революция най-после започнала да харесва мъже, различни от прототипа на баща й и най-сетне заобичала слънчевия си знак.

Та, има ли нещо в тази работа? Някаква зависимост?
Всички жени ли подсъзнателно търсим сходното с бащите си?
Аз лично се замислих дълбоко, защото винаги съм си давала ясна сметка за баща ми като родител и съпруг и нещата, които съм виждала като недостатъци откровено не съм си пожелавала да бъдат черти на моя избранник някой ден.
Обаче..... Винаги има едно обаче.... Оказва се, че най-сериозната ми половинка до момента в живота ми е до голяма сметка прототип на родния ми баща!  :D  (Да ми е жив и здрав милият ми татко!)
Има ли си звездно обяснение това?

*

лилид

Меркурий
« Отговор #4 -: Юли 13, 2005, 06:56:59 pm »
Цитат
ами имам :D

изчезнала някакси капачката на резервоара на бензина на една количка :D  - и сега трябва да се измисли някаква рационализацийка поне временно, докато в някой от магазините се появи такава капачка:D

едно Близначе със силен Меркурий има заслуга за тая ситуация може би:D
здравейте :D
 абе на това близначе да не би да са му викали Симеончо като малък  :rolleyes:

и какво ли що ли за патките ще да е ...

;)  

*

АН

Меркурий
« Отговор #5 -: Юли 13, 2005, 07:33:02 pm »
не може да няма - звездите имат обяснение за всичко :D

В интерес на истината, аз до сега не съм установявала такава закономерност, което не пречи тя да си съществува и само да си чака някой да я открие :D - нали всички закони така са открити :D

Да потърсим логика обаче....
1. Нашият хороскоп неминуемо има тясна връзка с хороскопите на родителите ни /пък и с хороскопите на разните хора, които в един или друг период от живота ни се приближават до нас/. Недостигът или излишъкът от единия хороскоп се компенсира или допълва от излишък или недостиг в другия.... Ако в радикса Сатурн е нехармонично аспектиран, то е твърде вероятно до революцията му да ни се наложи да се учим да го интегрираме приемливо. А има и толкова много неща, на които цял живот няма да се научиме :D

2. Познатите модели/в случая тоя на родител/ са си познати и внасят чувство за спокойствие и сигурност, дори когато някои неща не ни харесват...Едни хора имат нужда от сигурност повече от други...Ясно е кои зодиакални знаци ценят много спокойствието и сигурността :D А за това, че някои неща не ни харесват - сещам се за поговорката : "ела зло, че без теб по-зло" :D

3. А защо по време на Сатурновата революция...- нали тогава беше крайно време за прегледи, ревизии, инвентаризации и т.н. на модели, стреотипи, ценности и пр :D

4. Кармата.... - Сатурновата революция е свързана и с кармични разплати....

И понеже не случайно си обърнала внимание на тая тема по време на Сатурновата си революция, то можеш да сравниш Слънце, Марс и Сатурн от твоя хороскоп със същите планети от хороскопа на баща си и в хороскопа на партньора....Виж ги в какви знаци са и какви аспекти правят помежду си - интересно какво ще се получи...

*

АН

Меркурий
« Отговор #6 -: Юли 13, 2005, 07:41:44 pm »
Цитат
здравейте :D
 абе на това близначе да не би да са му викали Симеончо като малък  :rolleyes:

и какво ли що ли за патките ще да е ...

;)
здравей :D

в началото се чудех на това близначе дали да не му внеса малко политически нюанс, но после се отказах :D  - чела ли си Богомил Райнов? - има една доста хубава книга - Само за мъже /не е криминална  :D  - тъкмо се чудех тая вечер  коя книга да почета :D / Та там той говореше за една дама - излизала от неприятностите както патиците излизат от водата, изтръскват си перата и си продължават сухички напред :D - полезно умение за народа по наше време :D - остава ни да го усвоим :D  

*

lin

Меркурий
« Отговор #7 -: Юли 14, 2005, 09:55:20 am »
Цитат
И понеже не случайно си обърнала внимание на тая тема по време на Сатурновата си революция, то можеш да сравниш Слънце, Марс и Сатурн от твоя хороскоп със същите планети от хороскопа на баща си и в хороскопа на партньора....Виж ги в какви знаци са и какви аспекти правят помежду си - интересно какво ще се получи...
Привет!  :)

АН, повечето неща, които си изброила абсолютно пасват на моя недобре поставен Сатурн в радикса, който пък ми е управител на сферата 'партньорски взаимоотношения'.  :)

Да не говорим за култовата поговорка "ела зло, че без теб по-зло", която не бях чувала до сега...
Може би и да я прилагам подсъзнателно  :D

Хубавото е, че Сатурновата революция би следвало да ме излекува от подобни модели...
Поне до наякаква степен... щото пък нали съм земно Слънце!! :blink:  :ph34r:

А сравнението м-ду хороскопите...
Погледнах. Има някои неща, които би могло да се определят като подобни в единия и другия радикс.
Но ми е по-лесно да сравнявам самите хора.  :)  

*

Guest

Меркурий
« Отговор #8 -: Юли 14, 2005, 05:10:58 pm »
Цитат

АН, една друга тема ще отворя тук... че не ми се създава нова сега  :ph34r: ...
Четох в един руски форум мнението на една жена, която след сатурновата си революция най-после започнала да харесва мъже, различни от прототипа на баща й и най-сетне заобичала слънчевия си знак.

Та, има ли нещо в тази работа? Някаква зависимост?
Всички жени ли подсъзнателно търсим сходното с бащите си?
Аз лично се замислих дълбоко, защото винаги съм си давала ясна сметка за баща ми като родител и съпруг и нещата, които съм виждала като недостатъци откровено не съм си пожелавала да бъдат черти на моя избранник някой ден.
Обаче..... Винаги има едно обаче.... Оказва се, че най-сериозната ми половинка до момента в живота ми е до голяма сметка прототип на родния ми баща!  :D  (Да ми е жив и здрав милият ми татко!)
Има ли си звездно обяснение това?
здравей!

При мен се случи точно това :D

Но има една малка подробност, доста преди Сатурновата революция аз подсъзнателно търсих начин да се освободя от този модел и по времето й вече съвсем съзнателно го направих и сега съм доволна от това :D

а, за слънчевия си знак - какво означава да го харесваш или не :huh: аз просто се опитвам да го приема, но чак да съм се научила да го харесвам :huh: трудна работа

харесвам си едни по-други неща :rolleyes:  

*

lin

Меркурий
« Отговор #9 -: Юли 14, 2005, 05:40:51 pm »
Цитат
При мен се случи точно това :D
Е, значи си имало връзка със Сатурновата революция и звздите изобщо! :)

Кой си ти Guest, че не можах да те позная..  :ph34r: ?

*

АН

Меркурий
« Отговор #10 -: Юли 15, 2005, 11:23:42 am »
Цитат
Хубавото е, че Сатурновата революция би следвало да ме излекува от подобни модели...

Любимата ми поговорка за Сатурн си е :
"който знае да чака, всичко на време му идва" :D  

*

lin

Меркурий
« Отговор #11 -: Юли 15, 2005, 12:01:29 pm »
Цитат
"който знае да чака, всичко на време му идва"

Това е в моята градина, нали?! :D :D :D  ;)

АН, по някога се притеснявам, дали не съм станала прекалено пасивна с това чакане.
Всъщност аз не искам да чакам нещо или някого.
Точно на това се учих през цялото това време.
Но какво да се прави като има тоооолкова много неща, които не зависят от нас.  :(  :ph34r:

Може би поговорката да звучи като "който умее да разбира и приема... "
Чакането означава бездействие.
Извинявай, че съм се хванала за думата, но редовно разсъждавам над това дали в момента наистина живея или просто вегитирам...
Във външния свят съм доста пасивна все още, но поне вътрешния балансира външния.  :)  

*

Guest

Меркурий
« Отговор #12 -: Юли 15, 2005, 12:17:22 pm »
Цитат
Е, значи си имало връзка със Сатурновата революция и звздите изобщо! :)

Кой си ти Guest, че не можах да те позная..  :ph34r: ?
Здравей!

Не съм познато лице във форума, макар че чета почти всички коментари, но рядко се включвам :P

не знам, дали има връзка със Сатурновата революция, но със звездите изобщо сигурно-да :D както казва Ан звездите имат обяснение за всичко :D

струва ми се, че отделяте твърде голямо значение на Сатурновата революция :D

мисля, че тя няма да оправи и подреди събитията като с магическа пръчка :ph34r: поне при мен не се случи така :ph34r: това е по-скоро една вътрешна трансформация, за която аз лично се готвех много преди това подсъзнателно :)

е, виж за реалните събития-не знам :)  там вече времето ще покаже

след толкова вглеждане в астрологията през последните две години /горе-долу от започването на революцията/ до сега :)  мисля си, че реалните събития ще настъпят, когато спра да се вторачвам толкова в звездите или по-скоро да ги разглеждам като решаване на кръстословица в свободното си време :)

е, за съжаление още не съм достигнала този момент, но все някога ще стане :)

*

АН

Меркурий
« Отговор #13 -: Юли 15, 2005, 12:48:40 pm »
Цитат

АН, по някога се притеснявам, дали не съм станала прекалено пасивна с това чакане.

вън от астрологията, аз като започна да мисля в някоя насока дали пък не бездействам и не предприемам еди си какво си, ми се случва да реша да предприема нещо /колкото да се ориентирам дали съм на прав път с изчакването/ - ако не трябва да действам, въпреки опитите ми, не се получава...Ако трябва - то нещата сякаш са чакали начален тласък :) - но идеята за конкретна стъпва пак идва сама и импулсивно- имаш ли такава?

*

lin

Меркурий
« Отговор #14 -: Юли 15, 2005, 02:03:03 pm »
Цитат
вън от астрологията, аз като започна да мисля в някоя насока дали пък не бездействам и не предприемам еди си какво си, ми се случва да реша да предприема нещо /колкото да се ориентирам дали съм на прав път с изчакването/ - ако не трябва да действам, въпреки опитите ми, не се получава...Ако трябва - то нещата сякаш са чакали начален тласък :) - но
И при мен е така...
Предполагам при всички хора всъщност.

Цитат
идеята за конкретна стъпва пак идва сама и импулсивно- имаш ли такава?

Имам я отдавна в главата си.
Но тази стъпка не мога сама да я направя - ето пак не зависи само от мен.
И наистина опитвах, опитвах... заедно да я направим с този, от когото зависи, и той уж е узрял за това и сам го предложи... но стъпка реално няма.
Има само приказки отвреме-навреме  :ph34r:
Разказвала съм ти за ситуацията ми в работата - пак сме до под кривата круша с 2 думи.

Така че идеята за тази стъпка не бе импулсивна, а съвсем трезво обмислена и решена, но какво от това?!  :(  :ph34r:

Може пък мениджерът на звездите да смята, че само си мисля, че съм готова за тази стъпка, а реално да не съм.
Обаче бих му отговорила, че истинските резултати се постигат с работа и дела. Само така човек разбира става ли или не за нещо си.

Освен всичко, това че не откликват на молбата ми за Стъпка ;)  със сигурност не е заради съмнение във възможностите ми...
Всъщтност вече вобще не разбирам защо е.
Уж интересите ни са еднакви :ph34r:

Явно наистина е решение свисше.
« Последна редакция: Юли 15, 2005, 02:04:09 pm от lin »

*

АН

Меркурий
« Отговор #15 -: Юли 15, 2005, 02:21:48 pm »
Цитат
Имам я отдавна в главата си.
Но тази стъпка не мога сама да я направя - ето пак не зависи само от мен.
И наистина опитвах, опитвах... заедно да я направим с този, от когото зависи, и той уж е узрял за това и сам го предложи... но стъпка реално няма.
Има само приказки отвреме-навреме  :ph34r:
Разказвала съм ти за ситуацията ми в работата - пак сме до под кривата круша с 2 думи.

Така че идеята за тази стъпка не бе импулсивна, а съвсем трезво обмислена и решена, но какво от това?!  :(  :ph34r:

Може пък мениджерът на звездите да смята, че само си мисля, че съм готова за тази стъпка, а реално да не съм.
Обаче бих му отговорила, че истинските резултати се постигат с работа и дела. Само така човек разбира става ли или не за нещо си.

Освен всичко, това че не откликват на молбата ми за Стъпка ;)  със сигурност не е заради съмнение във възможностите ми...
Всъщтност вече вобще не разбирам защо е.
Уж интересите ни са еднакви :ph34r:

Явно наистина е решение свисше.
Я тогава за всеки случай да погледнем и звездите :D

Поне е ясно, защо ти се искат конкретни нещица- тр.Слънце активира наталния Марс :D

Пък като става въпрос за работа, то тр.Венера и Меркурий тия дни благоприятно аспектират управителя на професия и реализация - пък там нещата трайно са подвластни на тр.Уран още :D - та очаквай всичко, т.е. възможни са промени :D - после пък да не почне да ни се иска спокойствие :D - щото и така ни се случва, нали :D -тия наши неподвижни Слънца :D  

*

lin

Меркурий
« Отговор #16 -: Юли 15, 2005, 02:29:51 pm »
Благодаря АН!

Оптимистично звучи.
Пък и ще видим какво ще донесе квадрата Сатурн / Уран след месец.

А на мен и в момента не ми е приспивно на работа.
Работа си имам доста...
Това, за което се тръшкам /малка хипербола ;) / е нова отговорност и започване на нещо, което ще ми даде възможност да продължа пътя си.
Сега стоя на едно място.
От наистина много време вече  :ph34r:  :(  :angry:  

*

АН

Меркурий
« Отговор #17 -: Юли 15, 2005, 04:59:56 pm »
ами ако гледаме тоя секстил между тр.Юпитер и наталния Нептун/на който тепърва му предстои да стане точен :) -т.е. пак подсказва да се запасиш с още малко търпение:)/, то не може да няма шанс скоро за професионални успехи - и понеже секстилът е между въздух и огън, възможността сама ще дойде, пък на теб ще ти остане да се възползваш от нея :D

Силата на нашата Луна в Близнаци нали беше да не позволи на емоциите да взимат връх над разума :D  

*

lin

Меркурий
« Отговор #18 -: Юли 15, 2005, 05:29:04 pm »
Малко останало значи!  :D
Ще се похваля като има за какво :)

Цитат
Силата на нашата Луна в Близнаци нали беше да не позволи на емоциите да взимат връх над разума biggrin.gif

Абсолютно! Добре си действа Луната ми в Близнаци.  :)
Но ей така за разтуха, няма лошо да си помърморвам по малко. ;)  

*

ДД

Меркурий
« Отговор #19 -: Юли 17, 2005, 03:13:41 am »
За капачката и резервоара :D :
Един колега си направи капачка от буркан на детско пюре :D