Здравей Гост

Мунданна опозиция Юпитер-Сатурн

• 23 Отговора
  • 3931 Прегледи
*

Stella

• 7765
Мунданна опозиция Юпитер-Сатурн
« -: Февруари 18, 2011, 04:09:23 pm »
Снощи гледах картата на точната опозиция. Принципно съм забелязала, че тази опозиция се проявява като трудности при юридическите взаимоотношения и ограничения при сключването на договори. При мен опозицията се случва по оста 1-4, а освен това и домификацията при точния аспект изцяло повтаря моята персонална домификация. Сигурно пак ще се отложи делото за жилището на майка ми. При вас къде ще се намести тази мунданна опозиция и как очаквате да се прояви?

ПП. Между другото Уран тъкмо е влезнал в Овен.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Мунданна опозиция Юпитер-Сатурн
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2011, 04:18:55 pm »
Рано ми е да я мисля.... ;D....,активира с куинконс МЦ...и с квадратура марс в картата ми....-1*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2011, 04:50:34 pm »
Рано ми е да я мисля.... ;D....,активира с куинконс МЦ...и с квадратура марс в картата ми....-1*

Много си права. Кардиналната тао-квадратура, особено към Марс...не иска "мислене", а действие.  :umnik:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2011, 04:56:09 pm »
Точно на ИЦ-Сатурн/ Мц-Юпитер.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2011, 05:01:30 pm »
При мен е 12/6
Много се извинявам, Стела, но как точно през 1/4 се реализира опозиция? Сигурно аз нещо недоглеждам
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2011, 05:56:20 pm »

Много си права. Кардиналната тао-квадратура, особено към Марс...не иска "мислене", а действие.  :umnik:

И ситуацията е интересна.... ;D..
ОПОЗЕТО Е НА К5/К11 , към упр. на 5-ти....
Лелееее, леле,леле....Май спирам да ги следя....Съсипаха ме... ;D :-\ :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2011, 06:18:28 pm »
При мен е 12/6
Много се извинявам, Стела, но как точно през 1/4 се реализира опозиция? Сигурно аз нещо недоглеждам

Хахахаа! Баш си доглеждаш.  По оста 10-4 се намира опозицията (изтървала съм нуличката). Сатурн транзитира в 10-ти, а Юпитер - в 4-ти дом.

*

Santi

« Отговор #7 -: Февруари 18, 2011, 06:27:38 pm »
Тая мунданна опозиция ще ми се разиграва в/у луната(у5) и домове 1/7  ;D ...

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2011, 09:42:06 pm »
А, благодаря - при мен е 6 - 12 домове, Сатурн е точно между Слънцето(16*) и Мерка ми (14*) в 6-ти, а нат. ми Юпитер е 20* овен в 12 - ти. Мирише ми на "Юпитер в 12 -ти е като твой ангел-пазител". Как мислите? :blink:

« Отговор #9 -: Февруари 19, 2011, 03:06:10 am »
Интересноооо... Tr. Юпитер в съвпад с нат. Юпитер и двамата в опозиция с tr.Сатyрн, който е в съвпад с нат. Мерк по оста 8/2...
 :thinking:

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2011, 03:25:38 am »
А, благодаря - при мен е 6 - 12 домове, Сатурн е точно между Слънцето(16*) и Мерка ми (14*) в 6-ти, а нат. ми Юпитер е 20* овен в 12 - ти. Мирише ми на "Юпитер в 12 -ти е като твой ангел-пазител". Как мислите? :blink:

Това е чудесно...а има ли рутинна и скучна работа по Сатурн в 6-ти ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2011, 03:27:47 am »
Интересноооо... Tr. Юпитер в съвпад с нат. Юпитер и двамата в опозиция с tr.Сатyрн, който е в съвпад с нат. Мерк по оста 8/2...
 :thinking:

Меркурий в съвпад със Сатурн - имах трудности и забавяне при сключване на трудов договор, но при мен беше по оста 3-9, а натален Меркурий ми У6.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2011, 03:38:29 am »
При мен ще се случи по оста 3ти-тр сатурн и 9ти- тр юпитер.
Тр юпитер ще е в съвпад с меркурий и хирон,а тр сатурн с уран У7. :-\

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2011, 03:47:27 am »

Това е чудесно...а има ли рутинна и скучна работа по Сатурн в 6-ти ?
Рутинна работа - да, но не е скучна. Има и забавяния в професионално отношение.

« Отговор #14 -: Февруари 19, 2011, 03:47:45 am »
При мен ще е в съвпад с върховете на оста 3-9 дом  :-\ :-\ :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #15 -: Февруари 19, 2011, 04:13:24 am »
при мен опозето Сатурн /Юпитер е  във 2 / 8 дом,  урок е да не се вкарвам в дългове, да не тегля заеми, кредити,ма ще го науча на второ четене
като Сатурн ме стагнира в 2 дом , казва пести,трудно ще изкарваш пари :(
а Юпитер във 8 е широкопръст ,гледа оптимистично и отсича харчи,дори и  заем ще си осигури :P
а реалиста седи и ги чака търпеливо да се разкарат от финансовите домове ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 09, 2011, 10:07:03 pm »
при мен опозето Сатурн /Юпитер е  във 2 / 8 дом,  урок е да не се вкарвам в дългове, да не тегля заеми, кредити,ма ще го науча на второ четене
като Сатурн ме стагнира в 2 дом , казва пести,трудно ще изкарваш пари :(
а Юпитер във 8 е широкопръст ,гледа оптимистично и отсича харчи,дори и  заем ще си осигури :P
а реалиста седи и ги чака търпеливо да се разкарат от финансовите домове ;)

Той моя наталния Юпитер е в 8-ми, но винаги ми защитава спестените пари. А Между другото по 2-ри дом са джобните и парите за харчене. сатурн тук би следвало да те прави пестелива.

*

tadj-all

« Отговор #17 -: Март 09, 2011, 11:35:14 pm »
Юпитер и Сатурн цикъла, който е изключително значим във всеки един човешки живот(да не кажа и че е най-значимия в израстването), при тази опозиция не е сама! Тук имаме и близката опозиция на Слънце/Сатурн, което значи, че Сатурн е най-близко до Земята и е ретрограден.

Тук имаме три цикъла събрани в едно:

Слънце/Сатурн опозиция(веднъж в годината;два пъти за един знак) - момент на поглеждане на "как се движи" в рамките един човек. Осъзнат бунт срещу нормите и правилата. Воля (чудя се, дали думата желание не е по-удачна, но в случая мисля, че не е) за промяна на статуквото.

Слънце/Юпитер съвпада(веднъж в годината) - възможност, успех, късмет и справяне с всички трудности с които човек се заеме. Говоря генерално, но този съвпад и цикъл е един от най-приятните за външна реализация (И Слънце и Юпитер търсят навън...)

Юпитер/Сатурн опозицията(на всеки 18-20години) - Развиване на по-дълбок житейски мироглед. Добиване на практически(Сатурн) опит (Юпитер) в живота; създаване на нови полета на власт и структура; пробиви в духовните сфери и т.н.

Тъй, като знака е Овен-Везни и колкото акцентът да е върху Сатурн, заради близостта и ретроградието и екзалтацията му, то Юпитер изобщо не е за подценяване, като възможности, които сипе и ще сипе.

* За мен тази опозиция Юпитер/Сатурн в случая е изключително Уранова по замисъл без да замесвам Уран, като планета. Касае главно - трудно взимане на избор; възпрепятстване на осъществяване на желанията; бунт, преврат, опит за нови възлови начала в много от изградените структури на всяка една организация, независимо от естеството и положението й.

** За общи характеристики - трудности във взаимоотношенията. Няма да се учудя някоя агенция да отчете бум на разводи.

« Отговор #18 -: Март 09, 2011, 11:52:52 pm »
Само тази опозиция да беше.. , а то на 29.03 моя милост има Лунар, с АСЦ Овен съвпад натален МС иДСЦ Козирог в 6дом в съвпад натален Сатурн. И за да е още по-гадно Слънцето е в градуса на Луната 8гр на Водолей.
Ми "голяма активност" са задава... от една страна тр. Сатурн върху нат.Слънце ме е "заковал" в къщи, че и една ръка ме боли, от другата Юпитер ми намига, че не е страшно..
Явно "голям екшън" ме чака.

*

holanda

« Отговор #19 -: Март 10, 2011, 12:13:22 am »
при мен Асц-Дсц.Забавно е...:))