Здравей Гост

Сила на планетите

• 65 Отговора
  • 10361 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Сила на планетите
« Отговор #40 -: Март 02, 2011, 02:36:55 am »
и аз не мога да разбера кои са ми силните планети  :(  нищо не вдянах от обясненията  ;D

според стандартната астрология Сатурн в близнаци бил блестящ математик, ама нъц - моя е в градус на рака и хич го няма в сметките горкия...

Лия, удари едно рамо плийз  :-[

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

• 2187
« Отговор #41 -: Март 02, 2011, 02:56:30 am »
според стандартната астрология Сатурн в близнаци бил блестящ математик, ама нъц - моя е в градус на рака и хич го няма в сметките горкия...

бях блестящ математик, докато не се отказах ;D
ти представяш ли си две години и половина света да ражда блестящи математици за 29-30г. напред

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #42 -: Март 02, 2011, 02:58:46 am »

ти представяш ли си две години и половина света да ражда блестящи математици за 29-30г. напред

че що не, стига да не са сухари  ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Март 02, 2011, 03:01:14 am »

че що не, стига да не са сухари  ;D ;D ;D

Аброуд искаше да каже, че сатурн прави една обиколка на целия зодиак за 30 години. И ако само в Близнаци се раждаха математици, смятаййй!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #44 -: Март 02, 2011, 03:03:22 am »

че що не, стига да не са сухари  ;D ;D ;D

Аброуд искаше да каже, че сатурн прави една обиколка на целия зодиак за 30 години. И ако само в Близнаци се раждаха математици, смятаййй!

оф транзитния Мерк е в риби и е върху Слънцето ми, па аз вместо да поумнея затъпях начи  :haha:  не мога да вдяна кво ми пишете  ;D ;D ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #45 -: Март 02, 2011, 03:40:38 am »
Хайде бе хора, къде зачезнахте с програмите за изчисления?  :-[

Няма ли някой желаещ да ми сметне мойта дружинка в 11 дом?  ;D

Ще ви черпя с една виртуална целувка.  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #46 -: Март 02, 2011, 04:02:14 am »
Дивна, имаш Луна с приблизително 12 процента, следва Венера с 11, Плутон - 10, Марс -9, Слънце -8, Сатурн - 8, Юпитер - 7, Нептун и Меркурий - по 5 и Уран - 4.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

• 2478
« Отговор #47 -: Март 02, 2011, 04:08:03 am »
Дивна, имаш Луна с приблизително 12 процента, следва Венера с 11, Плутон - 10, Марс -9, Слънце -8, Сатурн - 8, Юпитер - 7, Нептун и Меркурий - по 5 и Уран - 4.

Изключително съм ти признателна, Дияна!  :58: :88:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #48 -: Март 02, 2011, 04:30:01 am »
Не разбирам няколко неща от таблицата, дадена от Кали, ако може някой да хвърли малко светлина ...  :blink:

Под зли планети се имат предвид Марс и Сатурн?Ако е така всички останали се считат за  добри включително и светилата?
Какво представлява природата (най-горния ред от таблицата) ?
Какво представляват тригонокрация, перигрин и астангата?
И накрая процентите (еди коя си планета с еди колко си процента) по каква формула се смятат?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 02, 2011, 04:37:24 am »
Астангата е от санскрит - изгорена планета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Март 02, 2011, 04:44:25 am »

Не е изключено  в радикса планета на трон да е с по-нисък рейтинг от планета в изгнание. Нормално е една и съща планета в различни радикси да е по-силна в случай на падение в единия радикс, отколкото когато е в екзалтация в другия радикс. Обяснението е във всички останали фактори.  Приема се, че падението или изгнанието могат да носят слабости, но да не намаляват силата на планетата. Но общото е, че когато една планета си е в знака, дома и е силно аспектирана, е със сравнително висок рейтинг.

В заключение – има ли в радикса планета с отчетливо висок рейтинг, тя предопределя в голяма степен живота на човек, а ако по природа е „зла“ или неутрална, трудно се проработва и в повечето  случаи  прави човек постоянно търсещ и неудовлетворен.

Според една руска програма моят Марс, който е в заточение във Везни, в анаретен градус, но в екзалтация в 10-ти дом е планетата с най-висок рейтинг в натала ми...Съмнявам се!

Аз имам една схема за изчисление на най-силната планета в хороскопа по една система, ще я снимам и ще я поставя тука.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Март 02, 2011, 05:04:36 am »

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Март 02, 2011, 05:06:37 am »
Тука съм отбелязвала с точки, а после съм изчислявала общия брой точки за съответната планета.

*

Divna

• 2478
« Отговор #53 -: Март 02, 2011, 05:22:05 am »
Stella, как да разбера идеята на: "планета даваща тон на струпване"? Имат предвид стелиум?  :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Март 02, 2011, 05:23:49 am »
Stella, как да разбера идеята на: "планета даваща тон на струпване"? Имат предвид стелиум?  :-\
Да, за стелиум става въпрос.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 02, 2011, 05:32:52 am »
Имаше една табличка с афетики, превеждана от немски, вече бях изгубила всякаква надежда, че ще я открия...
Добре, че има опция Search в компютъра.  :rakeattack: ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #56 -: Март 02, 2011, 05:33:29 am »
Благодаря, Стела!

И каква е идеята за планетата даваща тон? Необходимо е да се види знака, в който е стелиума и да се вземе управителя му като планета даваща тон?
Съжалявам за въпроосите, но не мога да схвана каква е точно идеята на автора.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 02, 2011, 05:35:15 am »
Съжалявам за въпроосите, но не мога да схвана каква е точно идеята на автора.  :-[

А кой е авторът, между другото?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Март 02, 2011, 05:49:49 am »
Благодаря, Стела!

И каква е идеята за планетата даваща тон? Необходимо е да се види знака, в който е стелиума и да се вземе управителя му като планета даваща тон?

В книгата пише, че се приписват 35 точки на най-бавната планета в стелиума.
Таблицата има продължение, където са поставени и аспектите към ъглите, светилата и бързите планети...но утре ще я снимам, че сега трябва да лягам.  ;D

*

tadj-all

« Отговор #59 -: Март 03, 2011, 05:10:53 am »
Някой има ли познанието и разбира ли, как са изведени стойността на точките на всяка планетна опция/конфигурация?

Аз лично съм скаран с точкуването, защото е вид осредняване, а и защото никога не съм виждал подробно описание, кое, защо се прави и какъв му е смисъла?

*По афетиката на У.Лили и Птоломей Меркурия ми надминава всички и е най-силната планета. На практика мога да се подпиша в изказването ми, че е втората по слабост. Виждал съм само веднъж една австрийска система, която почти съвпадна с индийската схема (мисля, че беше ...нещо шадбала) за която съм се уверил и убедил, че са верни, поне спрямо моя хороскоп.