Здравей Гост

Самодостатъчността/Бракът/Любовта - възможни ли са заедно и поотделно

• 108 Отговора
  • 16166 Прегледи
*

tanina80

Танина, не спомена ли нещо за операции?!
Да, споменах  :-[ И се притеснявам ... да я правя ли, да не я ли правя, кога и как ...защо, къде ... и така  ;) Засега не съм определила дата, ама то май с една може и да не ми се размине ... абе като цяло тялото ми май е за основен ремонт  :-X Или само главата  ;D, не мога да измисля още кое от двете, а и доктора незнам ... от доктор ли се нуждая или от нещо друго  :wub: (както ти казваш - дивото зове ..., ама мен ме е страх  ;)) И другото, от което ме е страх, ако пак отложа тази операция (вече един път я отложих преди има няма 6-7 години ...) това добре ли ще е или не? Да отлагам още или да се мятам под ножа, това е въпроса за всичко, около мен в момента - и за здраве, и за работа, и за семейство .. Също така ми е трудно да реша как ми е по-добре да живея - на бързи, или на бавни обороти  ;D
То май няма накъде да отлагам вече  :-\, сигурно това е някакъв Сатурнов възврат, предполагам, че преди седем години като се отказах от операцията ...и един куп работи лоши ми се стовариха на главата ..., така че ... май този път ще трябва да слушам ... дано само не пукна преди да се реша да действам  :mellow:  :-[

А и то операции, операции ..., ама то едно се оправя, друго се разваля после ...може ли човек цял живот така да живее ..., то след още няколко възврата, може направо да трябва да си правя ново тяло  :-\ ;)

« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 07:38:39 am от tanina80 »

*

sunrain

• 6710
И аз да влетя брутално, но по темата.

Има ли област в живота си, на която се опираш така, че да не можеш без нея?

Да си изпадала в зависимост от нещо такова или от конкретна връзка в миналото? Първи вероятен отговор. Научила си се да не вървиш по пътя така и сега, след като си намерила себе си следват два други варианта – страх от изпадане отново в зависимост или просто /което ми се струва/ не си срещнала подходящата си завършена и самодостатъчна :P половинка. 

И малко по картата, защо я избягвате, много теории до тук. Тя какво показва?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
Аз ще пробвам... :rakeattack:

Една Луна тъкмо влязла във Везни, при това в свой дом - да го кажем готова да се свърже с някого, но преди това е настъпил конфликт между нея и останалия свят...свят, който се движи в неписани рамки, където действат закони на равновесието и където всичко намира своето лесно обяснение, но в същото време е в състояние да й внесе смут и объркване, няма я стабилната почва под краката на Луната. Уран/Нептун  в съответните знаци и взаимна рецепция и т.н., ако обърнем поглед към Юпитер и останалите.

Луната сама по себе си има нужда от сигурност, от поне усещане за нещо такова, накъде само се е засилила – право към Сатурн, в прегръдките на опозиционния си партньор, където, макар и спирачка за емоционалния й нрав, среща корените на своята най-деликатна същност и с общ управител Венера – мисията изглежда възможна, да задоволи своите потребности. 

С вписани знаци в 11/5-ти още един акцент върху любовните теми, на които очевидно не им е настъпило времето да разгърнат своя потенциал, но ако това стане ще са дълбоки и изцеляващи или просто  разтърсващи и всичките му там аналогии Скорпионови, с насладите по Телец. ;) И аз си теоретизирам сега, не се връзвай. Но, ако трябва да го подплатя астро - Луната след всички предизвикателства, които я очакват в квадрат с Плутон, съвпад със Сатурн, негативен с Венера най-накрая тя завършва своето изпитание с тригон към Марс и Нептун. Което следва да отключи ситуацията и или поне да даде отговор на търсенията й.         

Какъв уникален момент си избрала за формулиране на въпроса в конкретика. Колко е показателна картата – Луната си ти и те вълнуват все въпроси за смисъла, бъдещето и партньорствата. Нейният диспозитор е Венера, която пък е свързана със Сатурн. Това е. Козирог си, твоят управител транзитира в знака на връзките, неименуемо следва преразглеждане на темата и оформяне на новите представи и цели. Дрън, дрън, че от там, където мине Сатурн няма промяна и новости, просто крачките следват едно щателно анализиране, а не втурване през глава, както е при Уран. План, стратегия и действие – това е Сатурн. А на теб може и да ти трябва един Уранчо да те сграбчи и да нямаш възможност за размисли-  шегувам се вече. :97: 

*

tanina80

Sunrain това дето си ми го пуснала какво е  :-\. Някакъв хорар ли що ли?
Между другото по заглавието на темата ... незнам още отговора на това, но може би ще го науча все някога  :-\ По принцип в момента мисля, че не са възможни поотделно. Мисля си, че трябва да са заедно. Нетрябва да има любов без брак ... оф незнам, кой ги мисли тия сложни въпроси  :34:.

*

Vision

• 3523

опитвам се разбера защо
2012 Сатурн ще стъпи върху Уран - връх на таото със Слънце/Луна - това може да означава още по-голяма пречка и отново оправдание за неслучване...
не е за първи път - значи отговорът е друг, но кой е
не разбирам, толкова ли е лошо д апитам защо :-\

спокооойнооо...аз ще докажа тази година, че се случва това, което искаме да се случи, независимо какво показват звездите и по колко астро техники се потвърждава..важното е само да намериш друг начин да ги изразиш.. ;)
като го направя това- въобще няма да ти пука вече от никакви аспекти.. ;D

в края на краищата има един, който е създал звездите..и той се смее последен.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
И малко по картата, защо я избягвате, много теории до тук. Тя какво показва?

Аз коментирах картата на Аброуд - нейната натална карта с транзитите като и показах една перспектива, обаче тя иска тук и сега да си отговори на въпросите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765

опитвам се разбера защо
2012 Сатурн ще стъпи върху Уран - връх на таото със Слънце/Луна - това може да означава още по-голяма пречка и отново оправдание за неслучване...
не е за първи път - значи отговорът е друг, но кой е
не разбирам, толкова ли е лошо д апитам защо :-\

спокооойнооо...аз ще докажа тази година, че се случва това, което искаме да се случи, независимо какво показват звездите и по колко астро техники се потвърждава..важното е само да намериш друг начин да ги изразиш.. ;)
като го направя това- въобще няма да ти пука вече от никакви аспекти..
;D

в края на краищата има един, който е създал звездите..и той се смее последен.. :blink:

Аз изпитвам страхопочитание към Съдбата! Именно, този който е създал звездите си знае работата. Аз нали ви казах как срещнах моя човек? Може да се повторя, но примера е от действителността, а не от сапунените сериали и е много показателен. Майка ми умираше и не можех да планирам за повече от 2 дни напред. Упорито отказвах да потвърдя участието си в един 10 дневен семинар, а тряьбваше поне 2 месеца предварително. Въртях, суках някой друг от моя екип да отиде. Обаче хората казаха - не, ти ще дойдеш. Отивам на семинара, срещам човека. После се оказа, че сме живяли 6 години врата срещу врата - аз от едната страна на улицата, той от другата, без да сме се срещали някога в квартала. В хотела се паднахме врата до врата. Моят Меркурий - У7/9 е в 3-ти дом - ще е съсед вероятно или ще го срещна на семинар. Неговата Венера У7 е в 4-ти дом (в дома или близо до него)....Дали господ си знае работата? Разбира се, аз се бях "подготвяла" за срещата отдавна, но в конкретния случай настоявах да не ходя, докато не ме "бутнаха" да отида. А можехме с него да се срещнем преди 6 години, например! Но не сме...значи има си време за всичко!  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

Така е, има си време и то все никога за нищо не ми стига, затова сега си правя уж преорганизация на приоритетите ... пък да видим.

*

sunrain

• 6710

Танина, двата ми поста са не към теб, а към авторката на темата.

Аз коментирах картата на Аброуд - нейната натална карта с транзитите като и показах една перспектива, обаче тя иска тук и сега да си отговори на въпросите.

Да, в масовата си част коментарите не бяха, иначе четох твоите постове и разбрах, че ги отнасяш към натала й, тука много не сме май, дето познаваме картата й, аз веднъж я издирих все пак и сега ще трябва да си я припомня. :P Но може Аброад наистина да не се вълнува от вероятностите по нея, че е от неверующите в астрологията, а да търси просто отговор на въпросите си, от друга страна що щеше да пуска карта.
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 08:17:50 pm от sunrain »

*

tanina80

Танина, двата ми поста са не към теб, а към авторката на темата.

Еее значи, пък аз така да се зарадвах, че някой ми обърна внимание  ;D ;) Стават и грешки  :-[ И все пак не ми отговорихте, това хорар ли е или що?

*

sunrain

• 6710
И все пак не ми отговорихте, това хорар ли е или що?

На 1ва страница Аброад е пуснала карта. Не е зададена темата във вид на хорар определено, но тя ни е показала с нея в кой момент и защо са подбудите за нейното питане, може би, ако искаме да го ползваме като помощен инструмент в отговора. ;) Това са транзитите към въпросния час, нищо повече, моето вече си е някакъв експеримент. Къде да ти обърнем внимание? Чета, те чета и не мога да разбера какво всъщност те тревожи. Така, че ако искаш ни насочи по-конкретно в твоята тема и все някой, който прецени, че може, ще се включи.        

*

tadj-all

Цитат на: abroad
Възможно ли е да си достатъчен сам за себе си, но да влезеш в съюз в някакъв момент, без да губиш идентичност и доволно да съвместяваш и двете. В какъв момент се случва? Ако допуснем, че е в резултат на заглушаване на първото ще дойде време, в което дисбалансът ще се възстанови. Едното ще отпадне, в зависимост от степента на сила между двете. А, възможно ли е да се уравновесят, освен чрез разграничаване (т.е. нещо като разделното хранене) или това е единствения възможен избор :-\
Същото важи и за първото и третото. Малко по-сложно става, ако включим и трите заедно в схемата.

---------------------------

Ако допуснем, че според подсъзнателните ни търсения независимостта остава приоритетна, то стигаме отново до нарушена хармония, следователно не това е решението :lol: и връщаме по-горе.

Напълно е възможно. Но мотивите при хората са различни.
Най-често се случва, когато във взаимоотношенията между двамата в единия не е активиран механизма "давам". Или е до толкова, че да не предизвиква проблем в него/нея. Механизмът "взимам/поглъщам/отнемам" е много по-силно развит.

Когато в единия се активира в пъти повече механизма "давам", а в другия изобщо не толкова не виждам да има пречка втория да запази или да се опитва да си запази самодостатъчността.

* Самодостатъчността  за мен е функция на две "променливи".
а) Силна енергетика навън от човек - силен Марс, Слънце, Овен, 1-ви квадрант нацвъкан с лични планети. Ама си зависи от къде взимат енергията и откъде черпят ресурс.
б) Силен Сатурн, който не позволява да пробива нищо и да излиза нищо.

Разликата между двете за мен се корени в това, че в "а" вариант енергетиката на човек бълва много навън и няма механизъм на 'задържане' на нещо чуждо в себе си. При "б" вариант човек избирателно пропуска и допуска нещо отвън.

Втория вариант за мен е по-тежък.

* Между другото - чета една "странна" книга на Пиер Дако. И колкото да ме хваща беса на моменти и да ми идва да я хвърля в стената, толкова с дразненето си ме предизвиква да я чета. И трябва да кажа, че има доста интересни(дори трудни за мен за смилане) неща, които касаят доста самодостатъчността и "проблемите на Луната".

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Книгата за сънищата ли четеш Тадж? ;D.....
И ако не е тайна...къде се губиш толкова време... :wub: ;)...аМА-ХА...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tanina80

....
Напълно е възможно. Но мотивите при хората са различни.
Най-често се случва, когато във взаимоотношенията между двамата в единия не е активиран механизма "давам". Или е до толкова, че да не предизвиква проблем в него/нея. Механизмът "взимам/поглъщам/отнемам" е много по-силно развит.

Когато в единия се активира в пъти повече механизма "давам", а в другия изобщо не толкова не виждам да има пречка втория да запази или да се опитва да си запази самодостатъчността.

* Самодостатъчността  за мен е функция на две "променливи".
а) Силна енергетика навън от човек - силен Марс, Слънце, Овен, 1-ви квадрант нацвъкан с лични планети. Ама си зависи от къде взимат енергията и откъде черпят ресурс.
б) Силен Сатурн, който не позволява да пробива нищо и да излиза нищо.

Разликата между двете за мен се корени в това, че в "а" вариант енергетиката на човек бълва много навън и няма механизъм на 'задържане' на нещо чуждо в себе си. При "б" вариант човек избирателно пропуска и допуска нещо отвън.

Втория вариант за мен е по-тежък.

А дали съществува някакъв вариант а) + б)
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 10:54:10 pm от tanina80 »

*

Vision

• 3523

Аз изпитвам страхопочитание към Съдбата! Именно, този който е създал звездите си знае работата. Аз нали ви казах как срещнах моя човек? Може да се повторя, но примера е от действителността, а не от сапунените сериали и е много показателен. Майка ми умираше и не можех да планирам за повече от 2 дни напред. Упорито отказвах да потвърдя участието си в един 10 дневен семинар, а тряьбваше поне 2 месеца предварително. Въртях, суках някой друг от моя екип да отиде. Обаче хората казаха - не, ти ще дойдеш. Отивам на семинара, срещам човека. После се оказа, че сме живяли 6 години врата срещу врата - аз от едната страна на улицата, той от другата, без да сме се срещали някога в квартала. В хотела се паднахме врата до врата. Моят Меркурий - У7/9 е в 3-ти дом - ще е съсед вероятно или ще го срещна на семинар. Неговата Венера У7 е в 4-ти дом (в дома или близо до него)....Дали господ си знае работата? Разбира се, аз се бях "подготвяла" за срещата отдавна, но в конкретния случай настоявах да не ходя, докато не ме "бутнаха" да отида. А можехме с него да се срещнем преди 6 години, например! Но не сме...значи има си време за всичко!  ;)

ти потвърждаваш моите думи.. ;D

срещнала си го, защото си искала да го срещнеш, а който не иска- няма да го види, дори в него да се спъне..
ако сцената е подготвена за ''ромео и жулиета'', а аз реша да играя ''макбет'' какво ще ми направят- ще ме изгонят от сцената ли?!!..сцената е живота ми- аз решавам какво да играя на нея..ако искат- нека ме изхвърлят, праза няма да стане нито по- голям, нито по- корав.. :P

*

abroad

• 2187
мдам, много тежки и не до там леки планети в 28я градус мунданно, а изобилстват и при мен важни лични и още по-лични в 27я и 29я
С удовлетворение благодаря на sunrain за анализа по картата и полезните взаимовръзки, разгледани в перспектива и дълбочина в тази връзка :blink:
tadj, много благодаря за логичния анализ и последователно мислене, отново полезно за мен...силен Сатурн - да, за зло или добро (все още търся доброто в такива моменти)...а Луната, да ранената ми луна - там е същинския отговор на множеството въпроси, ако можех и да я разбера.....
Vision, гледната ти точка ми е близка, макар и липсата на доизказване, което също разбирам/усещам :blink:
--------------------------

интересна статистика, Лъвските чеда ;D най-добре ме разбраха, при все всичкото ми абстрактно и объркано мислене и неразбран изказ :rolleyes:

и все пак, продължавам да мисля по темата, пък и макар и от типа "яйцето или кокошката", вечните въпроси...

натални предпоставки (почти наравно противоположни)---дирекционни, прогресивни, транзитни---вторите насложени върху първите---краен ефект = първите остават с превъзходство

и пак остава въпроса защо, с отенък на "как и какво"

*

abroad

• 2187
и една добра душа ;D, която услужливо е забола нужната ми мъдрост за СЕГА

Цитат на Sunrain (заслужаваш да ти дам лилавата нощница  :P )

Символично погледнато той (Сатyрн)  държи в ръцете си съдбата ни, иска смирение и търпение, да платим солидно преди да получим и да няма корист в очакванията ни, той е божествената справедливост, освен закона на физическо ниво, отговаря и за законите на Вселената. А недоверието и песимизма са едни от негативните му прояви, от които да се стремим да се избавим, защото трудностите и лишенията по пътя са дадени, за да ни усъвършенстват, да постигнем идеал, който да е в синхрон с природата, материята, която сама по себе си също е съвършена и всяко нещо е поставено на точното си място.   

priya :wub:, не знам за чувствителността, но явно я отключваш върху ми рачешката Луна, активизирайки я с твоето Слънце :blink:

*

Vision

• 3523
Vision, гледната ти точка ми е близка, макар и липсата на доизказване, което също разбирам/усещам

прочетох пак, за да видя какво съм намекнала и то май е, че ти всъщност не искаш връзка, защото в противен случай да я беше постигнала..означава ли това, че си самодостатъчна- не непременно..може да означава, че си била наранена..какво мислиш за консултация с психолог??..една малка психотерапиика, която да ти помогне да го преодолееш??..или си била изоставена и имаш страх от обвързване, или въобще не си била забелязана/избрана..някога, някъде..може да има общо и с баща ти..кво толкова, има и готини психолози, младички, умни..някой мъж, а??..какво ще кажеш.. ;)..но ти не си самодостатъчна в негативния смисъл, според мен..търсиш, то се вижда..

другото е- стани Форест Гъмп- добра/добродушна, наивна и т.н. или се научи да не го искаш..все нещо трябва да жертваш за каузата.. :blink:

*

abroad

• 2187
ако имах нужда от външна намеса на психологията, нямаше да имам нужда от астрологията :blink:
как мислиш?
но пак фокусирахме дискусията върху мен, а наистина не това бе идеята :blink:
въпросите са от вечните и философски, и касаят едно (или три :blink:, дори) поколения, нищо, че не ми харесва :blink:

мъже, бащи са конкретни, но не в същинското питане - там център сме ние, без остатък и...оправдания с другите :blink:

*

Stella

• 7765
Ми, аз имам нужда да изпитвам и да дарявам любов. Прекрасно е да виждаш светлината в очите на другите. 2 е повече от едно. Когато реших, че не искам да си бъда самодостатъчна, започнах да се обграждам със символи, които да го излъчват. Например у дома всяко нещо е по 2. Нищо в дома ти не трябва да напомня за това, че си "вълк-единак", брррр! че грозно прозвуча.

А между другото, мисля че самодостатъчността е компенсация на страха от самотата.
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 05:20:09 am от Stella »