Здравей Гост

Сила на планетите

• 65 Отговора
  • 10392 Прегледи
*

lia

• 29
Сила на планетите
« -: Март 01, 2011, 05:16:34 pm »
Прегледах рождените хороскопи на  100-на човека, които лично познавам и чиито хороскопи следя от години,  с идеята да стигна до представителни данни.
1.   Силата на планетите най-общо зависи от знак, дом и аспекти  в радикса, но в детайли, според  литературата,  факторите, които се ползват за изчисления са около 40, като почнем от природата на планетата и стигнем до владението на 6-ти, 8-ми и 12-ти дом.
Не знам колко от тях се отчитат в астрологичните програми, но в 95% от случаите имаме сила на всички планети в радикса около10%.
Не е изключено  в радикса планета на трон да е с по-нисък рейтинг от планета в изгнание. Нормално е една и съща планета в различни радикси да е по-силна в случай на падение в единия радикс, отколкото когато е в екзалтация в другия радикс. Обяснението е във всички останали фактори.  Приема се, че падението или изгнанието могат да носят слабости, но да не намаляват силата на планетата. Но общото е, че когато една планета си е в знака, дома и е силно аспектирана, е със сравнително висок рейтинг.

2.   Силата на проява на планетите зависи от моментния им рейтинг- влиянието на транзитни и прогресивни други планети. Това обяснява различните ни приоритети в различни периоди.

3.   Силата на проява зависи от нивото на проработка  - всички малки деца обичат да се налагат или да плачат, но с годините повече или по-малко се научават да си владеят Слънцето и Луната.  Примерно, едно Слънце, като сигнификатор на воля, амбиции и желания,  на първо ниво за цял живот може да не постигне власт дори над себе си, докато на 4-то ниво може да властва над големи маси от хора.  Или Луната, като сигнификатор на социални потребности, на първо ниво няма отношение към колектив, мисли само за себе си или най-много за семейството, на 4-то ниво има интереси към големи колективи, народ или даже човечеството.

4.   Силата на проява на планета зависи от общ егрегор в конкретен момент.  Обяснява защо в някой моент стачкуват примерно точно лекари, или пък в някоя област или държава има земетресения или революции.
И особено важно е, че ако при нашите търсения, каквито и да са, не стигнем до светилата в радикса, надали сме стигнали до корена на въпросите си.

И интересни се оказаха ония 5% от хороскопите, при които имаме планета в радикса, която е 50 или 100% по-силна от останалите.

Можеше да се предположи, че такава ще е някоя лична планета, но се оказва, че може да е дори Плутон в единия от случаите. Това е млад човек, все още без ясен път в живота, но правят впечатление изключително силни емоции, които са го тласкали и към самоубийствени действия.

При втория случай имаме Венера, значително превъзхождаща по рейтинг останалите в радикса – човек в старческа възраст, инженер по образование, но още на млади години се е ориентирал към външна търговия и високи постове, основно заради парите, като към момента е богат доста над средното за страната. По останалите аналогии на Венера- любовта му е приоритет, но е женен от около половин век и е все така с жена си. Изкуството – колекционер на ценни и красиви неща, основно картини.

В третия случай имаме Слънце с най-висок рейтинг- човек на средна възраст, амбициозен, но не постигнал нищо особено, дори в последните години с неадекватно поведение. Явно трудно се управлява силно Слънце от радикса, особено ако не е в благоприятна позиция по рождение.

Четвърти случай- отново най-силна Венера – средна възраст, цял живот посветен на живопис,  сравнително добри успехи за България, не особени успехи по отношение на собствени пари, но пък съпругата получи някакви реституирани имоти, така че Венера си носи късмет, като благотворна планета. По отношение на любовта- и той с вкус към нея, но е със съпругата си от около 40 години и с времето все по-вече я обича или пък държи на нея.

Пети случай – много силен Меркурий- средна възраст, нищо особено, инженер, с афинитет към философия и писане – явно нереализиран потенциал.

В заключение – има ли в радикса планета с отчетливо висок рейтинг, тя предопределя в голяма степен живота на човек, а ако по природа е „зла“ или неутрална, трудно се проработва и в повечето  случаи  прави човек постоянно търсещ и неудовлетворен.

*

123

• *
  • 230
Re:Сила на планетите
« Отговор #1 -: Март 01, 2011, 05:32:37 pm »
О.К. Давай все така, чакаме и други отговори детенце ...  :kissd: Един въпрос само ... да не си с Плутон в Стрелец  :blink:?
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

abroad

• 2187
« Отговор #2 -: Март 01, 2011, 06:29:10 pm »
В заключение – има ли в радикса планета с отчетливо висок рейтинг, тя предопределя в голяма степен живота на човек, а ако по природа е „зла“ или неутрална, трудно се проработва и в повечето  случаи  прави човек постоянно търсещ и неудовлетворен.

:rolleyes: от вчера над това си размислям
ако можеше някоя програмка да ми рейтингова планетите, но няма такава  :confuse3:
различните, дето го правят отчитат все различни стойности и планети...

*

lia

• 29
« Отговор #3 -: Март 01, 2011, 06:44:51 pm »

ако можеше някоя програмка да ми рейтингова планетите, но няма такава  :confuse3:

е, нали все от някоя програма си доволна и най-често използваш нея.
Ще ти пратя рейтинга в пощата след малко, но проблемът при теб идва от опозицията на светилата:)- същото е като да имаш "зла" планета с много висок рейтинг:) Но си млада и имаш време да се бориш:)

*

123

• *
  • 230
« Отговор #4 -: Март 01, 2011, 06:49:26 pm »

Моя Уран май го избива на няква смесица от политика, вяра в Бога, и надежда за някакво по-светло бъдеще ... Надеждата умира последна, нали знаете ...  ;D  :rakeattack: И както има една БГ приказка ... "Надеждата умира на Коледа" и една друга "На Коледа стават чудеса" ...
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Март 01, 2011, 06:54:25 pm »
В заключение – има ли в радикса планета с отчетливо висок рейтинг, тя предопределя в голяма степен живота на човек, а ако по природа е „зла“ или неутрална, трудно се проработва и в повечето  случаи  прави човек постоянно търсещ и неудовлетворен.

ако можеше някоя програмка да ми рейтингова планетите, но няма такава  :confuse3:

знаех, че така ще ми отговориш :umnik:
не ползвам никоя специална, откак си затрих янус
вчера дръпнах зет, че си спомних как руснаците са най-услужливи в изчисленията, но нея се обърках съвсем

Ще ти пратя рейтинга в пощата след малко, но проблемът при теб идва от опозицията на светилата:)- същото е като да имаш "зла" планета с много висок рейтинг:) Но си млада и имаш време да се бориш:)

;D време не остана много
е, добре де, като е разходяща няма ли малко надежда за прогрес
инак това с борбата е точно като ей тая иконка  :rakeattack:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Март 01, 2011, 06:58:17 pm »
Защо ли не мога да се съглася с определението/зла/ планета... :rolleyes: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Март 01, 2011, 07:03:07 pm »
Хм, аз толкова си харесвам Венерата, ще вземе да се окаже някой злосторник...
Лия, коя програма ползваш за "рейтинговането"?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

lia

• 29
« Отговор #8 -: Март 01, 2011, 07:11:28 pm »
В заключение – има ли в радикса планета с отчетливо висок рейтинг, тя предопределя в голяма степен живота на човек, а ако по природа е „зла“ или неутрална, трудно се проработва и в повечето  случаи  прави човек постоянно търсещ и неудовлетворен.

ако можеше някоя програмка да ми рейтингова планетите, но няма такава  :confuse3:

знаех, че така ще ми отговориш :umnik:
не ползвам никоя специална, откак си затрих янус
вчера дръпнах зет, че си спомних как руснаците са най-услужливи в изчисленията, но нея се обърках съвсем

;D време не остана много
е, добре де, като е разходяща няма ли малко надежда за прогрес
инак това с борбата е точно като ей тая иконка  :rakeattack:

надежда винаги има, пък иначе- на който както му е писано ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Март 01, 2011, 07:13:14 pm »
Като усещане за влияние в/у живота ми, "най-силен" ми е Сатурн с всички условности за сила.
На трон по дом и в падение по знак, кулминиращ-на 5 градуса от МЦ. Слабо аспектиран е-1 тригон с Луна и куинконс с диспозитора си Марс.
Смятам, че е най-силен въпреки, че не е с висок рейтинг заради усещането за ограничение, което съм имала почти през целия си съзнателен живот. Тук не говоря само за материално такова, а най-вече за поемане на отговорност и усещането, че твоите собствени интереси, желания, цели трябва да отидат на заден план. Не е имало натиск да го правя, а някак си обстоятелствата така са се стичали, че е трябвало да се съобразя с некого или с нещо, а не съм сигурна, че дори е било и забелязано. Имало е и горчивина заради това, че не мога да се "разпищоля" така да се каже и да шетам само на задника си, желанията си, настроенията си. Обаче,.... напоследък си мисля дали да не взема да работя по СЛВ. Май трябва да съм "рахувица" както се изразявате, а той ми е егоистичен- в овен  . ;D

*

lia

• 29
« Отговор #10 -: Март 01, 2011, 07:15:07 pm »

в литературата планетите условно се поделят по най-различни показатели.
по природа: добри, зли и неутрални - тая подялба служи за най-различни цели и е символична, а не буквална /също както казваме, че Слънцето е "огън", но не разбираме буквално, че е някакъв си огън:)/

*

lia

• 29
« Отговор #11 -: Март 01, 2011, 07:15:55 pm »
Хм, аз толкова си харесвам Венерата, ще вземе да се окаже някой злосторник...
Лия, коя програма ползваш за "рейтинговането"?

астролог- семпла и ясна

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 01, 2011, 07:21:27 pm »

в литературата планетите условно се поделят по най-различни показатели.
по природа: добри, зли и неутрални - тая подялба служи за най-различни цели и е символична, а не буквална /също както казваме, че Слънцето е "огън", но не разбираме буквално, че е някакъв си огън:)/

Древните астролози са боравели с термини от този тип :blink:....и все още от много добри астролози чувам :Марс е злосторник или Плутон е зъл ....и други квалификации съм чувала.... За Слънцето също не съм съгласна , че е огън във всеки знак...с изключение на огнените знаци...
Мисля , че всяка планета има своите положителни и отрицателни качества...въпрос на интегриране и подход към енергията и , при това повечето пъти наблюдавам това , чрез аспектацията и.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #13 -: Март 01, 2011, 07:27:25 pm »

Lia, тази таблица ли ползваш? Тя е от началната страница на сайта -> ТУК

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Март 01, 2011, 07:27:34 pm »
Прочути личности с детронирани планети: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4154.0.html
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

lia

• 29
« Отговор #15 -: Март 01, 2011, 07:40:04 pm »

Lia, тази таблица ли ползваш? Тя е от началната страница на сайта -> ТУК

Използвах я преди 20 години, когато работех с една програма на Люмиер на един компютър Правец – сега Астрог – но тая таблица илюстрира какво имах предвид

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #16 -: Март 01, 2011, 07:43:18 pm »
Ако ползваш тази таблица става наистина интересно. Меркурият ми дето се води на трон, остава много назад в редицата, понеже управлява 6-ти и съуправлява 8-ми и така губи много точки. Венерата на трон е сравнително добре, но каква изненада, изглежда Уран е начело на парада с трите си опозиции, положение в 9-ти дом и екзалтация в Скорпион. Винаги съм смятала, че съм консервативна и предвидима, традиционалист. Или не съм наясно със себе си или ми предстои да шокирам себе си  :umnik:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 01, 2011, 07:56:20 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3739.0.html

и ОЩЕ ТЕМИ ИМА...,НО АЗ ЗА ЖАЛОСТ НЕ ПОМНЯ ЗАГЛАВИЯТА.../съжалявам за капса ,докато го видя и не ми се преписва/ ;D...
Но в тази също има интересни неща... ;) :blink:

*

lia

• 29
« Отговор #18 -: Март 01, 2011, 08:19:49 pm »
Ако ползваш тази таблица става наистина интересно. Меркурият ми дето се води на трон, остава много назад в редицата, понеже управлява 6-ти и съуправлява 8-ми и така губи много точки. Венерата на трон е сравнително добре, но каква изненада, изглежда Уран е начело на парада с трите си опозиции, положение в 9-ти дом и екзалтация в Скорпион. Винаги съм смятала, че съм консервативна и предвидима, традиционалист. Или не съм наясно със себе си или ми предстои да шокирам себе си  :umnik:

Обаче според  мойта програма изглежда, че правилно смяташ:)
Венера ти е с 16% рейтинг, а Уран- с 6%.
И попадаш в ония 5%, с които съм започнала:)- за щастие, по Венера – ще си имаш сериозни търсения, но си с късмет:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 01, 2011, 08:23:12 pm »
При мен изглежда, че Марс ще да е с най-висок рейтинг, като гледам само "на око" горната схемичка. В Риби обаче леко му е потушен ентусиазмът, вечно се колебае, особено ако трябва да се вземат важни решения.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.