Здравей Гост

Мъжете които манипулират, доминират , подчиняват

• 116 Отговора
  • 12780 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Мъжете които манипулират, доминират , подчиняват
« Отговор #80 -: Февруари 28, 2011, 02:49:24 am »
Stella пускай нова тема, тука се пренасели, сега сме на Мерк....
обаче дай примери за планети, нещо, искаме жокер :Р

А, не, не! Това си е точно по темата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #81 -: Февруари 28, 2011, 02:49:52 am »
Смятате ли, че тази мисъл е вярна?

САМО ТОЗИ, КОЙТО УМЕЕ ДА ЗАПОВЯДВА НА СЕБЕ СИ, МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДВА И НА ОСТАНАЛИТЕ.

да, но не като правило :blink:
в крайна сметка, най-голямият контрол е този над себе си

*

Stella

• 7765
« Отговор #82 -: Февруари 28, 2011, 02:56:14 am »
Аз мисля, че не винаги тази мисъл е вярна.  Т.е. вярна е дотолкова, доколкото става дума за равнопоставени личности, между които има взаимен респект и авторитет.

Но реалността е друга. Виждаме как слаби личности умеят да манипулират само с чара си и чрез апелиране към чувството на състрадание у другите. Моят опит показва, колкото един човек е по-зависим, толкова повече се паддава на доминиране от страна на другите. Хората, които обичат да доминират изучават останалите, за да узнаят кои са най-големите им страхове, за да ги използват. А всеки си има някакъв страх.  Напипаш ли го, другият става слаб и уязвим. Така действат тези, които искат да доминират.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #83 -: Февруари 28, 2011, 02:57:17 am »
Смятате ли, че тази мисъл е вярна?

САМО ТОЗИ, КОЙТО УМЕЕ ДА ЗАПОВЯДВА НА СЕБЕ СИ, МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДВА И НА ОСТАНАЛИТЕ.

Аз не съм съгласен.Твърде често в живота тези, които не могат да заповядват на себе си, се издигат до позиция, от
която командват другите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #84 -: Февруари 28, 2011, 02:59:26 am »
Стела , какво значи слаб и уязвим?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #85 -: Февруари 28, 2011, 03:10:48 am »
Еми ако не от асцендента, тогава си нямам никаква представа от какво е  ;D .

Диспозитора на Слънцето е част от кардинално тао, а освен това има квадрати с всички планети от Юпитер нататък. Не съм виждала толкова аспектиран при това напрегнато Меркурий. Поздравления, ако си съумял да го надвиеш. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #86 -: Февруари 28, 2011, 03:12:45 am »
В момента по Нова Телевизия тече един филм "Последния замък" с Робърт Рефорд.Идеален пример за темата и за това,че има два вида хора,които може да наречем доминиращи,контролиращи,подчиняващи.Едните го правят чрез насаждане на страх,другите те карат да поискаш да им се подчиниш.
Ето една реплика от филма по повод подчинението:
"Ние държим затворниците за топките,генералът владее сърцата и умовете им".
Аз лично нямам нищо против да ме доминира и подчинява някой от втория тип хора.

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Февруари 28, 2011, 03:47:07 am »
Хич не ща никой да ме доминира и да ме подчинява....Аз съм Водолей с асц. Стрелец.
Ай, сегичка и аз чух друга реплика от филма, за който говориш: "Кралят може да ми заповядва, но душата си е моя".
Ние живеем в общество, в което има йерархични отношения и това е неизбежно, но никой няма право да потъпква правата и достойнството на други хора.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #88 -: Февруари 28, 2011, 04:32:12 am »
Досега, никой мъж не е успял напълно да ме манипулира и подчинява, въпреки че привидно създавам такова усещане ... Такива ги оправям, като първо -уж им се подчинявам, до един момент, когато ми писва и ... вкарвам тежката артилерия ...  ;)
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

« Отговор #89 -: Февруари 28, 2011, 04:37:34 am »
аз не вярвам, че някой мъж може да манипулира една осъзната жена (без нейното съгласие), но това не значи, че не се опитват............ но любовта нали беше победа над егото..... затвор, в който сами си избираме да влезнем  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Февруари 28, 2011, 04:40:21 am »
Зависим и зависимост , подчинявам и подчинен -доминирам и доминиран....това е живота и все си победен в един момент.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #91 -: Февруари 28, 2011, 04:42:03 am »
аз не вярвам, че някой мъж може да манипулира една осъзната жена (без нейното съгласие), но това не значи, че не се опитват............ но любовта нали беше победа над егото..... затвор, в който сами си избираме да влезнем  :P

не съм съгласна, че любовта е затвор.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Февруари 28, 2011, 04:43:40 am »

Как какво значи? Ти си знаеш какво значи да бъдеш уязвима. За мен може да значи друго. Всеки си има слаби места. Те са свързани с нашите страхове и добрите психолози ги напипват.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Февруари 28, 2011, 04:47:09 am »

Как какво значи? Ти си знаеш какво значи да бъдеш уязвима. За мен може да значи друго. Всеки си има слаби места. Те са свързани с нашите страхове и добрите психолози ги напипват.

Една майка е уязвима само на едно място...В този смисъл всяка жена е уязвима там....,но не това беше основната замисъл в тази тема.... ;D ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Февруари 28, 2011, 04:48:35 am »

Една майка е уязвима само на едно място...В този смисъл всяка жена е уязвима там....,но не това беше основната замисъл в тази тема.... ;D ;)

Ами кажи каква е основната мисъл...за сексуално доминиране ли става дума? щото аз започнах да разсъждавам в общочовешки план.

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Февруари 28, 2011, 04:51:44 am »

Ами кажи каква е основната мисъл...за сексуално доминиране ли става дума? щото аз започнах да разсъждавам в общочовешки план.

За доминирането м/у анима и анимус у всеки индивид...На второ място за доминирането м/у мъжа и жената в живота ,в бизнеса , в отношенията в леглото.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Февруари 28, 2011, 04:59:05 am »
Е, в леглото понякога е хубаво да те доминират (без ексцесии  :P) - да усетиш мъжа, че е мъж, а не все ти да командваш парада.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Февруари 28, 2011, 05:02:51 am »
Е, в леглото понякога е хубаво да те доминират (без ексцесии  :P) - да усетиш мъжа, че е мъж, а не все ти да командваш парада.  ;D

Харесват ми и двете роли.... ;D :P
Интегрирала съм венера и марс.... ;D
Хубаво ми е да усещам и силата и слабостта на един мъж....

*

123

• *
  • 230
« Отговор #98 -: Февруари 28, 2011, 05:39:19 am »
Еми незнам ... затвор ли е ... що е ... но така се чувствам по-сигурна ... в този лош свят  ;D :P

Харесват ми и двете роли.... ;D :P
Интегрирала съм венера и марс.... ;D
Хубаво ми е да усещам и силата и слабостта на един мъж....
Не знам как се интегрират Венера и Марс, ама може пък и аз да съм успяла (малко се съмнявам в това  :-\), ноооооо според мен в леглото няма смисъл от доминиране ... Трябва просто и двамата да сте равни ... Поне аз не се харесвах като човек, когато доминирах ... сега като не доминирам ... ми  е малко скучно, но пък приятно  :P
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Февруари 28, 2011, 05:52:32 am »
Да бъдеш подчинен и да подчиняваш е хармония и баланс постигнат чрез един по-различен поглед и начин на мислене... :blink:
Да доминираш писва...омръзва....,ако си свикнал да бъдеш доминиран и имаш робска психика трудно ще вдигнеш глава....,без друга алтернатива...
Но когато опознаеш себе си , когато имаш думата да контролираш себе си ...ти несъзнателно контролираш света....Привличаме онова ,което е нужно по пътя ни.... :blink: