Здравей Гост

Билет за хармония и щастие

• 57 Отговора
  • 10210 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Билет за хармония и щастие
« -: Март 05, 2011, 10:38:26 pm »

http://vbox7.com/play:7cbf0189

Живота е пътуване....пътуване ,което започва от една гара и завършва пак там...някъде където пътя продължава в друга еманация...Реално или не...,метафорично или символично...,ние пътуваме и препускаме през всяка спирка с поредната надежда за хармония и щастие....Всеки има правото на това и всеки се стреми към него....
Никой от нас не е създаден , за да изпитва болка и мъка....,по-скоро ние сами провокираме тези усещания....
Да...,за всеки щастието е различен продукт и стока...,но общото е значението на думата.../Кой , ако не близнашкия Юпитер има склонност към обобщения?! ;D/....щастие е едно.....чувство и състояние на пълно задоволство от живота,удовлетворение.
Винаги сме приемали ролята на древните философи по вечната тема....Много сме писали .....,но ми се иска в тази тема да проследим практичната страна на нещата..../Теорията е споделената практика на другите...,но има неща...,които ако за един са дефиниция...,за друг са вредни/.....
Как и по какъв начин търсим хармонията и щастието? Как възприемаме щастието и готови ли сме за него? :blink:
Можем ли да изолираме определени планети и значението им и да работим само по сигнификаторите ,приети за планети които носят щастие и хармония....
Или бихме открили и още нещо далеч по-различно от древните постулати....
Кога и къде по транзит , прогресия и дирекция сме получили билет за хармония и щастие и еднопосочен ли е бил?
Та....за онова към което всеки се стреми.....Приятно пътуване по темата.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Билет за хармония и щастие
« Отговор #1 -: Март 05, 2011, 10:54:04 pm »
Мисля си , че ако използваме правилно *пътуването* както към себе си /АСЦ/...,така и към другите /ДСЦ/ бихме могли ,чрез аспекти , транзити , прогресии и дирекции да преминем от различните състояния противоположни на щастието към реализация на последното....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Март 05, 2011, 11:38:43 pm »
Хубава тема, Марая! :wub:

Силен Юпитер в натала с хармонични аспекти към светилата и Венера (насладите) може да накара човек да се чувства перманентно щастлив, а от там и да изглежда хармоничен в очите на околните (като няма конфликти в него и с него). А ако добавим и аспекти на Нептун, може съвсем да си сложи розови очила. Това щастие е често от тип "самозаблуда" - готино ми е защото ми върви (дори и да не се старая много) и не виждам лошото в света... Друго е човек със силен Сатурн в твърд аспект с Венера (като мен). С такъв аспект е трудно да са наслаждаваш на щастието.
Та за усещане за щастие посочвам най-очевидния избор - Венера и Юпитер (най-добре в съвпад, секстил или тригон). Също и Нептун - много щастливци са започнали с мечти, които са имали шанса (Юпитер, Уран) да осъществят. Но не е нужно да си постигнал нещо, за да се чувстваш щастлив. Всеки според критериите си. Тогава възниква въпросът кое определя критериите, за който пишеш и ти. Дали да ги търсим по 2-ри дом - нещата, които са важни за човек? Положението и аспектите на Сатурн?
Споделям наблюдения върху моята карта. При транзит на Юпитер върху АС, МС и Слънце се чувствах щастлива.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 05, 2011, 11:40:59 pm »
Марая, като разбереш къде и по колко ги продават тези *билетчета* за щастие, надявам се да свирнеш и споделиш как да си ги *закупим*  ;D

Всичко започва на * касата*..../АСЦ/....Там е избора ни.... ;D Какъв да бъде билета и в каква класа ще пътуваме....
Всяка планета има воля...,всяка има периоди в които владее картата ни....от нас зависи дали ще тръгнем с нея ритъм към поредната спирка или ще забавим скоростта , за да не изпуснем детайлите от нейното пътуване....

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Март 05, 2011, 11:45:20 pm »
Хубава тема, Марая! :wub:

Силен Юпитер в натала с хармонични аспекти към светилата и Венера (насладите) може да накара човек да се чувства перманентно щастлив, а от там и да изглежда хармоничен в очите на околните (като няма конфликти в него и с него). А ако добавим и аспекти на Нептун, може съвсем да си сложи розови очила. Това щастие е често от тип "самозаблуда" - готино ми е защото ми върви (дори и да не се старая много) и не виждам лошото в света... Друго е човек със силен Сатурн в твърд аспект с Венера (като мен). С такъв аспект е трудно да са наслаждаваш на щастието.
Та за усещане за щастие посочвам най-очевидния избор - Венера и Юпитер (най-добре в съвпад, секстил или тригон). Също и Нептун - много щастливци са започнали с мечти, които са имали шанса (Юпитер, Уран) да осъществят. Но не е нужно да си постигнал нещо, за да се чувстваш щастлив. Всеки според критериите си. Тогава възниква въпросът кое определя критериите, за който пишеш и ти. Дали да ги търсим по 2-ри дом - нещата, които са важни за човек? Положението и аспектите на Сатурн?
Споделям наблюдения върху моята карта. При транзит на Юпитер върху АС, МС и Слънце се чувствах щастлива.

Ако приемем , че щастието е само миг...., а всичко останало за този миг е *труд и работа* по него....мисля , че домовете които следва да разгледаме са 1-ви/7-ми , 2-ри/8-ми , 4-ти/10-ти ,5-ти/11-ти...

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Март 05, 2011, 11:49:56 pm »
както се разбра всичко започва и свършва със светилата ;D
АС, Юпитер, Венера само могат да облекчат и/или объркат пътуването, или да раздуват очакванията, да хранят илюзиите и так далее

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Март 06, 2011, 12:01:12 am »
АС, Юпитер, Венера само могат да облекчат и/или объркат пътуването, или да раздуват очакванията, да хранят илюзиите и так далее

Не приемам това , че всичко започва и свършва със Слънце и Луна.... ;D Ако беше така , нямаше да ги има останалите,,
Класическите управители на щастието са Юпитер и Венера.... ;D
АСЦ  е входната врата на хороскопа...първо за светилата , а после и за останалите планети...Според неговите градуси светилата и всичко останало намира мястото си в хороскопа... ;D ;)

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Март 06, 2011, 12:09:40 am »

Не приемам това , че всичко започва и свършва със Слънце и Луна.... ;D Ако беше така , нямаше да ги има останалите,,

мда ;D, като основните компоненти на колата - двигател и ходова част, другото е суета...

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 06, 2011, 12:14:58 am »

мда ;D, като основните компоненти на колата - двигател и ходова част, другото е суета...

Не съм монтьор и не разбирам от коли..../избирам ги чрез суетата- външния им вид :-[ ;D/, но намирам , че какъвто и да е двигателя , каквато и да е ходовата част...предно или задно предаване..,ако няма волан -Нодална ос...,ако липсват седалки на които да седнеш....няма смисъл от двигателя...той ще си остане един празен двигател без енергия..... ;D

http://www.vbox7.com/play:0360b209

*

Asol

• 4140
« Отговор #9 -: Март 06, 2011, 12:23:00 am »
Не можеш с двигател на Трабантче да задвижиш Мерцедес, виж чистачките на Мерцедеса може. ;D Пък ако ще да имаш волан на всяка седалка и най-фйешън тапицерия.:haha:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #10 -: Март 06, 2011, 12:23:52 am »
Според мен можем да разберем дали сме щастливи,
само като се сравняваме с другите, с конкретен човек,
с група хора или някаква социална среда - това е
вратата през която наднича " щастието ни "   ;D

Ако сме на самотен остров - дали този въпрос ще ни вълнува ?   :mellow:

Естествени минерали и амулети

*

abroad

• 2187
« Отговор #11 -: Март 06, 2011, 12:29:19 am »

и стигнахме до ...Луната ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 06, 2011, 12:29:27 am »
Не можеш с двигател на Трабантче да задвижиш Мерцедес, виж чистачките на Мерцедеса може. ;D Пък ако ще да имаш волан на всяка седалка и най-фйешън тапицерия.:haha:

Така е , за целта всеки двигател има своето купе...Според купето и двигателя...,но без останалите неща нито трабантче ,нито мерцедес имат значение... :P
Не говорим за марката , а за принципа на *производство* ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 06, 2011, 12:32:18 am »
Според мен можем да разберем дали сме щастливи,
само като се сравняваме с другите, с конкретен човек,

с група хора или някаква социална среда - това е
вратата през която наднича " щастието ни "   ;D

Аз не мисля така  :rolleyes: , моето щастие както и чуждото няма база за сравнение....
То е щастие защото е такова...
Няма значение къде сме , важно е нашето усещане за хармония и пълнота.... :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Март 06, 2011, 12:42:13 am »
Усещането за щастие : http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3222.0.html

Точка на щастието: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4612.0.html

Доста сме писали по въпроса. Аз ще следя темата, може нещо ново да изскочи
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 06, 2011, 12:44:45 am »
Според мен ,хармонията трябва да се търси в цялата карта,защото всеки хороскоп си има своето "настроение","цвят" и "излъчване".Една "наелектризирана(Уран,Марс),"неудовлетворена"(Сатурн,Плутон),"илюзорна"(Нептун),"високомерно-егоистична"(Слънце,Юпитер)и т.н.натална карта,трудно би постигнала хармония без външна намеса(връзки,събития,общество).Нещо трябва да е конфронтира отвън(съответно чрез транзит,прогресии,дирекции и аспекта е добре да бъде опозиция/съвпад).А щастието за мен е миг,моментно изживяване и/или състояние на духа.И първото- хармонията ,води до второто-щастието.Как можем да сме щастливи ,без да знаем какво ни прави такива? :blink:Ако успеем да се прием такива каквито сме ,т.е. " да слушаме ,това което ни диктува Луната;това което иска Венера;това което ни кара да се чувстваме значими-Слънцето;в какво пътешествие ще се впуснем-Асц,това което ни "праща" като умение Меркурий;това ,с което ни "пали" Марс;това,с което ни амбицира и ни носи надежда Юпитер;това,което ни учи Сатурн;това ,което ни прави уникални и оригинални-Уран;това ,което ни носи мечти и въображение-Нептун;това ,което ни дава власт над самите нас и страст-Плутон.За мен всяка планета може да ни донесе щастливи моменти,стига да знаем,защо дадено събитие ни се случва в даден момент или защо попадаме в дадена ситуация.Начинът по който се справяме в такива важни моменти ,съответно ни прави доволни или не,а резултатът -щастливи или не. :blink:
;D...факт..., че всяка карта е уникат , както и всяка планета в зависимост от наталната си позиция участва и е отговорна по един или друг начин в случването на нещата....
*Билета* за хармония и щастие би могъл да бъде еднопосочен ,ако сме в резонанс с потребностите на картата....
Щастливи по пътя са малцина....за мен щастието не е само миг и не е важен самия миг...,аз намирам щастието в пътя към него....Или образно казано , ако щастието е билото на планината...,когато се кача на билото се чувствам уморена...., а пътя до самото било е бил щастие.... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Март 06, 2011, 12:53:42 am »

Не ми се иска да търсим дефиниции в темата...,иска ми се да проверим и разберем ,всеки според натала си кога е бил щастлив , кой период в живота му е свързан с хармония и щастие...Транзити , прогресии, дирекции....
Другото е ясно...

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 06, 2011, 01:01:30 am »
Шансът ти "Билетът за хармония и щастие " да е "печеливш",е да си го "закупиш" ;D т.е. ако инвестираш в него(не можеш да се надяваш на печалба от тотото ,ако не пуснеш фиш),така е и в живота. :blink:

Билета е подарък от Вселената....Всеки още с първата глътка въздух притежава този билет.... ;D....безвъзмездно...
Въпроса е в пътуването.....и допълнителните *екстри*по време на пътя... ;D

Принципно е така....Инвестицията е сериозно нещо.... ;D
« Последна редакция: Март 06, 2011, 01:06:11 am от Марая »

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Март 06, 2011, 01:04:08 am »

Не ми се иска да търсим дефиниции в темата...,иска ми се да проверим и разберем ,всеки според натала си кога е бил щастлив , кой период в живота му е свързан с хармония и щастие...Транзити , прогресии, дирекции....
Другото е ясно...

Нищо не е ясно. В един от най-щастливите периоди от моя живот (Юпитер в съвпад със светилата), разбрах, че майка ми е неизлечимо болна. В най-трудния момент в моя живот - нейната смърт - срещнах важен човек, който ме направи щастлива и ми помогна да "не потъна".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Март 06, 2011, 01:16:45 am »

Другото е ясно...

Нищо не е ясно. В един от най-щастливите периоди от моя живот (Юпитер в съвпад със светилата), разбрах, че майка ми е неизлечимо болна. В най-трудния момент в моя живот - нейната смърт - срещнах важен човек, който ме направи щастлива и ми помогна да "не потъна".

А други индикации или периоди , с които можеш да припознаеш щастието? :rolleyes: