Здравей Гост

Самодостатъчността/Бракът/Любовта - възможни ли са заедно и поотделно

• 108 Отговора
  • 16157 Прегледи
*

abroad

• 2187
Замислих се...точно сега върху този триъгълник, затова и слагам картата на момента, ясно какво го е провокирало :blink:

По отворен и неясен остава отговорът, мисля.
Съзнанието не стига до задоволителни отговори, като не познава добре подсъзнанието, а последното се оказва далеч по-мощна сила при привличане и отблъскване на събития.
Възможно ли е да си достатъчен сам за себе си, но да влезеш в съюз в някакъв момент, без да губиш идентичност и доволно да съвместяваш и двете. В какъв момент се случва? Ако допуснем, че е в резултат на заглушаване на първото ще дойде време, в което дисбалансът ще се възстанови. Едното ще отпадне, в зависимост от степента на сила между двете. А, възможно ли е да се уравновесят, освен чрез разграничаване (т.е. нещо като разделното хранене) или това е единствения възможен избор :-\
Същото важи и за първото и третото. Малко по-сложно става, ако включим и трите заедно в схемата.

---------------------------

Ако допуснем, че според подсъзнателните ни търсения независимостта остава приоритетна, то стигаме отново до нарушена хармония, следователно не това е решението :lol: и връщаме по-горе.

*

abroad

• 2187
Общо взето, Вселената откликва на търсенията ни, ако сме съвсем наясно точно какви са те, може би щяхме да си ходим все доволни. Но комай хич не се получава така :rolleyes:

*

Stella

• 7765
Общо взето, Вселената откликва на търсенията ни, ако сме съвсем наясно точно какви са те, може би щяхме да си ходим все доволни. Но комай хич не се получава така :rolleyes:

Каквото е горе, това е и долу и обратното. Вселената винаги откликва на търсенеята ни, независимо дали сме наясно какво точно искаме. Колкото по-неясно сме дефинирали търсенеята си, толкова по-голямо е разочарованието, понеже допускаме повече компромиси, оставяйки си вратички за това.

Колкото по- малко сме наясно с това какво искаме, толкова повече други хора са способни да ни влияят, налагайки ни своята воля и толкова по-склонни сме да правим компромиси.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
това ясно :blink:
но не ми отговори, възможно ли е да си останеш самодостатъчен, в същото време да влезеш в брак, като си задоволяваш и нуждата от любов, без да е необходимо трите да са взаимосвързани
и как се уравновесяват двете или трите в едно, без всяко поотделно да пречи на случването на останалите..

*

Stella

• 7765
това ясно :blink:
но не ми отговори, възможно ли е да си останеш самодостатъчен, в същото време да влезеш в брак, като си задоволяваш и нуждата от любов, без да е необходимо трите да са взаимосвързани
и как се уравновесяват двете или трите в едно, без всяко поотделно да пречи на случването на останалите..

Всичко е възможно...стига да намериш човек, който изповядва същите ценности. Винаги съм поставяла на по-високо ниво връзката между двама независими личности. Не случайно в астрологията домовете на брака/секса и лъбовта са различни. Идеалният случай се среща рядко. Затова и аз никога, никого не осъждам за неговите избори. Ако двама души изберат да живеят по определен начин, това си е техният начин и светът няма право да им се бърка в отношенията с предразсъдъците си.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
тук изглежда да сме доста самодостатъчните :P
питам се - успяваме ли да сме си доволни?
защо отблъскваме вероятностите за привличане на някого, въпреки подходяща звездна конфигурация, например?
защо връх взема дистанцираността?
какво трябва да се случи с нас самите, за да балансираме нарушено равновесие, като проява на външното отражение

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
защо отблъскваме вероятностите за привличане на някого, въпреки подходяща звездна конфигурация, например?
какво трябва да се случи с нас самите, за да балансираме нарушено равновесие, като проява на външното отражение

Аброуд, според мен първо идва да се научиш да си бъдеш самодостатъчен и чак след това да влезеш във връзка. първо трябва да се чувстваш добре със себе си, да се научиш да обичаш себе си и тогава да бъдеш с друг човек. това е безусловната любов - да даваш само без да се интересуваш какво получаваш. това е истинската връзка!

ако не си се научил да бъдеш самодостатъчен, то ще тровиш другия постоянно да е до задника ти и всъщност ти се превръщаш само в един консуматор на всичко - дори и на любовта...

любовта и връзките трябва да се дават и да носят любов и радост, но за съжаление в нашият свят са толкова деформирани, че чак е страшно...

да не бъркаме обаче самодостатъчността със самогъзието, защото са коренно различни неща  :P

това е като с буквите:
ако си успял да си интегрираш правилно хороскопа, то ти си успял да се превърнеш в кръг О ... ако не си успял, то ти си оставаш С - полукръг. когато се срещнат два полукръга, то винаги единият се опитва да обвие другият или да си наложи на другия - това не е връзка, а борба за надмощие... обаче ако си станал кръг, то ти ще можеш да съжителстваш само с друг кръг, а два кръга един до друг правят знака на безкрайността или концентричните кръгове, което си е отново безкрайност, тоест такава връзка има доста дълъг живот...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
Да си самодостатъчен означава да си поставил центъра на сигурността вътре в себе си. Да можеш да разчиташ на себе си изцяло, а не да се надяваш, че ще си набавиш това, което ти липсва в друг човек, който те допълва, понеже идеална хаармония с друг човек няма. Успешната любов означава да се свържем с друг човек, който да споделя същите ценности. Подобното привлича подобно. Другото е влюбеност, която малко по малко подкопава увереността ни в своите собствени сили и засилва гравитирането ни около онова чувство за сигурност, граничещо със страха от обвързване, щото ако загубим този човек - губим част от себе си....понеже той ни "завършва".

Аз също се включвам към самодостатъчните в този форум...Дълги години се мислех, че имам нужда от половинка, щото не се чувствах достатъчно силна, но в крайна сметка го проумях - че всичко е в мен.
  Аброад, въпреки абстрактното ти мислене, въпроса който задаваш - мисля че не е възможно. Не сме стигнали до там - повечето на тази планета

*

Stella

• 7765
Аброуд, Вещичка, елате с мен в темата за Тарото, че нещо съм се зарибила и имам нужда от помощ.

*

Stella

• 7765
това е като с буквите:
ако си успял да си интегрираш правилно хороскопа, то ти си успял да се превърнеш в кръг О ... ако не си успял, то ти си оставаш С - полукръг. когато се срещнат два полукръга, то винаги единият се опитва да обвие другият или да си наложи на другия - това не е връзка, а борба за надмощие... обаче ако си станал кръг, то ти ще можеш да съжителстваш само с друг кръг, а два кръга един до друг правят знака на безкрайността или концентричните кръгове, което си е отново безкрайност, тоест такава връзка има доста дълъг живот...

Много точно си се изразила...мислим еднакво с теб.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Аброуд, Вещичка, елате с мен в темата за Тарото, че нещо съм се зарибила и имам нужда от помощ.

златничкото, може ли по-късно, че си додах само да се наплюскам и пак изфирясвам да броя населението. като се прибера и приключа с анкетните карти ще вляза тук и ще дойда при тарото  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

• 2187
усещането за самодостатъчност в чистия му вид възпрепятства второ и трето...
всеки момент предстои възврат на възлите по линията 1-7, уран квадратира сатурн и аспекти юпитер/венера, заедно със сатурн/венера не успяха да им "надвият" :-[, чудя се "а, трябва ли"
след като продължавам да се питам, очевидно трябва...

*

Stella

• 7765

златничкото, може ли по-късно, че си додах само да се наплюскам и пак изфирясвам да броя населението. като се прибера и приключа с анкетните карти ще вляза тук и ще дойда при тарото  :blink:

Тупре, тупре! дано доживея ....

*

Stella

• 7765
усещането за самодостатъчност в чистия му вид възпрепятства второ и трето...
всеки момент предстои възврат на възлите по линията 1-7, уран квадратира сатурн и аспекти юпитер/венера, заедно със сатурн/венера не успяха да им "надвият" :-[, чудя се "а, трябва ли"
след като продължавам да се питам, очевидно трябва...

Не може да го възпрепятства. Т.е. може, но само ако поставяш знак за равенство межзу самодостатъчността и егоизма. Стремежът към любов и единение с друга завършена личност е също стремеж на самодостатъчния човек.

Ще ти дам примера с мен и моя приятел. И двамата имаме новолуния - моето във водолей, неговото в овен. и двамата сме си самодостатъчни, но имаме и нужда да се грижим един за друг и се чувстваме добре заедно. Значи любовта е възможна...и двамата не вярваме в брака и двамата нямаме законен брак и едва ли някога ще имаме.

*

Vision

• 3523

мислех го това скоро и стигнах до извода, че нямам нужда от друго, освен от секс, а това не е достатъчна причина да влизам във взаимоотношения с някого..ако имах нужда да давам и получавам любов и т.н. щеше да е по- различно, но никой човек не заслужава да го използват само за секс, затова нямам право да искам такова нещо..пък в крайна сметка се оказва, че мога да си живея /без да полудея/ и без секс, та няма смисъл да се насилвам за каквото и да е.. ;D

но не съм си самодостатъчна..получавам много от близките и приятелите..неща, без които не мога..но за сериозна връзка трябва и нещо друго..нещо, което имах преди години, но вече съм го изгубила /за щастие/- някакъв глад за близост имаше, а сега го няма..а и вече не мога да си представя да живея с друг човек..

но не изключвам възможността някой ден да намеря някой друг като мен, за когото няма да е обида, а ще е облекчение да се среща с някого само за едното *****..и после всеки да си живее своя живот до другата среща.. :P

обаче ме е страх, че ако срещна такъв човек, каквато съм патица, може пак да се влюбя..а това не го искам..  :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
стигнах до извода, че нямам нужда от друго, освен от секс, а това не е достатъчна причина да влизам във взаимоотношения с някого..ако имах нужда да давам и получавам любов и т.н. щеше да е по- различно, но никой човек не заслужава да го използват само за секс, затова нямам право да искам такова нещо..

Е, брей! Ти пък попитай,  може да няма нищо против човека!  ;D

*

Stella

• 7765

обаче ме е страх, че ако срещна такъв човек, каквато съм патица, може пак да се влюбя..а това не го искам.
:-\

Е, това е най-важното! Да знаеш какво искаш!

*

Vision

• 3523

Е, брей! Ти пък попитай,  може да няма нищо против човека!  ;D

мъжете са станали много чувствителни..като се опитах да обясня тази теория, бях обвинена, че съм се превърнала в мъж, засега психологически, но може след време и пенис да ми порасне..като че ли е нормално за мъжете да искат само секс, а за жените е ненормално..кой каза кое е нормално и кое не е??...така било заложено от природата, гените, хормоните и бла-бла-бла..след дълъг разговор на маса се оказа, че така се засяга дълбоко подтиснатият страх на мъжете от матриархат..защото ако не могат да са сигурни, че жената е влюбена в тях, за какво са и въобще..някак са ненужни..а те пак могат да са нужни като приятели, но не го искат това, искат да са мъжкари..затова си ходя сама..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
Имам приятели-мъже с такива отношения. В началото са много въодушевени и запалени, ама после изведнъж почват да се подтискат, че ги ползват за вибратори. И следват драми. Питам ги, добре, искаш ли да задълбочиш отношеията си с момичето, ще живееш ли с нея, ще я покажеш ли на приятелите си. "Ами не, почти не я познавам, нямаме нищо общо..." "Е, тогава защо държиш да я влюбиш в себе си, та после да се чудиш как да избягаш?"  "Ами, чувствам се употребен..."
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda