Здравей Гост

Кармично наказание

• 62 Отговора
  • 8489 Прегледи
*

Veselin

Re:Кармично наказание
« Отговор #40 -: Март 06, 2011, 01:26:51 am »
Мисля , че задачата ти в този живот е да създадеш дом и да пазиш семейните ценности....
Оооооо. Сигурна ли си това, което казваш?
Работата е там, че от доста време съм решил да не правя точно това. Просто семейството и най-вече родителите ми са ми дали такъв антипример, че до голяма степен са ме отблъснали от идеята да създам собствено семейство и да имам деца.  :( Но в същото време не искам да натрупвам лоша карма. Не знам как да постъпя.
Преди всичко, не искам да се насилвам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 06, 2011, 01:28:52 am »
Мисля , че задачата ти в този живот е да създадеш дом и да пазиш семейните ценности....
Оооооо. Сигурна ли си това, което казваш?
Работата е там, че от доста време съм решил да не правя точно това. Просто семейството и най-вече родителите ми са ми дали такъв антипример, че до голяма степен са ме отблъснали от идеята да създам собствено семейство и да имам деца.  :( Но в същото време не искам да натрупвам лоша карма. Не знам как да постъпя.
Преди всичко, не искам да се насилвам.

Ето това е правото на избор!!! ;D
Нодалната ос е в 4/10-ти.....Стелиума е горе в 10-ти....Избора е твой! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

« Отговор #42 -: Март 06, 2011, 01:30:36 am »
Е да, ама ако реша наистина да не създавам семейство, нали няма да натрупам лоша карма заради това,която да се налага да изчиствам в следващите животи?

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Март 06, 2011, 01:38:48 am »
Е да, ама ако реша наистина да не създавам семейство, нали няма да натрупам лоша карма заради това,която да се налага да изчиствам в следващите животи?

В случай , че осъзнаеш защо не искаш да направиш определено нещо...,значи имаш мотив...Би било добре да прецениш причината...защо не искаш , от какво се страхуваш....Дали причината е обективна или субективна...
Най-важното е да се пребориш със страховете си , да ги осъзнаеш и трансформираш....
Осъзнатите неща не са карма....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 06, 2011, 01:39:47 am »

Карма е действие в превод от санскрит. В определени случаи може да бъде и бездействие, т.е. ако си имал възможност за помогнеш на някой, не си го сторил и в резултат на това на човека му се е случило нещо. Ще дам един пример: трупаш карма, ако блъснеш човек и избягаш от местопрестъплението вместо да му окажеш първична медицинска помощ или да извикаш екип, който да се погрижи за това, след което да понесеш последствията.
Нежеланието за създаване на семейство и продължаване на рода не е създаване на лоша карма, а е следствие от нещо. Човек не се ражда случайно с определена подсъзнателна нагласа и не я придобива случайно впоследствие, за всичко си има причини. Да не говорим пък за това, че някои нагласи не са трайни и имат свойството да се менят с течение на времето, след като човек си преосмисли приоритетите в живота.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Март 06, 2011, 02:10:15 am »
И да не забравя...да ти споделя Веселин....,за всяко нещо има причина в живота ни.... :blink:

*

Veselin

« Отговор #46 -: Март 06, 2011, 02:17:59 am »
И да не забравя...да ти споделя Веселин....,за всяко нещо има причина в живота ни.... :blink:
Да,знам. Тъкмо заради това бях тръгнал да търся причините.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Март 06, 2011, 02:23:01 am »
Да,знам. Тъкмо заради това бях тръгнал да търся причините.

А неуспеха е абсолютна предпоставка за успех , ако питаш мен....Именно чрез неуспехите се учим да успяваме... ;) ;D

*

123

• *
  • 230
« Отговор #48 -: Март 06, 2011, 04:52:41 am »
Един въпрос и от мен  :-[ - веселин - тази карта, която тадж е пуснал в другата тема "много трудна карта" да не е на майка ти? Извинявай за тъпия въпрос, ама не можах да не попитам ... И Марая сори, че си ги вадя пак от контекста, ама тоя негов пълен 10-ти дом със затворен Стрелец в него и някои други прилики в двете карти ми направиха впечатление. Просто въпрос  ;)
Или на дъщеря ти?
« Последна редакция: Март 06, 2011, 05:20:01 am от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 06, 2011, 04:55:40 am »
Един въпрос и от мен  :-[ - веселин - тази карта, която тадж е пуснал в другата тема "много трудна карта" да не е на майка ти?

Не бе, на баба му.  ;D
Девойката от картата е 85-ти набор, доколкото виждам, та майка може и да е станала междувременно, но толкова бързо да й порасне детето и да пропише в астрологичен форум...  :thinking: Те сега бързо узряват новото поколение, още от пеленачета се социализират.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Март 06, 2011, 05:18:31 am »
Благодаря за песента! Много готина песничка.  :P

Картата ми съм я показвал много пъти в този форум, но щом има желаещи да я видят, ето я отново (часът на раждане не ми е напълно точен.):

Абе, стига с тез наказания...Все едно да кажем, че Бог ни е създал такива, за да ни наказва. Ние просто сме създадени такива и това е. Слънце в 9-ти дом е ергенското Слънце...Луна в Рак се страхува да създаде семейство, въпреки, че ракът е известен като най-грижовния знак. Те късно се женят и създават потомство, ако въобще се решат...Но това не е порок....не бой се! Познавам и задомени с тази позиция. Ти трябва да решиш какво искаш....Имаш време.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Veselin

« Отговор #51 -: Март 06, 2011, 01:47:00 pm »
Един въпрос и от мен  :-[ - веселин - тази карта, която тадж е пуснал в другата тема "много трудна карта" да не е на майка ти? Извинявай за тъпия въпрос, ама не можах да не попитам ... И Марая сори, че си ги вадя пак от контекста, ама тоя негов пълен 10-ти дом със затворен Стрелец в него и някои други прилики в двете карти ми направиха впечатление. Просто въпрос  ;)
Или на дъщеря ти?
Не, не е. Майка ми е 46-и набор и е Водолей с асц. Водолей и Луна в Овен. Родителите ми малко късно са се оженили, най-вече за да не останат ергени. Никой от родителите ми няма Стрелец в картата си, камо ли толкова много.
« Последна редакция: Март 06, 2011, 01:56:01 pm от Veselin »

*

123

• *
  • 230
« Отговор #52 -: Март 06, 2011, 06:24:52 pm »
Родителите ми малко късно са се оженили, най-вече за да не останат ергени.
Eми ти на кой да се метнеш, на гората ли  ;D ;) С тази Луна в Рак веднага бих те взела, ако не бях женена вече..
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Март 06, 2011, 07:18:57 pm »
Мнгоо трудно.  ;D
Можеш ли да кажеш нещо по картата ми? Друг астролог, подвизаващ се в този форум (няма да казвам кой е) ми беше казал, че картата ми била чиста откъм карма. Не знам кое е вярно и кое не.

Никоя карта не е чиста откъм карма. Кармата се създава и разрушава непрекъснато и бива положителна и негативна карма. Това е постоянен процес.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

123

• *
  • 230
« Отговор #54 -: Март 08, 2011, 02:54:36 am »
Кармата се създава и разрушава непрекъснато и бива положителна и негативна карма. Това е постоянен процес.
О.К. значи ни остава да се надяваме, че си събираме повече положителна карма ... и така ...  :blink:

*

holanda

« Отговор #55 -: Март 08, 2011, 03:07:54 am »
А Марс ми е във Везни, доста мързелив знак май

:96:

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Март 08, 2011, 03:22:40 am »
А Марс ми е във Везни, доста мързелив знак май

:96:

Еййй...в беля ще ме вкарате на стари години с тоя Марс мръсни/везни/шки.... ;D ;D :P

*

holanda

« Отговор #57 -: Март 08, 2011, 03:33:01 am »
Еййй...в беля ще ме вкарате на стари години с тоя Марс мръсни/везни/шки.... ;D ;D :P

;D няма стари години,моме..припкай да го хванеш  :P давай,ти си  :P

* мен от тежките транзити ми стана много лабаво и хич не ми се занимава с астрологии,затова само ще чета  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Март 08, 2011, 03:34:44 am »

;D няма стари години,моме..припкай да го хванеш  :P давай,ти си  :P

* мен от тежките транзити ми стана много лабаво и хич не ми се занимава с астрологии,затова само ще чета  :blink:

И как се хваща такова чудо ? :rolleyes: ;D

*

Veselin

« Отговор #59 -: Март 12, 2011, 02:36:41 pm »
Имам един въпрос. Особено сега покрай тия катаклизми, ако човек не иска да преживее подобно нещо и реши сам да избере края си, това би ли се отразило отрицателно на кармата, т.е. би ли останало без последствия и наказания? И ако би имало, това значи ли, че един вид душите нямат правото на избор (под право на избор имам предвид избор, който да не се отразява негативно и да няма последствия) сами да решат кога и как?